КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 387
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Мече, за жалост тази тема е като един малък остров. дава надежда и подслон, но за малцина. останалите даже и не искат да стигнат до острова. важно е обаче, тези, които са се насочили към него, да не бъдат отблъснати.
и аз често се сблъсквам с хора, които смятат че прилагат правилно хомеопатията, а това не е така.
лапат си гранулките и това е. Confused
който е отворен за промяна - обяснявам. ако не е - оставям да прави каквото си иска.

за сверка - съседката с телепатично пратено хом. лекарство Crazy , че и на мен и бебето предписва ХЛ и ме кара да ходя при нейния хомеопат  Whistling
не се обяснявам с нея, няма смисъл.

инка, за болки в гърлото не ходя на лекар.
при много силни болки си настъргвам джинджифил и го поръсвам с кафява захар. оставям и чакам да се образува сок. този сок ям с лъжичка, като оставям бавно да се стича по гърлото. също дъвча бавно скилидка чесън (това само вечер  Mr. Green)
бързо подобрение ти пожелавам.

Благодаря за милите думи   bouquet
Аз също не искам да ходя на лекар само заради гърлото. Джинджифил опитах за пръв път през живота си преди 2 дни, когато рязко ме заболя гърлото. Обясниха ми, че трябва да се рендоса на ститно ренде, да се разбърка с мед и да се хапва по една чаена лъжичка 3-4 пъти дневно. И като хапнах една лъжица от тази субстанция  #Crazy, имах чувството, че са ми вадили сливиците. Готова съм за Сървайвър. Сега си го запарвам 1 лъжица в 1 чаша гореща вода и така по-става  Peace

За да не излизам от темата, дори да оздравея бързо, ще разпитам познати за лекар-хомеопат, все някой ще има. И ще се върна да изчета всички постве напред, за да видя отзиви  Peace
 Мече, asyalein Благодаря отново за споделеното   bouquet

# 196
Какво съдържа Тонзилотрен например.
5 лекарства, във всяко има симптом, свързан с възпаление на гърло, сливици и т.н. ДА, но!
Хепар сулфур - Тропизъм - кожа, лигавици на дихателната и храносмилателна система, лимфоидна тъкан, нервна система  и психика Ако приемем, че истината на хомеопатията е лечение на подобното с подобно, направете си сметка при среща с петте лекарства от Тонзилотрен какво се случва....Ако се докаже симптом, тоест се изяви, още беля - например нагнояване и перфорация на тъпанче. И понеже хепар е известен със свръхчувствителна нервна система.
Такааааа - Поведенческият тип на Хепар Сулфур -  при свръхчувствителни деца, които говорят и се хранят бързо. Те са импулсивни,, раздразнителни, склонни към внезапни и силни пристъпи на гняв.
Обаче!!! Поведенческият тип при друга съставка на Тонзилотрен-а - Силицея/Силика - Децата са най-често  плахи и срамежливи, непостоянни, притеснени...Интелигентни и наблюдателни, но често им липсва самочувствие и постоянно се страхуват от неуспех. Упорити и неотстъпчиви.
Дотук две напълно различни психични картини на две от съставките в комбинирания препарат.

В листовката пише "В редки случаи могат да възникнат реакции на свръхчувствителност, като кожни реакции....Прекъснете приема...." Е, ми как няма да възникнат, като  в тропизма и на петте съставки на Тонзилотрен се включва кожа Tired Тоест имаме злоупотреба и "пренасищане" на организма , съответно той "доказва" симптом, появяват се кожни проблеми, защото кожата е "удряна" 5 пъти от петте различни лекарства.
"В отделни случаи може да се получи увеличаване на слюноотделянето....Ако това се случи, намалете дозата или преустановете лечението"  - това означава, че се доказва меркуриуса /живачна сол/

Да не се използва при лица с хиперфункция на щитовидната жлеза!Да не се прилага при деца под една година, а при деца от 1 до 3 години да се прилага само след консултация с лекар....Като че ли повечето лекари разбират нещо от хомеопатия Tired
В листовката на Цинабсин пък пишеше, ако се появят болка в ушите, веднага да се спре. Да ви кажа ли защо ще се появи болка в ушите? Изявява се симптом на лекарството и то на хепар или меркурий.
Нека не омаловажаваме труда на Ханеман, създателят на хомеопатията, с разни експерименти.
Още нещо - след дълги опити със Лахезис, т.нар. змийско хомеопатично лекарство, лекар  е получил парализа, трайна. Не знаете как действат на жизнената сила и психика хом.лекарства. Само 1 неправилно може да те влоши или да докажеш симптомите му( вижте "тропизъм" по-горе), а камо ли когато са няколко...

