Късно ли е да родиш на 40?

• 171 755
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 290
  • Tам през Атлантическия океан
Ами като гледам майките на повече от едно дете просто си остават вкъщи.
Или наемат гледачки, което са си пак вид баби.
Айде не се правете и вие на герои, хамериканките.

Никой не се прави  , споделя се опит  Grinning

Детето ми е родено в Бг и е гледано  без баби  Grinning

В Бг има майчинсто , за бабите не  се заплаща не ги сравнявайте с гледачка  Wink

Майчинство + баби е супер комбинация предполагам Grinning

# 4 291
  • В градината...
Петра, аз също, къде се изгуби  Hug

# 4 292
Майчинството добре, ама като свърши? Какво правиш с енергично дете, когато примерно искаш ден почивка, а има баби на разположение, поне за някой уикенд?

Иначе и с това бебе имаше хора, които ме питаха "А кой ти помага за бебето", в смисъл има ли някой да се е нанесъл при мен и да ми подава хавлия и памперс примерно. Но това в БГ е по-скоро остатък от традиционна форма на психологическа подкрепа през критичните 40 дни, когато е хубаво да има компания и заради психичното състояние.

Ако някоя дама чете и се е почувствала засегната, да пише на лични, може даже да ме види на живо, а ако много държи, да се опита да ме набие. Ако може...

# 4 293
София. Не знам дали се разбра правилно, но за по-малко от 5000 лв на месец, без да имаш кариерни амбиции, не си заслужава изобщо да не си виждаш децата, а да плащаш на 1-2 човека да ти поддържат живота, докато ти се спукваш от работа.

А това значи ли, че според теб за повече си заслужава ?

# 4 294
  • София
Като каза първите 40 дни, та се сетих аз колко зле бях точно първите 40 дни.
И се сещам за първескините на 40, които почти всички са със секцио.
Ама ССФ е скокнала на 40тия час след секциото! Mr. Green

# 4 295
Майчинството добре, ама като свърши? Какво правиш с енергично дете, когато примерно искаш ден почивка, а има баби на разположение, поне за някой уикенд?

Има ясла  Grinning ден почивка - оставяла съм го на мъжа ми  Grinning

Не съм изтрещяла , за разлика от някои с баби  Rolling Eyes

# 4 296
Западът се дава за пример, защото ти го споменаваш...

В САЩ те изправят на  12 час след секциото, така, че явно медицинските лица са преценили, че не е нищо, което е живото застаряващо.
И за мен практиката за 40 дни е отживелица, но има хора които живеят още в 18 век и си е тяхно право да спазват изискванията за 18 век.

Между другото кога успя да го родиш детето, като си нон-стоп във форума. То ясно, че никой освен теб не владее специалната техниока на дишане, но явно и на раждане и на писане  също.

# 4 297
София. Не знам дали се разбра правилно, но за по-малко от 5000 лв на месец, без да имаш кариерни амбиции, не си заслужава изобщо да не си виждаш децата, а да плащаш на 1-2 човека да ти поддържат живота, докато ти се спукваш от работа.
Не се напъвай тогава за толкова. И с по-малко много хора си позволяват платена помощ. Имат време за децата, запазват си и психиката също.....

# 4 298
Като каза първите 40 дни, та се сетих аз колко зле бях точно първите 40 дни.
И се сещам за първескините на 40, които почти всички са със секцио.
Ама ССФ е скокнала на 40тия час след секциото! Mr. Green

Добре де там където няма баби хората как се справят ,
стига мерили.

Раждат , гледат деца  , живеят  Grinning

# 4 299
  • София
Сссссс.

Какви баби на 40?
Бабите ги няма тогава.
Сама се оправяш.

# 4 300
  • на 4-ия етаж до асансьора
Петра, аз също, къде се изгуби  Hug
Нали виждаш...боря се с вятърни мелници!  Hug Ще се присъединя към другите теми скоро и ще се радвам да си похортуваме на спокойствие!!!   bouquet

L'Agent всяко едно раждане при всяка една възраст /при наличието на съответните индикаци/ може да започне нормално и да приключи с цезарово сечение.Не е само при 40  годишните.Застраховани няма! Колкото до бабите и майка ми и свеки са живи и дейни!

# 4 301

L'Agent , изтрещя  Laughing Hug

на 39 имам целият сбор от баби , здрави прави още работещи  Grinning

# 4 302
  • София
Да са ви живи и здрави.

Добре де, доколкото знам обаче има някаква препоръка за секцио при 40 год. първескини.

# 4 303
А ако няма ясла? Или не е приемлива опция?

Титина, знам, че си герой. И аз си мислех, че това е отживелица. Но хората са забелязали някои неща. Понеже отдавна се занимавам със спорт и възстановяване, имам си някаква представа колко е важно след натоварване да си дадеш период на почивка и то качествена.

В интерес на истината тия 40 дни не почивах толкова, колкото исках, защото по средата се местих в друго жилище. Да, тялото ми е в добра форма, обаче знам, че това е само привидно и ако си давам много зор, мога да попреча на някои възстановителни процеси. А такива сигурно си текат, без да ги забелязвам. Предпочитам да си дам спокойствие тези дни, вместо да се правя на умна и прогресивна, само и само да се пиша модерна. Някои стари и традиционни неща, щом са оцелели, значи са смислени. Интересното е, че това с 40-те дни го има в много култури, явно има нещо.

Да не говорим, че не толкова физическото, колкото психическото състояние, са важни. След "прагово" събитие е добре да се поставят някои рамки, защото без тях може да се получат неусетни промени на съзнанието и да доведат до по-големи психични проблеми. Неслучайно някои култури са смятали, че жената в тия дни е открита за атаки от зли сили.

# 4 304
Какви баби на 40?
Бабите ги няма тогава.

Значи майка ми е химера  newsm78 понякога надминавате себе си.

Общи условия

Активация на акаунт