КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 298
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Варна - Бургас
Assamas , не знам колко са точни изследванията, но на моя близка приятелка, на детето й излиза отрицателно изследването за глисти, а тя ги вижда с просто око в а...  Rolling Eyes
   Ами ако са измили дъто няма как да се види.

Прав е, там ги откриват и изследват, също в акото или чрез колоноскопия - в дебелото черво. Най-често откривам т.н. Острици, които обитават в апендикса и тънките черва, докъдето никоя "скопия" не може да проникне.
 Ларвите на тенията освен там, често откривам и в белия дроб, черен дроб, бъбреци и т.н. Бактериите отделяни от кърлежа, хлебарки, мишки и т.н. се откриват буквално навсякъде из тялото.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 22:15 от Aleksander

# 121
Здравейте!От къде мога да си купя АМЕЛ?Това ни е "помощното" лекарство,а взе да привършва.Simple Smile

Не знам какво означава "помощно" лекарство, но хомеопатични монопрепарати можете да купите от хомеопатичната аптека на ул. Чаталджа в гр. София. Имат сайт, приемат поръчки за доставка в страната.
Попитайте хомеопата. Може и да ви го изпрати.

# 122
Нашият хомеопат изписа на дъщеричката ми,която ходи на градина,Aviaire 30CH.Когато имало повече вируси да го пиела 2 пъти в седмицата.Това не е ли странно? newsm78 В смисъл да пие нещо,ако не е болна?От около 7 дена е със сополи.Но нищо друго-активна си е,весела,пие нормално вода,сънят и е непроменен,апетитът и е запазен.Бях писала по-назад за нас-в събота изпадна в състояние,което аз помислих за гърч,но хомеопатът ни каза,че е било втрисане.Тогава беше кисела,не ядеше,не искаше да пие много вода.Но след 3 приема на Беладона 30СН се оправи.Но сополите останаха.Питах хомеопата ни какво да и дам за сополите,а той отговори,че щом приемала Aviaire-нищо.Има ли нещо нередно тук или човекът е прав? newsm78

# 123
Нашият хомеопат изписа на дъщеричката ми,която ходи на градина,Aviaire 30CH.Когато имало повече вируси да го пиела 2 пъти в седмицата.Това не е ли странно? newsm78 В смисъл да пие нещо,ако не е болна?От около 7 дена е със сополи.Но нищо друго-активна си е,весела,пие нормално вода,сънят и е непроменен,апетитът и е запазен.Бях писала по-назад за нас-в събота изпадна в състояние,което аз помислих за гърч,но хомеопатът ни каза,че е било втрисане.Тогава беше кисела,не ядеше,не искаше да пие много вода.Но след 3 приема на Беладона 30СН се оправи.Но сополите останаха.Питах хомеопата ни какво да и дам за сополите,а той отговори,че щом приемала Aviaire-нищо.Има ли нещо нередно тук или човекът е прав? newsm78

Авиаре е  нозод и ако детето е за нозод, може да го пие. Но така описано като предписание, ме съмнява. Права сте за профилактиката, такъв тип профилактика няма. Но пък риск да докаже лекарството, винаги има.

Може да се насладите на новите чудесни според мен хомеопатични лекции в ютуб, който гледа канала.

# 124

Авиаре е  нозод и ако детето е за нозод, може да го пие. Но така описано като предписание, ме съмнява. Права сте за профилактиката, такъв тип профилактика няма. Но пък риск да докаже лекарството, винаги има.

Може да се насладите на новите чудесни според мен хомеопатични лекции в ютуб, който гледа канала.
Ще го спирам,защото мисля че сополите се увеличиха.Но защо може да ми го е изписал така да го пие? newsm78 Да не би да е защото му казах,че тя много често е със сополи и прави отити на едно и също ухо?Сега само хрема има-иначе си яде,весела е,активна.Но сополите са си дразнещи.До скоро бяха течни,сега вече са гъсти.

# 125
Мечка Малинарка,аз не съм в течение за този канал в ютуб за лекциите,на български ли са?

# 126
Здравейте извинявам се,че нахлувам така в темата ви,искам да попитам знаете ли дали в България се продава hekla lava на Боарон?Благодаря предварително! Hug

# 127
Здравейте извинявам се,че нахлувам така в темата ви,искам да попитам знаете ли дали в България се продава hekla lava на Боарон?Благодаря предварително! Hug

Привет.
Не. И не е и нужно да е на Боарон. Питайте в аптека Чаталджа в София, може и по телефон, те извършват доставки в цялата страна.

