ДУБАЙ 3

• 88 374
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
понеже някой наскоро спомена groupon като възможност да букнеш евтино сафари или нещо друго, да спомена, че те имат най-много ограничения. Не знам в Дубай дали е същото, но в Абу Даби наскоро поръчахме сафари през групон . да, добра цена, но първо правят сафари само в четвъртък и петък, което е достатъчно ограничаващо, а освен това не идват да те вземат, а ходиш на определено сборно място, което в случая беше на 30 км от вкъщи, и на всичко отгоре ние живеем на пътя, по който се излиза към пустинята. Веднъж 30 км до сборния пункт, после 30 км да се излезе обратно от града плюс още 60 до самото сафари, на връщане пак 90 км до сборния пункт и още 30 до вкъщи. На всичко отгоре бяха натъпкали бедните туристи в три автобуса, което на мен би ми било неприятно. Самото сафари е било добре, според стандартите Simple Smile но ако цената не е определяща, едва ли бихме повторили с групон.

друг случай с групон беше евтино парти за рожден ден - басейн и зала с бюфет. Оказа се, че предлагат ваучър за групи 15 деца и 20 деца. Басейнът беше много малък, на покрива на хотела и повече от 5 деца не биха могли да играят в него, плюс неудобството от асансьора нагоре-надолу/залата беше на партера/, а украсата се предвиждаше да е само от балони. Та, често има глупави подробности, които да те разочароват.

# 196
  • София
Тити   bouquet е абсолютно права. При Групоон има голям риск да не можете да се вместите в удобните за вас дати, защото ако погледнете примерно за Сафари има поне 400 човека, които са закупили ваучери. Те не вземат от хотели, а има четири пет сборни места в Дубай, откъдето тръгват автобусите. И при положение, че се правят в два три дни от седмицата, риска да няма за Вас място в дните, които вие желаете е доста голям Peace. Така че по-добре малко по-скъпо /все пак като отиваш в Дубай си подготвен за цените/ отколкото веднъж да изгубиш пари от покупката на ваучера и втори път да не направиш желаната екскурзия Simple Smile

# 197
Roje, тити, благодаря за информацията. Аз те питах, защото бях останала с впечатлението, че си ползвал нечии услуги и така би ми било по-лесно, отколкото да чета отзиви и да избирам сама случайна агенция. Не очаквам да остана измамена, но да остана разочарована съвсем не е изключено. В Групон и подобните сайтове постоянно следя офертите, но досега на нито една агенция офертата не е била високо оценена в трипадвайзъра. Повечето коментари разказват за прекалено дълго чакане, за натъпкани автобуси, за много стари джипове, за лоша храна и т.н., и т.н. Затова и аз твърдо реших да резервирам през агенция. Сега ще погледна тези, които ти предложи.

# 198
Това с тези групон оферти, извозването с автобуси от общ пункт хич не звучи добре. И моят съвет е по-добре да дадете някой и друг дирхам от горе, но да да си резервирате сафарито дирекнто през агенция. Например, тази агенция която съм ползвала два пъти за сафари, си избираш деня според програмата ти, джипа идва и те взима от хотела, после те връща, джиповете са съобразени според локацията на хотелите, не да са обикаля от единия край на града до другия да се взимат туристи, не са стари (за разлика например в Тунис където ни се беше паднала една допотопна машина пред разпад), храна, програма всичко си беше добре  Peace

# 199
http://www.kobonaty.com/deal/green-land-tourism/756/
През този сайт всичко е ОК.Едно взимане от хотела не струва 90 лв.
Точките от които могат да те вземат са ясни още преди да си купиш ваучера .Ти преценяш дали ти е удобно.И датата уговаряш предварително.Няма да чакаш да отидеш в Дубай и да мърмориш защото ти искаш да отидеш утре на сафари.
Точни са при взимането до минута ,обаждат ти се по телефона 30 мин. по рано.

# 200
  • Варна
Роже и ние сме в  La Villa Najd Hotel Apartments от 3 до 12 декември. Да попитам трябва ли ни преобразувател за да можем да си зареждаме телефоните и лаптопа , че някой ми каза че те са по друг стандарт.

# 201
  • София
Роже и ние сме в  La Villa Najd Hotel Apartments от 3 до 12 декември. Да попитам трябва ли ни преобразувател за да можем да си зареждаме телефоните и лаптопа , че някой ми каза че те са по друг стандарт.
аааа, значи всичко вече е ОК. нали се притесняваше, че закъснявате с резервациите. Чудесно Simple Smile
По едно и също време ще бъдем в хотела. Ние сме в него до 5 декември Peace
По принцип в хотелите си има и от двата стандарта контакти. Но ние за по-сигурно винаги си носим преобразувател и разклонител, че имаме доста неща за зареждане вечер и не ни стигат местата Joy Joy

# 202
  • Варна
3 дни чакахме потвърждение за Ситимакс и накрая ни предложиха този. Благодарение на форума програмата вече почти сме я изготвили. Надявам се 9 дни да ни стигнат спокойно да разгледаме -дано дотогава да отворят http://www.dubaimiraclegarden.com/timings/

# 203
  • София
Здравейте,

от известно време чета с интерес цялата информация тук, тъй като ни предстои пътуване на 14,11,2013 г. Много благодаря за изчерпателната информация, която сте успели да съберете и предадете тук. Аз за сега само я използвам, но се надявам след като се приберем да мога да добавя нещичко от мен.
  Има ли някой, който може да ми отговори какви са най-изгодните варианти за разговори от там, иосвен wi fi мрежите където ги има. Някакви карти, с които е изгодно да се говори или предплатени мобилни, или таква с вкл. интернет? На нас ни е налага много да говорим, а имам ужасяваща информация за сметки по-скъпи от самата екскурзия там. Естествено ще се насладим максимално, но дори и без служебни разговори ще се  чуваме с децата и бабите  Grinning.
    Към по-прясно ходилите, ще споделите ли заведения за хранене, от които сте доволни.  

# 204
Аз си купих от тук препоръчаните simpatic. Обажданията от ОАЕ към България се таксуват по 0,69 лв., входящите по 0,49 лв. Предплатена услуга е, може да се зарежда и през интернет.

# 205
най-изгодните варианти за разговори от там, иосвен wi fi мрежите където ги има.

само да напомня, че Skype out тук няма, т.е. можете да говорите със скайп акаунт в Бг, но не можете да звъните през скайп до телефонен номер.

# 206
Понеже и мен силно ме вълнуваше този въпрос...намерих следния вариант - купувам pay as you go card на Ду за 55 дирхама, които включват 100мв дейта трафик и 10 дирхама, а след това за още 100 дирхама ще купя 1 гб допълнителна дейта.

# 207
  • София
Много благодаря, ще прегледам и двата варианта, много ми допаднаха с възможността за презареждане. Ще разказвам скоро и аз.

# 208
Здравейте, предстои ни пътуване до Дубай през януари, имам притеснения, т.к имаме печати в паспортите от Израел, а ми казаха, че преди няколко седмици са спрели хора от танцов състав поради тази причина. Някой има ли повече инфо по въпроса  newsm78 или да сменяме паспорти докато имаме време  newsm78

# 209
Едно бързо въпросче към ЗАПОЗНАТИТЕ.
Има ли проблем с влизането в ОАЕ ако преди това има виза и влизане и излизане в Израел. Имам стар паспорт, в който имам печат и от ОАЕ, който мога да им занеса като гаранция, че не съм правила золуми  Joy. Знам за предупреждението на сайта на външно и знам, че на сайта на посолството на ОАЕ за англия пише, че не е проблем. Питам за лични впечатления и за хора, които са се сблъсквали с този "проблем". Пътуваме цялото семейство 2+2 (само в единия детски паспорт няма виза за Израел, защото е подменян). Ще пътуваме самостоятелно. Агенцията, която ще вади визи казва, че проблеми с визите няма, но така или иначе то не се сканират всички страници на паспорта. Въпросът е дали като се вземе виза няма да ни откажат влизане в страната. С 2 малки деца ще е малко неприятно меко казано.

Общи условия

Активация на акаунт