ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 386
  • 715
  •   1
Отговори
# 120
Поплаках си честно казано, но няма да се отчайваме сега...  Hug
Аз съм на мнение, че трябва да си мислим хубави неща, за да ни се случват. Много често сами предизвикваме съдбата си... ето- аз бях обедена, че нищо не е станало (до последно се надявах да съм сгрешила) и ето резултата 0.1 mIU/ml

# 121
Не бих сложила инжекцията преди появата на цикъл.

# 122
Аз се обадих на лекарката ми и тя каза днес да си сложа инжекцията.
Защо не би сложила преди цикъл?  newsm78

# 123
1вата инжекция трябва да се сложи максимално скоро след лапарото,не се чака цикъл

# 124
По принцип се чака цикъла да се види дали не си забременяла ,но щом като  си направила кръвен и е отрицателен няма какво да чакаш. Хубаво е да се сложи колкото се може по-бързо, преди цикъла за да не се появи някоя киста.

# 125
Прочетох ви подробно за лукрина, изясни ми се, че се слага на 28 дни.
 krasito_90, давай напред, след седем месеца ще имаш две чертички и гадината ще си е тръгнала  Simple Smile
Момичета, моля ви помагайте  Praynig
Днес си взех втората хистология, правена е във Варна проф.др.б.МАНЕВСКА , тя категорично отрича наличието на ендометриозни кисти.В молфорогична диагноза пише:
 " ДВУСТРАННО ГОЛЕМИ ЛУТЕИНИЗИРАЩИ ФОЛИКУЛАРНИ КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ. ПОСЛЕДНИТЕ ОБИКНОВЕНО СЕ ОТКРИВАТ НА ФОНА НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ В ПУЕРПЕРИУМА"
 На някоя от вас това нещо да и говори? newsm78

Отидох в Шумен при доктора си, не ми каза нищо за втората  диагнозата, а само че тя напълно отрича първата и че той ще предприеме лечение след трети анализ, защото едната диагноза и другата са с напълно различно лечение.

# 126
според мен най-добре да не правиш опити за забременяване преди да посавиш първия Лукрин, за да си спокойна.

# 127
Прочетох ви подробно за лукрина, изясни ми се, че се слага на 28 дни.
 krasito_90, давай напред, след седем месеца ще имаш две чертички и гадината ще си е тръгнала  Simple Smile
Момичета, моля ви помагайте  Praynig
Днес си взех втората хистология, правена е във Варна проф.др.б.МАНЕВСКА , тя категорично отрича наличието на ендометриозни кисти.В молфорогична диагноза пише:
 " ДВУСТРАННО ГОЛЕМИ ЛУТЕИНИЗИРАЩИ ФОЛИКУЛАРНИ КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ. ПОСЛЕДНИТЕ ОБИКНОВЕНО СЕ ОТКРИВАТ НА ФОНА НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ В ПУЕРПЕРИУМА"
 На някоя от вас това нещо да и говори? newsm78

Отидох в Шумен при доктора си, не ми каза нищо за втората  диагнозата, а само че тя напълно отрича първата и че той ще предприеме лечение след трети анализ, защото едната диагноза и другата са с напълно различно лечение.

Как е възможно при една и съща хистология да получиш толкова различни мнения. Тя ти е казала че имаш задържани фоликули а дригия доктор че имаш ендометриома  newsm78

# 128
Разликата е огромна  в тези диагнози. То дори с ултразвук се вижда, че в ендо случая кистите имат и солидна част,а задържаните фоликули течна. Хич не вярвам на доктори аз, все едни такива се получават.....Затова казвам и цикъл да се чака и тогава Лукрина. Че мен за малко така щяха да ме скопосат....Беше ми казано да пия противозачатъчни, че да започват да ме готвят за инвитро. И аз добре,че слушам повече себе си отколкото докторите,защото се оказа, че съм бременна и имам имплантационно кървене. А ,ако бях се почнала с противозачатъчните, не ми се мисли...

# 129
Kralincesa благодаря ти!

Вчера ми биха първата инжекция... като видях иглата ми стана зле. Аз по принцип не се страхувам от инжекции, но честно да ви кажа от тази ме достраша. Все пак не е болка за умиране...
Аз днес очаквам цикъл, нали първият ще си го имам?
А има ли вероятност кръвния тест да не отчете правилно? Трябва да съм голям карък, ако се случи нещо такова  Shocked

# 130
  • Варна
Kralincesa благодаря ти!

Вчера ми биха първата инжекция... като видях иглата ми стана зле. Аз по принцип не се страхувам от инжекции, но честно да ви кажа от тази ме достраша. Все пак не е болка за умиране...
Аз днес очаквам цикъл, нали първият ще си го имам?
А има ли вероятност кръвния тест да не отчете правилно? Трябва да съм голям карък, ако се случи нещо такова  Shocked

Не искам да те разочеовам, но не мисля че има такава вероятност. Иначе те разбирам. И аз след първото лапаро се бях настроила, че ще забременея и изобщо няма да я докарам до инжекции, но уви.. Първият цикъл аз си го имах, при това нормален. От там нататък не съм имала никакъв, нито зацапване общо 8 месеца. На мен ми дойде на 60-ти ден след последната 6-та.

# 131
Да, и аз мисля че няма как да стане. Значи да си очаквам цикълчето... А как се чувстваше след първата инжекция, аз не много добре, или може би си въобразявам. Не вярвам толкова бързо да подейства.  newsm78

# 132
  • Варна
Въобразяваш си. Не усещах нищо различно до към 3-тата, поне аз де. После имаше неразположения, но преживява се.

# 133
Супер, значи да не се превземам  Laughing
Значи- по време на инжекциите съм без цикъл и 1-2 до 3 месеца след това също. Тоест чак след като получа цикъл мога да правя опити за забременяване?
Извинявам се за невежеството, но искам да си изясня някои неща.  Rolling Eyes

# 134
  • Варна
Супер, значи да не се превземам  Laughing
Значи- по време на инжекциите съм без цикъл и 1-2 до 3 месеца след това също. Тоест чак след като получа цикъл мога да правя опити за забременяване?
Извинявам се за невежеството, но искам да си изясня някои неща.  Rolling Eyes

Някои момичета започват опитите след последната инжекция, без изобщо да чакат цикъл. Между тях има и успели такива. Малко са спорни мненията да се опитва ли преди цикъл, едни казват да, други не, така че ти си решаваш. Аз опитвах, но без резултат. Иначе след възстановяването му много от темата забременяха.  Wink
Някои още се ослушваме, но дай Боже и при нас ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт