Енгин Акюрек/в очакване на „Kara Para Yalan Aşk”, нови и стари проекти/Тема 231

• 39 366
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив

Момчето проверява дали всички спят....Спокойна вечер и от мен момичета.

# 631

Добро утро и хубав, слънчев ден !

Оставаме и днес с надеждата за потвърждение участието на Енгин в ново дизи.

Предлагам ви сутрешната чашка кафе да бъде в компанията на Булута.

Внимавайте какви колажи, снимки и клипове ще пускате и гледате днес.

Аз неблагоразумно реших да сложа нещо друго за разсънваме, но ... последва това.

Е ... по тази причина сутрешната  ви  компания остава Булута.

# 632
  • Пловдив

Здравейте. Очакването, надеждата, търпението и любовта да бъдат и днес с нас. Булут и Керим от мен за усмихнат и позитивен ден.

# 633
Добро да е утрото, а след него и денят! Simple Smile

Не си разливайте кафето. Wink))

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 10:03 от marytza

# 634

Вместо да отправяме поглед към химерното "дизи", да обърнем очи към реалността. Игралният филм с участието на Енгин Акюрек само след няколко месеца, ще бъде на екран.

Вече и европейските специалисти признават "бума"на турското кино. След Англия и Франция, Турция е третата страна, в която се заснемат най-много игрални филми. Честванията на 100-годишния юбилей започнаха. В петък, в киносалоните влиза "Benim dunyam" ("Моят свят") с Берен Саат в главната роля.

Скрит текст:

"Моят свят" е само за тези, които виждат тъмнината. За тези, които успяват да накарат останалите, да преоткрият нейния смисъл." Тези думи илюстрират най-добре посланието на филма, в който Берен Саат играе роля на сляпо, глухо и нямо момиче. Актрисата разказва как се е подготвяла за екранния си образ:

http://izleyiciplatformu.com/haber_detay.asp?haberID=347
  Напоследък  турските кинодейци, явно, са се обърнали към необикновените типажи с необикновени житейски съдби. Те, наистина, са хора с ярка гражданска позиция, щом се опитват да насочат погледа на обществото към неговите аутсайдери - към тези, които са ощетени от природата и от живота.
   Още едно юбилейно заглавие, с такава тематика, е готово за срещата си със зрителите. Премиерата на "Tamam miyiz?" ("Добри ли сме?"), в който участва Сумру Явруджук, ще бъде на 29 ноември.

Скрит текст:

Във филма играят и други познати актьори - Арас Булут (Мете от "Времето лети") и Аслъ Енвер ("Сускунлар", а през този сезон - сериалът "Тайна"). В главната роля е актьорът Дениз Челилолу  ("Чучулигата").
   "Tamam miyiz?" разказва за случайната среща на двама мъже, живеещи в два различни свята. Единият е инвалид, а другия - скулптор. Между тях се заражда странно, на пръв поглед, но силно приятелство... Може би, затова заглавието на филма е въпрос: "Добри ли сме?"
   През юбилейната, за турското кино, година в нови игрални филми ще видим Мелиса Сьозен и Енгин Алтан Дюзатан.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 19:19 от ангела 33

# 635
ангела 33 Hug

Снимката е линк към трейлъра на филма "Моят свят" с Берен Саат с bgsub за любопитните за света извън Енгин Акюрек.  Peace

# 636
  • Пловдив

Едни пиленца са кацнали на рамото на Енгин. Дали дизито ще видим първо или филма през февруари....

# 637
Добро утро, дами!

Ангела, с удоволствие ще "отпия" от това есенно турско кафе. newsm51
Благодаря за информацията за турското игрално кино и започващите премиери на филми.
Изключително съм  доволна, че научавам нещо за турската киноиндустрия. Наистина този "бум" при тях няма как да не бъде забелязан от световната кинокритика.
Възхищавам се на Берен Саат, че е приела предизвикателството да играе такъв  образ.
Това крехко момиче явно има голяма енергия и разбира се, голяма амбиция да покорява нови и нови върхове в киното. Браво! Браво и на останалите наши познайници от любимите ни сериали.

Delyna, Hug

# 638
Скрит текст:
ангела 33 ,  Hug

Снимката е линк към трейлъра на филма "Моят свят" с Берен Саат с bgsub за любопитните за света извън Енгин Акюрек. Peace

newsm10 Един път да мислим еднакво.

За мен светът на турското кино е съсредоточен в един негов представител. Но форумът на бг-мама не страда от моите ограничения. И слава Богу - така всеки намира място да споделя за това, което го вълнува.

Скрит текст:

Оптимистично

Усмихвай се, когато те боли
и всичко ти се случва на обратно!
Усмихвай се през зъби, че нали
да се усмихваш още е безплатно.

Усмихвай се, отчаян от любов –
смехът дори през три сърца се чува.
В окото на човешкия ни лов
усмихваш ли се, значи съществуваш.

Усмивката затуй е божи дар –
животът и без друго е намръщен.
Усмихвай се, човеко, като цар,
та дните си по-леко да преглъщаш.

Усмихвай се, дори примрял от глад –
светът реве под стотната си криза,
и друго ако не, да го е яд
на простия човешки оптимизъм.

Ники Комедвенска

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 09:59 от marytza

# 639
  • Пловдив

Марица - за теб Булут - толкова величествен.

