ДУБАЙ 3

• 88 175
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
От всичко което посетихме най не ми хареса Бурдж Халифа. Кулата от вън е страхотна, но нещо не успях да се впечатля на гледката от високо. Толкова народ, всеки се бута, дори исках да си ходим по бързичко.

Имам 3 карти за метрото + един талон за отстъпка във верига магазини Върджин. Някой иска ли ги?

# 376
  • София
А н и, писах ти! Сподели още нещо от престоя ти, може да е интересно и полезно.  Simple Smile

# 377
Аз писах в началото, но ми се стори че никой не ме чете и затова спрях.  Wink Писах на ЛС къде сме ходили. Ако някой има нужда от инфо с удоволствие ще споделя това което знам!

# 378
От всичко което посетихме най не ми хареса Бурдж Халифа. Кулата от вън е страхотна, но нещо не успях да се впечатля на гледката от високо. Толкова народ, всеки се бута, дори исках да си ходим по бързичко.

Имам 3 карти за метрото + един талон за отстъпка във верига магазини Върджин. Някой иска ли ги?

# 379
Аз писах в началото, но ми се стори че никой не ме чете и затова спрях.  Wink Писах на ЛС къде сме ходили. Ако някой има нужда от инфо с удоволствие ще споделя това което знам!
Ани, на мен, а  предполагам и на всички, които все още не са били в Дубай ще ни е интересно да чуем за твоите преживявания  Hug!

# 380
  • София
Аа, аз съм чела на Ани разказа. Сетих се, че беше неин. Даже беше на няколко части. Wink Ама са ви взели от летището, доколкото помня, и после повече с бус сте били, а пък аз мисля да транспорта. Wink Също не знам бебето да го таксуваме ли?

# 381
Да, аз писах само първия  и втория ден от престоя. Мога да напиша и за останалите 4 дни! Но реших че ще е по полезно да се включа като отговарям на отделни въпроси.
Да, ние имахме осигурен транспорт до хотела и после до летището. За бебетата не знам как стои въпроса с транспорта.

# 382
Здравейте! Разболях се и ми отпадна командировката в Дубай, но всяко зло за добро.......Ще ви чета като имам време за да събирам инфо, та като се отвори нова възможност да съм подготвена. На всички пътуващи, приятно пътуване и изкарване!

# 383
Ани ,ще бъде интересно за всички ни да споделиш твоето приключение в Дубай,така че смело разказвай.Всяка информация поднесена от тези ,които вече са били там е добре дошла.Поне на мен лично всеки пост ми носи повече яснота.Аз все още само чета и мислено планувам нашето пътуване ,защото до февруари има доста време.Благодаря ви момичета ,за прекрасните разкази и преживявания ,които споделяте. Hug

# 384
Малко инфо относно рент а кар-а, придвижването от новото летище, копирано от един друг форум (човека живее в Дубай), може да е полезно на някой  Peace

"На Al Maktoum international има офиси на всички компании които дават коли под наем в Европа. Проверих го на място и говорих с хората от HERTZ. За да наемеш кола тук обаче трябва да си извадиш международна книжка и заедно с българската книжка и с туристическата си виза ще ти дадат кола. Помолиха обаче преди да пристигнеш да си резервираш колата. Може да им се обадиш по телефона :
Директен +97148879917,
мобилен: +971569939717 Напомни им за българската книжка.
https://www.hertz.ae/rentacar/reservation/
Мой личен съвет е ако идваш като турист в Дубай да ползваш мрежата на метрото и таксита. Не са скъпи, шофьорите не ти дрънкат глупости, не пушат вътре и не псуват пресичащите на зебра пешеходци. Всички таксита на Dubai Taxi с различен цвят на покрива возят на една тарифа. Таксиметъра е сложен на видно място и не се стряскай ако видиш 3.000АЕД. Това значи 3 АЕД. Има много камери в града и ако превишиш скоростта компанията ще ти удържи глобите от кредитната карта.
Ако пътуваш извън Дубай нямаш проблем да караш, но си осигури GPS с карта на Middle East.
Ако не взимаш кола под наем, таксито от летището до станцията на метрото Ibn Batuta (red line) е 65-70 АЕД. Днес видях че има и автобусни спирки на линии F55, F55A, които водят до същата метро-станция. Билета сигурно ще е много евтин. Но не съм сигурен дали са започнали да се движат.
http://www.rta.ae/wpsv5/wps/portal/rta/home/
Автобус F55A ходи до някаква автогара от която мисля че можеш да хванеш автобус до други емирства."

