Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 585
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Как решавате кога и с какво се захранват бебетата? Не казва ли педиатъра кое кога или аз трябва да чета и да се образовам? Преди 13 години и аз започнах да давам сокчета в третия месец. Да чукна на дърво добре му е стомаха на тинейджъра, но днешните бебоци като че ли са по-чуствителни и алергични.

# 571
  • София
Акулска стръв , лично аз с първото дете слушах педиатъра, но сега мисля да действам по друг начин. Има страшно много инфо за начини и схеми на захранване, дори и тук във форума, само трябва време за четене, а с малките бебета......За сега съм решила да захраня на 5-5,5 месеца със зеленчуково пюре- съответно първо картоф, следва морков, тиква, пъщарнак, тиквичка. След това ще са плодовите пюрета. Някои захранват първо с оризова каша, но моето бебе върви едро и с кашата мисля, че не е подходящо.
Общо взето четеш, избираш си схема, която най-ти допада и действаш. Като в хода на захранването може да се променят нещата в зависимост от реакциите на бебето.
Другият вариант е да слушаш педиатърката Peace

# 572
При мен за щастие педиатърката проповядва същата схема на захранване, към която съм се спряла и аз след четене. И аз мисля така да захраня - между 5 и 6 месеца, като забележа някакъв признак на готовност (интерес към храната, умение да се задържи в полуседнало положение) със зеленчуково пюре.  Ще видим неговото мнение какво е.
За всеки случай към момента не си представям да му давам сокове и не виждам  причина да му давам нещо, което явно не може да обработи. Същевременно от това, което съм чела, е хубаво и да не се бави твърде много захранването, защото рисковете от алергии при много късното захранване са също толкова големи, колкото и от ранното захранване.
Баткото ми прояде много трудно - уж все не му стигаше кърмата, та почнах от 5-месечен да го захранвам. Е, до 9-10 месеца това дете продължи да яде по максимум 2-3 лъжички. Имам го предвид, така че не ми се иска да чакам до 6 навършени месеца, че ако пак толкова бавно прояждаме, ще се проточи до след годинката сигурно Simple Smile

# 573
Здравейте, мами! Съжелявам , че ви поизоставих , но с това мойто дете нямам време.Тези колики още ни тормозят, спим по много малко , а като спим постоянно се стряскаме и от най-малкия шум различен от телевизора.Иначе растем добре с по 5см. на месец и по 1кг. г/д.Напоследък обаче ни се случва да се дърпаме на моменти и да не искаме да сучем , и след 30мин. или час вече искаме.Докторката каза да се храним на 3ч и половина, защото явно не огладняваме.Нощем не се храним, макар че пак не спим поне уж стомахчето си почива от храната Simple Smile Вече не давам никакви капки за коликите , на израстване сме Simple Smile Относно захранването според докторката- след 4м. сок , а след 5 зеленчуково пюре.Сок не си и помислям да давам с тея колики сме само за сок Simple Smile Мислех , че се дава на 3-4месеца плодово пюре ама тя ме отряза като я питах Simple SmileТова е сега от мен Simple Smile Когато мога пак ще пиша Simple Smile Живи и здрави всички и послушни бебчета Simple Smile

# 574

...Аз честно казано се уморих.От лявата гърда дърпам 40мл.а от дясната едва 20мл.със зор - странна история от едната се увелици, а от другата намаля.... #CrazyСега само и давам да суче и й правя по 30-40мл. добавка и така...

ema 2013, не се отчайвай и най-вече не се отказвай! Аз с помпата също изцеждам не повече от 30-40гр, но след трудностите в началото(нямах кърма, бебето не сучеше и т.н.т.)  вече два месеца се кърмим успешно. Може да прозвучи банално, но ако искаш да кърмиш предлагай гърдите възможно по-често. Ние продължаваме да се кърмим на около 2 часа, а през нощта максимум на 3, но не ми тежи щом е за доброто на бебка.

Аз захранването съм решила да е след 6-тия месец и колкото повече чета толкова повече се настройвам за Захранване Водено от Бебето, но има време до там да стигнем Simple Smile
Нашият доктор до сега не се е опитвал да ме учи как да си храня детето. Само пита как се храним. Отговарям че сме изцяло на кърма и след като бебка наддава добре, просто казва ОК, и до там. Ако пък реши да ме съветва да давам сокчета, водички или пюренца, аз просто смятам да кажа ОК и да продължа да си кърмя детенцето.

# 575
към ЛЛЛ
Бебето ми отказва от време на време едната гърда и се събират 3 хранения от другата, защо така се получава, акак да избегна този проблеч?

