КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 773
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Александър,Медорина не съм го самопредписала,класически ни е хомеопата,той го изписа. Дала съм еднократно,все още не са се успокоили здравословните неща,но на своя глава няма да дам пак,а ще чакам да видя хомеопата какво ще реши.
А аз да попитам-с какво е свързано развалянето на зъбите при децата,и няма да посочвам сега детето ми на кое лекарство е,но след като го е пил,започнаха да му се получават едни като кисти на венците под развалените зъбки,като пъпка пълна с нещо,сама се пука. Записах час за хом. проследяване,сега и за зъболекар ще звъня. Знам обаче че ако зъболекарят реши да изпише АБ евентуално ,дали да го давам е въпроса,защото нали хом-ята се спрява с такива неща. Може и някой зъболекар да се включи,нали има в темата такива.

# 556
fata_morgana, тук за самолечение и дума не става. По втория въпрос- човека ми е познат,и да, доказано е със различни изследвания, последното беше фатално- т.е. напълно отрицателни резултати. той не може да има свои деца. По първия въпрос- звучи много добре това твое Може  Simple Smile

# 557
Не забравяйте, че има и необратима патология...

Не бъдете нагла! Питате, отговаря ви се когато и както може. Не висим тук 24 часа. След като освен въпросите си, споделяте за своето самолечение публично, трябва и да сте подготвена, че евентуално ще получите коментари.
Хомеопатът ми е в София, аз не съм. Никога не ме е оставял да се оправям сама в остри състояния при семейството, нито се е налагало да ходя до София. Единици хомеопати не отговарят на телефоните си и искат лична среща с остро болния.

# 558
Здравейте, моля за съвет.Вчера в  групата на синът ми е минала лекарката и му е изписала две хомеопатични лекарства КАЛИУМ БИХРОМИКУМ 9 СН 3*5гранули  и АГРАФИС НУТАНС 5 СН 2*5гранули.Въпросът ми къв вас е как да му ги давам-могат ли да се дават наведнъж и двата вида или трябва да има разстояние примерно час между двете лекарства?Имал сополи...затова ги е изписала.Наистина му остана едно хъркане в носа след една хрема но не му тече.Никога не съм давала подобни лекарства и не ми е ясно как и дали да ги давам.Нашият ЛЛ не изписва такива и не мога да я питам.Ще съм ви благодарна ако ми кажете как се приемат.Благодаря!

# 559
  • Пловдив
Elsinor, каква е тази лекарка, която изписва лекарства в групата? newsm78
Предвид факта, че тези лекарства вероятно не са предписани на база принципите на предписание на класическата хомеопатия, най-добре ще е изобщо да не ги давате. А ако имате притеснения относно здравето на детето, най-добре посетете класически хомеопат.  Peace
Моля, прочетете тема Информативно за хомеопатията.

# 560
Елсинор, твоето дете е в градина, нали! Лекар ли има във вашата ДГ?
Най-добре е да не ги даваш тези гранули. Много се злоупотребява с хомеопатични препарати от лекарите без да имат никаква представа от истинската хомеопатия, като заблуждават родителите, че не били вредни. Ами вредни са, когато се изписват от неграмотни в хомеопатията субекти.

Пак добре, че не са му ги дали направо да ги смуче. В яслата съм забранила на лелите да дават каквито и да е лекарства, добавки, витамини и каквото и да било други боклуци и това даже не помогна и пак бяха му дали един сироп та трябваше да повтарям настоятелно нищо освен вода да не и дават.

# 561
Моето диване ме побърка да й купя марсианци. Коментирали сме , че са с ехинацея, но предполагам, че нищо няма да й стане ако й дам 5-6 дражета през няколко дена, колкото да й мине мерака.

# 562
Да има лекар и мед.сестра в градината, която ги преглежда понеделик, сряда и петък.Учителката ми каза че и на още 6-7 деца е изписала рецепти някакви....А да дадат направо и аз не съм съгласна  #2gunfire Наистина ли се практикува  Shocked

# 563
  • Русе
Шайн, и моята иска постоянно да и купя Марсианци, едно, че гледа интересните реклами, и второ, че някои деца от групата ги вземали и имали подаръци. Вече повече от година и отказвам, след известно време тя забравя, следващия път пак така... Първо съм и обяснила, че са вредни и после, че това са много скъпи гумени бонбони и ако толкова иска ще и купя гумени мечета Simple Smile
Изумявам се, че в градината освен сиропи се изписват и хомеопатични лекарства Shocked И как точно тази лекарка е решила, че точно тези две лекарства са подходящите за детето? Както нашия ЛЛ преди време, когато отидохме със сина ми за бележка за отсъствие от училище. Беше със стомашно чревен вирус. Доктора отвори едно книжле, прелисти и отсече - Арсеникум албум 30СН ooooh!

# 564
  • Пловдив
Шайн, от 2-3 дражета може нищо да не стане, но лично за мен въпросът не би бил в това.
Скрит текст:
По-скоро посланието, което дава ситуацията.
Ти смяташ ли, че трябва да й купуваш марсианци? newsm78 Нека си настоява!Аз лично не бих се подвела по някакви реклами, нито оставям децата да се подвеждат. Камо ли за нещо, което се продава в аптека, било то и само витамини.  Crazy На твое място просто бих казала, че нямаме нужда от марсианци, че това не са бонбони, а витамини, които се пият при нужда, по преценка на лекар/хомеопат. Аргументи: еди-кой си пие, децата в градината имат и т.н. не минават пред мен.  Mr. Green Рекламите са много агресивни и аз предпочитам децата ми да са категорично наясно, че какво ще купим, не зависи от рекламите.
Моят съвет е, ако не смяташ, че детето трябва да пие витамини, просто не купуваш. Обясняваш веднъж защо, следващия път просто мълчаливо изслушваш и сменяш темата. Многото постоянни обяснения дават у децата усещането, че има място за преговори. А относно покупките, особено от аптека, за мен лично място за преговори и пазарлъци няма.  Stop
Разбира се, това е мое мнение.  Peace Аз съм много зла и неотстъпчива като цяло в такива случаи  Mr. Green

# 565
Точно защото и аз съм много зла, реших, че вече прекалявам, защото детето и без това рядко иска нещо толкова настойчиво. А атаките и аз ги отбивам вече две години.
Не е толкова до рекламата, а че сега са някаква мания сред децата.

# 566
И аз съм зла относно подвеждащите реклами... Моите деца са научени, че изкуствените витамини са много вредни, когато се пият без сериозни показания. И въпросът приключи, иначе и ние минахме през "марсианци"-драмата, но беше кратко. Скоро четох някъде, че при злоупотреба не само образуват кристали из органите, но и алергизират. Статията е на английски, това помня, обаче не мога да я намеря. Ако е чак толкова важно, ще се постарая още да потърся.
Скрит текст:
В момента, в който казах на малкото, че с толкова пари мога да й купя куп лакомства, помисли и се предаде - вероятно на принципа защо да ми купи мама едно, като ще ми купи 10 Crazy, но няма значение Laughing

# 567
Да разбирам ли че се притеснявате от приема на ехинацея?

# 568
Не е само ехинацеята...
(ехинацея прави клетъчната мембрана по-непропусклива с всички произтичащи от това последствия. Има милион материали за изкуствените витамини. Аз съм За тях, когато човек е на силни лекарства и не се храни пълноценно... поне нещо му остане в организма от изкуствените добавки)
Първо това. Второ: Кой може да каже, че точно 2 дражета (примерно) е точната дозировка за моето дете. Независимо от теглото и възрастта му, никой не знае какво се случва в този организъм. Да не би случайно да се изследват за всяка една витаминозна недостатъчност преди приемите.... Confused Ако има предозиране, ако има доказване в организма?....Какво правим тогава?.....
Хром...селен....калций...желязо...Ако ги почна едно по едно до какво могат да доведат при доказване, ще стане страшно. Особено при подрастващите....
Селен например е силно сексуален и импотентен....едновременно... Не ми се продължава чак. Освен това явно производителите хич не им пука, че има разлика между витамини и минерали и микроелементи, тряскат всичко вътре, насипват суперлативите и готово. В една от интернет листовките току-що видях изречението "Децата ги обожават!", написано точно по този начин, маркирано в зелено и с много по-голям шрифт от всичко останало. Сякаш това е най-важното в листовката, да не говорим колко е спестено от нея.... ooooh!

# 569
  • София - Варна - Бургас
Продължава записването за
ТРИГОДИШЕН КУРС ПО КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт