Синдром на раздразненото черво

• 418 685
  • 2 536
  •   1
Отговори
# 300
ralitsam, моля те дръж ни в течение как ти се отразява алтернативното лечение. То е ясно, че за тези проблеми модерната медицина не помага. Аз започвам курс на лечение по китайска медицина, с програма изготвена за мен на база симптоми и издледвания- билки, режим на хранене, сок от моркови на гладно.
Момичета, желая на всички оздравяване чрез намеране на успешното лечение!

# 301
ralitsam, моля те дръж ни в течение как ти се отразява алтернативното лечение. То е ясно, че за тези проблеми модерната медицина не помага. Аз започвам курс на лечение по китайска медицина, с програма изготвена за мен на база симптоми и издледвания- билки, режим на хранене, сок от моркови на гладно.
Момичета, желая на всички оздравяване чрез намеране на успешното лечение!
Кой ти назначи курса на лечение?

# 302
Здравей! За да се успокоиш най-добре си направи гастро и колоноскопия! И мен супер много ме беше страх от упойката, мислих си какви ли не глупости, едва ме успокояваха Grinning (голям цирк беше)... нооо просто лягаш, бият ти я и си чао!!! Нищо не усещаш, нищо не помниш! Не е страшно! И мен ми казаха хроничен гастрит и спастичен колит! Хапчета не помагат, временно замазват положението! Да ти кажа от това неможе да се излекуваш напълно! Но може дълго време да си в ремисия без много оплаквания! Аз първо пробвах диетата на Д-р Гайдурков за колит и много ми помогна! Сега пак си хапвам всичко, но като усетя че нещата не вървят на добре , пак спазвам диетата и всичко се нормализира!

# 303
Момичета, някоя от вас има ли газове... Подуването и газовете при мен са веднага след хранене...
имам доказано СРЧ, ГЕРБ, атрофичен гастрит... запек
при мен е невъзможността да задържа газовете, неволното им изпускане....
много е неловко....
може да се посмее някой, но вече не издържам така...
само на мен ли ми се случвА???
при стрес и цикъла нещата са още по зле... да знам, че те засилват симтомите, но...
а и да, имам проблеми с щитовидната, възли...
вече нм какВо да пия, пих около 2 години и дуспаталин и т.н.
вече нм дали нещо ми действа.... за диетата FODMAP наскоро прочетох, но доста сложна ми се вижда. опитвам се да я прилагам, но не успявам.
 Някой има ли такива проблеми като мен?
чувствам се ужасно, като в омагьосан кръг от който няма излизане....

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 22:41 от natnikol2

# 304
Аз да ви кажа...май го загазих....
Преди малко бях до ВЦ......след два дни и половина не ходене, отново беше кашаво, доста тъмно на цвят и доста мирише.....
Незнам има ли общо с болките стомаха, но вече наистина доста се паникьосах, а очаквам всеки момент цикъл и знам че и да ме приемат няма да ми направят колоноскопия....
Казвайте за София или Пловдив ако имате отзиви за отделение и лекар, който няма да претупва.....
Ще се побъркам... Sad

аз съм си правила колоноскопия в Доверие- д-р Чурчев, завеждащ гастеро, добър диагностик.

# 305
Момичета, някоя от вас има ли газове... Подуването и газовете при мен са веднага след хранене...
имам доказано СРЧ, ГЕРБ, атрофичен гастрит... запек
при мен е невъзможността да задържа газовете, неволното им изпускане....
много е неловко....
може да се посмее някой, но вече не издържам така...
само на мен ли ми се случвА???
при стрес и цикъла нещата са още по зле... да знам, че те засилват симтомите, но...
а и да, имам проблеми с щитовидната, възли...
вече нм какВо да пия, пих около 2 години и дуспаталин и т.н.
вече нм дали нещо ми действа.... за диетата FODMAP наскоро прочетох, но доста сложна ми се вижда. опитвам се да я прилагам, но не успявам.
 Някой има ли такива проблеми като мен?
чувствам се ужасно, като в омагьосан кръг от който няма излизане....

За мен Изхода е Зеолит на прах вътрешно и вит. В12 подезична форма. При гастрит особено атрофичен е ЗаДЪЛЖИТЕлно В12 Метилкобаламин. А Зеолита оправя газове, подуване и лекува стомаха. Не разчитай на лекари, губиш си времето!

# 306
Привет, момичета! Имам чувството, че само в тази тема не съм писала и вече може би със смели стъпки вървя към хипохондрията, но от август месец съм с едно такова дискомфортно чувство в лявата стана. Нещо като опъване, или срязване в долната част, за секунда. Понякога това усещане го имам и малко по-нагоре. Но като цяло е в лявата страна. Като усещане е почти постоянно. И имам чувството, че понякога лявата ми страна е някак по издута от дясната (това може и да е само внушение), но така го усещам, а и виждам понякога. Други оплаквания нямам. Ходих два пъти на ехограф, единствено видяха камък в жлъчката, но тя е отдясно. Някой от вас имал ли е подобни усещания и дали може да е свързано с дебелото черво?

# 307
И аз имам същите усещания,но от дясно.Мисля,че е от дебелото черво и е “нормално” в предвид това ,че съм със СРЧ.

# 308
Случва ми се по-скоро при раздразнен гастрит, но последния път хапчетата за гастрит, които пих, не ми помогнаха в рамките на повече от седмица и съвсем случайно след прием на пробиотици с оцет се оказа, че проблемът е съвсем различен.
След като се случи още веднъж, се бях разчела в интернет за тест със сода за хляб. Не е надежден много този тест, но според мен дава някаква насока и за конкретния случай ми помогна.
Разбрах също, че след като веднъж съм имала гастрит и съм приемала на протонна помпа лекарства за понижаване на киселинността, то всъщност не значи, че всеки път като се раздразни гастрита пак имам повишена киселинност, а може да се касае за хронична форма на гастрита, при която киселинността не е увеличена, а намалена. Затова хапчетата не са действали. А ако не функционира горният тракт нормално, то няма как да очакваме в долния всичко да е наред.

Кратко инфо ( Знаехте ли, че стомашната киселина е всъщност полезна за вас?  Д-р Джонатан Райт написа цяла книга по темата, защото смята, че тя е особено важна за цялостното здраве. Повечето хора, с които говоря и които смятат, че имат високи нива на стомашна киселина, всъщност имат ниски нива. Ето защо е толкова важно да се изследвате и да сте сигурни.
Правилната секреция на солна киселина в стомашния сок е жизнено важно за идеалното храносмилане.  Храносмилателният процес от стомаха надолу се контролира основно от промените в така наречения ‘потенциал на водорода’ или pH. Когато храната  (стомашната каша) в стомаха ви достигне pH от около 2-4, долната клапа на стомаха (пилорният сфинктер) започва бавно да процежда съдържанието на стомаха в дванадесетопръстника. Оттук pH на храната се покачва и спада, докато тя преминава през тънките черва и извън тялото.

Ако pH не е какъвто трябва да бъде от самото начало, всичко надолу по веригата, от тънките черва до дебелото черво, най-вероятно ще се обърка. Приемете го по следния начин: дъвченето на храната е първата особено важна стъпка към идеалното храносмилане, а солната киселина в стомашния сок е следващото най-важно нещо.Малкото стомашна киселина може да причини диария точно толкова бързо, колкото и запек, така че не си мислете, че тя се отнася само до едното или другото състояние. Ако имате каквито и да било стомашни проблеми, това е проблем, който трябва да елиминирате или никога няма да постигнете пълно здраве.

Тестът който правих е в по-лесния вариант. Сутрин след като стане човек от сън, преди да е ял и пил каквото и да е, разтваря 1/4 лъжичка сода в чаша вода (150-200 мл). Разбърква и изпива.
В рамките на първите 2 минути, максимум до 3... без да се напъва както се казва, очаква се уригване. Съвсем малките лекички не се броят. Те са от погълнатия въздух при изпиване. Реално се очаква да е малко по-силна реакцията при нормална секреция на солна киселина. Ако уригване има между 3-5 минута, явно има леко нарушение, но след 5 минута, даже още след 3-та, направо се брои за намалена солна киселина.
В този случай, последния, аз изобщо не се и уригнах.

Merelenda,  нямаш представа колко ми помогна твоят пост в един ужасно тежък ьа мен период. Благодаря ти, благослаеям те! След стрес при мен от гастрит /na Nexium/ нещата се извъртяха на диария и Ормуса вече не ми действаше. Когато бях най зле попаднах на твоя пост. Изненада! Решението беше Betaine HCL на  Now. Поне почнах да се храня...

# 309
Бетаинът помага и си поредната, която ми го споделя. Дано всеки ден се чувстваш все по-добре и по-добре Simple Smile

# 310
Здравейте!
Питам наред по темите, дано някъде намеря съвет.

Проблемът е, че от известно време каквото и да хапна, съвсем малко да е, веднага ми се подува корема, все едно съм преяла до пръсване. Започнах да се питам от какво е това и не мога да си отговоря, защото имам хиляда гадости на главата.
Може ли да бъде от жлъчката? Имам камъни в нея, както и това, че е прегъната от единия край.
Имам обаче и тежък колит, тоест СРДЧ, който ме мъчи без спиране.
И двете болести са ми повече от 5 години, а това положение е от 1-2 седмици...
Забравих да кажа, че от 10 години съм на изключително строга диета заради автоимунно гастро заболяване и я спазвам много стриктно, тоест не е от храна.
Преди малко повече от 1 месец ходих на контролен преглед и жлъчката ми беше спокойна, каналите отпушени, нямаше никакъв проблем там.
Някой с подобни оплаквания, който да може да сподели, за да се ориентирам?

# 311
Ън, прочети 2 поста назад, цитирала съм Мереленда за стомашната киселина. Аз имах ужасна тежест след нахранване и проблема се оказа намалена стом.киселина. Приемам Betaine HCL с пепсин вътре и съм добре!
Дано скоро намериш твоето решение!
Здраве!

# 312
Ън, аз съм с автоимунно, също бях на строга диета, и ми се случи същото подуване, което траеше няколко месеца. Гастрото каза, че е срдч, но и автоимунното влияе, като нищо от пробиотиците, ензими, дуспаталини, нексиум, спазмомени и еспумизани не помогна, накрая изкарвах деня само на 1 варен картоф. Изчезна от само себе си, след три месеца и едно разтройство, което трая 10 дена и едвам го спрях.
След това обаче, не можех да ям нищо от храните от диетата ми, карах година и нещо само на картофи, ориз и пилешко,нищо друго не понасяше корема ми.

# 313
Олеле, ужас! Направо ми настръхва косата. Crazy То не че сега ям кой знае какво, но ако ктрябва да карам на 1 варен картоф цял ден съвсем ще се стопя и ще изчезна. Сега съм 40кг.... Confused Имам голяма надежда да изчезне от само себе си, но дано да е до края на месеца, че..... Tired Иде ми да се гръмна вече с тия болести ooooh! Ако не се оправи до края на месеца, щом дойде септември и свършат отпуските на докторите, пак тръгвам на обиколки, да видим какво ме чака Whistling

# 314
Не бе Ън, аз не ти казвам да ядеш само по картоф на ден  Laughing
Казвам, че аз ядех по толкова, защото постоянно ми беше тежко и подуто, и като хапнех нещо, се чувствах още по зле.
И аз бях отслабнала доста, и тъкмо успях да спря разтройството, и ме удари дископатия, с пиене на един кош нспв-та, които дразнят корема още повече.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт