Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 591
  • 850
  •   1
Отговори
# 735
Включвам се за помощ и съвети - Ето какви са нещата - имаме много малко магазинче в покрайнините на неголям град, но на улица, която си е оживена. Никога не е било отваряно и сега майка ми иска да започне дейност там...но проблема е, че не знаем какво би вървяло, а не искаме да рискуваме в стока, която може и да не се продаде или да се замени с друга...Поради тази причина  искаме да започнем със промишлени стоки на консигнация. Моля ви, дайте идеи от къде можем да се заредим. Идеята ни е да сме нещо като втори магазин на този, които ни снабдява - например дават ни някаква тяхна стока и цени, а ние си слагаме % и като продадем им възстановяваме паричките. Възможен ли е такъв вариант изобщо? Просто искаме да стартираме без да рискуваме и да влагаме пари за стока, която не знаем дали ще тръгне.
Кой е тоя лудия дето ще инвестира , пък някой друг ще му нарежда кога и как да му продава неговата стока.Вие хем ще работите с неговите пари / стока / , хем пък и процент искате да си слагате върху неговата цена , че и ще му плащате стоката незнайно кога.
Такъв вариант дали е възможен може да ти отговори въпросния луд като го намериш .
Във варианта в който ти описваш , че ти се иска да работиш  , условията ще ви постави той не обратното. Tired

# 736
Markrit , кефиш ме  Mr. Green
Аз си премълчах, ама ти добре обясни.

# 737
Lindie, идеята с кутиите не е лоша. Консуматор съм на продуктите на подобни фирми, напоследък големите мрънкат, че нямат работа. Но малките и гъвкавите, които понякога предпочитам, не се оплакват Simple Smile
Ти вероятно ще си проучиш конкретната ситуация и в страната, която отиваш, само да вметна, че някои от големите тук имат представителства в ЕС, което мисля е добър индикатор.

# 738
Здравейте, някой може ли да ми каже как мога да отворя магазин за био и здравословни продукти, насипни ядки и зърнени храни? Първият ми въпрос е откъде се взима стоката за зареждане на магазина?

# 739
Здравейте, някой може ли да ми каже как мога да отворя магазин за био и здравословни продукти, насипни ядки и зърнени храни? Първият ми въпрос е откъде се взима стоката за зареждане на магазина?
Сигурно ще да е от някой вносител/дистрибутор /склад ..няма да е от аптека предполагам. newsm78
Може да се поровиш малко в интернет на първо време .

# 740
  • София
Поработи като продавачка в подобен магазин 1 - 2 месеца и всичко ще ти се изясни.
Повтарям се, но аман от "бизнесменки" без 0 стаж и практика. Ама видели, че нещо е модно и търсено и ще печелят.

# 741
Поработи като продавачка в подобен магазин 1 - 2 месеца и всичко ще ти се изясни.
Повтарям се, но аман от "бизнесменки" без 0 стаж и практика. Ама видели, че нещо е модно и търсено и ще печелят.

Ама как бе, толкова е просто и лесно  Tired
Щом еди кой си може, мога и аз  ooooh!

Един път се бях засилила да купувам в един "био" магазин и се отказах, когато видях, че зърнените продукти бяха сложени в пластмасови контейнери. Не ми се върза пластмасата с биото.

# 742
Lindie, идеята с кутиите не е лоша. Консуматор съм на продуктите на подобни фирми, напоследък големите мрънкат, че нямат работа. Но малките и гъвкавите, които понякога предпочитам, не се оплакват Simple Smile
Ти вероятно ще си проучиш конкретната ситуация и в страната, която отиваш, само да вметна, че някои от големите тук имат представителства в ЕС, което мисля е добър индикатор.

Благодаря ти за мнението, честно казано ме вдъхнови. Hug  Simple Smile Конкуренцията е хубаво нещо, зависи от какъв ъгъл ще гледаш на нея- аз я обичам. Иначе не би било интересно. На мен случайно ми хрумна това с кутиите- просто се замислих, че всичко се опакова по някакъв начин, често и в кутия. Доколкото знам, цените порекламните  агенции за такива услуги са много високи, а пък в крайна сметка трябва да продаваш нещо наистина също много скъпо, за да имаш сметка да го сложиш в "бутикова" кутия. Grinning

# 743
Включвам се за помощ и съвети - Ето какви са нещата - имаме много малко магазинче в покрайнините на неголям град, но на улица, която си е оживена. Никога не е било отваряно и сега майка ми иска да започне дейност там...но проблема е, че не знаем какво би вървяло, а не искаме да рискуваме в стока, която може и да не се продаде или да се замени с друга...Поради тази причина  искаме да започнем със промишлени стоки на консигнация. Моля ви, дайте идеи от къде можем да се заредим. Идеята ни е да сме нещо като втори магазин на този, които ни снабдява - например дават ни някаква тяхна стока и цени, а ние си слагаме % и като продадем им възстановяваме паричките. Възможен ли е такъв вариант изобщо? Просто искаме да стартираме без да рискуваме и да влагаме пари за стока, която не знаем дали ще тръгне.
Да не те разочаровам,но не мисля че съществува все още консигнация,Фирмите много се напатиха и незнам дали някой ще се съгласи на такова нещо

