Тема 3 - МАЙски коремчета започват да личат

• 26 295
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро и от мен  Hug
Някой запознат - моят АГ спомена нещо за изследвания на антитела, но нито аз, нито мъжа ми сме с отрицателен резус фактор. Каза, че стрували към 400 лв, но дали ги поема касата?
Каролкеее, драсни два реда  Praynig
Бейли и за мен няма разходка, довечера съм само на преглед и туй то.  ooooh!
Оплаках се, че се опъпчих, сега и по устните ми излязоха едни красоти, ааааа, направо вече  Tired

# 556
Мами, втора седмица кашлям ужасно. Вече не е толкова влажна, но пак има секрети.  Сега си взех един чай за имунната система и го пия, както и Стодал, моя фармацевт ми каза,че само това мога да пия, нищо друго не може да даде за бременни.
Секрета днес ме кара да повръщам, незнам какво вече да направя.
Правих си компрес, ами не помогна. Мазах се с Пулмекс-разбрах,че не се препоръчва за бременни.
Направо бухам ужасно. Какво да правя?

# 557
Ееее много сте бързи, колко сте изписали само.... Значи това за мазането с мас... много кофти, снощи за първи път опитах, но не стана, много ми се пригади и ходих да се къпя на ново. Мислех си, ако се забърка маста с някакъв аромат, може би, но само така... НЕ МОГА, признавам си. Иначе се мажа с мутела, ама не знам, казвайте варианти  newsm78

# 558
Здравейте и от мен, усмихната и ведра седмица ви пожелавам.
CieraLeon, опитай с една бабина рецепта, нарязваш една средноголяма глава лук на четири, може и на малко повече да пусне повечко сок, поливаш с една две лъжици супени мед и изчакваш 2-3 часа да си пусне сока, по принцип трябва да се изчака 12 часа, но втория лук може ще го оставиш за повече да се кисне, пиеш сока по една супена лъжица ня всеки час, в продължение на 3-4 дни поне, казват, че това е природен антибиотик и помага за втечняване на секрета до пълното му изчезване, дано ти помогне, много неприятно е това с кашлицата.
Каролкеееее, да не забегна по Балкана и ти Simple Smile.

# 559
CieraLeon бих отишла при личната на твое място.Не е хубаво толкова много време да се самолекуваш,да не стане някое усложнение..иначе разтривки с ракия,много мед..лимони и така.
Моята кожа е много хубава, това е сигурно защото док каза , че май вижда нещо между крачетата на бебчето  Laughing
Сега и аз да се оплача - четох, четох в интернет и стигнах до извода, че имам прищипан седалищен нерв...когато матката се качвала нагоре в първите месеци често се случвало и нищо не може да се направи по въпроса..Толкова много ме боли, че вчера и днес едвам се движа, а камо ли да се навеждам  Cry дано е на периоди , че нон стоп така ще полудея  Praynig

# 560
Аз започнах да се мажа с бебешко олио, на леко влажна кожа мн добрепопива и мирише на бебче, омазнява си добре, да видим, според мен обаче мисля вече го бях писалалнякак трябва да се подпомогне колагена в кожата, но още не съм ровила да търся какво го подпомага Simple Smile

# 561
Здравейте мами! Успешна и усмихната седмица на всички Simple Smile
Аз все още не мога да се похваля с резултати от ФМ и БХС, но се радвам за всички, които вече могат да са малко по-спокойни  Simple Smile Дано и аз другата седмица се успокоя.
За мазането с мас четох на няколко места, че се преварява няколко пъти с вода и накрая може да й се сложи някаква есенция за поносим аромат  Laughing Нооо ... все пак наистина е строго индивидуално.
J_M_L - при доц. Стойков в Плевен ли мислиш да ходиш? Аз към него съм се ориентирала, въпреки че пътуването от 120 км. никак не е малко.
Още веднъж успешна седмица момичета и се радвайте на хубавото време, че малко ни остана и идва зимааа!   bouquet

# 562
 Добро утро на всички   food010
Аз днес трябва да отида да си взема резултатите от БХС, но ще изчакам още малко да се стопли и после ще ви кажа какво пише.
Знам, че е много рано още, но си харесах количка и нямам търпение да ви я покажа. Въпреки че докато стане време за пазаруване, може да съм избрала друга.
Ето я Flutter http://dizainbaby.com/product/zippy-lux-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BE%D0%B2/
Какво ще кажете за нея ? Все още не знам какво точно търся и какво задължително трябва да има една количка, но тази ме грабна Simple Smile
Пожелавам бързо да се оправят, тези, които са болнички   bouquet

# 563
Здравейте, мамита  Hug
Съжалявам много, че отново всявам паника (за втори път ми е, ще гледам да няма трети). Но наистина не ми се пише. Даже нямам вътък да изчета всичко, що сте писали, че си е бая.. То няма и какво де - какво да ви пиша "лошо ми е". Е, то има нещо ново - вече 3 дни не съм повръщала, но продължава са ми се гади. Но това, че не  Sick си е прогрес!  smile3521 Докито ми каза, че е нормално, но мен все ме притеснява тая болка - ту ниско долу, ту в ляво, ту в дясно, ту горе на корема, ту по средата...
Вчера ходих да си търся яке за бременни - оказа се, че няма такива. Обиколихме целия мол с мъжа ми, гледахме и мъжки якета даже. Няма нищо дето хем да става за по-голямо коремче, хем да е и хубаво де. И във втората употреба ходихме, уж са заредили с нова стока, но нищо не си харесах и там, пък моите и двете са ми малки вече. Вие с какви якета ще ходите?

Искам и аз да се изкажа за суджука. Аз не съм хапвала още, но бих. Имам моите си виждания за живота и заради това смятам да си хапвам от това, което ми се яде. Е, риба тон - в по-малки количества, пастет - изобщо. Но това не са ми любимите храни. И странджанки (принцеси) си правя, и си правя гювече със салам, а вчера на едно Биг Тейсти хич не му се чудех, че и количка си пийнах малко. Позната и синът й имаха кучешка тения и ги оперираха. Никога не са имали животно в къщи, като видят домашния любимец на приятели - не ходят да го галят и да му  се радват - просто са си такива. Ама от немити зеленчуци хванали тенията - дали от вкъщи или от някое заведение - не се знае. Аз пък нямам имунитет от Токсоплазмоза - т.е. никога не съм била болна. Странно, защото цял живот съм живяла с котки. Пред блока едно време гледахме уличните котета - драна и хапана съм от тях, а една от котките ходеше да лови мишки - не е като да не съм я гушкала.
Не живеем в стерилен свят, където можеш да се предпазиш от всичко. Вярно, доколкото можем трябва да се опитваме да се пазим, но аз няма да изпадам в крайности.

Тъй де... разбирам, че има нови мами - Добре сте ни дошли и да сме все заедно до края!  Simple Smile

Изследвания за антитела - това нищо не ми говори при все, че аз съм с "-", а съпругът ми - с "+". Че и 400лв!  newsm78

Ама защо няма разходка бре, момичета? Лошо ли ви е?  Sad  Хубаво, че ще родим на пролет, че ще можем да си правим разходки цяааало лято! Simple Smile А ти, Бейли, ще си имаш и майчина отмяна - уверена съм, че двете ти щерки ще ти помагат много!

Във ФБ, момичета, няма да се включа. Нямам нищо против групата, но нямам профил в тази социална мрежа - просто не ми допада. А и писането тук ми се вижда някак...очарователно! Simple Smile

Не знам какво друго да напиша.. А, знам. Сложихте ли киселото зеле? Ние ще си наредим един бидон на терасата. Купено е вече, но нали е хубаво да постои 2-3 дни преди да се сложи...
Еми това е.. аз се отправям на дълго пътешествие към близките магазинчета за дрехи - дано там си намеря яке. Ама ще е дълго пътешествието, щото вървя като костенурка  Mr. Green

А, сега виждам, че още сте писали. Изпреварихте ме значи  Simple Smile
Сиерке, като каза това за лука, се сетих, че една баба билкарка познавах едно време, прекрасна жена, живее нависоко в Родопите и събира билки, с тях лекува много хора, ходели чак от Гърция при нея да им забърква билкови лекарства. Та тя ми е казвала, че лукът е натурален антибиотик. Беше ми казала така: Една неголяма глава стар лук се нарязва на ситно и се вари пет минути във малко повече от чаша вода (защото част от водата ще се изпари). После се прецежда в чаша, слага се медец на вкус и се пие.
Не знам дали става за бременни обаче! Но така ми беше казала жената, че това е много силно лекарство, което лекува. Майка ми беше си правила такъв чай, каза, че бил вкусен. Аз пък съм си правила следното: варени обелките от две глави стар лук, няколко ореха, начупени само на две - да са заедно с костилките, една ябълка нарязана на парчета, но с опашката и семките, мед. Някои добавят лукчета и локум към тая смес. После се прецежда и се пие. Ми... не е кой знае колко гадно, но не е и вкусотия. Ама помагало...

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 10:05 от Карола

# 564
  • София
Мами, втора седмица кашлям ужасно. Вече не е толкова влажна, но пак има секрети.  Сега си взех един чай за имунната система и го пия, както и Стодал, моя фармацевт ми каза,че само това мога да пия, нищо друго не може да даде за бременни.
Аз при детето използвам една бабина рецепта за кашлица - купуваш си една черна ряпа и й отрязваш капачето. Вътре издълбаваш с лъжица дупка и слагаш 1-2 лъжици мед /или захар, ако не обичаш мед/. Скоро ряпата започва да отделя сок - пиеш по една лъжица от него през 3-4 часа. Трябва периодично да добавяш мед или захар, за да се стимулира отделянето на сок. Много е ефикасно. Peace

Напоследък хич не ми остава време да ви чета, само по диагонал минавам. Rolling Eyes Дребният беше болен и си беше вкъщи цяла седмица, днес го засилих на градина и дано този път изкара по-дълго.

