ДУБАЙ 3

• 88 370
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
да, мисля че така е напълно възможно.

# 316
  • Бургас
освен кред.карта трябва да вземем и пари в брой, та я  кажете дирхами от БГ ли купувате или там сменяте

# 317
я кажете тогава какво точно ви искат и плащате за Оман?

Имам предвид, че явно заради това трябва да се вадят 2 визи за Дубай - нали Оман не е в ОАЕ и поради това има 2 пъти влизане в ОАЕ...

# 318
  • София
Да, Богиня, правилно си се ориентирала в цените. PeaceКъм 150 евро на човек беше.
Мисля, че в Атлантис е по-голям басейна с делфините. поне така ми се стори като ходихме. Ние не сме плували с тях, но ги гледахме доста от близо как плуват с хората. Доста голяма е лагуната им и хранилищата , в които ги прибират. Трябва да видя и снимките, които сме им правили. Освен това в Атлантис като отидете ще имате забавления за целия ден, включително и огромна плажна ивица за плаж Peace
Ще ходим от 23 януари... Идея си нямам дали ще става изобщо времето за воден парк, но честно да си призная дълбоко се съмнявам. На всичкото отгоре сме с 2 деца и екстремните пързалки няма как да ги използваме, но си мисля, че ако плуват с делфините това ще им остане спомен за цял живот. Малко са местата по света, където да позволяват тази екстра. И въпросче - щом може да се снима без да се влиза то сигурно не е проблем да пусна само децата вътре с баща им, а аз да не плащам тази екстра, а да се правя на папарак отвън? До всички ли точки на тази лагуна има достъп http://www.atlantisthepalm.com/reservations/RTPSearch.aspx?P1=1  -с нашите деца мога да платя само Atlantis Dolphin Encounter , защото и двете деця нямат 8 години за плуване в дълбокия басейн, а и не са толкова добри плувци. Т.е. сигурно това се прави някъде отстрани, дето е плитко и могат всички деца да влязат там. Дали ще мога да снимам без да плащам и 150 евра за мен  Mr. Green
Какво може да се прави в атлантис ако е студено? Гледах, че аквариума се плаща отделно - т.е. ако купя плуването с делфини имам 25% за аквариума?

http://dubaidolphinarium.ae/DolphinInfo.aspx?id=28 Тити, това е втория вариант. Като гледам е голяма тъпня. В смисъм има представление с делфитни и това е. Но пък ако е студено и няма как да уплътня деня в Атлантис, то може би да спестя 800 дирхама общо няма да е лоша идея...

Богиня, ако е студено и децата няма да могат да плуват можете да вземете билети за Dolphin Photo Fun- 425 дирхама беше с включен вход за аква парка Peace. За 10 минути ще могат децата да си правят снимки с делфините без да влизат във водата, но докосвайки ги с ръце. Много е близо разстоянието, от което можеш да снимаш делфините Peace.
Ако искаш прати ми на лични мейла си, за да ти пратя снимките, които сме правили там.
така най-добре ще се ориентираш за разстоянието и какви снимки ще излязат докато си седиш и си пиеш кафето, а децата се къпят с делфините и баща си  Simple Smile

# 319

Имам предвид, че явно заради това трябва да се вадят 2 визи за Дубай - нали Оман не е в ОАЕ и поради това има 2 пъти влизане в ОАЕ...

нали това питам - какво ви искат и какво плащате? Плащате ли официално виза за Оман, втора за ОАЕ?

# 320
Тити, аз за сега няма да ходя на подобен круиз, но бях изпратила запитване до една агенция какви визи са необходими за круиз из емирствата и отговорът беше:

За всички круизи на Costa са необходими 2 визи на човек. Цената им е общо 150 евро. Необходимите документи за издаването им  са цветно сканирано копие от паспорт  и снимка паспортен формат.

Визите се издават от круизната компания и втората виза се получава на борда на кораба.

За Оман нищо не се споменава...
След това прочетох и на сайта Юзит, че за круиз са необходими 2 или повече визи в зависимост от маршрута.

