ДУБАЙ 3

• 90 284
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Roje22 прочетох на един дъх пътеписа  ти за Дубай,ако знаеш колко ми беше нтересна и полезна информацията в него...  Hug

# 31
Roje, нямаше как да си по-изчерпателен! Благодаря отново.

# 32
  • Варна
Някой има ли информация за хотел Cassels Al Barsha?

# 33
  • София - Бургас
Здравейте,
и аз бих искала насока за квартала, в който да избера хотела!
До момента имам р-ця в Arabian dreams, намиращ се в Бур Дубай?
Или попаднах на нова находка Аuris Metro Central 4* в квартал Теком? newsm78
Също така и Cosmopolitan 4* - пише център ooooh!
Моля, по - опитните за напътствие, кой епо - удобен като локация и т.н?

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 16:25 от kaleia

# 34
  • София
За Бур Дубай сме говорили много в предишните теми, затова да не  повтаряме Simple Smile.
Основното е, че е излишно човек да бъде в хотел в стар район на един супер модерен град и да не се наслади на изумителната му архитектура, затова го и изключваме. Българските тур. агенции не напразно предлагат хотели в него, защото цените на хотелите там са по-ниски, но пък самите хотели са доста по-стари.
Аурис метро централ се намира много близо до метростанция Dubai Internet City Peace.
На две спирки от Мола на емирствата, близо до основния булевард с модерна архитектура Шейх Зайед Роуд и на две спирки от Мола на Емирствата. Близо до Палмата и Атлантис, близо до крайбрежието и плажовете. Т.е. доста по-добре от Бур Дубай Peace.
Космополитиан се намира по средата между две метростанции. Шараф и Мола на емирствата. Т.е. в доста по-добър район какъвто е Ал Барша, но в същото време по-далеч от метро. Ако смятате да използвате метрото по-добре е в хотел или апартамент пак в Ал Барша, но по-близо до метростанцията в Мола на Емирствата. От там имате бърз достъп до всички основни забележителности в града. Или с метрото до Бурж Халифа, Дубай Мол и старата част на Дубай- Дейра и Бур Дубай и в обратната посока до Дубай марина, или с такси до крайбрежието/Джумейра бийч, Бурж Ал Араб, Мадинат Джумейра, Атлантис на Палмата- цените са между 10 и 15 лв. Разбира се най-добре е да си вземете хотел около Дубай Мол, но там цените са доста по-скъпи newsm78.

# 35
Искам да благодаря на  Roje22  Hug за полезната информация, която сподели с мен, както и с координатите на агентката, която ни резервира хотела, както и визите.
Пътуването мина чудесно, изпълнихме  повечето от нещата, които той е описал в блога си, особеното в нашето пътуване беше, че се случи по време на празниците там, които все още текат. По време на подобни празници не работят държавните така да се каже фирми, както и пазарите. Работят единствено моловете 24 часа дори и увеселителните паркове в хотелите. Джамиите също не работят, примерно в Абу Даби работеше само в неделя и трябваше едниствено тогава да ходим дотам.
Като съвет мога да посъветвам всички да внимават с тези празници, защото например в Моловете беше пълно с народ, предимно пакистанци и индиици, работещи на строежите и беше направо неприятно да се разхождаме. Тъй като почти нищо друго не работи на човек не му остава голям избор.
Също така ако нямате непременно идея за шопинг, не посещавайте Дубай по време на шопинг фестивалите, които са два пъти годишно, защото имам подозрения, че ще е пълно с народ навсякъде.
Иначе пътуването беше страхотно, пътувахме с австрийските авиолинии, които бяха много точни, за разлика от Air France, с които февруари месец имахме проблеми по време на друго пътуване.

# 36
  • Варна
Четох мнения от booking.com за хотел Citymax Al Barsha. Много го хвалят от гледна точка на местоположение и че наблизо имало супермаркет. В отрицателните мнения пише, че стаите и леглата са малки и че закуската е лоша. Тъй като всеки има различно виждане, може ли да кажете дали е така? Интересува ме също дали в банята например има шампоан, сапун? Какво има на въпросната закуска?

