ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 415
  • 715
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ти!
Ще видиме какво ще става, дано на всички, които го желаят се случи!

# 136
По време на инжекциите някои от вас пили ли са нещо с Калции?

# 137

И аз това исках да питам?

# 138
  • Варна

И аз това исках да питам?

Аз не.

# 139
Аз мисля да си взема нещо, но за това питам, ако някой е вземал да даде препоръки  Simple Smile

# 140
Да и аз смятам този път да пия нещо , че предния път не пих и ме боляха колената, после като наследство ми останаха болки в кръста от време на време - като стоя по продължително време права. 
Днес сложих първия Лукрин . На вас къде ви го бият, в корема или в дупето? Аз вече нямам спомен първия път 2009г. къде ми го биха. Личната днес като видя иглата -била много голяма и течността била доста и каза ,че по-добре в дупето ,че в корема ще ме заболи.

# 141
На мен Золадекса в корема ми го биха, аз не знам въобще дали може и някъде на друго място.
Иглата и при него е ужасна, но се търпи. Аз смятах, че много ще ме боли, но не.
При всички случаи не е приятно...  Sad

# 142
Декапептила има различна игла за мускулно и за венозно. Аз редувах страните.Ако единия месец е дясна,на другия ляво давах.

# 143
Ами на мен ми казаха, че на корема се бие на разстояние 2 пръста от пъпа, тоест може отгоре, отдолу и от двете страни. Иначе си стана дупчица, даже леко посиня и при напипване боли.

# 144
Когато бях питала моя доктор дали да пия нещо с калций, каза, че нямало смисъл - Золадексът блокира механизма на усвояване на калция и дори и да се къпя в калций, пак по никакъв начин нямало да помогне.

# 145
Аз се съмнявам,че на някой му липсва калций..... в смисъл, не поема достатъчно. Колко са хората,които не ядат млечни продукти, а калций има и в толкова много зеленчуци и други. Проблема идва от неусвояването на калция, не от липсата му. И това е от дефицита на вит. Д. В Бг почти няма места където на рутинен преглед да измерват вит.Д в кръвта. И това според мен е голямата грешка. И остеопорозата е надвиснала над почти всички жени над 50.
Лошото е, че няма как да се излагаме достатъчно на слънце,особенно зимата. А вит.Д на хранителна добавка много не помага. Мега дозите от аптеката също. Та не знам какво се прави.
Ние прекарваме доста време навън,но и аз и мъжа ми сме постоянно с дефицит, дори и в края на лятото, след море и балкан.

# 146
Снощи ви писах че имам зацапване,но малко по късно като се започна...Засили се много ,както обикновен цикъл  newsm78 И днес си беше нормален.Какво става ,не знам,не съм звъняла на доктора,дори не мисля да му звъня.Тук има достатъчно жени които могат да предположат защо е така.Лукрина този месец не си свърши работата  smile3518

Напротив, обади се на лекаря си. Това ти е 2 или 3 инжекция нали? До сега би трябвало да си в пулна супресия. По някаква причина Лукрина не ти действа.

каква доза взимаш? погледнах в гугъл и Лукрин е Leuprorelin acetate, докато Лупрон Депо е Leuprorelin acetate for depot suspension. Така че се чудя дали Лукрин и Лупрон Депо е ендо и сущо лекарство. Leuprorelin acetate съм вземала по 5-20 единици за супреция преди ИВФ цикъл и се бие коремно. Лупрон Депо се бие мускулно веднъж месечно и е в много по силна доза която се отделя постепенно и блокира хипофизата която пък казва на яйцниците да не овулират.

При мен също Лукрина не подейства, лекаря ме гледаше всеки път така  #Crazy и не разбираше защо. Сложих си всичките 6 инжекции и само за 1 месец нямах цикъл (4-тия месец май беше). Една година преди това бях на Диферелин и имах само 1-ви цикъл, после спря.

Относно Золадекса, знам че се слага в корема, а не мускулно както другите.

# 147
Здравейте момичета,

Имам един въпрос- възможно ли е още при първата инжекция на Золадекс да няма цикъл?
На мен ми я биха един ден (29.10.) преди очакваният цикъл (30.10.), а още го няма, няма и симптоми за това.

# 148
  • Севлиево
Данира, а да спазвам ли датите за следващите дози,следващата доза трябва да е на 14.11 а ми дойде на 27.10 Аз мисля да си продължа,пък ще видя какво ще стане.

А мислите ли че по-добрия начин за преборване с ендото е разреза,а не лапарото.Защото и това чух.А като чета публикациите,разбирам че едно лапаро не е гаранция че няма да се появи отново Sad и много често следва второ  Sad

# 149

Дунда_н1- Лапаротомията не е гаранция, не е по-добра от ДОБРАТА лапароскопия. Не се препоръчва и при НЕ раждали жени. Само лекар,който не е специалист по лапарото би се изказал, че е по-добре разрез вместо лапаро.

Общи условия

Активация на акаунт