ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 7

• 50 380
  • 715
  •   1
Отговори
# 105
  • Севлиево
Снощи ви писах че имам зацапване,но малко по късно като се започна...Засили се много ,както обикновен цикъл  newsm78 И днес си беше нормален.Какво става ,не знам,не съм звъняла на доктора,дори не мисля да му звъня.Тук има достатъчно жени които могат да предположат защо е така.Лукрина този месец не си свърши работата  smile3518

# 106
Сама ми се струва малко преувеличено. Акушерките в отделението не можеха да слагат. Даже един млад доктор единия път гледаше понеже не бил слагал до сега.

Няма нищо преувеличено, минаваш трейнинг в началото на първия ИВФ цикъл и си готов. Аз съм учудена че Золадекс се слага коремно, но не съм запозната с лекарството и щом така препоръчва лекаря значи ще се слага коремно. Което както казах е и по-лесно.

За младия доктор, който не е слагал коремна инжекция -  newsm78 #Crazy

http://www.freedommedteach.com/player/Videos.aspx

Не знам дали линка се отваря в България. Това е една от аптеките, която продава фертилити лекарства и има филмчета които обясняват как да се смесват легарствата и да се поставят в домашни условия.

# 107
Снощи ви писах че имам зацапване,но малко по късно като се започна...Засили се много ,както обикновен цикъл  newsm78 И днес си беше нормален.Какво става ,не знам,не съм звъняла на доктора,дори не мисля да му звъня.Тук има достатъчно жени които могат да предположат защо е така.Лукрина този месец не си свърши работата  smile3518

Напротив, обади се на лекаря си. Това ти е 2 или 3 инжекция нали? До сега би трябвало да си в пулна супресия. По някаква причина Лукрина не ти действа.

каква доза взимаш? погледнах в гугъл и Лукрин е Leuprorelin acetate, докато Лупрон Депо е Leuprorelin acetate for depot suspension. Така че се чудя дали Лукрин и Лупрон Депо е ендо и сущо лекарство. Leuprorelin acetate съм вземала по 5-20 единици за супреция преди ИВФ цикъл и се бие коремно. Лупрон Депо се бие мускулно веднъж месечно и е в много по силна доза която се отделя постепенно и блокира хипофизата която пък казва на яйцниците да не овулират.

# 108
  • Севлиево
Лукрин депо 3,75 Слагат ми го на 30 дена,мускулно.Този месец беше 3-та доза.
Дали пък не бъркаме нещо при приготвянето му.В листовката пише да се използва само 1 мл от ампулата,другата я изхвърляме.Този 1 мл се прибавя към прахчето до разтваряне и тази течност ми се инжектира.

# 109
Лукрин депо 3,75 Слагат ми го на 30 дена,мускулно.Този месец беше 3-та доза.
Дали пък не бъркаме нещо при приготвянето му.В листовката пише да се използва само 1 мл от ампулата,другата я изхвърляме.Този 1 мл се прибавя към прахчето до разтваряне и тази течност ми се инжектира.

Течността е воден разтвор. Прахчето е лекарството. На твое място бих звъннала на лекаря.

# 110
Не разбирам аз, защо на 30,като почти всички го слагат на 28. И на листовката какво пише?

# 111
  • Варна
Слага се на 28 дни.
По въпроса с биенето на мен ми ги слага сестрата на личният ми лекар, но тя имаше опит с такива. Инак за 1-вата бях в друг град и в АГ болница се изредиха 3-4 сестри, които не знаеха как, та накрая лекар дойде и им показа. Явно, че не всеки може. Аз сама не бих опитала. За Золадекс става въпрос.

# 112
На моя Декапептил подробно пишеше как се смесват съставките и как се слага. Струва ми се, че една мед. сестра да не може да постави инжекция,направо е за уволнение. За доктор по разбирам, те не се занимават с поставянето на инжекции........ама то трябва да си много неграмотен за да не можеш. На мен Диферелина и Декапептила ми ги слага жена,която никога не беше слагала такива инжекции. Чете и следва иструкциите.

Лукрина е слаб по принцип. Слагането му на 30 дена го прави още по безмислен според мен. Не спре ли менструацията,каква е ползата от него? До колкото знам, Лукрина е с освобождаване в организма 28 дена. Значи, останалите 2 дена организма е оставен без лекарство. Бъркам ли някъде  newsm78

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 20:35 от krassina77

# 113
записвам се да следя темата

# 114
И аз се очудвам, че ти го бият на 30 дни. Въпреки че на мен ми биеха Лукрин Депо на 28 дни, все лекари-специлисти, а не мед.сестри, и пак не ми действаше.

# 115
Момичета , имам два въпроса, за които моля за помощ. Мога ли да си бия първо лукрин , а после да продължа със Золадекс? Понеже имам една ампула Лукрин , а за следващия месец се надявам ,че НЗОК ще ми отпусне Золадекс. Доктора ми е в чужбина и не мога да го питам , а трябва да я бия  тези дни.
Другото което исках да ви питам е мазахте ли си белезите от лапарото с нещо? Личната ми каза Контратубекс, но четох ,че не вършел работа.  От двете страни на корема белезите са малки и добре зараснали ,но този на пъпа е някаква огромна черта и едвам се затвори и е нещо ужасно грозно.

# 116
ehsia аз не се мажа с нищо, двете дупчици от страни, мисля че ще се скрият, а пък тази на пъпа и мойта беше зле, но се оправя. Зависи сигурно как са те резнали.

Аз сега си взех първата инжекция Золадекс, ще звъня на лекарката да я питам кога да я поставям, очаквам цикъл утре.
Правихме опити за забременяване, вчера си направих кръвен и за съжаление не съм  Cry
Много ми е мъчно...
Няма да ми се разминат инжекциите  Sad

# 117
 krasito_90,  съжалявам, че не се е получило сега ,но бъди силна . Инжекциите не са страшни , не се притеснявай.  Моят съвет е ако можеш слагай още днес инжекцията преди да е дошъл цикъла - много е важно!

# 118
Да и лекарката така ми каза, довечера майката на приятеля ми ще ми я сложи (питах дали тя може да го направи).
Аз да ти кажа бях сигурна, че не е станало. Имах такова усещане, но наистина много се разстроих като видях резултата. След 6 месеца пак.

# 119
Напълно те разбирам мила! И аз съм имала такива моменти. Наплачи се едно хубаво и гледай да не го мислиш повече.

Общи условия

Активация на акаунт