ДУБАЙ 3

• 88 422
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
верно ли е, че по моловете в магазините за дрехи нямало пробни

# 511
Здравейте набелязали сме местата които искаме да посетим и ги пиша за да ми кажете дали не изпускаме някое Simple Smile

Бар 360
miracle Garden
burj al arab skybar
burj al chalifa
фонтаните
Safari
Abu Dhabi (ferrari, djamiqta и мола) не се знае дали ще стигнем до абу даби честно казано Simple Smile
Dubai mall
Ibn Batutta mall
Mall of the emirates
Bu Qtar restaurant (толкова мизерен и също толкова хвален   chef hahaha)
Atlantis the palm
Atlantis аквариум (въпроса ми е дали двата атлантиса са на едно и също място?)
Еmirates pallace (Може ли да се влиза без пари и да се разглежда?)
Dubai marina

Допълнете нашата почивка Simple Smile
Също искам да ви питам как седи въпроса с интернета? С тези prepaid карти за които говорите (как се казваха?) има ли интернет на тях? В моловете и на други места има ли Wi-fi?

И няколко други въпросчета:
1. За бурж калифа как е по-добре да се купят билетите, на място или през сайта им, кое излиза по евтино и по бързо?
2. За сафарите можете ли да ми дадете някой от тези сайтове за отстъпки, но ако може някой изпробван и също как се плаща? с карта ли или купуваме ваучера разпечатваме и на място с ваучера плащаме?
3. Някой ходил ли е в bar 360 защото четох доста мнения по форуми, че е доста трудно да се влезе, изключително скъпо и т.н.

Еми това е засега....имаме точно месец до заминаване и започвам да правя списък и разписание кое къде и как  Joy

# 512
  • Живее на Луната
dream, за Burj Khalifa най-добре е да се вземат билети предварително по интернет, така ще можете да си гарантирате, че за деня и часа който вие искате ще имате билети.
Skyview bar-a можете да посетите, само с предварителна резервация, има задължителна минимална консумация  Peace
Атлантис аквариума се намира в хотела, така че са на едно място.

# 513
dream1984

По-добре си купете сафари на редовна цена. Ние срещнахме едни българи, които си бяха купили от групон и сафарито е било пародично. Возенето по дюните продължило 5 минути.
Мен ако питаш, може спокойно да пропуснете сафарито, както и Миръкъл гардънс. Ferrari world се крепи на една атракция /формула роса/, всички останали не са интересни, но вие си преценете Simple Smile Аквариума също не е нищо особено.

Може да съчетаете Dubai Marina с JBR /The Walk/, хем ще има къде да се поразходите, ако искате и на плаж може да идете, на мен плажа на JBR най ми допадна.

Билетите за Бурж Халифа са 125 дирхама през сайта и 400 на място. Като вероятноста на място да може да си купите е малак, тъй като всичко е разпродадено предварително.

# 514
За бурж калифа видях че няма билети за нашите дати още, предполагам че към края на декември ще има (ние сме от 9-16 Януари)
За skyview бара не разбирам нещо....по назад в темите имаше нещо от сорта на 150 евро на човек че струва да се качиш горе като в тази сума влизат разни малки пастички, сандвичи и чаша шампанско ако не се лъжа....сега обаче влизам в сайта и пише 265 АЕД на човек което е 100лв. и съм объркан къде е истината, може би roje който е там доколкото виждам ще сподели как седят нещата...при всички положения там ще се отиде!

Марчето miracle gardens няма как да го пропуснем тъй като приятелката ми се занимава с цветя и само като и казах за това място и и показах снимки и щеше да получи удар от вълнение  Joy
Като цяло за абу даби сериозно се замислям, тъй като мен джамии не ме впечатляват ни най-малко което е главната атракция на абу даби, асега като каза и за фераритУ може би ще пропуснем...

За сафарите ще попитаме девойката която ни резервира хотела тя е там, така че би трябвало да знае.
Добавям JBR Simple Smile
не казахте нищо за интернета и за bar 360....

# 515
А формула роса е просто возене с висока скорост или е роувъркостер, дето да се въртиш, накланяш, преобръщаш и т.н.

# 516
За следобедния чай в Скай бар-а в Бурж ал Араб има 2 възможни часове за резервация: 13:00 и 16:00 часа! Няма свободна консумация, тоест ти не си избираш храната, а ти се сервират подбрани вече блюда: сандвичи, сладкиши и т.н. Цената на човек е 460 дирхама! (коригирах) На 27 ноември бяхме там. Прави се резервация през имейл, преди часовете ви качват с асансьора горе, след което персоналът ви съпровожда до масата.

Билетите за Бурж Халифа могат да бъдат купени онлайн не по-рано от месец преди избраната от вас дата, тоест ако искате да се качите на 9 януари, билети може да си купите след 9 декември! На място е лудница, ако изобщо има нещо неизкупено за по-предпочитаните часове.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 14:42 от echicata

# 517
За следобедния чай в Скай бар-а в Бурж ал Араб има 2 възможни часове за резервация: 13:00 и 16:00 часа! Няма свободна консумация, тоест ти не си избираш храната, а ти се сервират подбрани вече блюда: сандвичи, сладкиши и т.н. Цената на човек е 260 дирхама. На 27 ноември бяхме там. Прави се резервация през имейл, преди часовете ви качват с асансьора горе, след което персоналът ви съпровожда до масата.

Значи 260 дирхама на човек и са включени  разни малки нещица....а за тази цена само до 16ч. ли е? Има ли и вечер?

Да питам за Aquaventure на Atlantis Palm Jumeirah не сме фенове на разни пързалки и чудесии та само за аквариума с рибоци и разни такива разглеждания колко се плаща и дали е отделно?

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 13:35 от dream1984

# 518
  • Варна
Масите в Скай бара за колко човека са? Ако сме 6 човека може ли да резервираме 3 маси или резервираме  брой хора, а на място ни настаняват?

# 519
  • Живее на Луната
В скайбю бара се ходи и вечер, минималната консумация е 265 АED  Peace

https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/re … arab/skyview-bar/

# 520
  • София
За следобедния чай в Скай бар-а в Бурж ал Араб има 2 възможни часове за резервация: 13:00 и 16:00 часа! Няма свободна консумация, тоест ти не си избираш храната, а ти се сервират подбрани вече блюда: сандвичи, сладкиши и т.н. Цената на човек е 260 дирхама. На 27 ноември бяхме там. Прави се резервация през имейл, преди часовете ви качват с асансьора горе, след което персоналът ви съпровожда до масата.

Значи 260 дирхама на човек и са включени  разни малки нещица....а за тази цена само до 16ч. ли е? Има ли и вечер?
Dream1984 Simple Smile, 260 дирхама ти е минималната консумация  за Скай бара, но не при Afternoon Tea, там имаш задължителен куверт .
 Ето ти линк към бара.
https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/re … arab/skyview-bar/ - а докато съм пишел Bella Hug го е качила и обяснила, ама да не трия вече написаното Joy
Имаш няколко възможности за посещение на бара. Примерно този така наречен Afternoon Tea , който е с куверт. Виж в сайта колко е цената сега на куверта. По-рано беше 425 дирхама, и сега може да е  толкова ако не са я променили нагоре. Можеш да си резервираш маса за 16 часа за следобеден чай. Ще се качите в 16 и ще стоите до 19 часа. Т.е. 1,5 часа на светло и 1,5 часа на тъмно ще видите Дубай в целия му блясък от високо Simple Smile.
До 3 часа е престоят в бара при следобедния чай. В куверта ви за 425 дирхама са включени: топли напитки/кафе, чай, капучино/ без ограничение, може и няколко пъти да ти донесат. Чаша френско шампанско с ягоди и сметана. Петифури, сандвичи, сладкиши и още дребни сладки. Ако искаш нещо допълнително си поръчваш без ограничение и накрая си плащаш. То си е обикновен бар като всички други барове и може да пиеш колкото искаш щом си плащаш.
Само ще си прецениш дали това ти е по джоба. И ако е, няма проблеми. В менюто има цените на всичко, затова че не се притеснявай.
Може да се качиш вечер  в скай бара и да си пиеш питието чак до 2 през нощта на свободна консумация, но пак с предварителна резервация. Без резервация няма как да припариш до него.  Минималната ти консумация в този случай е 265 дирхама. Изтегли си менюто от сайта на хотела и виж цените на питиетата.
https://www.jumeirah.com/Global/Hotels-and-Resorts/Dubai/Burj-Al … ar%20-%20Menu.pdf

Но вместо да се чудиш пиши едно писмо до бара кажи какво искаш и те ще ти отговорят може ли или не.
Vstan, резервациите са на брой хора, а не на маси Peace. Там на място преценят как да ви настанят.
Както във всеки нормален бар по света има маси за двама, за четирима, за шестима, за осмина.
Summersunsun,  Hugзависи къде ще прекараш празника.
Защото ако ще си пред Дубай Мол не зная дали би  се чувствала толкова комфортно. Като си представя какво чудо , неее, чудо е бледа думичка. какъв ужас от народ беше на националния празник на 2 декември в Дубай Мол, пред Дубай Мол, и около Дубай Мол. Яйце нямаше къде са хвърлиш. Това следобед, вечерта след 18,30 и пускането на фонтаните просто стана ад. Единственото, което можеше да правиш е да се опиташ да се разминаваш без да се блъскаш с тълпите хора около теб. Правил съм снимки, защото толкова много народ на едно място, абе все едно си на препълнен стадион на футболен мач или концерт.
Да не говорим, че в метрото бе почти невъзможно да се качиш. Рискуваше да те стъпчат хилядите хора/да, хилядите хора/ който го чакаха. Опашката за таксита пък и се виждаше само началото, края и бе някъде в далечината newsm78.
И цялото това чудо от народ от цял свят го умножи по 10 за Нова година и  ще разбереш дали ще е незабравимо в добрия смисъл.
Още повече, че не може и да си вземеш шампанско или друг алкохол, защото е забранена употребата на алкохол на обществени места.Според хора присъствали на Нова година на площада пред фонтаните и Бурж Халифа, ако отидеш след 14 часа просто няма място. а до 24 часа как ще издържи човек не ми е много ясно. Дубай е един истински Вавилон от хора и човек трябва добре да прецени къде точно ще празнува Нова година там, за да остане наистина незабравим празник, а не разочарование.

# 521
Roje, само лека корекция: 460 дирхама е следобедният чай сега. Най-добре е мейл до хотела, защото за нашата дата незнайно по какви причини, барът предлагаше само следобеден чай и то от 13:00 часа. Може пък да е бил напълно резервиран, нямам представа.

# 522
  • Sofia
Аз днес си взех и ваучера за круиза и чакам да стане 12.12 Simple Smile

Dream1984 , аз проверявах на сайта на Атлантис каква е цената за посещение само на аквариума, защото и ние смятаме да пропуснем аква парка. За аквариума е 100 дирхама на човек.

Само за за това монорелсоово влакче не намерих информация, но се надявам, че на място все ще го намеря Simple Smile

Roje22 , моля за съвет къде е най-подходящо да отидем първата вечер в Дубай. Ще пътуваме в четвъртък с Уиз еър и се очаква да кацнем около 20 часа. Докато си вземем багажа, стигнем до хотела и се настаним предполагам, ще е станало 21.30-22 часа. Къде е най-добре да отидем след този час? Мола с фонтаните беше писал, че работи до 23 часа в работни дни, нали така? Дали е добре да се разходим и вечеряме около Дубай Марина и JBR или там е по-добре през деня? Или разбира се да ни дадеш съвет за нещо друго, за което ще съм ти много благодарна Simple Smile

# 523
  • София - Бургас
roje22  Притесни ме, чак такава ръганица ли ще е - ужас... Sad Виж, алкохолът не ме притеснява, защото ние по принцип алкохол не консумираме, вероятно заради повода ще вземем 1 бутилка шампанско /за 5 души/ Laughing, която ще си отворим вечерта,след като се приберем в хотела, заради празника! Heart Eyes
Тъплите от хора също не ме плашат, ама това което описваш действително звучи страшно, чак ръганица не мога много да търпя / помня като бях в Москва и на третия ден не издържах в метрото и започнах да крещя вече по хората, които ми блъскат, нервите ми не издържаха Laughing/, дано да не е толкова страшно... то за НГ да ти кажа и във венеция на площада яйце не можеше да се хвърли, но беше незабравимо изживяване, надявам си че и за Дубай няма да е по - различно. Но, няма връщане назад Flutter - там сме, пък каквото такова Peace

# 524
kaleia, тълпите са наистина сериозни, а и за разлика от москва, тук са мултинационални, разнорасови и спокойно може да се клаустрофобнеш  Peace

верно ли е, че по моловете в магазините за дрехи нямало пробни
този дето ти го е казал, бил ли е някога в мол?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт