Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Kопенхаген
 • Мнения: 664
Все си мисля, че твърдението: ,,След казармата момчетата възмъжават,, на практика се оказваше правилно.
Ако нещо мама е пропуснала във възпитанието, там им го имплантираха успешно посредством дисциплина и  задължения.
В този дух съм против това, че отпадна задължителната военна служба.

# 1
 • Мнения: 39 259
Ако трябва да сме честни, най-добре се научаваха как да се скатават качествено  Simple Smile

Против задължителната казарма съм.

# 2
 • Мнения: 6 231
Не, просто показваше кои са мъже само по лична карта.  hahaha hahaha  Wink

# 3
 • Мнения: 568
Еееех, Помпи, бъркаш в стари рани... На времето, когато излизаше сп. "Егоист", известният днес Карбовски написа една статия, от която основният извод беше, че истинският мъж излиза от казармата пич, а маминото синче - лайно! Товя е накратко моят отговор. Факт е, че след излизането ми от там, никога повече не съм повишавал тон на опашка, че бавно върви. Факт е, че винаги познавах, до преди 7-8 години, кой е ходил в казарма и кой не. Сега вече никой не е ходил!!! Mr. Green Моето скромно лично мнение е, че трябва да има казарма. Просто прочетете какво е казарма в Швейцария и пак ще продължим темата.

# 4
 • Мнения: 39 259
...Просто прочетете какво е казарма в Швейцария и пак ще продължим темата.

Ако не е военния език, на какъв друг общ да си говорят като нямат Joy

В Швейцария има през определен период референдуми за отпадане на този ред. След всеки има промени и е въпрос на години съвсем да отпадне.
И не можем да се сравняваме с тях, нито по бюджет на армията, нито по нищо. Там имат само военна подготовка, не като тук - да миеш подове, не даваш караул и т.н. Няма ги и извращенията.
Нямам нищо против иначе, веднага се записвам и аз (за жените е по желание). Далаверка си е да си взимаш такива принудителни отпуски  Mr. Green

В крайна сметка всичко опира до пари. Имаш пари, имаш условия, имаш армия.
Нямаш пари - въпросът с армията е приключен. Защото ползваш войниците за безплатен обслужващ персонал, не за обучение.

# 5
 • Мнения: 135
Много можем да си говорим по този въпрос... notar е казал точно това дето и аз щях да кажа.  Peace
Вярно че откраднаха 27 месеца от живота ми, та и след това не се наиграха, ами и за месец запас ме отнесоха... но точно там разбрах че и от мъжете ставало курви.
Човек не се мени, имаше си мъже за всичко... едни не пропускаха да докладват че си се скатал, едни се дънеха та го отнасяха всички колективно... трети си бяха така наречените солоташаци, дето така и не станаха мъже въпреки напъните... но пък си имаше и момчета с които сме делили всичко.. и до ден днешен можем да разчитаме един на друг.
Много спомени и хубави и лоши... много приятели и доста екшън от соц. времето останаха нейде там.
По въпроса дали да има задължителна казарма в днешно време... твърдо съм против... на който си му иде отвътре да се прави на военен, да отива в наемната армия.... който си е мъжко момче, ще си остане такова със или без казарма.  Peace

# 6
 • Мнения: 14 329
На съпруга ми най-стойностните приятелства са от казармата.
"ЗА" казармата съм, ама кой ме пита....     Laughing

# 7
 • Мнения: 18
"мъжко момче" без казарма е като "майка" която не е раждала...

# 8
 • Мнения: 39 259
"мъжко момче" без казарма е като "майка" която не е раждала...

Въпрос на тълкуване.
Майката на осиновено дете е точно толкова майка, колкото и раждалата. Т.е. и мъж без казарма е точно толкова мъж, колкото и онзи с казармата  Peace

# 9
 • Мнения: 18
В това твое твърдение има толкова логика колкото и в твърдението че, "Бабата на едно дете е толкова негова майка, колкото и леля му"...  Mr. Green

# 10
 • Мнения: 39 259
Искрено съжалявам, че все още има хора, които разсъждават така за осиновяването...

# 11
 • Мнения: 18
Не твърдя че осиновителя не може да обича детето си, но не може да сравниш емоционалната връзка която има между биологичен родител и дете и между осиновител и дете. Имам познати на които детето им се обеси когато разбра че е осиновено, а те толкова много го обичаха...  Cry Същото е и с мъжете. Може да си най-големия пич, но това не те прави МЪЖ. Не те ли е пречупила казармата, да ти подкастри крилцата и да не се чувстваш вече сякаш си хванал господ за .... никакъв мъж не си... накарай някой от днешните "мъже" да си измие чорапите и бельото на ръка в мивката и ще разбереш за какво говоря.

# 12
 • Мнения: 39 259
Грешното отношение, криене на голямата тайна, лош избор на времето за съобщаване, приказки, подобни на твоите и т.н. са причината за това.

...Може да си най-големия пич, но това не те прави МЪЖ. Не те ли е пречупила казармата, да ти подкастри крилцата и да не се чувстваш вече сякаш си хванал господ за .... никакъв мъж не си... накарай някой от днешните "мъже" да си измие чорапите и бельото на ръка в мивката и ще разбереш за какво говоря.

Мъжът ми отиде в казарма на дърти години, преди това беше живял 6 г. самостоятелно (имам предвид без родителите). И си переше на ръка, и си готвеше, и си гладеше, и си чистеше. Дори като заживяхме заедно не ми е тръснал всичко на мен, защото е женска работа. Негов съученик, ходил в казарма, с гордост ни съобщи след раждането на детето си, че е ходил 1 седмица с дънки на работа, докато жена му е била в родилното, но ютия няма да хване да си изглади панталона, защото е мъж. Баща му цял живот е работил в плевенското поделение като военен, същото е отношението му към онова, за което пишеш.
Както и на много от българските мъже, имам предвид тези, които са ходили в казарма.
Така че нека не си даваме пример точно с това, въпросът е обсъждан надълго и нашироко и в този подфорум, и в семейния. Мъжете се срамуват от тези дейности, първо, защото така са възпитани от родителите си, и второ, защото са пречупени именно насила в казармата и го приемат за унижение. Което е смешно. По-голямо унижение е да се държат като бебета и да чакат мама да ги нахрани и смени памперса  Wink

# 13
 • Мнения: 18
Едно е да се срамуват а друго е просто да не са го правили никога и ако им се наложи да се чудят как става. А иначе дори и казармата не може да направи от олигофрена нормален човек. Имам приятели които никога не са ходили в казарма и имат проблем с ранното ставане сутрин. Някой който е бил дори и скромните 9 месеца в казарма, а не както беше преди 2 години и повече, никога няма да има проблем със ранното ставане. Дори и най-асоциалната личност поставена в подобна агресивна среда като едно истинско бойно поделение (каквито няма вече от 20 години насам) ще се научи да общува с другите и да създава здрави приятелства, защото от това ще зависи живота му на практика.

# 14
 • Мнения: 39 259
За съжаление не виждам на практика такава връзка. И за създаването на приятелства, и за това човек да има желание да се грижи за себе си, и за ставането сутрин, и за всичко останало. Зависи от възпитанието на човека, мързела и характера като цяло.
Човек не може да разчита, че нещо друго ще го направи отговорен. Ако той не иска, и 3 пъти да ходи в казарма, все ще е същото мамино синче Peace

Общи условия

Активация на акаунт