# 37
За Citymax Al Barsha и моето мнение е такова, чудесна локация, пресичаш улицата и си в Мола на Емирствата, където е спирката на метрото, има голям Карфур, фуд корт за по икономично хапване, но и ресторанти разбира се. Хотелът е сравнително нов и все още не е амортизиран, добра хигиена се поддържа. Но стаята беше клаустрофобично малка, аз ползвах хотела при един двуседмичен престой и бях с доста багаж, едвам го наместих куфара, няма гардероб а по-скоро си увисваш дрехите на нещо като "лост" и слънцето хубаво си ги напича, имаше сейф върху минибара, който ужасно загряваше сейфа вътре и направо се притеснявах за техниките, които съхранявах. Около леглото пространството за минаване беше минимално, от време на време се удрях в ръба на леглото. Банята мъничка, с душ без преграда и ставаха малки езерца. Имаше някакви тоалетни принадлежности по спомен, но сапуна ми докара алергия на ръцете и купувах от магазин. В тази стая не бих си и представила двама човека  Rolling Eyes

Все пак не вярвам всички стаи да са толкова малки, аз бях само за три нощувки там. След толкова хубави отзиви за хотела в темата не вярвам всички стаи да са такива (щеше да се отбележи..). Относно комбинацията цена, локация мисля че е добър вариант, ако не пътувате с много багаж и ще сте по-цял ден навън  Peace Хотелът като условия и категория е подобен на Ибис веригата, базисен бюджетен хотел, за по-кратки пътувания.

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 15:00 от AniSim

# 38
  • София
Ани Hug, къде се изгуби. Твоите мнения тук винаги са били едни от най-полезните Peace
За местоположението на хотела наистина няма спорове- ОТЛИЧНО. За мен това е най-важното, останалото са подробности, защото не съм отишъл там да стоя в стаята, но за другите може и да са важни newsm78
Нашата стая в хотела беше съвсем нормална по големина, около 20 кв.м. Grinning
Може би има различни стаи, единични и двойни, и за лош късмет на Ани Hug и се е паднала малката.
Моят съвет е да не си мълчите, когато не ви харесва стаята и веднага обратно към рецепцията. И никакво мърдане от там докато не Ви я сменят. Поне аз така правя и досега съм имал само един провал в Тунис. Където ми поискаха 20 долара, взеха ги, и пак не ми я смениха hahaha hahaha
На мен не ми хареса етажа в Ситимакс и настоях да ми сменят не стаята, а етажа. И го направиха. Simple Smile
Имахме вана в банята със стъклена преграда. Големи прозорци на цялата стена с изглед към ски пистата в Мола на Емирствата и Atlantis on the Palm. Голямо двойно легло и достатъчно място за багажа- два куфара. Хладилника работеше перфектно и мартинито ни бе винаги студено. Всичко бе абсолютно чисто. Когато бяхме ние, хотела бе на по-малко от година. Бельото бе просто перфектно. Закуската е съвсем нормална. Не знам кой какво очаква от една закуска, но в нея имаше всичко, което европейците биха харесали. А и не мисля, че това е толкова важно. Във всеки случай черен хайвер, филе от акула и сьомга няма. Но едва ли някой си мисли, че в три звезден хотел за 70 долара на вечер има такива деликатеси hahaha.
Басейнът на последния етаж също бе много чист и почти винаги имаше свободни шезлонги.
Ако отивам в Дубай отново без колебание бих запазил пак същия хотел, но ще резервирам от тук не повече от две три нощувки, останалите на място, на рецепция. Цената е доста по-ниска /или поне така беше/. В зависимост от свободните места варираше и цената на стаята. При свободни легла цената падаше доста. Макар сега да гледам, че има дори още по-ниски цени и оферти- 93лв. на вечер- суперррррр Peace Peace Peace

# 39
roje  Simple Smile  Hug следя темата за Дубай разбира се, а ти както винаги даваш на хората много полезна и правдива информация  Peace

Моето мнение за хотела го дадох, за да се има едно наум и ако случайно някой пробват да го настанят в такава стаичка да отиде и да се разправя да му я сменят както си посъветвал  Wink Аз не го направих, но за в бъдеще няма да си трая  Laughing Иначе стаята беше на горен етаж и беше тиха, мисля че по отзивите пишеше, че на долните етажи било по шумно.

