Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 957
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
adyto, ще изкажа мнение, което не считай за меродавно.
Всякакви бактериални и вирусни инфекции рефлектират пряко на щитовидната жлеза. На самата щитовидна при възпаления и действат ок широкоспектърни антибиотици и химиотерапевтици.
Успокояват се и възпаленията в щитовидната жлеза и отделно основното заболяване, което лекуваш.
Като патила и препатила от цистити и бактерии съм пила последователно до 4 АБ и химиотерапевтик, ваксини ( преди да се разболея) и купища билки, за да се изчистя. С всеки рецидив става по-трудно.
При теб с ваксини няма да стане, защото имаш болна щитовидна, а те са противопоказни в такъв случай ( пише го и на ваксините Уростим, като единствено противопоказание, да не се пият при щитовидни проблеми).
Хващат един широкоспектърен АБ или химиотерапевтик докторите, започваш лечение за колкото дена ти каже доктор, но щом стоят така изследванията, поне за 10 дена ще е добре; помагаш си с добавки каквито ти изпише докторът ( уринал, неоринал или каквито там реши).
Ограничаваш на максимум въглехидратите ( най-вече тестени изделия от бяло брашно), всякакви сладкиши и захар, за да се бориш с бактерията.
Чайове освен водата. Правя по литър и половина-два литра дневно ( шипки, лайка, липа са подходящи - за бъбреци, противовъзпалителен и диуретичен). Пиеш вода, ама се наливаш и с чай - буквално. Много е важно, колкото се може по-скоро да и повлияеш и да се справиш с прием на един АБ или химиотерапевтик.
Отделно за самата инфекция - чай от черешови или вишневи дръжки ако намериш е страшно ефикасен. Тази година си изсуших, че много ми го препоръчваха доктори. Сега си пия профилактично.
Чай от царевична коса - на опаковката пише как се пие.
Мечо грозде - най-силният чай, който буквално лекува и изчиства бактерии. 500 мл си правиш сутринта и си го изпиваш за дена разделен на 5 приема по 100 мл. Може да добавяш и щипка сода в дозата. Содата е антибактериална и прави средата в стомаха алкална, за да се бори с инфекциите. Чая от мечо грозде максимум 5-6 дена, после караш на останалите билки. Вече ако доктор каже, че може по-дълго, значи може.
Задължително пробиотик, докато пиеш лекарствата, че гъбите не прощават. И не само докато ги пиеш, а и след това продължаваш с пробиотика.
Разрови се в нета да потърсиш кои храни са алкални да не изреждам тук. Старай се да хапваш повече алкални, за да поддържаш правилен баланс и да пребориш бактерията.
14 дена след спиране на АБ или химиотерапевтик се пуска отново стерилна урина за антибиограма. Ако излезе чиста наблюдавай се. Рецидивът е най-често около месец след спиране на лечението. Ако не ти писне от билки и чайове не ги спирай.
Аз се поддържам с Цистон, чай и пробиотици. Цистона обаче е за след основно лечение и действа с натрупване. Поне 2-3 месеца се пие.

Относно ТСХ, твърде вероятно е наличието на инфекция да се е отразило на изследването, но според мен ТСХ не е толкова ниско и не е казано, че ще падне още. Не се знае. Зависи и как се чувстваш с тези стойности. Виж ако решиш може да пишеш мейл на Тодорова или да и се обадиш, предвид, че скоро си ходила при нея, да те консултира по телефона, ама и спомени и за откритата бактерия и че си правила изследванията сега.
Относно това, дали бактерията би могла да е виновна за аборт - нямам идея. Не съм чувала, чела.
Успех с лечението и се заеми сериозно. Много е важно, особено ако не си имала преди цистит и изолирани бактерии, да се лекуваш адекватно и ударно с първия цистит, за да не се стига до рецидиви. Hug
Първото лечение е най-важното.

За НК клетките ти пожелавам да са в норма.

Monik@, аз не бих чакала доктора, макар и с ТСХ 2, а бих посетила друг.
Това са близо 20 дена до 8-ми. ТСХ в първия триместър е добре да е около 1 и при повечето случаи на болни от Хашимото момичета, веднага след установяване на бременност се увеличава дозата на лекарството.

Така ли правят???? Мен никой не ме следя, пуснали са ми 2 пъти изследвания за бремеността, даге не знам дали има и 2 пъти, за 1 път със сигурност си спомням, защото намаляхме.
Да, така правят. Не знам при кой ендокринолог ходиш, но тези които познавам аз, процедират така. Hug

# 106
Здравейте, искам да попитам някой използвал ли е ТИРЕОГЕН?
http://www.npcrizbg.info/продукция/цитомакси/тиреоген-detail

# 107
  • София
Monik@, аз не бих чакала доктора, макар и с ТСХ 2, а бих посетила друг.
Това са близо 20 дена до 8-ми. ТСХ в първия триместър е добре да е около 1 и при повечето случаи на болни от Хашимото момичета, веднага след установяване на бременност се увеличава дозата на лекарството.

Така ли правят???? Мен никой не ме следя, пуснали са ми 2 пъти изследвания за бремеността, даге не знам дали има и 2 пъти, за 1 път със сигурност си спомням, защото намаляхме.
По време на бременност ТСХ се следи на 30 дни,заедно с ФТ4.

# 108
Merelenda Благодаря за мнението! Звучиш много компетентно, наистина!  Hug

# 109
По информация за ТИРЕОГЕН, оставам с впечатление, че е подходящ за Тиреоидит на Хашимото и хипофункция:
Тиреоген

20/60 капсули по 0,2г

Цена:
Описание
Комплекс пептидни фракции, получени от щитовидната жлеза на млади животни. Изолираните пептиди притежават избирателно действие върху различните клетки на щитовидната жлеза, нормализират метаболизма в клетките и регулират функциите на щитовидната жлеза.
Тиреоген се препоръчва за следното:
• при нарушена обмяна на веществата
• за профилактика при заболявания на щитовидната жлеза
• при хипо- и хипертиреоза
• при възлова токсична и нетоксична гуша
• при автоимунен тиреоидит
Дозировка: за лица над 18 год. – по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1 мес.
Състав: пептиден комплекс от А-2 (пептиди на щитовидната жлеза), антислепващ агент, микрокристална целулоза Е460, захар, лактоза, нишесте.

# 110
Момичета ,при тези от вас които е имало косопад след лечение на жлезата косата възстановява ли се?

# 111
Изпуснала съм ви нещо....

# 112
  • Сливен
Здравейте! Може би не съм улучила точната тема за което се извинявам предварително.Преди около 2 години ми откриха възел на щитовидната жлеза с размер около 1.3х1.02х0.90см.Направих изледване за рак + биопсия,всичко е наред,хормони,антитела всичко е в норма,чувствам се добре,не пия никакви лекарства.Преди около седмица ходих на контролен преглед и се оказа,че възела се е смалил от самосебеси 0.96х0.86х0.69см,хормоните са в норма.И моя лекар реши,че трябвало пак да си правя биопсия или да съм се оперирала,което аз категорично отказах.Според мен става дума за източване на пари от здравната каса,вие какво мислите?Уточнявам ,че съм от Сливен и имаме само 3 ендокринолога и ходя при "най-добрия" за нашия град,а биоипсията и другите изледвания съм ги правила в София при д-р Ралица Иванова и при д-р Пандев съм ходила за консултация.

# 113
Здравейте,
Някой знае ли работното време на д-р Начев в Майчин дом, както и в кой кабинет преглежда? Благодаря.

# 114
Още веднъж благодаря за мненията. Благодарение на вас реагирах бързо и още днес съм при д-р Начев, който се оказа колега и на моя лекуващ, така че всичко ще се навърже добре.

# 115
Здравейте! Може би не съм улучила точната тема за което се извинявам предварително.Преди около 2 години ми откриха възел на щитовидната жлеза с размер около 1.3х1.02х0.90см.Направих изледване за рак + биопсия,всичко е наред,хормони,антитела всичко е в норма,чувствам се добре,не пия никакви лекарства.Преди около седмица ходих на контролен преглед и се оказа,че възела се е смалил от самосебеси 0.96х0.86х0.69см,хормоните са в норма.И моя лекар реши,че трябвало пак да си правя биопсия или да съм се оперирала,което аз категорично отказах.Според мен става дума за източване на пари от здравната каса,вие какво мислите?Уточнявам ,че съм от Сливен и имаме само 3 ендокринолога и ходя при "най-добрия" за нашия град,а биоипсията и другите изледвания съм ги правила в София при д-р Ралица Иванова и при д-р Пандев съм ходила за консултация.
Важно е мнението на доцент Пандев. Аз бих се консултирала отново с него.

# 116
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Правих контрола на ТСХ и ФТ4.Като стойностите са следните:
-ТСХ  2,89
-ФТ4 1,56
В момента съм на 50мкг.Еутирокс, но сигурно ще ми повишат дозата, тъй като лятото ТСХ ми е било 2,76.Какво смятате Вие за тези стойности?На мен ми се струват високи!В понеделник съм на консултация при ендокринологът ми.Хубав и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 117
  • София
Lyub ако планираш бебе е високо, ако ли пък не- не е зле.

# 118
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
В момента не планирам бебе, тъй като си отглеждам едно на почти 1годинка.Но ми се струва висока тази стойност, защото преди не съм била с такива стойности.Благодаря ти за отговора magnet_for_happiness, предполагам, че тогава ендото може и да не ми коригира дозата и да си отдъхна, че се бях попритеснила малко!

# 119
  • София
Ами виж, на мен Начев даже при 4 и нещо каза,че не е фатално в случай че не планирам бебе....

Общи условия

Активация на акаунт