Късно ли е да родиш на 40?

• 171 586
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 395

ето ви една статия, която ще разреши 50% от дилемите дискутирани тук http://life.dir.bg/news.php?id=17222071&nt=5

Съмнявам се, че това ще замести естествени ни функции. Сигурно ползването ще е ограничено, само за жени при които не е възможно да износят плода.

# 4 396
По-интересното е що за човечета ще се пръкват от тези изкуствени утроби, а не кой ще се възползва от услугата.

# 4 397
........ че излизам в отпуска.

Като да раждам, това изречение "Ако ще раждаш до Х число те поемам, че после излизам в отпуска" ме докара (почти) до лудост. Да знаете, независимо от възрастта, да раждате през август, особено втората половина, си е рисково - АГ са масово в отпуска. Mr. Green.

По онова време в държавните "изборът на екип" все още не беше официален (това правеше нещата  по-сложни -  да намериш лекар или акушерка, да се договориш, аванси и т.н.). А в частните струваше двойно. При нужда щях да платя, разбира се. Но (като и Шарки) съм женствен тип, докторите се радваха на широкия таз,  душа не им даваше да предложат "секцио".
След 10-на опита , накрая се отказах от избор на екип (аман от отпускари). Викам си, каквото сабя покаже. Ако се наложи, ще преговарям на място (така де първо раждане е 6-8 часа, предостатъчно за приключване на преговори  Simple Smile). За всеки случай взех известна сума с цел плащане на аванс, "за добро отношение", упойки и т.н.
Само за протокола - както често се случва, господ се смее на плановете ни. Родих толкова бързо, че и 5 екипа да бях договорила, едва ли щяха да пристигнат.  Grinning. Дори за упойката нямаше време.

# 4 398
Една позната търсеше лекар за снаха си, препоръчах й моя, а той е абсолютен фен на секциото, дай му на него операции да прави. Уговарят се за секцио, обаче мадамата получава контракции, приемат я и ражда преди докторът да е пристигнал  Mr. Green Всичко става, дори с избор на екип.

# 4 399
Вчера бях на семейно събитие и имаше моя далечна роднина.
Тъй като празника беше за едно бебенце,разговора се завъртя нататък.Жената сподели,че се подлага на АРТ процедури за зачеване.Към днешна дата е на 43 ,скоро на 44.Омъжена от 3 години.Предисторията е,че тя дълги години не беше готова за сериозна връзка ,иначе винаги около нея е имало качествени мъже.Даже със сегашният си мъж е имала връзка преди 10 години,но го била зарязала,защото той искал вече деца(той е на 45)
На 41 решила,че вече иска и набързо се оженила.Вече е с три опита инвитро,1 платен от фонда и е активна боркиня за вдигане на възрастта.Другите два са правени в Гърция.
Другите жени от нашата маса (всички сме роднини) се възмутиха от ''нехайството й и че сега й е припарил тупана да има деца,когато вече явно е късно и нацията трябва да и плаща за наживяването'' особено относно опитът платен от фонда.
Жената според вас сама ли си е виновна?Тя лично не намери с какво да се защити,тъй като се познаваме много добре.

# 4 400
  • София - Рим и обратно
И аз имам впечатления от изминалата седмица, след престой при роднини на мъжа ми. Негова братовчедка се оказа зарязана от приятеля си, с когото има 10 (десет) годишна връзка, без деца разбира се, защото и за нея все не идваше подходящ момент в тоя живот Mr. Green. В момента е на 37, не съм виждала и чувала жена така отчаяно да плаче с глас в ръцете на майка си Shocked Sad. Много кофти ми стана и още повече се убедих, че не искам това за дъщерите си. Ще ги съветвам да родят в началото на сериозната си връзка, а не да чакат "подходящия" момент, който никога не идва, а връзката бавно и сигурно старее и се изчерпва заедно с тялото Rolling Eyes.

