Енгин Акюрек/в очакване на „Kara Para Yalan Aşk”, нови и стари проекти/Тема 231

• 39 394
  • 725
  •   1
Отговори
# 495

От мен за хубаво начало на неделята, един Керим.

От мен един Булут, после Кадир, юначето Низипли, да не забравим и Текин.... Laughing браво, ей така се правят теми!

# 496
  • Пловдив

Още един колаж направен от мен с много любов. Отново Керим....
.......................
Ето как е направена и как изглежда 1 страница на нашата тема "Енгин Акюрек/в очакване на „Kara Para Yalan Aşk”, нови и стари проекти". На който му е приятно, нека споделя в нея - винаги е добре дошъл. Всеки има право на своя избор:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743088.0

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 10:30 от mariana51

# 497

Хубав, слънчев и усмихнат ден на всички !

Само да вметна отново, че свободата във форума се изразява в това всеки да коментира сериал, екранен образ, творчеството на актьор/актриса. Недопустимо и против правилата е коментар обсъждащ стила на писане и мнението на съфорумки.

Да кажа нещо и за опцията ползвай цитат.  Коректното и използване е когато искаш да отговориш на даденият потребител и тогава цитираш поста му или тази част от поста към която се отнася отговорът. Никъде не съм прочела правило, че можеш да цитираш друг потребител с цитат минал давност в собствен  отговор. Цитатът е изваден от контекста и по този начин се злоупотребява с мнението на друг потребител.

Димони - приятно ми беше да прочета поста ти.
Наистина много е трудно, понякога почти невъзможно да забрави човек нанесената болка. Дори и чисто физически да забравим / защото телесните рани зарастват /, това което помни ума - остава. Може би с времето споменът ще избледнее, но ще стои - там някъде свит в най-тъмният ъгъл.

Доколко казусът с изнасилването ще промени мисленето на  обществото - простете ми за откровеността, но ... хората стават за съжаление още по-зли и губят от човешкото което носят.
Примери на всяка крачка, всеки ден - прочетете черните хроники в пресата, чуйте новините - пияни и дрогирани убиват за жълти левчета, бедни се продават за пари, безсъвестни изхвърлят децата си в контейнери или ги разменят като стока.

Като се замисля на тази тема и ми става тъжно и болно.

Нека да се опитаме поне тук макар и виртуално да бъдем наистина по-толерантни към човека зад монитора, защото там наистина има човек.

Да бъдем позитивно настроени, това ще донесе най-вече удовлетворение на нас самите !

Скрит текст:

# 498
Добро утро! Simple Smile

Позагледах се тук-там какво се случва в стр. на ФБ, посветени на нашия любимец... КВФ е видян и разбран. Никой не отрича значението на филма и значимостта на посланието му. Хората просто търпеливо изчакват новите участия на актьора, пленил сърцата им.

Аз лично отговарям на този въпрос: Да, много! Липсва ми живото му присъствие, липсва ми умението му да ме накара да се усмихна или натъжа, липсва ми топлия му глас, липсва ми... наистина много.

Скрит текст:

Цитат
И хубави новини от туитър: "Скоро ще видим Енгин Акюрек по тв. Отново ще стане част от семействата ни. Да му пожелаем късмет."
Марианка, благодаря за приятната новина!  Hug Чакаме вече и нещо официално...  Praynig

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 12:41 от marytza

# 499
От мен един Булут, после Кадир, юначето Низипли, да не забравим и Текин.... Laughing браво, ей така се правят теми!

Бих писала в създадена от теб тема, но ще се включа ~ към 230-тата поред.

Аз помня едно друго време - когато чакахме преведената серия с нетърпение и благодарност.

Защото ако тези благодарности тогава към екипите направили достояние два сериала гледаеми на български език са били искрени - то иронията ти тук е крайно неуместна.

Не включвам третият сериал, защото той пък стана достъпен от екип  към който всички разбраха - имаш лично отношение.

И за да бъда по темата - един прекрасен Енгин

# 500

Мартичка, от мен едно чайче с изглед съм Босфора. Simple Smile И не се зареждай с търпение да чакаш нероден Петко. Simple Smile))

Аз лично отдавна съм направила избора си и си оставам, както винаги, в тази тема... сигурно защото имам грешни разбирания за красотата в изкуството... Wink

И нещо за усмихване:

Скрит текст:

Ромашковый луг...

Вам еще повезет в этой жизни ... ПосмОтрите!.. / Все още предстои да ви провърви в този живот - вижте!
Упадете Вы навзничь в ромашковый луг ... / ще паднете с лице към небето в маргаритена поляна
И укроет Вас ночь покрывалом со звездами ... /и небето ще ви завие със звездно одеало
И очертит Вселенная маленький круг ... / и Вселената ще очертае мъничък кръг
Из которого Вам самому не захочется /от който няма да поискате да излезете
Никуда, ни к кому, ни за что, ни ... вовек ... /никъде, за нищо, за никого... никога...
Ведь судьба тот маршрут прячет где-то меж строчками ... /съдбата ви пази този маршрут някъде между редовете
Только будьте внимательней, мил человек!.. /вие само бъдете внимателен, мил човек!
Вам еще повезет ... Надо очень надеяться ... /все още ви предстои да ви провърви... Нужно е само силно да се надявате
Погадает ромашка:"Я правду скажу!.." /Маргаритката ще ви погадае: "Истината ще кажа!..."
Исполняется то лишь, во что очень верится ... /Изпълнява се само това, в което силно вярваме
Наша вера и есть САМЫЙ ВЕРНЫЙ МАРШРУТ!...
/и нашата вяра е правилният маршрут!

Антонина Алексеева

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 11:28 от marytza

# 501
Единствено в този момент крайният резултат в "замяната на спомена" не е еднозначен.

Радост и щастие на лодката с Мустафа - една освободеност на дух и тяло, защото следва любовна игра между тях двамата.

Тревожно предчувствие и страх от загуба - " Керим! Не си отивай !" - "Това не може да свърши така!"

Цитат
И хубави новини от туитър: "Скоро ще видим Енгин Акюрек по тв. Отново ще стане част от семействата ни. Да му пожелаем късмет."
Марианка, благодаря за приятната новина!  Hug Чакаме вече и нещо официално...  Praynig

Наистина хубава новина !

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 11:42 от Марта_49

# 502
Марта, ще ти отговоря, макар че според самата теб, не е редно да ме обсъждаш.

Каквато и тема да създам, тя няма да бъде само моя и няма да носи моите идеи, защото темата приема облика на тези, които пишат в нея.

Винаги искрено благодаря на хората, чийто труд ни дарява с удоволствието да гледаме хубави филми.
Също така искрено се възмущавам от нечии коментари и това е причина за иронията ми или мълчанието.

Ще те помоля да ми кажеш кой е третият сериал и към кого имам лично отношение, не разбрах - положително или отрицателно.

Dimony, да отговоря и на теб. Възможно е да си права, че жертвите на насилие носят чувството за вина цял живот. Но аз не споря по този въпрос. Само посочвам как е показано решението в сериала "Каква е вината на Фатмагюл."

# 503

И двамата левенти с универсалният инструмент "тесла" и задължителното им присъствие на прозореца.

Кой е по-добрият майстор обаче ? Чудя се.

Единият строеше с "голи ръце"  самата къща - сам.

Другият имаше готова къща, че и  при  ремонта имаше помощници

Везните клонят към Мустафа ...

Марта, ще ти отговоря, макар че според самата теб, не е редно да ме обсъждаш.
....
Ще те помоля да ми кажеш кой е третият сериал и към кого имам лично отношение, не разбрах - положително или отрицателно.
....

Говоря за отношение към екип / всъщност сериала може и да не си го гледала/. А за иронията с която пишеш -  нека всеки сам да преценява.

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 11:46 от Марта_49

# 504
Добър ден ,момичета!

Според Исляма-мюсюлманите ,трябва да раждат и възпитават мюмюлманчета и понеже нещата се предават по мъжка линия се предполага ,че една мюсюлманка ,омъжена за християнин ще създаде поколение християни .
Поради тази причина ,исляма е против брака на жени мюсюлманки с друговерци .
А когато мъж мюсюлманин се ожени за християнка,тя може да не приеме религията на мъжа,но  децата се възпитават като мюсюлмани.
Различен свят ,различна култура ,за да го разбереш ,трябва да го познаваш.

