ДУБАЙ 3

• 88 177
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Бях питала дали единственото място да се качим на автобуса от Дубай до Абу Даби е от гарата Ghubaiba станция в Bur Dubai, защото на мен например по-близо и без прекачване на зелена линия, ще ми е по-удобно да взема автобуса за Абу Даби от спирката на метрото Ибн Батута. Открих информация в интернет, че от нея за Абу Даби тръгва автобус номер E101, а този който тръгва от гарата Ghubaiba на всеки половин час е Е100. Правилна ли е тази информация?

# 346
Здравейте, да правилна е тази информация за автобус Е101. Ние така направихме, хванахме автобуса в 7.20 от Ibn Nattuta и бяхме в Абу Даби в 8.50.Спирката е първата точно до метростанцията. Цената е 25 дирхама на човек.Разписанието на автобуса може да видите в интернет. И от там с такси до Бялата джамия /30 дирхама /; Емирейтс палас /е около 30 дирхама/ и Херитейдж вилидж /10 дирхама/.От Херитедж вилидж до автогарата е около 25 дирхама.Пътува се около 20 минути, да го имате в предвид за автобуса.

# 347
  • София
Благодаря, rosi_kostova, виждам различно разписание на автобусът от IBN Battuta -общо взето на всеки час в без десет май тръгват.  newsm78 А автобус Е101 директно ли отива до централната гара в Абу Даби или има и други спирки в Абу Даби? Защото видях едно разписание и има една спирка на Карфур в Абу Даби, която е на 2-3 км от Бялата джамия. Може да слезем на тази спирка, вместо да ходим чак до гарата и после пак да се връщаме до джамията (13 км), стига разбира се да няма друг Карфур, който е по-далече. Виждам и други спирки на Е101 в Абу Даби, но не знам коя е най-близо до Джамията. Ние мислим само до нея да ходим.

# 348
Монако, къде гледаш разписанието? Това, което аз гледам, други часове показва: http://bus.rtaprojects.me/rta_bus_eng/buspdf/105_Route%20E101%20 … _Timetable%20.pdf

# 349
Благодаря на всички  Simple Smile Roje , ние летим от Букурещ и ще кацнем към 21.30 ч ,надявам се че няма да има големи опашки на излизане от летището ,дано успеем да се ориентираме от къде можем да хванем  този автобус  Mr. Green Аз ще попитам на рецепцията на хотела ( ако знаят случайно ) преди да тръгнем за Аби Даби дали може да го хванем от Ibn Battuta  newsm78  така ще е много по-удобно . Ще пиша като се върнем  Simple Smile

# 350
  • София
echicata, попаднах на всякакви разписания, на това също.  http://bus.rtaprojects.me/rta_bus_eng/buspdf/105_TT%20for%20Route%20E101.pdf По-важно ми е на коя спирка да слезем най-близо до Бялата джамия, ако наистина Е101 спира на всички тези спирки.  newsm78

# 351
Да, и аз чакам да ти се отговори точно на този въпрос, ще е полезен за всички ни  Simple Smile

# 352
  • София
Да, и аз чакам да ти се отговори точно на този въпрос, ще е полезен за всички ни  Simple Smile
Така е. Трудно откривам тези спирки на картата, за да видя на какво разстояние са от Джамията. Но със сигурност последната спирка - гарата, е най-далечната.  По средата някъде - Карфур, са най-близо. А на връщане пък са други спирки. Живеещите в Абу Даби би трябвало да знаят къде са тези спирки спрямо джамията.

# 353
Моето ровене показа, че Umm al Naar е преди джамията, а Карфур е след нея, в посока автогарата на Абу Даби. Разстоянието едва ли е пешеходно, единствено не съм наясно дали такситата отказват  да качват за къси разстояния (нещо, което ми се е случвало само в София по принцип).

# 354
Моето ровене показа, че Umm al Naar е преди джамията, а Карфур е след нея, в посока автогарата на Абу Даби. Разстоянието едва ли е пешеходно, единствено не съм наясно дали такситата отказват  да качват за къси разстояния (нещо, което ми се е случвало само в София по принцип).
Ум ал Нар не знам къде е спирката. Но Карфур ви устройва - ще минете край един парк с бели кълбовидни лампи, джамията се вижда през цялото време, няма как да се объркате. Можете и пеш.

# 355
Здравейте , записвам се да чета темите за Дубай . На 29  летим за там  , направихме си коледен семеен подарък 6 дена в Дубай .  Имам  питане кои  екскурзии  да изберем , тк   от тук  ни казват да си  ги платим ?

# 356
При нашето ходене до Абу Даби автобусът не спря на никакви междинни спирки, а направо на централната автогара. Вярно е, че видяхме джамията по пътя, но се движехме по магистрала и автобусът не спря никъде.  В Абу Даби нямахме проблеми с такситата на малки разстояния, но в Дубай имахме такъв проблем. Такситата в Абу Даби са по-евтини. Препоръчваме Ви да посетите хотел Емирейтс Палас, невероятен е, заслужава си да се види, пускат и вътре, можете да го разгледате.
 Препоръчвам Ви  и едно място, за което не беше писано във форума - това е barasti bar (beach)  в Дубай. Това е частен плаж в близост до Марината и Westin Hotel. Няма вход, но условието е да си без храна и вода - там има всичко от бара и ресторанта (скъпичко е). Ползваш безплатно чадъри и шезлонги, има музика и плажът е туристически, няма местни. На нас лично ни хареса повече от Джумейра бийч парк - бяхме там два пъти. Не е и задължително да консумираш, никой не те следи, на бара има дори и бира Simple Smile, не допускат лица до 21г. заради алкохола.
 Друго не толкова известно място е Safa park, много приятен парк за разходка и отмора след дългото маршируване из Дубай. Има богата разстителност, зелени паркове, палми, езера и прекрасна гледка към небостъргачите. Намира се в близост до метроспирка Bisnes bay - 20 мин. пеш. Входът за парка е 3 дирхама.

# 357
Какво  е времето  декември / януари   , какви  дрехи  да  си приготвя ?  Казват  че е топло  , но все пак  ...

Записваме  се на екскурзии   Абу ДаБи ,  Сафари  .. поне  още една две   трябва да   реша  тези  дни  ooooh!

# 358
Тити, благодаря ти! Предполагам, че единият автобус не спира на междинни, а именно този, който тръгва от автогарата в Дубай и за който Роже пише. Другият (Е101) със сигурност има междинни спирки, вижте разписанието му.

Блувелвет, върни се само няколко поста назад, за да намериш отговорите, които търсиш.

# 359
Здравейте! Kупих билети за Дубай.Никога не сам летяла с Уизз и искам да попитам дали има някакви допълнителни такси-напр.летищни?И Някой ползвал ли е градски транспорт от Летището(то май е доста далеч)или транспорт на уизз-как процедират и колко време отнема до центъра?

Общи условия

Активация на акаунт