Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 108
  • 706
  •   1
Отговори
# 150
На кои мъже? На 2-3-ма в темата ли?
Имам един познат, пострадал психически след тормоз от стари войници. Другите са се разминали някак, но почти всички, които са били преди 2000 г., и не са били в центровете за висшисти са ми разказвали за традициите там. Тормозът не винаги е бил и само от страна на старите войници.
Не ви карам да ми вярвате, това е вече минало, просто хората много бързо забравят какво е било и помнят само хубавото.

# 151
  • Galaxy 13197853088
Имало е и инциденти. Дам ...
Един набор от Хасково сигурно още заеква.

# 152

Много романтични представи имате за казармата.
Казах и по-напред. За извращенията, особено през комунизма, се премълчаваше. След това също, особено пред жени/деца.

Човече, имах щастието точно по време на комунизма да съм там... да, имаше доста простотии, но се наказваха доста жестоко, особено изварщенията... доста момчета отиваха по дисципите и пандиза заради подобни прояви.
Може всякакви неща да се изприказват, но пък имаше справедливост по онези времена.
Да не говорим че времето така ни беше ангажирано, че изобщо нямаше начин да се сетим за нещата написани в статията.

# 153
... да, имаше доста простотии, но се наказваха доста жестоко, особено изварщенията...

Битият - бит... нали знаеш. Последствията от извращенията не изчезват само защото оня е отишъл в дисципа. Но да се твърди, че не е имало такива неща е абсурдно.

# 154
Човече, аз под извращения в казарма разбирам извращенията на старшината, защото тогава са системни и не зависят от набора. Обаче щом са дело на войничета - ами извършителят може да е твоят брат, баща, съпруг, син. Защо се търси отговорност на казармата, а не на този нечий брат, баща, съпруг и син? Да не обидим нечия майчица или какво?

# 155
Човече, аз под извращения в казарма разбирам извращенията на старшината, защото тогава са системни и не зависят от набора. Обаче щом са дело на войничета - ами извършителят може да е твоят брат, баща, съпруг, син. Защо се търси отговорност на казармата, а не на този нечий брат, баща, съпруг и син? Да не обидим нечия майчица или какво?

Фактът, че тези неща се случваха там, а не навън, за мен говори, че има нещо вътре, което ги кара да откачат.
Извращения от старшините също е имало, други пък са ставали с тяхно знание и одобрение.

# 156
  • Galaxy 13197853088
Абе, то и в училищата има извращения, да вземем да ги затворим ли?

# 157
Фактът, че тези неща се случваха там, а не навън, за мен говори, че има нещо вътре, което ги кара да откачат.
Извращения от старшините също е имало, други пък са ставали с тяхно знание и одобрение.
Да, има - изолиран с месеци от близките си и поставен в напълно непозната среда, с непознати хора човек често се държи "не както трябва". И в Биг Брадър изперкват, ама хората се натискат да ходят там. За съжаление казармата не предлага 100 бона бонус за този, който успее да нае*е всички по-слаби от него.

# 158

Не можеш да сравняваш изолирани мъже, в разцвета на силите си, бъкащи от тестостерон с деца, които живеят в семейна среда. Иначе да, тормоз има и на някои работни места. Важното е да се изкорени онова, което е възможно да се премахне. Както виждате, не сме единствените с професионална армия, явно не е чак толкова фатално.

# 159

Не можеш да сравняваш изолирани мъже, в разцвета на силите си, бъкащи от тестостерон с деца, които живеят в семейна среда. Иначе да, тормоз има и на някои работни места. Важното е да се изкорени онова, което е възможно да се премахне. Както виждате, не сме единствените с професионална армия, явно не е чак толкова фатално.
Да ти кажа днешните младежи завършват училище на 19 дори 20 години...тоест са същите мъже ''в разцвета на силите си''

# 160
Да ти кажа днешните младежи завършват училище на 19 дори 20 години...тоест са същите мъже ''в разцвета на силите си''

Естествено, че са същите, но никой не ги затваря задължително на изолирано място, от което няма излизане.

# 161
просто хората много бързо забравят какво е било и помнят само хубавото.
Щом се забравя, значи не е чак такъв тормоз.  newsm78
Повечето ми познати мъже са карали казарма и всички имат прекрасни спомени. Никой не ми изглежда изтормозен.

Имам един познат със задгранични мисии и определено му хлопа нещо, но може и да е от преди това. 

# 162
Пълна простотия беше тая казарма. Няма по-голяма глупост на света от това да натикаш насила хора някъде, където те не искат да бъдат. И нищо полезно не виждам там.
Спомените за забавни моменти са защитен механизъм. И аз съм попадала на гадно място и, за да не лудна съвсем, съм намирала начин да го приемам с чувство за хумор. Сега, като разказвам някои неща, хората умират от смях, но това не прави обективно мястото или преживяването приятно. И не означава, че бих се върнала там.

# 163
Казармата беше абсолютна глупост и не мога да се съглася,че да се опитва някой да те пречупи като личност по всякакви начини е пътят към възмъжаването.
Съгласен съм,да има някакво военно обучение,но да е максимум 1 месец и да е платено.
Както каза колегата,ако няма пари за армия,за какво да ни събират,за безплатна работна ръка ли?

# 164
Да. Селското стопанство се крепеше на войници, ученици, студенти.  Строителството също.

Общи условия

Активация на акаунт