Миналата седмица се записах на ЖК - засега всичко изглежда в норма, взеха ми кръв и урина за разните изследвания и по-късно днес трябва да излязат резултатите. Утре пък ми е часът за ФМ при Марков. Ако всичко е наред, мисля вече да кажа в работата, че ми омръзна с това криене. Не мога да си нося половината дрехи, защото ми личи и въртя едни 4 ризи, които все още ми стават. Crazy

# 565
  • Варна
Секрета днес ме кара да повръщам, незнам какво вече да направя.
Правих си компрес, ами не помогна. Мазах се с Пулмекс-разбрах,че не се препоръчва за бременни.
Направо бухам ужасно. Какво да правя?
И аз бях болна преди седмица или две. На мен ми изписаха Проспан сироп и Инфлуцид таблетки. Инфлуцида е хомеопатично и действа за всички симптоми на грип и настинка. След седмица и два-три дни ми мина кашлицата. И според мен трябва да отидеш при личния си лекар  Naughty
Desinka14 количката е прекрасна ! Раничко е, но аз като разглеждам такива неща и ми се повдига духа, почивам си по този начин психически Two Hearts 1stroller
Да ви се оплача и аз искам разходка, ама няма. Днеска съм 7ми ден подред на работа, утре почивам, но трябва да ходя два пъти до университета  Sad въобще нямам време за нищо...

# 566
Карола, включвам се набързо за да ти дам идея. Аз понеже също търся яке и не мога да намеря естествено, реших, че временно ще си купя едно пончо, докато намеря нещо подходящо Simple Smile
В краен случай ще поръчам това : http://www.hm.com/gb/product/16122?article=16122-C#article=16122-A

# 567
Здравейте момичета! И аз скоро не съм писала, сбирам документи за работа и за граждански брак, а това не е лесна задача, особено като ми искат цял куп за започване на работа..Simple Smile
Добре дошли на всички нови мами, лека бременност и здрави бебчета на финала  newsm51
Аз имам 1-2 пъпчици, но пък хората, които ме познават и сега ме виждат ми казват, че кожата ми била станала по- хубава и любимият ми казва по- често, че съм хубава..та да видим..
за суджука, миналата седмица ми се прияде, до тогава не бях вкусвала и си хапнал половин суджук.. много ми се ядеше.По принцип аз се пазя много, пия определена минерална вода с малко съдържание на флор, избирам определени млека пресни и не, беля плодовете, само варени яйца, даже супа не ям, ако разбера, че е подбъркана с яйце..но миналата седмица се замислих като и моя човек взе да ми се кара, и като ми се прияде реших, че на бебето явно му се яде и не трябва да го ограничавам чак толкова. Напълно съм съгласна с теб Каролке, трябва да се пазим, но умерено,  и никакво месо да не ядем и животни да нямаме, няма никаква гаранция Simple Smile
На болничките, да се оправят   bouquet

Успешна седмица на всички и само хубави новини   bouquet

# 568
Добро утро, мили мами:) Да се включа и аз smile3503 В събота и неделя имах световъртежи, което си мисля, че беше от това, че не пия кафе вече, а преди пиех по две на ден и някак сладките неща не ги хапвам както преди, не ме влече към сладкото. Пих кафенце вчера и ми се поосвести, днес съм по-добре, а гаденето си е нещо вече толкова нормално, че няма смисъл да го казвам. Мен ме влече много към киселото - разни туршийки, разни мариновани чушки, кисели краставички, доста си хапвам, но гледам да не прекалявам, че имам и гастрит, а той от такива неща боли, а сега не пия никакви хапчета, гледам да се пазя колкото е възможно. Да не прекалявам с нищо, това гледам да правя.
Относно мазането май бях писала, че се мажа с кокосово масло, масло от макадамия и бебешко олио, които смесих в една кутийка. Мазничко е, но попива сравнително бързо. Не миришат маслата. КОжата става много мека и приятна. Но пак да си каза, че според мен всичко е въпрос на кожа. От пубертета имам на кръста две три стрии от рязко  отслабване, които стрии третирах с щраусова мас, мисля, че имаше някакъв ефект. Та се чудя дали пак да не си взема за да мажа коремчето и бедрата.
А да попитам някой от вас пие ли магнезии? Доктора миналата седмица ми предписа да пия Диаспорал 2*1, а от днес влизам в 12 г. с. Дали не е рано? Как мислите?
И да се похваля - купих си много хубави дънки от мола, за 39 лв, което мисля, че е добре, а те са изключително удобни, с една две идеи по-големички ги взех и мисля, че ми стават любими!
Днес ще ходя да си взема изследванията от кръвта и урината и да си запиша час за БХС.
Стискам палци на всички ви и ви желая една прекрасна бременност!

# 569
Добро утро мами!

за палто аз мисля нещо такова да си взема
https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0 … 33258%3B400%3B600

даже има едни дето копчетата им са до по-нависоко и надолу се разширяват повече, ама не мога да намеря снимки из нета

Приятна седмица на всички !

Общи условия

Активация на акаунт