В танц със старостта

• 18 828
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
Да си го кажем- сегашното поколение от сладички, нисички кифлетки,
ще остарее по-бързо и некачествено в сравнение с предишни поколения
жени. Лошо хранене, пушене, други фактори, обща ниска жизненост и апатия...

# 166
  • Другата България
Да, има нещо вярно в това.

# 167
Да си го кажем- сегашното поколение от сладички, нисички кифлетки,
ще остарее по-бързо и некачествено в сравнение с предишни поколения
жени. Лошо хранене, пушене, други фактори, обща ниска жизненост и апатия...
И перманентното кисело изражение с причина - чужди несъвършенства е рисков фактор не само за  за непълноценна старост, но и за пропиляна младост.

# 168
Глупости са това.
Перманентната намръщеност, масовото пушене и липса на цел са характерни най-вече за поколението на нашите родители (сегашните 55-65-годишни, или поколението, живяло изцяло в соца).

Съвсем опростено казано, днес на 40 изглеждаме като майките си на 30, и то не заради поддръжка.

# 169
  • Другата България
Е, аз пък с това не съм съгласна. Не можеш да охарактеризираш цяло едно поколение заради 2-3 ма, които познаваш.За пушенето обаче си е правило-днешните "млади" са като комини, направо е страшно на каква възраст деца виждам с цигари....

Цитат
днес на 40 изглеждаме като майките си на 30, и то не заради поддръжка.

Това е така, и моята майка въобще не е ползвала такава "поддръжка" каквато ползвам аз сега.

# 170
Ти колко млади познаваш?

Далеч съм от 2-ма-3-ма. Но да речем все пак.
Сред хората, с които общувам, а те са много, (почти) абсолютно всички пушачи са над 40-50-годишна възраст. Под 40 никой не пуши или поне ги е отказал (аз самата гоня 40-те и съм ги отказала на 26. Това, че пропушват на 13-14 - га че ние не сме го правили, не значи, че нямат пред себе си достатъчно време да им дойде акълът).

Освен това, за бъдещото здраве и качество на живот има голямо значение генната експресия и метаболитното програмиране - а то се гради във вътреутробния период и първата 1 година. Т.е. прецакат ли те в семейството, след това каквото и да правиш самостоятелно, е една добра патерица.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 12:40 от Параход

# 171
Опитите за характеристика на цели поколения едва ли биха дали отговор на въпроса на авторката, по-скоро поведенческите нагласи и личното отношение определят качеството както на младостта и зрелостта, така и на старостта. Това според мен, разбира се. Според други това може да е общия фон, другите, старите, младите, болните, здравите и т.н.

# 172
  • Другата България
Ами познавам да ти кажа, работя с повечето по-млади от мен, сина ми е на 22 и покрай него пак доста  "дечурлига" срещам, и набори негови, и по-малки....а и имаме училище в квартала и минавам оттам, в двора по пейките следобяд и вечер и на по 12-13 имам чувството, че пушат седящи и стоящи.....дано да им дойде акълът, на мен не ми дойде, на сина също досега Tired ooooh!, дано се променят нещата.
За втората част на поста ти съм абсолютно съгласна.

# 173
Луна,
от горните неща много могат да се оспорят, но едно е трудно да отречеш -
в България от последните десетилетия старостта традиционно е считана за болест, за нещо унизително, натикана е в миша дупка и представителите й не се радват на никакво уважение, което удря пряко върху тяхното достойство и качество на живот.
В други държави общувам и съм общувала предимно с млади хора, та не смея да обобщавам, но ми се струва, че при нас сме довели това низвергване на възрастните до ексцесия. Стойността на пенсията е най-малкото.

И това за мен е проблем, който не е индивидуален.

# 174
Имам чувството, че някои хора нямат абсолютно никакви контакти с възрастни над 50. Държат се като диваци с тях. Сякаш нямат родители. Не става въпрос за форума, а за реала.

# 175
  • София
Аз по време на майчинството цяла агитка с баби си бях събрала. С всичките си имам приказка.

# 176
Стига ми да погледна Главната улица- походка, стил, цялостен облик.
И да си направя изводи как биха се развили тия индивиди- жени с никакъв
атлетизъм, мъже с излишни мазнини още на 25...

Разбира се, че може да се говори за цели поколения. Храната им е различна,
движението им е различно, дори отношението. Сега хората са много по-малко
личности, много повече продукт на средат- реклами, моди.

# 177
Както и хора над 50-60, които нямат никакви допирни точки с младата и активна част от населението... сякаш нямат деца.

Късането на връзката е и от двете страни, де, но според мен това е страшен проблем, и една от причините за почти пълната липса на памет.

П.П. Мамасита, повтаряй си мантрите, ти нали не си тлъста пушачка и си атлетична - кво ти пука?

# 178
Аз също съм на мнение , че всяко следващо поколение е по-информирано , по-поддържано и по-добре изглеждащо . Peace
Изключения винаги има , неразумни хора също . Тийнейджърите не ги смятаме , тогава всички искат да опитат от всичко , бунтарски период е . Wink

Но самата тенденция на удължаване на средната продължителност на живота говори достатъчно  . Peace

# 179
  • Другата България

Но самата тенденция на удължаване на средната продължителност на живота говори достатъчно  . Peace

newsm78 Това статистика ли е или предположение?

Общи условия

Активация на акаунт