# 321
Партньорът на Уиз, който издава визите за Дубай имат в момента промоция - виза за 125 долара
https://www.budport.hu/bg/dubai

# 322
  • София - Бургас
roje22  Hug и аз да напомня за себе си...обеща ми коментар и за втори, трети и т.н дни по нашата програма... Hug Моля те, бъди моя пътеводител Hug  bouquet

# 323
  • София
roje22  Hug и аз да напомня за себе си...обеща ми коментар и за втори, трети и т.н дни по нашата програма... Hug Моля те, бъди моя пътеводител Hug  bouquet
Хаха, че мога ли да те забравя Hug Чаках само дали нямаш въпроси по първия ден newsm78
Ето ти втория ден:
 ден 2- Продължавате си сутринта разходката с Биг Буса, правите речния круиз, ако не сте го направили първия ден  и с последния Ви възможен като час автобус се отправяте към Мадинат Джумейра.  Grinning
Слизате на Мадинат Джумейра, разхождате се, ако искате правите круиз и там,  ако не друг ден и се отправяте към Дубай Марина.
От Мадинат Джумейра до Дубай Марина стигате много лесно. Качвате се на автобус 8 и слизате на спирката  в Дубай Марина. Пътуването ще ви отнеме около 40 минути.
JBR - Jumeirah Beach Residence е част от Дубай Марина и е страхотен комплекс с невероятно луксозни магазини, заведения и жилища. Това е мястото за разходки в Дубай Марина. Около 1,5 км. е дълга улицата, по която можете да се насладите на страхотни красоти и след това да преминете само 50 метра и да се озовете на плажа.
Пред хотел Риц плажната ивица е безплатна и ще бъдете на страхотно място. Пред вас вълните на Персийския залив, зад Вас небостъргачите. Жалко само, че времето няма да позволява да се изкъпите, но ако има слънце поне може да се попечете на брега. Снимки можеш да видиш в профила ми във ФБ, няма как да ги сбъркаш кои са от Дубай Марина и от Мадинат Джумейра.
От Дубай Марина хващате метрото и се прибирате към хотела. Вечерта където решите там.  bouquet

# 324

нали това питам - какво ви искат и какво плащате? Плащате ли официално виза за Оман, втора за ОАЕ?
ние не сме вадили втора виза. Минахме с визата за Дубай.

# 325

ние не сме вадили втора виза. Минахме с визата за Дубай.

Искаш да кажеш, че за Дубай сте извадили само една виза, така ли? А не, както ми обясняват, че трябват две? Интересувам се, защото в бъдеще имам намерение да ходя на круиз там и скам да знам как в действителност стоят нещата  Simple Smile!

# 326
има разлика. За круиз няма как без втора виза, защото влизате в големи пристанища.
има някакви споразумения на туоператорите за водене на групи туристи до мусандам - малката част от Оман, която е отделена от голямата оманска територия. Аз обаче си мисля, че малко минават метър и не ходят до Chor al Khasab, където е интересната част на Мусандам. Ходят до Диба, което е откъм океана, няма фиорди и много скали. Диба си е на границата, но докъде водят туристите не знам. Индивидуално туристи май не могат да ходят до Оман и да се връщат в ОАЕ, затова и питах нагоре. Не мога да схвана подробностите.

# 327
  • София

Искаш да кажеш, че за Дубай сте извадили само една виза, така ли? А не, както ми обясняват, че трябват две? Интересувам се, защото в бъдеще имам намерение да ходя на круиз там и скам да знам как в действителност стоят нещата  Simple Smile!

Mariposa Simple Smile според мен ако зададеш този въпрос в темата за круизите ще получиш най-верния и точен отговор. Блед сто на сто е минавала няколко пъти по този маршрут и е наясно Peace

# 328
  • София
И една новина за всички, които близките седмици ще пътуват до Дубай и ще искат да видят Miracle Garden. Те все още не са отворени и по всичко личи, че скоро няма да стане това. Всъщност ето и писмото им от тази сутрин, което ми пратиха от там в отговор на мое запитване дали вече работят. newsm78
....

Greetings from Dubai Miracle Garden!

Thank you for your email. We are hoping that this mail finds you in good health and gesture.

Garden is still closed because we are under renovation. We look forward for your visit. We will open soon maybe by next week or before this month ends but no exact date yet.  Please give us a call before coming in the garden.

·         We are open every day from 9am to 9pm for weekdays and 9am to 12midnight for weekends (Friday and Saturday).

·         Tickets fee is AED 20 per person and kids 3 years old and below is free.

·         Buy tickets on the spot only.

You could also check our web site @ www.dubaimiraclegarden.com for more information.

Thank you so much.   

# 329
http://www.hotelopia.com/infohotel.aspx?idMarket=9&landingpa … p;utm_term=161485

Мисля, че е хотела, който Роже препоръчваше. Вдях го в Триваго, че е на промоция. Обаче не зная каква му е редовната цена. При всички случаи 60 евро ми звучи добре за двойна стая на това място .

Общи условия

Активация на акаунт