# 505

"Животът е като карането на колело. За да запазиш равновесие, трябва да продължиш напред…”

Добро утро и от мен, момичета! Какво слънчево настроение струи от темата!  newsm51
Както обикновено, новините идват при мен със закъснение – какво да се прави, живея с два часа назад, но това не ми пречи истински да се радвам на всичко хубаво, написано за Енгин и на всяка вест, колкото и химерна да е тя.
И тъй, пожелавам на всички хубава неделя! А хубава за мен означава още новини за Енгин, още радост и красота, сътворена от вас и още надежда.
А ето нещичко и от мен:

Скрит текст:
Да върнеш "подаръка" - притча

Върнете Преди много, много години, в древен Китай, когато Буда все още се намирал в своето земно превъплъщение, сред многото истории, които се разказвали за него, била и тази, че е невъзможно да бъде разгневен, т.е. изкаран от кожата си. Той бил толкова балансирано и идеално същество, че не реагирал нито на обидите, нито на всякакви опити да бъде оскърбен по някакъв начин.

По същото това време в едно село живеел човек, който бил известен с това, че можел да изкара от равновесие всеки. Той така изкусно умеел да се заяжда, да се подиграва на хората, че абсолютно никой не можел да остане спокоен при контакт с него.

Та до този човек достигнала мълвата за невъзмутимия Буда. Тъй като нашия човек се гордеел със своето умение да изкара от кожата си всеки, с когото общува, до известна степен приел Буда като поредното предизвикателство. „Охо-о-о, невъзмутим? – мислел си той. Само защото още не си е имал работа с мен.”

И се отправил нашият човек в дълъг път.

Когато пристигнал, Буда го поканил при себе си. Оня веднага се „запретнал”: започнал да обижда Буда, да му се присмива, да го предизвиква, с две думи – всячески се опитвал да го изкара от равновесие.

Буда оставал спокоен.

Човекът удвоил и утроил своите усилия, впрегнал цялото си въображение, измислял какви ли не обиди и остроти, ставал все по-злъчен и разюздан. Ако в началото си служел с подигравки и ирония, сега преминал към открити нападки и обидни прозвища.

Както и преди – Буда все така оставал спокоен.

Нашия човек се чувствал вече на края на силите си. Усещал, че арсеналът му започва да се изчерпва и затова впрегнал последни сили, за да измисли нови, по-тежки оскърбления. Усещал, че този път е надминал себе си…но Буда оставал спокоен, както преди.

И когато човекът се поспрял, за да си поеме дух и да се хвърли отново „в бой”, Буда благо промълвил: „Кажи ми, моля те, може ли да ти задам един въпрос?” Объркан, човекът нищо друго не можел да стори, освен да се съгласи: „Да разбира се.”

И тогава Буда кротичко го попитал: „Ако един човек е донесъл подарък на друг, но този, за когото бил предназначен подаръкът, отказва да го приеме. Тогава въпросът е – чий е този подарък?”

„Ами то е ясно, подаръкът остава в този, който го е донесъл.” – все още в недоумение отвърнал човекът.
„Именно.” – промълвил Буда и кротко се усмихнал.

Тогава човекът разбрал, че целия негатив, цялата злоба и злъч, които така усърдно изливал пред Буда, ще се наложи да си ги вземе обратно със себе си. И посрамен си тръгнал.

# 506

Дочи, така е, трябва поне от малко малко да имаме понятие за страната и културата...

Свеж ден, Любов! Simple Smile

На този колаж авторът е пресъздал атмосферата на "Брулени хълмове" около Булута...

# 507
  • Пловдив

Написаното в туитър:
"Актьорът Енгин Акюрек ще участва в сериал, чието излъчване е гарантирано в тв канал. Подборът на персонала е приключен на 60 процента. Когато науча, ще пиша още подробности..."
.................
Ние си четем и дано през новата седмица вече имаме потвърждение.....

# 508

Написаното в туитър:
"Актьорът Енгин Акюрек ще участва в сериал, чието излъчване е гарантирано в тв канал. Подборът на персонала е приключен на 60 процента. Когато науча, ще пиша още подробности..."
.................

Дано, дано, дано!...  Hug Hug Hug

Любимият ми Облак... самодоволен. Simple Smile)) И... прекрасен - както винаги. Simple Smile

# 509

Написаното в туитър:
.................

Ох, Мариянче, благодаря! Знаят хората, че всички тръпнем в очакване и им благодаря, че колкото и малко да научат, го споделят с нас, феновете...

Общи условия

Активация на акаунт