Атропинум пурум пък е показан при доста сериозни състояния, за тези, които не знаят, могат да прочетат стандартния атропин кога се прилага.

И не на последно място. Една от съставките в тонзилотрен е лекарството СИЛИКА, което е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ДАВА на лица, които имат изкуствени импланти - стави, клапи, силикон /при зъбни импланти не важи/, защото ги изхвърля!!! Както и при белодробни проблеми, туберкулоза в рода, бцж реакции - изключително внимателно се дава там.

И понеже може би е неясно: Хомеопатията е подобие. В природата е установено, че подобното може да излекува подобно. Тоест ако аз имам кашлица, хомеопатичното лекарство ми дава още по-силна кашлица, защото изкуствената нова кашлица, понеже е по-силна в динамично отношение, премахва и по-слабата естествена болест. А дали в едно лекарство има симптом кашлица, установяваме по следния начин. Събират се Н на брой хора, които приемат по определена схема дадено лекарство. След приключване на установения период се отчитат симптомите /физически, психически, емоционални/, които са показали приемащите по време на изпитването. По строги правила /да не влизам в подробности/, симптомите се вписват като налични за даденото лекарство. И ние знаем, че истинските симптоми могат да бъдат излекувани от "неистинските" такива по закона за подобието.
Така децата например доказват чая от лайка /хамомила - твърде, твърде гневно лекарство/ при злоупотреба с прием и количество. Това значи доказване - да изявим симптом на лекарството. Тоест то ни разболява, а не ни лекува.

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мече, нямах предвид, че гониш някого от темата  Thinking
постът ми беше съвсем общ и добронамерен. Heart Eyes
и аз съм от търсещите. все чета, все нещо ново да науча.

възхищавам се на хора като теб, които успяват да предадат и на останалите наученото. аз не съм от тях. Hug

инка - написала съм ти, сока от захарта и джинджифила.  Peace не е толкова силен.

# 198
Инка, никой не се е родил научен!

Всеки един от нас е имал първи момент на запознаване с хомеопатията и е бил също толкова бос, колкото си и ти в момента!

Хомеопатичните лекарства са без предписание от лекар и не е необходима рецепта от такъв Simple Smile най-малкото защото предписанието за тях е от ХОМЕОПАТ!

Виж в предишните страници защо повечето от нас сме потърсили хомеопат, който не е лекар!

# 199
Не, днес съм ужас нервна, признавам си. Даже се потискам, честно  Heart Eyes
Няма да спамя повече Laughing
/иначе като се сетя аз как влетях в темата едно време, опитвайки се да убедя една майка, че като дава две хомеопатични накуп, даже подсилва лечебния ефект Mr. Green, щото се бях начела на д-р Михайлов на клиничната хомеопатия....../

# 200
Здравейте  Simple Smile Преди няколко седмици ми откриха хламидии, гинеколожката ми назначи лечение с антибиотици, което трябва да продължи 1 месец, но ми каза, че след това трябва да продължа два месеца на хомеопатия. Предполагам, че трябва да намеря добър хомеопат в София, с когото да се видя лично, не вярвам да може форумът да ми помогне и да ми каже какво да пия. Но от това, което прочетох, за да се лекува хламидията с хомеопатия, май трябва да са правени кръвни изследвания, а моята я диагностицираха с ДНК тест. Мъжът ми си прави кръвен тест, неговият е отрицателен, но и той се лекува заедно с мен.

