Нашите кухни- тема 51

• 87 859
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • Отвъд алеята зад шкафа
Искам да попитам как стои въпроса с вградените фурни - къде отива парата от тях?

Аз имам 2 вентилатора и от долу решетка за вентилация.
Пара директно от фурната не ми излиза , а както казва Шадоуман - само при отваряне по време на печене.

Замислих се, защото в момента от моята фурна излиза много пара при готвене, но аспираторът е отгоре и поема, а когато я вградя и около нея има само шкафове, парата и миризмата къде отиват, странно е да няма?

# 646
gadamer, каква е фурната?
За вграждане ли е?

# 647
  • Отвъд алеята зад шкафа
В момента ползвам фурна с котлони, стандартна, на Горение, а в новата кухня ще бъде само фурна, вградена, с шкафове отдолу, отгоре и отстрани.

# 648
В момента ползвам фурна с котлони, стандартна, на Горение, а в новата кухня ще бъде само фурна, вградена, с шкафове отдолу, отгоре и отстрани.

Тогава не се притеснявай  Peace
Новите вградени се държат, както са описали момичетата.
Само при отваряне по време на готвене излиза пара за секунди.

# 649
Подкрепям. Моята е Електролукс, пара и топлина излизат за кратко само, когато отворя вратата.

# 650
Моята фурна е на Самсунг, вградена, и е по същия начин. Пара излиза само, когато отворя вратата, и то за кратко.

# 651
  • София
Производителите на вградени фурни са помислили за парата още като са ги изобретили. Купувай смело каквато фурна искаш.

# 652
  • На брега на реката
Ние зациклихме. Имаме две предложения за проект. едното изобщо не ни допада, трябва пак да се срещнем с дизайнера, за да уточним нещата, които не ни допадат. На практика въобще не е това, за което говорихме. С другата фирма мн си паснахме, но чуваме лоши отзиви за качеството, отделно ще ни излезе по-скъпо и ще теглим кредит сигурно, за да донадим  ooooh! Но пък ни угодиха на всички желания, обясняваха подробно на всяко наше питане, а и видяхме мостри на  механизми и плотове, цветове и т.н. Утре продължаваме с първата фирма и пак ще идем до втората, че се спряхме на цветове, да видим общата калкулация на къде отива и да решаваме. Много сложно ми стана, направо се чувствам изтощена. А реално  ремонтът не е започнал.

# 653
И аз се включвам директно с въпрос - имаме отделно кухня и хол, а между тях вестибюл, дали е по-добре да ги съединим в един просторен дневен тракт или да ги оставим отделно? Ако са заедно разнасят ли се миризми на готвено, какви са + и - ? Други идеи как да се използва максимално вестибюла? Приемам всякакви идеи и съвети  Hug

P.S. Иска ми се да има малък остров, може със страничен падащ плот. За или против?

# 654
  • София
съпружка, вестибюла направете на трапезария, много хубаво че имате отделна кухня, ако няма врата и направете една, за да може като се готви да не мирише в останалите помещения. През останалото време може да седи отворена, аз си представям плъзгаща се широка врата, в отворено положение да излежда като портал.
Хола и вестибюла-трапезария можете да обедините.
Острова ако го направите ще трябва да присъедините и кухнята към останалата част, т.е. едно голямо пространство, но остава проблема с миризмите.

# 655
Да се запиша и аз в "кухненската" тема  Mr. Green
Здравейте на всички  Grinning

Предстои ни обзавеждане на апартамент 120кв.  ooooh!
Ще започнем от пода който ще е дюшаме или паркет навсякъде, зависи от това колко см. ще остане като изкъртим теракота и ламината.
Дневната ни е около 60-65кв. Много се чудя дали да наема дизайнер, след като знам горе-долу каква кухня искам и как като цяло да изглежда помещението (в което ще трябва да направим и антре).
Вероятно ще се спра на фирма която е производител и предлага тази услуга.

Иначе при нас проблема с миризмите ще е голям ако не открием "правилния" абсорбатор, който смятам за един от най-важните уреди   Mr. Green

# 656
Ние зациклихме. Имаме две предложения за проект. едното изобщо не ни допада, трябва пак да се срещнем с дизайнера, за да уточним нещата, които не ни допадат. На практика въобще не е това, за което говорихме. С другата фирма мн си паснахме, но чуваме лоши отзиви за качеството, отделно ще ни излезе по-скъпо и ще теглим кредит сигурно, за да донадим  ooooh! Но пък ни угодиха на всички желания, обясняваха подробно на всяко наше питане, а и видяхме мостри на  механизми и плотове, цветове и т.н. Утре продължаваме с първата фирма и пак ще идем до втората, че се спряхме на цветове, да видим общата калкулация на къде отива и да решаваме. Много сложно ми стана, направо се чувствам изтощена. А реално  ремонтът не е започнал.

Ако се притеснявате, че има лоши отзиви за едната фирма защо не ползвате тогава само техният проект във втората и това, което вече знаете и сте харесали при първите. Понякога обаче е по-добре човек да се довери на вътрешното си усещане, защото един не е доволен от нещо, за което пък на друг няма да му направи впечатление и обратното.....

# 657

Ако се притеснявате, че има лоши отзиви за едната фирма защо не ползвате тогава само техният проект във втората и това, което вече знаете и сте харесали при първите. Понякога обаче е по-добре човек да се довери на вътрешното си усещане, защото един не е доволен от нещо, за което пък на друг няма да му направи впечатление и обратното.....
Аз точно така направих....

# 658
Искам да питам някой слагал ли е плот от естествен камък и къде могат да се видят?
Мисля си за кварцов плот.
Ще ми се да използвам колкото може повече естествени материали.

PRESIPO , а плати ли си за идеята на първата фирма?

# 659
  • В градината...
Ние направихме гранитен плот в банята. Намерихме в траурна агенция, изрязаха ни го, заоблиха. 1,20 на 0,60 излезе около 100лв.

Общи условия

Активация на акаунт