# 4 401
Вчера бях на семейно събитие и имаше моя далечна роднина.
Тъй като празника беше за едно бебенце,разговора се завъртя нататък.Жената сподели,че се подлага на АРТ процедури за зачеване.Към днешна дата е на 43 ,скоро на 44.Омъжена от 3 години.Предисторията е,че тя дълги години не беше готова за сериозна връзка ,иначе винаги около нея е имало качествени мъже.Даже със сегашният си мъж е имала връзка преди 10 години,но го била зарязала,защото той искал вече деца(той е на 45)
На 41 решила,че вече иска и набързо се оженила.Вече е с три опита инвитро,1 платен от фонда и е активна боркиня за вдигане на възрастта.Другите два са правени в Гърция.
Другите жени от нашата маса (всички сме роднини) се възмутиха от ''нехайството й и че сега й е припарил тупана да има деца,когато вече явно е късно и нацията трябва да и плаща за наживяването'' особено относно опитът платен от фонда.
Жената според вас сама ли си е виновна?Тя лично не намери с какво да се защити,тъй като се познаваме много добре.

А кои сте вие, и кои сме ние, та да съдим нечии решения?И защо е нужно да се защитава пред вас?Всеки си взима решенията и носи последствията от тях.Не е работа на другите кой кога се е сетил, че се е наживял.Интересно, че живота извън България не те е направил поне малко по-широко скроена.

# 4 402

Всеки сам си е виновен за живота, който живее и положението, в което се намира, но се чудя на решението й да си сподели болката пред група недобронамерени кокошки, че и да трябва да се защитава и да си търси извинения.
Познавам няколко двойки, при които първото дете дойде след 35-тата година на жената. В единия случай чакаха да си стъпят на краката и да имат стабилност, при другите мъжът не искаше в продължение на 10 години, при третите жената искаше да се наживее и не й се мислеше за семейство. В крайна сметка всичките се сдобиха с деца, като само едните се оказаха с репродуктивни проблеми, но и те след 3 години ходене по клиниките, имат дете.

# 4 403

Всеки сам си е виновен за живота, който живее и положението, в което се намира, но се чудя на решението й да си сподели болката пред група недобронамерени кокошки, че и да трябва да се защитава и да си търси извинения.
Познавам няколко двойки, при които първото дете дойде след 35-тата година на жената. В единия случай чакаха да си стъпят на краката и да имат стабилност, при другите мъжът не искаше в продължение на 10 години, при третите жената искаше да се наживее и не й се мислеше за семейство. В крайна сметка всичките се сдобиха с деца, като само едните се оказаха с репродуктивни проблеми, но и те след 3 години ходене по клиниките, имат дете.
Роднини сме и малко или много всичко се знае.Но ми е ясно , че търсеше съчувствие.Аз дори не успях да се включа .Жените и казаха :А кой те кара 25 години да сменяш мъжете като носни кърпи безда мислиш".Особено след като се ожени за старо гадже.

# 4 404
Мога само едно кажа- много прост народ живее по нашите ширини!

# 4 405
Мога само едно кажа- много прост народ живее по нашите ширини!

Peace ама много! И въобще никой не е нужно да се обяснява, или оправдава и защитава пред никого защо и кога е решил да има деца.

# 4 406
Някои от роднините защитиха тезата: ''Защо държавата да плаща инвитро опити на някой ,който е блял цял живот,вместо да се плаща на млади жени с повече шансове и които не са се вяли толкова''.
Конкретно насочено към роднината.

# 4 407
За това последното нямам думи! Ако някоя според тях " се е вяла", много други не са, независимо от годините. И какво ги касае тях това кой какво е правил? Сигурно за 100-тен път го казвам- докато не ти дойде до г*за, много сме велики на приказки .

# 4 408
"Държавата" не води сексуални досиета на гражданите, че да знае кой колко се е "вял".

# 4 409
Касаело ги парите,които взимали от техния джоб за такива ''върти опашки''.
Аз лично смятам,че по-младите жени трябва да се ползват с предимство в такива случаи - все пак имат по-голям шанс.Лелките искат въобще да не им дават пари,защото били шафрантии,но аз мисля,че и те са плащали осигуровки.И все пак,не толкова,че да не плащат индиректно и други хора за тях.
Лекси,става въпрос за 50-60 годишни лели - те всички са шафрантии за тях.

Общи условия

Активация на акаунт