Та въпросите са ми следните: има ли някой, който е преборил тези гадини с хомеопатия? И можете ли да ми препоръчате добър хомеопат в София, за когото да знаете, че лекува хламидии успешно? Изобщо всякаква информация за случаи, подобни на моя, ще ми бъдат от полза.

Благодаря предварително  Hug

# 201
Ох, това хиляда пъти сме го коментирали и пак не мога да го схвана.
Много хомеопати дават лекарство с дълго действие и скоро след това може да се наложи да се пие друго хл. Така не се ли наслагва пак действието на двете лекарства?
При нас само веднъж се наложи да редуваме две хл в рамките на един ден при доста тежко състояние. Детето се оправи буквално до вечерта.
При последното й разболяване ( сходна картина, но много по-лека) пи само лекарството по картина  без конституционалното. Оправи се , но за 2-3 дена. Нямаше го този моментален ефект, както когато редуваше конституционалното и хл по картина.

Мече, извинявай, знам , че си го писала, но хомеопатията ми звучи като физиката. Толкова абстрактна и непонятна, че някои моменти никога няма да мога да ги разбера Peace.

# 202
Няма проблем. То си е жива физика, само че квантова. Laughing
Няма такова нещо като дълго или кратко действие. При всеки действа различно. В остро състояние картината може да се сменя буквално за минути. Конституционалното стимулира конституцията, жизнената сила, острото лекарство се предписва върху моментното остро състояние. Аз лично не съм фен на това редуване конституция-остро, което описваш, защото състоянието е едно и има нужда от едно л-во към конкретния момент. По-скоро би се наложило да се смени острото л-во с друго остро. Обаче при вас най-вероятно става въпрос за обостряне. И когато е обострено хроничното /нищо, че прилича на остро/, като се даде конституционалното би действало най-добре на състоянието. Обаче понеже обострянето е било твърде тежко, се е наложило и остро л-во. Та това, мисля, са били подбудите на хомеопата. Макар че най-правилно е да се даде острото/острите - ако смени картината/, да се тушира кризата и след това да се върне човекът на конституционалното.
Правилната доза и потенция ще "ударят" само там, където има болестен процес, тоест там, където има симптоми, и ще ги излекуват. Няма да има доказване.

Иначе както писах, когато в природата се срещнат две подобни болести /в случая естествената болест и хомеопатичната подобна болест/, по-силната в динамично отношение изтласква по-слабата и понеже дадената хомеопатично е изкуствена, тя се изчерпва бързо, като в този случай с нея си отива и естествената. Това е основата, на която работи хомеопатията - принципа на подобието.
  В нашия случай хомеопатичната изкуствена болест е по-силна от естествената истинска /ако е много по-силна, имаме кризааааа Grinning. Ако е много по-слаба, тоест по-ниска доза и потенция от необходимата, няма да има нищо, естествената ще си стои и ще се развива. Ако л-вото ни е неточно ще имаме нова НЕподобна болест, която ще се насложи върху по-слабата естествена, но няма да има излекуване, а доказване, тоест две болести - хем нашата си, хем новата хомеопатична болест/.
Щом вече естествената си е отишла, тоест излекувана, то няма как изкуствената да е още там. Тоест хомеопатичното лекарство е изчерпило действието си, тоест вече не действа. Останала е само една посъбудена укрепена жизнена сила, която ако е набрала една хубава инерция, ще работи в полза на цялата система човек. А ние продължаваме да си мислим, че лекарството действа, но реално не е вече лекарството.
/всичко е от Органон/
/може да чуете лекцията видове болести в ютуб, там е доста по-пространно обяснено/

# 203
Още нещо. Може да се случи когато състоянието е твърде тежко, да се редуват 2 лекарства /не едновременно, а през определен интервал/. Понякога е по-добре да се направи това, когато хомеопатът не е сигурен какво да даде и се колебае, отколкото да се рискува. Обикновено се дават много близки л-ва, то е и логично, защото точно там хомеопатът може да се обърка при диференцирането. Особено пък когато пациентът интензивно сменя картините. Казали сме, че по-възрастните и малките деца често в остро скачат от картина в картина.

