БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 115

• 63 477
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria

Бабето е авторска схема на една рускиня. Помолих да презареди линка белким тръгне.

Да се похваля с нещо, с което мога /има и други неща, но не са за показване Twisted Evil/

Нещо старо в нова премяна

Нещо пак старо, отдавна ушито, но в премяна

Това си е новичко, с нова премяна

За него съм благодарна на Носферата - тя ми подхвърли идеята, която аз осъществих.  Praynig Дано да е за добре!

Първите два гоблена са рамкирани в ателие, както и рамката на Корабът е от там и аз в къщи си поставих гоблена.

И нещо също старо, с нова премяна, но вече всичко е "Направи си сам"

Sun_Ladyy , първите два гоблена са по схеми от сп.ГБ, като първият -  "Бабината къща" е първият гоблен, който уших от списанието когато го видях за първи път. Тогава още не бях запозната с тегленето на схеми от интернет, почти не различавах фирмите. В последствие видях, че това е гоблен на Мегат.
Да, винаги съм била и съм против кражбата с цел продажба. Но ако си начинаещ, с малко познания списанието /което и да е то т.к има и други списания със схеми на гоблени/ е добър вариант за шиене. 
Аз лично си купувам списанието и имам доста ушити неща от него. Но при положение, че вече може да си дръпнеш схемата от някъде в нета наистина по-добре шии по оригинала.

Вчера погледнах в списанието, че има супер мотиви за Коледа и си нямате на идея как ме засърбяха ръцете да почна да правя картички  ooooh!

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 16:50 от ba4iiska

# 676
Да покажа етап от коледния чорап.
http://olenka63.snimka.bg/tapestries/goblen.704038.31911358

# 677
  • Стара Загора
olenka63, чудно чорапче. Аз докато се наканя да ушия такива чорапи и децата ми пораснаха. Виж за племенницата, която е почти на годинка, може да направя след две-три години, когато започне да разбира.

Бачийска, чудни гоблени в чудни премени. За втория поред гоблен ще цитирам 10-годишния ми син, който дойде до мен, точно като го разглеждах - "Уау, това е много яко!".
Аз спрях да си чакам втората Венеция, която поръчах в края на август. Фирмата вносител правела заявки три пъти годишно вече. Така че ще дойде чак в края на ноември. Досега правих мотивчета за картички, но още не съм ги сглобила. Междувременно опитах да шия една малка Богородица на разграфена панама - е не ми спори - ших, греших, разшивах, порих и - край предадох се, не мога. Тя е 1:1. Дали мога като ми мине ядът някой ден да я пробвам на 16-ка примерно  newsm78. Започнах ей това най сетне с любезното съдействие на mimobo, Мис Емералд и pepen   bouquet. Много приятно се шие.
Ако някой някъде попадне на схема на другарчето му, моля споделете

# 678
llilli2, нищо че са вече демоде вилеровите гоблени, си имат своята красота и всеки, който е шил такъв гоблен знае за какъв труд става въпрос. Повечето от новите дизайни са по- лесни за изработка, а и доста по- интересни за шиене и много ефектни. Рамките ти също са много ефектни и те са ръчно правени... с тази дърворезба.
ba4iiska, много добре са станали. И пеперудите са хубави и кораба, но двата пейзажа ми харесват най- много.
olenka63, то не останало. Ший и не се помотвай, че Коледа наближава...
Аз нямам с какво да се похваля. Бях отпуска една седмица и трябва да ви кажа че почти не съм шила. Някак през останалото време все намирам възможност да си заделя или открадна по някоя минута де със сутрешно кафе, де с вечерно питие, но успявам да шия, а сега имах свободно време, а се занимавах с какво ли не.

# 679
Уууу, Бачийска, красота голяма.
Станала си и майстор в рамкирането. Село Лещен е разкошен. Иска ми се да го ушия, но като се сетя за тази разграфена гобленова панама и ми се изпарява желанието-много ми е ситна вече, пък очила още не ми се слагат. Все още шия без тях даже на 18 к, но да е светло.
Ина и ти напредваш, с теб сме на една вълна. И моя чорап лилавее, но е много достоверно с действителността-зимна вечер и вали сняг и той е толкова бял, ноща тъмна, че той искри в такива лилаво сини нюанси, направо магия.

# 680
Благодаря Роси123 за отзива.Много мило,че си ги разгледала,че аз ако не бяхте вие скоро нямаше да си ги припомня (бяха във сандък) прибрани на топло.Това за мен е минало.Сега харесвам новите дизайни,а ако съдържат и малко хумор могат поне да подарят усмивки.  Grinning Grinning Grinning

# 681
  • Балчик
Бачийска, прекрасно оформени чудесни гоблени. Hug

olenka63, чорапът става разкошен.

# 682
Ето завършено
Скрит текст:
и едно етапче на Heritage
Скрит текст:
(те са 3 птички)

# 683

Ааа , Оленка , ти си готова ,аз ще го шия и януари сигурно  Blush Много хубаво ти се получава .
Бачийска , браво , много рамки  Simple Smile

Изгубих си  иглата днес , щото тъкмо се похвалих  Tired

# 684
  • До сърцето...
Изгубих си  иглата днес , щото тъкмо се похвалих  Tired

Бързо да я намираш, че си ни мотиватор!  Heart Eyes

# 685
Бачийска много са ти хубави пейзажите  Heart Eyes, е и корабът и пеперудите нооо пейзажите са си друга работа  Simple Smile. И аз съм ги заплюла тези българските - Дворецът в Балчик, Етъра, Лещен....ама кога точно незнам  newsm78

olenka63 какъв етап той чорапа свършил вече  Simple Smile

# 686
Сега е само полукръст, затова върви бързо. И защото две седмици ших. Ина и при теб ще е така. Елхата и къщите(без покривите) би трябвало да са кръстчета и другото полукръст. Сръчко си ти. Относно иглата, последната я изкривих - стана като медицинска, но взех едната игла от бистрото, струва ми се малко дебела, но може пък да не я изкривя.  Joy Joy Joy

# 687
Момичета,откъде се снабдявате с камбанките  и други  фигури от стиропор. Rolling Eyes

# 688
  • sf
Последно си ги купих от книжарница Слънчоглед , а съм поръчвала и от 8888

# 689
Има и в Джъмбо, а и в китайските магазини "за левче".
ЕХ, красотииииии на последните страници. Браво на вас!

Общи условия

Активация на акаунт