# 576
  • София
Отчет от вчерашната консултация- Монката вече е 7700г и 64см. За месец е качил 700г и се е издължил с 3 см. Шишо си е от всякъде, ама да ми е здрав пък да си е дебел Simple Smile

Има наченки обаче на атопична кожа Tired и сега ще се мажем с разни мазила, които трябва да проуча, че хич не са ми ясни Rolling Eyes

Ани, пробвай да смениш позата на гърдата, от която не иска да суче. Излъжи го, че е другата

# 577
Здравейте мами  Grinning как сте ?Ние имаме сополки ,не знам от къде ги хванахме.Не я събирам с деца уж я пазя ,тр да поставяме ваксина ,но не знам дали ще ни я сложат.Тази за 3ти месец боли ли ?В едното или в 2ете крачета се бие .Предния път доста плакахме ,но дано не вдигаме t-ра.Дано спре да духа че да се покажем малко на вън   Nature Sunny

# 578
Здравейте! За 3 месец пак са две ваксини в двете крачета.На нас вчера ни ги биха и беше голям рев Simple Smile Ние от самото раждане плачем със сълзи и все ни се чудят Simple Smile

# 579
  • София
Вчера сложиха на Монката втората двойна ваксина. И той доста плачка, особено от Синфлорикса- по-болезнена е Peace
Аз слагам лепенки куул пач и за сега не е вдигал температура. Дано и занапред да е така.

# 580
Имам въпрос към ЛЛЛ:
Често имам проблеми със запушване на каналите и втвърдявания, които стигат и до буци. Слагам топли компреси и цедя. Но докато отстраня проблема с едната гърда, давам предимно другата. Така след последния път (преди 10 дни), кърмата и в двете рязко намаля. Наполовина. Лявата ми гърда е само с 2-3 каналчета, като струята е предимно от един. От тогава е и много тънка и бебето почти отказва да яде от там. Изнервен е, че е много слаба струята. Изцеждам я и давам със шише.
Има ли някакъв начин да отпуша и други каналчета на тази гърда освен топли компреси, цедене, компресия при сукане? Вземам и Лецитин, но няма особен резултат. От 10 дни цедя след всяко хранене, за да стимулирам производството.

# 581
И аз имама въпрос към ЛЛЛ:
От както станахме на 3м. сучем по доста и след това цедя по мн. малко 30-40мл.Моята лошотийка все ме ангажира не мога и да я оставя да плаче понеже имахме херния на пъпчето и го лепихме няколко пъти.Та спрях да се цедя през деня, а само сутринта след 6ч. храненето.Дали не направих голяма грешка? Иначе наддаваме добре..Като цяло мн трудно взехме да сучим.Дърпа се, нервира се , плаче само до като я доближа до гърда.Според докторката не огладнявала на 3ч. можела и повече време да изтрайва.Е добре от сутринта 9 сега е 2 и 15 и не е яла опитах да я кърмя неще и неще, плака много и накрая и дадох водичка и заспа.Няма как да се цедя и да стига за 1 хранене, за да и давам от шише.Помогнете!Какво да правя?

# 582
 LemOn за какво Лецетина?

# 583
Здравейте момичета,

Преди малко се върнахме от разходка - и двете лекарки казаха задължително всеки ден да сме навън. ( Ето едно нещо, за което са на едно и също мнение  Grinning ). Само дето тук в Несебър по улиците няма жив човек, а малкото хора, с които се разминахме ме гледаха, като извънземно с очевиден укор в очите "къде си го помъкнала това бебе"  Shocked Въпреки това смятам, че ние ще продължим да си излизаме и направо не ми се мисли как ще сме затворени по цял ден, като завали дъжд или сняг.
На нас и предния път и сега ни слагаха само по една ваксина и не знам защо така  newsm78

Pinki_81 моята Александра също се оказа, че има дерматит. Вече писах тук, че не е обострен и има груби петънца по кожата само на няколко места по тялото - 1 петно на челцето, 1 на бузката, на ръчичките под раменцата и на едното краче горе на бутчето. Лекарката ни изписа някакъв крем на URIAGE. Само след 2-3 дни вече има видимо подобрение на кожата - не е зачервена и вече не е толкова грапавка. Струва 40 лв и ако искаш се поинтересувай - на нас за сега ни върши хубава работа.

Моите гърди видимо са много меки, но явно кърмата се е регулирала. През деня ядем през 3 часа, а последното хранене ни е от 23.30 до 24.00 и после чак сутринта. Опитвах да цедя, за да оставя шише за едно хранене на свекърва ми - напълних 130 гр с 300 зора и то за 2 дни на няколко транша цедене по 20-30мл, но четох че може да се допълва към вече изцедената кърма ако е в рамките на 24 часа. Само дето ние с ММ излезнахме и по някое време свекито много притеснена и с 100 извинения, че ни безпокои се обади и каза, че Александра твърдо отказва да яде от шише и здраво се дере от рев  smile3514  Сега цицата ми е най-важния атрибут - и да реве - давам цица, и да е неспокойна - давам цица, и да е гладна - давам цица. Всичко се оправя с тази цица и направо не ми се мисли какво ще правим, като почнем захранването.  newsm09

Вие продължавате ли да взимате нещо за стимулация на кърмата? Аз пия разтворимия чай на Хипп + някакъв билков. Продължавам и да си варя жито, но направо вече едва го преглъщам - така да ми омръзна да го ям вече 3 месеца. Ядете ли цитруси? Нали уж казват, че не влияят добре на малките коремчета, а ми се иска да си хапвам портокали и мандарини.

Охх, много дълго стана.  Blush

Спокоен следобед на всички  newsm10

# 584
LemOn за какво Лецетина?
Срещу запушване на каналите на гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт