Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 032
  • 706
  •   1
Отговори
# 645
Една полезна статия за казармата , и за всички дето толкова искат да я върнат .
http://www.manager.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2 … D0%B0%D1%82%D0%B0
Като мъж ходил в казармата потвърждавам  всичко написано в статията . Единствено не съм съгласен с едно нещо :
Цитат
Първо с военната подготовка на наборните войници - за 6 или за 9 месеца, например, те успяваха да изстрелят по 1-2 пълнителя, защото да се стреля с „калашник” е скъпо, да не говорим за танковите снаряди.
Един два пълнителя може да са стреляли през соца . Аз за 9 месеца казарма имам изстреляни само 6 патрона . На две стрелби, по 3 патрона на стрелба . И това в първите два месеца докато бях в новообранският център . След това забрави .

Не съм съгласен човече. В бойните поделения се скапваха от учения. По 9 патрона - 6 на автоматична и 3 на единична се стреляше в КЕЧ.
Но идеята на казармата не е само стрелба - като искаш ходиш на стрелбището, всеки уикенд опуквам по 100 патрона че и сина научих да борави с оръжие щото няма казарма. Идеята е да се формират самостоятелни личности далеч от мама, затова те пращаха в другия край на България, да свикнеш да се оправяш сам а не от грижовните ръце на мама директно в ръцете на съпругата

# 646
Не съм съгласен човече. В бойните поделения се скапваха от учения. По 9 патрона - 6 на автоматична и 3 на единична се стреляше в КЕЧ.
Но идеята на казармата не е само стрелба - като искаш ходиш на стрелбището, всеки уикенд опуквам по 100 патрона че и сина научих да борави с оръжие щото няма казарма. Идеята е да се формират самостоятелни личности далеч от мама, затова те пращаха в другия край на България, да свикнеш да се оправяш сам а не от грижовните ръце на мама директно в ръцете на съпругата

Глупости на квадрат . Идеята на казармата е да станеш войник - това означава да боравиш отлично с повереното ти оръжие . При една война , от мен на фронта се очаква да убивам враговете си , а не да им показвам колко съм самостоятелен ! А това не става с нито 6 , нито с 9 патрона . Даже не става и с 9 пълнителя . И не съм служил в КЕЧ . Само че служих в добрата за БГ-икономиката година 1999 .
  Спомням си как някакъв старшинка ни разправяше за някакво учение между нас и американците . Май първото такова по време на демокрацията , съвместни стрелби на пехотата . След стрелбите наште естествено почват да събират гилзите , американските негрота ги гледат опулено . Наште им обясняват че го правят уж за екологията  Laughing- дето викаше старшинката - как да им обясниш защо ги събираме, без да станеш за смях . И те от кумова срама си събрали изхвърлените празни ......пълнители ! За гилзите въобще не можело да става и дума - те били изстреляли няколко десетки сандъка с патрони !
    Аз съм служил във военноморска база Варна . Лятото имаше учение с някакви американски кораби . Спомням си как се правиха на важни - изкараха един сателитен телефон с преносима чиния, и някакъв от техните, важно, важно, поиска разрешение за започване на маневрите от някакъв техен щаб намиращ се в сградата на пентагона във Вашингтон . В същото време нашата велика армия , беше закарала един камион-радиорелейна станция на Галата . Идеята беше от щаба в базата да се свързват с тоя камион на галата , а той да препредава към корабите . Е нямаше такъв цирк ! почна се едно " Базата вика Галата - Галата не @бава " ! rotfImbo Викам по едно време на старшинката - дай да се кача на покрива и да извикам силно , по-вероятно е да ме чуят ! rotfImao Та до тук с нашата армия .
  И тия 1-2 милиарда вместо да ги отделят за наборна  служба , по-добре да ги дадат за някоко модерни изтребителя ! В момента армия се прави с високотехнологично оръжие , а не с кашици !

# 647
  • София
Идеята е да се формират самостоятелни личности далеч от мама, затова те пращаха в другия край на България, да свикнеш да се оправяш сам а не от грижовните ръце на мама директно в ръцете на съпругата

Именно - "да се формират самостоятелни личности далеч от мама", просто наборната казарма е най-най-най неподходящият начин това да се случи. Ти говориш за "казарма" базирайки се на своя опит, защото не си видял друго. В казармата ти си се усетил мъж, разбираемо е да мислиш, че ще направиш синът си мъж като го пратиш в казарма.  
Аз бих те посъветвал на 18 да го мотивираш да не живее с вас, да започне да се самоиздържа. За 1 година ще придобие такъв опит, че ще стане мъж и половина...или и другият вариант - мама ще го прибере и ще го пере до 35 годишна възраст, а някои нещастни девойки без късмет ще го описват в темата за муньовците. Simple Smile

# 648
  • Русе
.............
Аз бих те посъветвал на 18 да го мотивираш да не живее с вас, да започне да се самоиздържа.
.......
Joy
И кой е този, дето се издържа на 18? Ти ли?
Ей, някои младежи нямате спирачки  Laughing.
Ще се издържа на 18, само глупости има в тази тема  Wink!

Ако бачкаш на тати във фирмата  Mr. Green, може и да се издържаш ... е не е като мама да те пере?  Wink

# 649
Нешов,
 Не забравяй, че живеем в България...и безработицата е доста голяма и то сред младите.
И не, че са мързеливи...напротив искат работа, но няма условия.
Бизнеса е със стиснати топки, икономиката е пред колапс.
Младите нито гласуват, нито работят! Това е техния протест! Държавата е абдикирала!

Аз лично няма да разреша на децата ми да работят на някой чужденец или местен башибозук за 400-500лв...   -със 3 езика и добродетели за светци!!!
 Като Тошко Колев ...."може пепел да ядем, но няма да се молим.... "
----------------------
Има всякакви момчета и по-глезени и по-земни. И съм сигурна, че ако стане нужда ще направят така както трябва! Едни ще умрат, други стават герои, трети ще се крият за да плямпат по форумите...
Било е и пак ще бъде!  Всеки си заслужава съдбата! 

# 650
  • София

Аз лично няма да разреша на децата ми да работят на някой чужденец или местен башибозук за 400-500лв...   -със 3 езика и добродетели за светци!!!

Всеки си заслужава съдбата! 

А, ако работят за по 2-3000? Ще да е за ангел небесен? Simple Smile

Вярно е. thumbsup

# 651
  • Русе
 На 18г. работа за 2-3000 лв. нали се сещате каква може да е  Wink?
 Не ти трябва наука, не ти трябва диплома ....

# 652
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Не казвай голяма дума. В много райони на България заплата от 500лв. е водеща.

# 653
И в София много висшисти без връзки и които не са следвали IT, право или медицина започват от 500 лева, тези оооогромни заплати дето ги бълнуват по форумите са пълна фантастика за един нормален човек.

# 654
Аз лично няма да разреша на децата ми да работят на някой чужденец или местен башибозук за 400-500лв...   -със 3 езика и добродетели за светци!!!
Не казвай голяма дума. В много райони на България заплата от 500лв. е водеща.
Еми ...точно това казвам.
Всеки измекяр , държи хората тук със минимална заплата, почти независимо от уменията и стажа който имат. Това си е жива робия и само държавата има лостовете да я премахне.  
 Младите затова протестират с игнор! Намират си нещо временно или престъпно...и така...Не ги интересува ни минималната, ни осигуровки...
Каквито условия има създадени с такива живеят!  

# 655
# 656
  • София
Нешов,

Не го даваш на работа да се научи, ама да се гаври с него мазен старшинка го даваш!?! Не го разбирам това!

# 657
по твоята логика...като ходим жените на работа, демек мазния шеф се гаври със всички подчинени ...Така ли ?

newsm78

# 658
  • Русе

..........
 ама да се гаври с него мазен старшинка
.....

Ти да не наближаваш годините, в които се получаваха повиквателни преди  Wink? Сега както се чува, че щели да връщат наборната казарма, някой старшинка ще се зарадва да те обучи да си почистваш и смазваш автомата Simple Smile.
 Аз не вярвам казармата да се завърне скоро, защото първо трябва да се завърнат  държавата и разумните хора в нея, а аз честно не знам къде са отишли, дори вече започвам да се съмнявам че някога ги е имало .....

ПП Този Цветомир Димитров от цитата е някой репер по който трябва да се подравняваме или какво. Всеки има право да мисли всичко и споделя част от него с аудиторията, какво от това?

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 11:22 от ramlim

# 659
  • София
Не знам за другите мъже, но аз на 18 работех, и не при тате, взимах добра заплата, която ми даваше независимост, разбирай не исках пари от родителите, пълнех си резервоара на колата, митках с напред-назад и т.н. Имах страхотни трудови навици...и всичко това до казармата. Там придобих най-отвратителните човешки качества. Вътре ако не "скатаваш" не оцеляваш физически, и още неща научих там, където до това време само бях чувал: треви, дрога , алкохол, кражби, бягства, побоища. Там дадох първият си подкуп в България. Ако горните качества са ме направили мъж - да ви пикая на мъжеството!

Общи условия

Активация на акаунт