Лондон - 5

• 83 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ! Това, че трябва да се регистрирам не го знаех. Но щом може и на място да се вземат.
Значи това което съм разбрала , че като пътувам с влак и в същия ден трябва да се ползва ваучер напр. за Тауър , не е така.
Регистрацията е за по-малко от минута. Доколкото знам(но не съм сигурен), ако имаш билет само за един ден, трябва да използваш ваучера същия ден, ако имаш и за връщане, през целия престой...

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 12:15 от emonm

# 601
Aia' , извинявай, обаче наистина не ми е ясно. Валидността на ваучерите - разбрах, пише си но тях в сайта, но при пътуване как е - примерно на 02.04 - отиване и връщане с влак до Уиндзор ,вземем ваучери за Тауър - да кажем валидни до 30.04 , но в същия ден на пътуването до Уиндзор ли трябва да посетим и Тауър или може на следващия ден.

# 602
mandy2, ако имаш билет за 20.04., можеш да ползваш офертите 2в1 само на този ден.
Ако имаш билет за отиване на 20.04. и връщане на 26.04. - ползваш офертите от 20.04. до 26.04. включително.
И в двата случая валидността на ваучера трябва да включва датата на билета.
Или с други думи - имаш билет за влак за 20.04. и ваучер, който важи до 30.04. - ползваш офертите само на 20.04.  Peace

# 603
Благодаря, вече ми се изясни.

# 604
  • София
Доколкото знам, ваучерите 2 в 1 важат и за всички карти за градския транспорт, които са купени от ж.п. гара. Манди, ти нали каза, че ще купувате седмични карти, просто ги купете от гарата, не от метрото и ще ползвате всеки ден тези оферти, това важи и за еднодневните карти.
Emonm, приятно изкарване, нали знаеш, че чакам отзиви за хотела (сега са построили някакъв нов мост за гарата и хотела бил на 100 метра, пише че е много удобно и близо, доколкото разбрах това е нов вход за гарата, до мола)

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 12:20 от Mariaroni

# 605
Emonm, приятно изкарване, нали знаеш, че чакам отзиви за хотела (сега са построили някакъв нов мост за гарата и хотела бил на 100 метра, пише че е много удобно и близо, доколкото разбрах това е нов вход за гарата, до мола)
Благодаря за пожеланията! Разбира се, че ще дам отзиви за хотела, и да напомня, че съм ти много признателен за предложения хотел; сигурен съм, че е страхотен избор и се надявам да го потвърдя след 7-8 дни!

# 606
Mariaroni , знам че ваучерите важат за седмичните карти за транспорта,но пристигаме късно вечерта,и смятам тогава от метрото /Marble arch- там ще слезем от летищния трансфер/  да взема седм.карти и хващаме автобуса към хотела. Ако тогава купя единични билети до хотела,на другата сутрин пак такива за да стигна до някоя гара, та чак тогава седмични карти...Не, отхвърлих този вариант,ще ми излезе по-скъпо. А и от атракциите от предния път остана само Тауър да посетим,така че ще опитаме с влака като ходим до Уиндзор и в същия ден Тауър.

# 607
  • София
"Rooms have an en suite bathroom" - как си превеждате това описание на стая в хотела?

# 608
"Rooms have an en suite bathroom" - как си превеждате това описание на стая в хотела?

Значи, че стаята е със собствена баня.

# 609
В банята се влиза директно от спалнята, а не от преддверието /ако има такова/  Peace

# 610
  • Пловдив
Здравейте!
В началото на май  ни предстои пътуване до Лондон.Самолетните билети сме ги купили преди 2 месеца.После започнах да се  интерисувам как да си купим билети за футболен мач на Арсенал,защото цените,които (след запитване) получих от  няколко тур оператори ме ошашавиха ( 600Е  на човек за срещата Арсенал-Манчестър Сити).Затова се наложи сама да се поровя и може да се каже,че цената ще ни излезе 10 пъти по-ниска.
Малко се отклоних!
Бих искала да се обърна към вас за помощ - все още не съм избрала хотел за нашия престой!Не знам дали в Лондон има апартхотели с рецепция на добро място?Обикновено търсим апартамент с две отделни стаи.Но да не са отделни разпръснати  в различни сгради апартаменти,а да са в сграда с рецепция,т.е. като хотел.В краен случай може и две двойни стаи .Дали в момента може да се открие приличен хотел ( ако може 4*) за 5 нощувки за 4 души за началото на май на  обща цена около 2000 лв?Ще бъда благодарна за всяка помощ!
Ако някой се интерисува от билети за футболен мач на Арсенал,мога да помогна!

# 611
Ние вече се завърнахме Simple Smile Беше чудесно!

Сега искам първо да благодаря на всички в тази тема, които отговарят и помагат, за страхотния първи пост с толкова много информация и изобщо на всички вас - много ми помогнахте  bouquet

На второ място, ще се постарая и аз да съм полезна на свой ред и ще напиша нещата, които мисля, че могат да са от помощ за някого Simple Smile

Първо - студиото, за което обещах да дам отзиви - https://www.airbnb.com/rooms/1917517.  Аз го наех през airbnb. Оказа се обаче, че човекът е мениджър и управлява и да ва под наем няколко студиа на същия адрес и в квартала и имат собствен сайт - http://theshortlet.co.uk/studios-bayswater/ . Пратиха ми код за 12% отстъпка през техния сайт: We will give you 12% discount for all rates that you can find on the booking engine. Just enter this booking code: TheShortLetStayInLondonForEver. Пише, че мога да го дам и на друг - тъй че ако някой иска  Hug
Самото студио е мъничко, но приятно. Има всичко необходимо. Наличието на печка и хладилник беше  много удобно за нас, защото си вземахме вечер нещо готово от супермаркета - и без това бяхме изморени, а и е по-евтино, разбира се. Улицата е много тиха и спокойна. На 5 минути пеша е от Кенсингтън гардън, където е много приятно и много близо до чудна детска площадка. С хората нямахме никакви грижи, много точна и лесна комуникация.

Използвахме туристически бус, избрахме компанията Голдън турс. Тяхната цена ми се стори най- изгодна (23 паунда за 48 часа) (а и и може да се ползва малък кешбек, ако ползвате topcashback). Чудесно се съчетава с настаняване в района, в който бяхме - имат сутрешна пик-ъп пойнт съвсем наблизо. На връщане може да се слезе на пешеходно разстояние, т.е. на практика друг транспорт не сме ползвали за времето, за което важаха билетите. Имахме и билет за корабче включен.

Още от София си бях поръчала карта на Лондон - взех една, която има списък със заведения и аткракции, за които дава 20% намаление. Тествах в "Кафе Руж" и в "Бела Италия" - и на двете места ни дадоха отстъпки - http://www.ebay.co.uk/itm/London-SmartSave-Street-Map-With-20-Of … sh=item19ca5c2cfe

Ние не знаехме, че ще ни трябва за контакта адаптор. На място ме одрусаха 5 паунда за такъвм, доколкото разбрах в "Паундшоп" са по 1 паунд, но не видяхме такъв магазин.

Ако има желаещи, които ще пътуват с деца - ще разкажа и за площадка в близост до "Бритиш", "Рейнфорест кафе" и какво още беше интересно за малката.

# 612
  • Пловдив
Тази карта,която сте ползвали,от тук ли я купихте или от ebay?
Има ли смисъл ако се ползва за атракциите,т.е. по-изгодно ли е от комбинираните билети?

# 613
  • София
Такива карти имаше безплатни на рецепцията на нашия хотел. Дават намаления за няколко вериги заведения.
Има много гари, които се оперират от Метрополитена и издадените там карти не важата за офертите 2 в 1, т.е. картата трябва да има знака на железниците, за да е валидна за офертите.

Ето какво бях намерила по въпроса:
----------------
7 дневни Travel карти, които да важат за офертите 2for 1
седмична карта за метрото- около 35 GBP за 1-2 зона
За да се ползва намалението "два билета на цената на един" (известно сред туземците като 2-4-1 offer), трябва да имаш билет за влак до Лондон или съответната дестинация в Англия за деня на пътуването или за времевия диапазон между отиването и връщането. (Подробно описание: http://www.tripadvisor.com/Travel-g186338-c133479/London:United- … 2.4.1.Offers.html).

Тази оферта може да се използва също така ако притежаваш хартиен билет или седмична карта за градски транспорт (7-day Travelcard) закупена от определен кръг жп гари. (Списъкът: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_London_railway_stations), но не и ако картата е закупена от станция на метрото - тогава отстъпката не може да се ползва. Карта Oyster също не важи.
Според подробните указания в Tripadvisor, за седмичната карта се изисква photocard за туземците, а чужденците трябва да си носят снимка, която се представя на гишето на гарата.
Ние обаче пристигнахме събота следобед и гишето на най-близката жп гара беше вече затворено, неделя сутринта също беше затворено и мен започна да ми става нервно, защото за първи път нещо не ставаше по план след дълго проучване. Не че не може да се купи от метрото, ще пропуснем отстъпката, ама след толкова ровичкане и търсене, къде ще отиде удовлетворението от постигнатото... Отидох на автомата за билети и започнах да го бъзикам. Стигнах до етап въвеждане на номера на фотокартата. Бях въвел желаните зони, излезе ми цената, сега тоя номер на фотокарта. Ни го знаех буквено-цифров ли е, колко символа е. Тракнах на случаен принцип няколко бутона с букви и кодът мина. Платих едната карта, после и другата и вече бяхме уредени с карти. И така, ако гишето не ви работи, запомнете - кодът е четирибуквен и минава без допълнителна проверка.

По принцип би трябвало да поискат картата при закупуването на билет, но там нали са джентълмени и си вярват - не ни искаха.
-------------
Това за джентълмените не сме го проверявали.

Ние бяхме проверили кои са гарите, обслужвани от Железниците. Носехме си снимки и си извадихме картите от гара Marylebone station  http://en.wikipedia.org/wiki/Marylebone_station, която е на няколко минутки пеша от спирката на Easy Bus. Трябва да се внимава, защото в гарите има и гишета на Метрото, а картата трябва да се купи от гишетата на железниците. Търсите знака на железниците
National Rail
 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/da/NationalRail.svg

Има книжки с талони за офертите, но там не са публикувани всички оферти, а само за по-популярните обекти.  Дори за Парламента няма талон. Можете да търсите обекта, който ви интересува в самия сайт на офертите. И за изложения има оферти 2в1.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 19:43 от geos

# 614
Ние не знаехме, че ще ни трябва за контакта адаптор. На място ме одрусаха 5 паунда за такъвм, доколкото разбрах в "Паундшоп" са по 1 паунд, но не видяхме такъв магазин.

Адаптера не е задължителен, трябва ти отверка, ключ или нещо подобно, пъхаш в средната дупка за да се отворят капачетата и включваш зарядното на телефона или фотоапарата. После можеш да извадиш отверката. Тоя метод може да не работи, ако контакта ти е с дебелите крачета, ютия например. Аз живях една година в Англия без да ползвам адаптор.

Общи условия

Активация на акаунт