# 40
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите   bouquet
Може би в хотела има различни по големина стаи  newsm78. Все пак доста хора харесват хотела.

# 41
Ние бяхме в същият хотел. Стаята не беше огромна, по-скоро нормална. Спала съм в доста по-малки стаи, в Лондон или Париж например Grinning Банята имаше разделител за душа, и също беше сравнително просторна. Не мога да се оплача от хотела, напротив беше си супер. Стаята ни беше на 10 етаж. На партера има бар, в който вечер си пийвахме спокойно бира или вино.  Laughing Споменавам го защото на малко места продават алкохол, и доколкото разбрахме, ако има е в някои ресторанти или в баровете на хотелите.

# 42
Благодаря ви много за отговорите   bouquet
Може би в хотела има различни по големина стаи  newsm78. Все пак доста хора харесват хотела.

Сигурно, предполагам стаите ги напасват според ситуацията (заетост на хотела, дните на престой, брой хора и.т.н) или на късмет малко. Сега се сетих, че душа в банята не беше от подвижните, а си стоеше застопорен горе, което за дамите би било неудобство малко, ако не си носят тоалетна шапка за баня, защото такава нямаше сред тоалетните принадлежности в стаята  Simple Smile

Хубавото на Ал Барша е че района се развива и постоянно никнат нови хотелчета и избора се разширява. А наистина този район като отправна точка за обиколки на града е много добър и цените на хотелите не са толкова високи като например в Даунтаун, където са Бурж Халифа, Дубай Мол и фонтаните.

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 17:57 от AniSim

# 43
  • София

Пътуването мина чудесно, изпълнихме  повечето от нещата, които той е описал в блога си, особеното в нашето пътуване беше, че се случи по време на празниците там, които все още текат. По време на подобни празници не работят държавните така да се каже фирми, както и пазарите. Работят единствено моловете 24 часа дори и увеселителните паркове в хотелите. Джамиите също не работят, примерно в Абу Даби работеше само в неделя и трябваше едниствено тогава да ходим дотам.
Като съвет мога да посъветвам всички да внимават с тези празници, защото например в Моловете беше пълно с народ, предимно пакистанци и индиици, работещи на строежите и беше направо неприятно да се разхождаме. Тъй като почти нищо друго не работи на човек не му остава голям избор.
Също така ако нямате непременно идея за шопинг, не посещавайте Дубай по време на шопинг фестивалите, които са два пъти годишно, защото имам подозрения, че ще е пълно с народ навсякъде.

Hubavata Jili, добре дошли Hug!Радвам се, че сте изкарали добре  Peaceи съжалявам, че е било по време на празниците newsm78 ще чакаме с нетърпение да ни разкажеш къде ходихте и какво Ви направи най-силно впечатление, за да могат и тези, които сега ще тръгват да съберат допълнителна информация от първа ръка Simple Smile

# 44
Мммм дори не съм си помисляла да пиша блог относно това пътуване, защото дори на светлинни години няма да достигне твоите писания  bouquet Ще се опитам накратко да систематизирам пътуването и ще пусна линк тук. Мога да кажа, че хората са доста отворени към туристи и е много лесно да намери човек какво да прави, та ако ще и само да се вози в такси  Laughing Радвам се че попаднах там по време на празници, защото иначе нямаше да разбера какво би било положението по време на шопинг фестивалите, за които четох че организират и за които се бях запътила с пълна пара. Сега направо не ми се ходи по подобно време там  Laughing
Догодина планираме Япония, така че ще се огледам за информация за там newsm78

Общи условия

Активация на акаунт