# 640
А от мен - за всички... От РФ взех една снимка на стената на "Кухнята на Розата" в днешни дни:

Скрит текст:

Още малко от интериора... година след края на сериала...

Сега маси на двора няма... Дъждовете са прибрали бизнеса вътре...

Балгес, тази, която публикува поемите си из всички страници, посветени на Енгин, е посетила кухнята и се е разписала в книгата за гости. Simple Smile) Явно и снимките са подарък от нея, за което лично аз съм и благодарна.

Марианка, благодаря! Булут, както и Енгин, никога не са в повече... за мен. Simple Smile  Hug

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 09:48 от marytza

# 641
  • Пловдив

Един шеговит колаж от Универсала - дали това сме ние?

# 642
Добро утро, за всички ви - още Керим.

Ангела, твоят пост беше приятната ми изненада тази сутрин, благодаря ти!  Hug
Не само интересен текст, но и колажът с есенни картини е много красив.
Благодаря за информацията, която поднасяш. Ситуацията в турското кино е важна за всички и се отразява на всички, вкл. Енгин Акюрек, затова е интересна и за неговите фенове.

За съжаление, подозирам, че това обръщане към необичайни житейски съдби и герои, ощетени от природата, ще го видим и във филма с Енгин Акюрек, Малък септемврийски проблем.

И накрая, като гледам колажа от пост 638, тревожа се за фантазия. Моля ви, момичета, предупредете я да не се разхожда там.  Simple Smile

# 643
Добро утро и от мен мили момичета.Нека денят ви е изпълнен с много усмивки,добро настроение и положителна енергия.Нека усмивката на този чаровен мъж ви съпътства през целия ден.        Heart Eyes Hug 

# 644
Simple Smile))) Марианка, припознах се в рижавото, с розовата шапка... и аз гледам така ококорчено, омагьосано, вярващо и невярващо, но безусловно - възхитено. Wink)))

От мен - едни от любимите ми афиши... Simple Smile) След запознанството си с Енгин и неговите герои точно така гледам повторно филми. Simple Smile)

И като отворих дума за вълшебства и фантазии... Има един вълшебник, когото обичам и комуто се възхищавам... Нещо стойностно - от мен, за вас:

Скрит текст:
Ханс Кристиан Андерсен

СНЕЖНАТА ЦАРИЦА

ПЪРВИ РАЗКАЗ

ЗА ОГЛЕДАЛОТО И ЗА НЕГОВИТЕ ЧАСТИЦИ

Слушайте, започваме! Когато стигнем до края на приказката, ще знаем повече, отколкото сега, защото ще приказваме за един лош магьосник. А той беше най-лошият от всички магьосници, защото беше самият дявол.

Веднъж той се намираше в много весело настроение: беше сполучил да направи едно огледало, което имаше това свойство, че всичко хубаво и добро, огледано в него, се изгубваше, а грозното и лошото изпъкваше и се виждаше още по-лошо, отколкото бе в действителност. Най-хубавите гледки в това огледало изглеждаха като мъртва пустиня, а най-красивите хора — грозни и гнусни. Лицата им бяха тъй обезобразени, че мъчно можеха да се познаят, и ако някой имаше някоя пъпчица, тя покриваше целия му образ. Всичко туй забавляваше страшно много дявола. Минеше ли през ума на някой човек някоя добра мисъл, в огледалото се явяваше мигом обезобразеното й отражение — така че дяволът не можеше да се сдържи и се кикотеше радостно на хитрата си измислица. Ония, които по сещаваха неговото магьосническо училище — защото си имаше и училище, — разправяха навсякъде за новото чудо. „Едва сега, казваха те, могат да се познаят хората и светът в истинския им вид.“ И те тичаха с огледалото навсякъде и най-сетне не остана нито едно царство и нито един човек, които да не бяха се огледали осакатени в него. Накрая им се поиска да хвръкнат на небето и да се подиграят със слънцето. Но колкото по-високо се издигаха, толкова повече се кривеше и зъбеше огледалото в ръцете им, така че те едва можеха да го държат. Ала ето — те стигнаха вече до слънцето и огледалото се загърчи изведнъж тъй силно, че се изплъзна из ръцете им и падна на земята, където се счупи на милиони, милиарди и още по-малки частици.

Сега това огледало причиняваше много повече нещастия, отколкото по-рано, защото някои от частиците му бяха дребни като ситен пясък и се пръснаха по целия свят. Ако такива частици попаднеха някому в окото, те оставаха там и тогава човек виждаше всичко наопаки или пък забелязваше във всеки предмет само лошите му страни, защото всяко стъкълце бе запазило свойството, което притежаваше цялото огледало. На някои хора стъкълца попаднаха дори в сърцето и тъкмо туй беше най-лошото, защото сърцето им се превърна в парче лед. Няколко от частиците на огледалото бяха тъй големи, че можеха да се употребяват за стъкла на прозорци, и лошо нещо беше човек да гледа приятелите през тия стъкла. Други частици пък бяха сложени в очилата, но тежко на ония, които искаха да видят през тях истината и да бъдат справедливи. А дяволът се кискаше от радост, защото туй го забавляваше.

Но някои частици продължаваха да хвърчат из въздуха и сега ще чуем какво направиха те.

-----
превод от датски - Светослав Минков

Общи условия

Активация на акаунт