# 128
Възможно ли е детето да се разболява...нарочно? Rolling EyesЗащото вижда,че като е болно му се дават разни неща,още повече внимание му се обръща... Rolling Eyes

# 129
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Възможно ли е детето да се разболява...нарочно? Rolling EyesЗащото вижда,че като е болно му се дават разни неща,още повече внимание му се обръща... Rolling Eyes

да.
в университета един психолог точно така ни го обясни: децата виждат, че са обгрижвани когато са болни и когато им липсва внимание, симулират болест, за да го получат. отделно, ако майката е работеща и детето е болно, то тя остава вкъщи с детето.

забелязвала съм го и при възрастни - често главоболие без "видима" причина и т.н.

# 130

да.
в университета един психолог точно така ни го обясни: децата виждат, че са обгрижвани когато са болни и когато им липсва внимание, симулират болест, за да го получат. отделно, ако майката е работеща и детето е болно, то тя остава вкъщи с детето.

забелязвала съм го и при възрастни - често главоболие без "видима" причина и т.н.
Аз не съм работеща,но съм студентка.Отделно малката има братче на 9 месеца,тя е на 2г. и 9м.Няколко месеца след като се роди малкия,нея я записахме на градина,защото ми беше много трудно с двамата.Честно казано,в момента баща и прави повечето неща за нея,а аз-за малкия.Не че не се занимавам с нея,но повечето неща татко и ги прави.Може да ви се стори странно,но Роси(дъщеричката ми) обича да и се дават сиропчета ShockedВече не давам Панадол и Нурофен,които да сладки,но и харесва да и се дава НЕЩО.Оня ден ми казва:"Мамо,дай сиропче,Роси кашля!" И насила се закашля.Аз се направих,че и давам разтворено хомеопатично-естествено чиста вода с лъжичка и дадох.И тя доволна,доволна.И на следващия ден наистина се разкашля ShockedТя много ревнува от брат си.Винаги гледа да му направи нещо,за да се разреве.Но и често го прегръща и целува Simple Smile
Как да оправя нещата?Предполагам,че трябва,аз да почна да правя повечето неща за нея... Rolling Eyes
Нашият хомеопат беше казал,че можело да се дава и нещо за тази ревност,но първо аз трябва да почна да и обръщам повече внимание.

# 131
Така е. Това е нормално поведение, търсещо внимание.
Няма смисъл от хомеопатия, при наличие на т.нар. поддържаща причина, в случая - липсата на достатъчно според детето внимание. Сама отговаряте на въпросите си. Има случаи, в които тази нужда от внимание е болезнена, тоест патологична. Тогава вече се търси адекватна външна помощ. За момента, колкото и да ви е трудно, знаете какво трябва да направите Hug
На по-общия въпрос, пулсатила например обича да прави дори отити, когато се почувства необгрижена. Изобщо хората могат да си изфабрикуват не само нереални, но напълно реални симптоми в тази си цел - да получат внимание.

# 132
Така е. Това е нормално поведение, търсещо внимание.
Няма смисъл от хомеопатия, при наличие на т.нар. поддържаща причина, в случая - липсата на достатъчно според детето внимание. Сама отговаряте на въпросите си. Има случаи, в които тази нужда от внимание е болезнена, тоест патологична. Тогава вече се търси адекватна външна помощ. За момента, колкото и да ви е трудно, знаете какво трябва да направите Hug
На по-общия въпрос, пулсатила например обича да прави дори отити, когато се почувства необгрижена. Изобщо хората могат да си изфабрикуват не само нереални, но напълно реални симптоми в тази си цел - да получат внимание.
Благодаря! Hug

# 133
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
първо аз трябва да почна да и обръщам повече внимание.
слагам го скрито, че не е за хомеопатията 
Скрит текст:
според мен е най-добре да отделиш 1 час само за нея. да кажем когато бебето спи или мъжът ти да поеме бебето и ти ѝ казваш: сега мама само с теб ще си играе. измисляш някакви игри с много телесен контакт, гушкане и т.н. може да е пеене или танцуване, преобличане като принцеси.. ей такива "момичешки" неща. Wink
ако всеки ден ѝ отделяш по малко време, тя ще започне да се чувства по-сигурна и уверена.
когато се почувства по-уверена можеш да намалиш на половин час и да кажем да започнеш да я включваш да ти помага в домакинството - да слага масата или в кухнята да ти помага. така ще се почувства на едно ниво с теб и ще знае, че мама има време и за нея, не само за бебето.
иначе ревността е нормална, но ти трябва да ѝ помогнеш да премине през този период.

# 134
"само за теб" изобщо не е добър вариант, подпомага чувството на разделение и изолация Peace.
Паралелно трябва и то без да се насочва вниманието към "сега за теб, после за другия". Така детето се научава, че сега мама няма време за неговия час, което е лудост, защото едно здраво дете трябва да расте с мисълта, че родителите винаги имат време за него Peace

Общи условия

Активация на акаунт