# 385
Благодаря на всички за искрените съвети и времето което отделяте за да помагате на такива като мен,на които им предстои пътуване до Дубай.
Прочетох че се предлагат карти за метрото,ако все още са свободни бих искала да взема две от тях.
Ще бъдем шест дни в Дубай и бих искала да споделя с вас моята примерна програма и ако е възможно да ме коригирате .

# 386
Покривите на такситата са с различен цвят, но само такситата с розов покрив са за жени и шофьора също е жена. Пешеходците са на почит. Ако се качите 4 души в такси, има вероятност да ви излезе по евтино ако ползвате метро, но гледката която се разкрива от метрото е невероятна, понеже повечето линии са надземни, много малка част са подземни. Така можете да се любувате на небостъргачите от високо докато пътувате.
Водата течаща от чешмите в Дубай не е годна за пиене, понеже е морска обезсолена вода.

От картите остана 1, но двама души ми писаха за нея. Още не са ми потвърдили дали я искат.
Метрото - колкото по дълго пътуваш, толкова по малко плащаш, т.е. цената нараства със всяка измината спирка, но разликата е много малка. Качвайки се се чекваш и после на слизане пак се чекваш, за да ти удържи пари от картата. Аз един път не успях да се чекна (два пъти слагах картата и накрая полицая ми отвори), но не разбрах че не съм се чекнала на входа. На изхода устройството започна да пищи и веднага един полицай ме извика. Културно ме помоли да си платя билет, като ме таксува от най далечното разстояние. Два пъти го помолих да ми обясни ситуацията, защото ми стана интересно защо ме спряха. Извади ми и разпечатка от картата, за да обясни какъв е проблема. Но още не мога да разбера, защо полицая на входа ме пусна.

# 387
Ани, можеш ли да разкажеш за Оман? Останах с впечатлението, че сте ходили и че не сте имали втора виза за Дубай. Как организирахте посещението. Имаше ли визи за там? Изобщо всичко, което може да е от полза за бъдещите пътешественици.
Вие с детето ли бяхте? Какви атракции предвидихте за него?
Ние пристигаме първия ден вечерта... Предполагам, че ще се настаним и ще заспим  Joy. Следват 6 пълни дни и на 7мия в 8 вечерта излитаме обратно...
Аз така като гледам ние твърдо имаме 1 ден в Бурж Халифа и Дубай Мол - да видим Кид Зания, Аквариума, ледената пързалка, магазин на Екзото, фонтаните и да се качим на кулата. Като гледам така 1 ден твърдо ще утрепем там....
1 ден - Абу Даби - Джамията, Емирейтс палас и Ферари уърлд - 1 ден твърдо ще си отиде и за там, че може да не ни и стигне. Някой ако може да даде инфо за Ферари уърлд - ММ е фен на формула 1 от най-заклетите... Сигурно ще се размаже там, но има ли достатъчно атракции за деца - момиче на 4 и момче на близо 8? Той ще може ли да се качи в болид?
1 ден атлантис (ако температурата позволява  Rolling Eyes), ако не мисля да идем да плуваме с делфини в Делфинариума, който е между Бур Дубай и Дейра - по-евтино излиза, а и е на закрито. Тогава пък няма да видим Атлантис.... А Атлантис заслужава ли си да бъде видян при лошо време и при невъзможност да се ползват водните атракции?
1 ден сутринта в Дубай мол да видим ски пистата и следобед сафари в пустинята. Някой ползвал ли е промоционалните ваучери на групон? Доста по-евтини излизат, има вземане от мола на емирствата (мислим за хотел там)
1 ден твърдо ще пазарувам - тити, как са цените през шопинг фестивала? Преди 6-7 години се размазахме от шопинг - помня с носталгия 80% намаление в Пиер Карден и костюми по около 120 лева, както и  един магазин, който обаче не мога сега да открия - помня, че беше самостоятелна сграда (в Дейра ако не се лъжа, близо до някакъв мол), половината магазин беше на Тойс ер ъс, а другата половина на Маркс и спенсър. Ако някой се сеща за какво говоря и може да ме упъти ще съм благодарна. Там открих невероятни сутиени на маркс и спенсър огромни размери, каквито в бг не се внасят изобщо. Също и в Дейра сити център беше изключително евтино. Къде става за шопинг в момента в Дубай. Ибн Батута мол също беше впечатляващ, но беше скъпо ако не се лъжа...
И един ден ни остава за Джумейра бийч, Марините и там обща обзорна обиколка, да се качим на водно такси и така нататък. Градините също можем да видим ако са отворени. Четах, че са в Ал Башра, но нещо не ми се стори проверено инфото. Някой ще ме упъти ли и за тях.
Евентуално ми се ще да идем до Шаржа и да видим http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g298064-d3411635-Re … e_of_Sharjah.html
Как се организира транспорт от Дубай до Шаржа. Нещо в нета е трудна ориентацията. Предполагам, че пак от автогарата трябва да се вземе автобус, но все пак да питам...  Какво друго може да се види в Шаржа и изобщо заслужава ли си да се бие път до там?
Плана става ли за посещение с деца?
И тези карти за транспорта, които се пълнят с парички и т.н. откъде се купуват? Децата как пътуват - пак ли са на същите тарифи или не.

# 388
Богиня, аз писах и за двете неща, но пак ще кажа - за Ферари уърлд момчето може да не стига на ръст за болидите/130 см по принцип е границата за яките атракции и по водните паркове също/, но за по-малките има предвидени и картинг, и симулатори, по-бавни и по-бързи обиколки с колички. На определен час има разни шоута/фокусник например/, има едно Полет над Италия, което всички възрасти харесват - не пропускайте - изобщо, като гледаш възрастта на моите големите - забавляват се достатъчно.

за шопинг - тези 80 процента на Карден са целогодишно откакто сме тук, а щом и ти ги помниш, значи смятай  Tired само не знам 80 процента намаление от колко. Изобщо аз на шопинг не бих заложила, но това е толкова индивидуално, не знам нито навиците ви, нито сумите, които по принцип харчите, нито какви марки търсите....просто не тръгвайте с големи очаквания, това е.
Ибн батута мол аз харесвам като място за разходки, има и 1-2 евтини китайски магазина, където има неочаквани находки, но не им помня заглавията. Виж, за разходка е добро място. За пазаруване целогодишно, с пазарлък, е и Драгон маркет - китайският мол, ходи се с такси. Има всичко.

за промоваучърите на групон писах, че ние не сме много доволни, защото дроп оф-пик-ъп беше само един, на майната си, и не е приятно да те возят до пустинята в автобус. И при нас е само в четвъртък и петък. Иначе самото сафари е стандартно и си  е на ниво.

# 389
Аааа, за болидите имах предвид таткото - той е 190 см така, че минава  Joy. С малките ще опитаме по-леки забавления, но таткото да се класира за болид  Joy
Иначе аз затова написах ориентир, на който сме пазарували в Пиер Карден  - 120 лв излизаше костюм - като гледам това е към 300 дирхама. Тук за тези пари читав костюм не може да се вземе. Сега така ли е? Иначе имам спомени за маратонки адидас например, които тук бяха по 250 лева там по 60 (за един и същи модел говоря), женски обувки бата например по 50 лева и т.н. Върнахме се със свръх багаж от 11 кг тогава, а и тогава казваха, че вече не ставало за шопинг.  Просто тук дрехите и обувките са скъпи и всичко, което носим е купувано отвън. Вярно, че и тука се появиха маратонки от среден клас (адидас, пума, найк) за по 50 лева в магазини като дайхман, но пък те се разлепят за 2 седмици и според мен са минали с бързия влак покрай тези марки (не че е кой знае каква марката, но....). Някак ми се ще да напазарувам летни дрехи поне за сезона, който очакваме (пролет, лято 2014). Т.е. не сме от хората, които ще дадат 5 000 лева за чанта или обувки, но пък няма да откажа читава маратонка за 50 лева  Joy. Иначе в Драгон мол съм била при първото ми посещение. Имам спомени за бали с дрехи - нещо като софийското илиенци, но още по-зле. Променило ли се е към добро.

Общи условия

Активация на акаунт