# 744

Благодаря ти за мнението, честно казано ме вдъхнови. Hug  Simple Smile Конкуренцията е хубаво нещо, зависи от какъв ъгъл ще гледаш на нея- аз я обичам. Иначе не би било интересно. На мен случайно ми хрумна това с кутиите- просто се замислих, че всичко се опакова по някакъв начин, често и в кутия. Доколкото знам, цените порекламните  агенции за такива услуги са много високи, а пък в крайна сметка трябва да продаваш нещо наистина също много скъпо, за да имаш сметка да го сложиш в "бутикова" кутия. Grinning
Хубава идея като цяло , но как ще пребориш големите производители на същите  продукти ?
И какво и колко производители останаха в бг които да се спрат точно на твоите кутии.
Във Варна примерно се сещам  на първо четене за две такива големи .Сигурно има и много други . newsm78

# 745

Здравей! Не искам да звуча поучително или назидателно, но мога да дам няколко съвета, не че съм експерт, просто са ми направили впечатление тези неща и аз самата ги анализирам.

На първо място, да имаш само помещение, е като да нямаш нищо- за да завъртиш бизнес, освен търговски нюх ти трябва и подходящо образование, а ако нямаш такова- ще трябва да се консултираш с подходящите хора. Затова по-добре давайте помещението под наем- поне е една сигурна печалба, без кой знае какъв риск. Разбира се, важно е да подбереш правилните наематели, така че пак има риск. То във всяко нещо има риск- бизнес без риск не може.  Simple Smile Трябва човек да има готовност да става и да пада много пъти, един път ще изхвърлиш малко стока, която е останала, но следващия път пък ще се получат нещата и така. Няма нищо сигурно и най-добре е да се подготвиш да рискуваш.

Иначе добра идея е да се направи някакъв франчайз според мен- тогава ще можеш да предлагаш едни вече доказани стоки или услуги и няма да ти се налага да извървяваш дългия път на напълно начинаещия. Може да бъде за някаква верига магазини, куриерски услуги, салон за красота или друго.

# 746
Благодаря на Макрит за отговора. Наведе ме на размисъл и вече дори се сетих откъде да започна... и как да намеря източника. Дори интернет няма да ми е необходим.
За сведение на Ред Хот и Айша, много съм навътре с подобен род продукти - четене, лична употреба, вече 12 години някъде. И с различни магазини от този тип, които съм наблюдавала и откъдето пазарувам.
Да кажем, че отговорите тук биха ме стимулирали да мисля в правилната посока.
Следващият ми въпрос е дали ми трябват някакви специални разрешителни или просто да имам регистрирана фирма със съответния предмет на дейност и помещение, предназначено за хранителни стоки? Тези неща има ли ги в предходни теми? Тъй като е имало много такива теми, горе долу в кои номера да търся?
Ред Хот, има пластмаси, които са по-био. Проблемът с пластмасите за мен е, че нещата не дишат и има опасност от плесени.

# 747
Markrit, аз и сега преборвам доста сериозна конкуренция, като цяло ако имаш концепция и заложиш на силните си страни, не е невъзможно. Това, което ме притеснява е не толкова конкуренцията, а търсенето- аз имам идеи как да предложа нещо различно.  Споменах, че дейността ми няма да бъде в България, но така или иначе това само идеи.. имам още поне 2-3, които обмислям, споделих тези, защото са най-лесни за обяснение, но така или иначе имам един период, в който още съм тук и не мога да предприема кой знае какви действия, обмислям си.  Simple Smile

# 748
Lindie, благодаря за съветите.
То всъщност дейността е за майка ми. Тя е пенсионерка и иска да се занимава с нещо. Така и така имаме магазин празен, тя иска да работи там и да си докарва нещо над пенсията...но можете да си представите с нейните средства как ги тамани нещата и колко е несигурна....И аз затова попитах тук (и аз самата нямам представа за стоките на консигнация и изобщо за търговията на дребно, но някакси логично ми се струва и си разсъждавам като се поставям на мястото на търговец, че ако имам стока в магазин, няма да имам нищо против да имам още един магазин с моя стока - един вид да си връткам стоките - кога в единия, кога в другия магазин....А лелката (т.е. майка ми) да бъде като продавачка, но без заплата - т.е. с нейно си място, с нейна си фирма, и с нейни си задължения. Аз ще й давам стока с % по-ниска  и така Simple Smile.....Ей в такъв вид ги виждам нещата, но само моля ви не ме нападайте заради непознаването ми на "законите" в търговията.

# 749
И като съм започнала, да ви питам за стоки като почистващи препарати, козметика за дома, за колата, за тялото и други, откъде може да се зарежда човек? Ако е за складове става въпрос за района на Пловдив. А може и някакви сайтове да се дадат Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 10:41 от kralsk

Общи условия

Активация на акаунт