# 204
  • Пловдив

Мече, извинявай, знам , че си го писала, но хомеопатията ми звучи като физиката. Толкова абстрактна и непонятна, че някои моменти никога няма да мога да ги разбера Peace.
И аз така...ама вече не смея да питам.

# 205
Аз ще питам, защото съм на зор  Confused
Понеже съм още на работа, не беше възможно да си тръгна по-рано и няма да си тръгна преди 19 часа  Sad, планираното ми лечение няма да се състои от тази вечер така ефективно, както бях планирала ... Confused
Ако се случи тази вечер, че вдигна темперетура след като се прибера, примерно 38, няма да взема аналгин-хинин, аналгин, парацетамал... Ще пия повече течности...

Питането ми е с цел изработване на дългосрочна стратегия в тази област, извинявам се ако някой се изнерви от въпроса ми.
Прехвърлих темата от начало, доколкото успях, че този въпрос важен и си набелязах 2 книги на един и същ автор - вие знаете кои са  Peace

# 206
Аз не видях въпрос Laughing
/но ако идеята ви е да не сваляте температурата, отговорът е да. При условие, че нямате тежки хронични заболявания /макар че ако имахте, надали щяхте да вдигнете температура// Дайте си шанс да се борите малко сама и с течности, чай и каквото ви подобрява по принцип. До лекарства винаги може да стигне човек. Вижте ако искате и когато имате време първия пост в тази тема, има препратка към Информативната тема

И защо да не питаш Rolling Eyes Че някой /в частност аз/ може да те засегне?....
Питайте си на воля. Достатъчно хора тук са доста напред с хомеопатията като философия, винаги има кой да отговори, ако аз не мога. Пък и дори да отговоря, колкото повече отговори, толкова по-ясно би му станало на човек, защото всеки обяснява различно.

# 207
  • Пловдив

Задавай си въпросите на воля Hug. И не потискай нищо в теб, точно тук в тази тема, знаем до какво може да доведе това Wink(айде няма нужда да си го причиняваме).

# 208
Да се включа и аз,тази тема ми помогна много за да разбера какво представлява хомеопатията и как е най-правилно да се приема едно хом.л-во,в каква ф-ма,дали хомеопата действа по класическите закони и след всичко изчетено,споделено  разбрах ,че нашият бивш хомеопат не действа въобще правилно и разбира се вече не ходим там.Знам че от първият път не уцеилх човекът,но все още не съм се отказала и се надявам да го намерим .
Относно комбинираните лекарства като хомеожен,коризалия,тонзилотрен и др. наскоро преравях аптечката,която не ползвам почти,но има все още годни лекарства и дадох на приятелка подобни коктейли,които преди година давах и аз на децата си,изписани от личната лекарка.
Дано успеем да намерим правилният хомеопат и да се похваля и аз тук в темичката,защото съм оптимист и съм сигурна в успеха на хомеоптаията Grinning

# 209
Здравейте  Simple Smile Преди няколко седмици ми откриха хламидии, гинеколожката ми назначи лечение с антибиотици, което трябва да продължи 1 месец, но ми каза, че след това трябва да продължа два месеца на хомеопатия. Предполагам, че трябва да намеря добър хомеопат в София, с когото да се видя лично, не вярвам да може форумът да ми помогне и да ми каже какво да пия. Но от това, което прочетох, за да се лекува хламидията с хомеопатия, май трябва да са правени кръвни изследвания, а моята я диагностицираха с ДНК тест. Мъжът ми си прави кръвен тест, неговият е отрицателен, но и той се лекува заедно с мен.

Та въпросите са ми следните: има ли някой, който е преборил тези гадини с хомеопатия? И можете ли да ми препоръчате добър хомеопат в София, за когото да знаете, че лекува хламидии успешно? Изобщо всякаква информация за случаи, подобни на моя, ще ми бъдат от полза.

Благодаря предварително  Hug

На хомеопата ви не са му необходими изследвания, за да ви лекува от хламидия. Както и не мисля е необходимо да преминете антибиотично лечение и след това хомеопатично. Ако за вас е важно, можете след като мине известно време от хомеопатичното лечение да си направите потворно изследвания за хламидия.

Общи условия

Активация на акаунт