Нашите кухни- тема 51

• 87 385
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Топлата я водят дневна и е по-жълтеникава, студената смятам, че свети по-силни. Лентата може да е непрекъсната по-цялата кухня с изключение на аспиратора и ако има някой шкаф без дъно. Гледайте диодите да са 120 на метър, че 60 на метър ми се струват слабички.

Не точно.
Въпреки че е по-неприятна за като усешане, студента бяла светлина кара детайлите да се виждат по-отчетливо.
Ледовете с топла светлина все още са по-кът.

Предложението за лента е добро особен при тъмни плотове.
При моя черен плот имам 100 W еквивалент, лета 120 бр./м, прозорец и пак не ми стига съвсем светлината  

shadowman, не вскички фурни са с изместена геометрия. При моята разминаването е 0 (нула) Whirlpool е, но това което съм гледал в Техномаркет или Технополис не съм забелязала такива проблеми а има набито око за дефекти....
Каква ти евтина серия са тия Лино над 500 лв. са.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 22:00 от Desem

# 121
  • В градината...
Човешкото зрение има "навика" да вижда повече детайли на жълта светлина. ОТК залите в леярните цехове са с натриеви лампи, които светят жълто, за да могат да се виждат детайлите в отливките, шупли и прочие. По-старите автомовили - фаровете им бяха жълти. Сега просто не е модерно да са жълти.

# 122
Ето няколко идеи за практично организиране и подреждане на прибори, подправки и всички други дреболии ...
http://hitrini.com/magazine/archives/174
http://www.daznaeshkak.com/objid/453-5-nachina-da-ulesnite-rabotata-si-kuhnqta

# 123
  Моята кухня е с 5м лед лента. Много съм доволна, много равномерно осветява за разлика от луните.
Гърба ми е принт стъкло, а плота бял и стои много красиво. Не е със сензор понеже кухнята е много слънчева , а с едно малко скрито копче до аспиратора. Копче е силно казано, по-скоро е пъпчица  Grinning
  Осветлението ползвам вечер.

# 124
  • Раковски
Desem, не казвам, че всичко е криво, а че има доста уреди с изкривена геометрия. А за линото мисля, че ако на същата фурна пише еуролукс или нарди и е направе в италия (на което не знам дали ще може да се повярва) ще е по-скъпа от тази с надпис лино.

# 125
  • София
Човешкото зрение има "навика" да вижда повече детайли на жълта светлина. ОТК залите в леярните цехове са с натриеви лампи, които светят жълто, за да могат да се виждат детайлите в отливките, шупли и прочие. По-старите автомовили - фаровете им бяха жълти. Сега просто не е модерно да са жълти.

Не - точно обратното. "Жълтото" е по-приятно за окото, а бялото изостря детайлите. Бялото стига по-далече: високи тавани - "бяло", ниски - "жълто".
Не е проблем на модата.  Проблема е да докарат жълтата светлина при фаровете.

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 15:54 от Desem

# 126
  • Раковски
Жълтите фарове бяха за мъгла.

# 127
 Моята кухня е с 5м лед лента. Много съм доволна, много равномерно осветява за разлика от луните.
Гърба ми е принт стъкло, а плота бял и стои много красиво. Не е със сензор понеже кухнята е много слънчева , а с едно малко скрито копче до аспиратора. Копче е силно казано, по-скоро е пъпчица  Grinning
  Осветлението ползвам вечер.
Много е красива сигурно. Имате ли качени снимки някъде?

Аз днес купих ей такива лед луни със сензор. Много приятно се управлява само с доближаване на ръката в близост до сензора. На мен желанието ми беше да не докосвам никакъв ключ, защото обикновено ръцете ми са заети или омазани с нещо  Embarassed Другият плюс е, че са супер тънки и се монтират външно, без двойни дъна и т.н.

# 128
  • В градината...
Жълтите фарове бяха за мъгла.
Да, пропуснах да нашиша "за мъгла". С жълтата светлина светлина в мъглата се виждат повече детайли и обекти.

# 129
  Покита, довечера ще снимам да видиш как стои че се нанесох преди седмица и нямам снимка с осветлението Peace
  Сензорните незнам от колко см се активират, но няма ли да гаснат ако се отдалечиш малко? Thinking
 Моята кухня е много слънчева и през деня нямам нужда от никакво осветление.

# 130
  • на Мелмак

[/quote]

Аз днес купих ей такива лед луни със сензор. Много приятно се управлява само с доближаване на ръката в близост до сензора. На мен желанието ми беше да не докосвам никакъв ключ, защото обикновено ръцете ми са заети или омазани с нещо  Embarassed Другият плюс е, че са супер тънки и се монтират външно, без двойни дъна и т.н.
[/quote]
Здрасти,
Може ли ориентир за магазина от където си ги купила? Hug

# 131
Здравейте,мацки. Сигурно е обсъждано,но и аз да попитам. Ако имате кухня в дневната, която да е на едната стена до прозореца, как бихте я предпочели- с барплот или е шкафчета под прозореца. Дано да сте ме разбрали.

# 132
 Покита, довечера ще снимам да видиш как стои че се нанесох преди седмица и нямам снимка с осветлението Peace
  Сензорните незнам от колко см се активират, но няма ли да гаснат ако се отдалечиш малко? Thinking
 Моята кухня е много слънчева и през деня нямам нужда от никакво осветление.
Ще чакам снимки Peace
Луничките със сензор се светват като си доближиш ръката на около 5 см до сензора (две миниатюрни дупчици) и пак така се изгасят. На снимката не е показано, но луничките 6.4W са всъщност 3 броя на една обща алуминиева "летва" и до тях е сензорът. Нещо като това, само че три луни. Не знам колко силно ще светят, аз взех 2 такива "летви" с по 3 лунички (дължина-широчина-дълбочина: 45 см-5см-1см.) за дъното на по-широките шкафове и съответно да осветяват по-голяма площ от плота и една самостятелна за един малък участък. Освен самите луни, ви трябват още трансформатор и разклонител, а за единичната луна взех отделен ключ с инфрачервен сензор на същия принцип, защото тя няма. Сега като се замисля забравих да взема захранването за всичко това ooooh! 
Между другото, аз взех топлата светлина, защото ми хареса повече и не видях да е жълта. Студената е като луминисцентна и дразни зрението.
Здрасти,
Може ли ориентир за магазина от където си ги купила? Hug

Магазинът е в Младост 1, бл. 144 - Optonica. Те май са вносители и цените им са най-ниски. Единичните луни ги предлагат и в Роси, но маалко по-скъпо и нямаше наличности. А тройката със сензор май само в Оптоника и други по-скъпи магазини за мебелен обков. Произведени са в Китай и има 2 години гаранция. Ако изгори някое диодче, имат техник който ги сменя, но за целта трябва да си пазите всички опаковки и кас. бележки Crazy

# 133
  • Mladost
Преди време питах за фурни Лино на Лекс груп. Резултата е "ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ!"
За съжаление и аз се оказах от тези рибки, които клъвнаха на по-ниска цена и 5 год гаранция. Купих си всичко от Лекс груп и резултата засега е 3 от 5 дефектираха. За абсорбатора вече писах,че шуми непоносимо  до вчера, сега когато спря тотално няма шум  #Cussing out  Мивката/инокс/,  която взех е с марка Лино и не искаш ли един ден виждам  едно доста голямо петно. Най-агресивния препарат използван е този за стъклокерамичния плот, но в крайна сметка  не би ли трябвало да издържи на тези препарати ??? и ако не защо не те информират при закупуване. Третия уред фурната  при второто миене забелязвам, че дъното и е провиснало, образувало се е като малко гнездо  #Cussing out  
Всичко   уреди се употребяват от средата на септември, мисля, че няма да си доживеят гаранцията от 5 години.     #2gunfire ЛЕКС ГРУП

# 134
Може ли да ви попитам на каква приблизителна цена излизат кухните от ИКЕА? За размер примерно около 2х 1,5м Г-образна? Приблизително 2-3-5 хиляди? Не сме от София и искам само да се ориентирам? Не им искам монтаж, мъжа ми ще се справи с тая част?

И другия ми въпрос е - как съхранявате зеленчуците? Държа картофи и лук в едно малко легенче в един шкаф обаче много бързо се съсипват и изгниват. Едно време имаше едни чекмеджета пластмасови и с много дупки, сега има ли ги в някакъв осъвременен вариант?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт