Късно ли е да родиш на 40?

• 171 641
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 200
Е в тоя случай късметът беше на моя страна, все пак не е първо. И нямаше какво да се дърпам и да си "търся правата" да не ми пускат система. Или да искам някой да ми чете лекция за рисковете...

А между другото, когато нещата вървят добре, всъщност няма мъки- бебето просто си се ражда. Мъки има, ако нещо се заклещи, то това е и индикатор.

Иначе ще ми е интересно как биха се оправили по-отраканите 40-годишни в моя случай. Например да се запънат като магаре на мост и да "насметат" двама души с титлата "професор", само защото държат на своето...

# 4 201
  Никой не би могъл да се справи по-добре от тебе, споко. Само ти го можеш.

# 4 202
  • Tам през Атлантическия океан
Форумен вАмпир  Joy

# 4 203
Е в тоя случай късметът беше на моя страна, все пак не е първо. И нямаше какво да се дърпам и да си "търся правата" да не ми пускат система. Или да искам някой да ми чете лекция за рисковете...

А между другото, когато нещата вървят добре, всъщност няма мъки- бебето просто си се ражда. Мъки има, ако нещо се заклещи, то това е и индикатор.

Иначе ще ми е интересно как биха се оправили по-отраканите 40-годишни в моя случай. Например да се запънат като магаре на мост и да "насметат" двама души с титлата "професор", само защото държат на своето...

И какъв е твоя случай? Thinking
Индуцирано раждане с избрана дата. Crossing Arms

# 4 204
  • на 4-ия етаж до асансьора
 Никой не би могъл да се справи по-добре от тебе, споко. Само ти го можеш.
Абсолютно съм съгласна!
И аз не знам, как съм оцеляла до сега без такЪвЪЗ пътеводна светлина!

# 4 205
Petrra, ти си оцеляла, но май гените ти все още не са оцелели. Айде, как върви създаването на бебе?

Интересно ми е обаче привърженичките на Естествени идеи как биха гледали на безкрайно отлагащите майки. В крайна сметка като тръгнеш да раждаш над 40 за пръв път, по-вероятно е да е планово секцио. А така лишаваш детето си от ползите от нормално раждане (каквито и да са те...ама казват, че ги имало уж)

# 4 206
 Не се и съмнявам. То няма безумно клише, дето тя да не го споделя.

Ами ако го е казал АГ лекар, може би не е клише, а някакво наблюдение на тенденция. Все пак не го е казал главен готвач или астроном...

"http://ezine.bg/n11-22212-%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D … D0%B4%D0%B8%D0%B5"

"лекарите са категорични, че именно тази инфекция е виновна за масовото безплодие сред младите двойки през последните години. "

Интересно мнение...клише, викате.

Венерическите болести са по-разпространени при хората с много на брой сексуални връзки, това е ясно. Но защо даваш съвети само на жените да се изследват ? Мъжете да не би да не са носители на инфекции ? Хламидия можеш да хванеш от първият път. Друг е въпроса, че много млади момичета, под 18 години, правят секс без презерватив и после пишат по форумите за разни течения, но в същото време не искат да ходят на гинеколог. Не става въпрос за разврат, а по-скоро за необразованост. Да не говорим, че младите момчета, които са им лепнали тези болести, никога няма да се сетят да се изследват.

# 4 207
Айде, как върви създаването на бебе?

Редактира текста, усети ли се  Tired Забележката ти беше много злобна!

И, да! Ще й се случи на Петра, аз й стискам палци  Hug

А ти като прясно родила, вместо да излъчваш любов и доброта, само злоба и негативна енергия пръскаш.Имай предвид, че негативните емоции се предават чрез кърмата на бебето Rolling Eyes

# 4 208
  • на 4-ия етаж до асансьора
Мамаситкееее... Мамаситкеее...то ти пък,като си си продължила гените много си прокопсала!  hahaha
Мен поне ме оценяват, заради мен самата...а не заради децата ми!
*Smilка* благодаря ти!   bouquet

# 4 209
Е аз какво казах- неграмотност и безпросветност е проблемът. Също така казах, че е добре като си хванеш партньор, да минете едни изследвания.

При жените някои изследвания са по-леснодостъпни. А партньорът ще се лекува по съвместимост. Освен това ако не си с постоянен партньор, си се изследваш сама, разбира се. Или дори да нямаш партньор.

А съветвам жената- защото при нея последиците са по-тежки. Точно тия тийнейджърки визирам, които се притесняват да отидат на лекар или нямат пари, или не четат и не питат достатъчно или не могат да се ориентират сред кабинети и лаборатории. И след 10 години може да е станала белята.

Вижте сега, не се хваля. Наистина, раждането не е кой знае какво. Дори е леко вулгарно и комично. В тоя ред на мисли- доста е смешно на 40 за пръв път да тръгнеш да се разкрачваш:) това са детски (айде, младежки) работи, да минават и да заминават. След определена възраст вече е малко смешно, като носенето на минижуп. Сега се хиля, като си представя зряла и достолепна дама в родилна зала, сред останалите жени, които изглеждат по-скоро като момиченца:)

Е, сигурно секциото по желание е малко по-стилно и запазващо достойнството, но нормалното е комично.

# 4 210
Айде, как върви създаването на бебе?

Редактира текста, усети ли се  Tired Забележката ти беше много злобна!

И, да! Ще й се случи на Петра, аз й стискам палци  Hug

А ти като прясно родила, вместо да излъчваш любов и доброта, само злоба и негативна енергия пръскаш.Имай предвид, че негативните емоции се предават чрез кърмата на бебето Rolling Eyes

О, значи все пак прясно родилите са някви специални полу-ангелски създания, различаващи се от простосмъртните нераждали:) Мерси за комплимента. Не, все още съм нормален човек.

Колкото до Петра- тя съвсем арогантно твърди, че напук на всичко ще си направи бебе, защото го иска и защото може всичко да постига. Питам я как върви, след като е толкова уверена и тръгва към тази несигурна задача без грам смирение.

# 4 211
Майка ми е родила сестра ми на 40 в  селската болница, и смяташе, че раждането не е нищо особено, много други неща били по-страшни. Леля ми, родила на 18 и 22, още помни какъв кошмар са били нейните.
Мамасита, би била много по-полезна в някой ученически форум, там има нужда от превенция и просвещение. Да набиваш канчетата на жени на 40 защо не са родили на 20 е най-малкото нетактично, да не говорим, че от това няма грам полза.

# 4 212
Много мразена тази Мамасита, момичета. Тия клишета, дето ги пускате за аргументи в темата, са просто нападки срещу личността й, а не за излагате вашата позиция в конструктивен диалог/спор.
Освен това е права за повечето неща, но ССФ иска нежно и деликатно да й се казват нещата, пък Мамасита нито я разбирате какво пише, нито хващате декиш. Ццц за ВУЗовете.

А на Petrra не знам защо не й вярвам на псевдо благия тон и твърденията, че и до 100 да опитва, пак няма да й писне и да се откаже. Може би защото има опция във форума да видиш публикациите на съответния потребител. Та като го видиш да вее байрака на непукизъм и го демонстрира със седемдесет емотикона да си свериш мнението с моментите, когато е паднал и е обезкуражен. Което, разбира се, не пречи да й стискаме палци на дамата.

# 4 213
Petrra, ти си оцеляла, но май гените ти все още не са оцелели. Айде, как върви създаването на бебе?

Интересно ми е обаче привърженичките на Естествени идеи как биха гледали на безкрайно отлагащите майки. В крайна сметка като тръгнеш да раждаш над 40 за пръв път, по-вероятно е да е планово секцио. А така лишаваш детето си от ползите от нормално раждане (каквито и да са те...ама казват, че ги имало уж)

Направо се чудя как нещо не те заболя да ръсиш простотия след простотия. Убедена съм, че и над 40 годишните биха се справили блестящо! Е, вероятно не чак толкова, колкото твоята височайша особа, но....почти толкова  Flutter.

# 4 214
Някои от родилите на 40 се спукват да се хвалят как имат всичко, защото са чакали. И сега и дете ще имат и вече наистина ще имат всичко.

Може да не им е приятно, но такава арогантна позиция изисква поне малко обсъждане. Интересно ми е как едновременно ми казват на мен "няма нищо сигурно", а в случая на Petrra се държат, все едно всичко им е гарантирано.

Общи условия

Активация на акаунт