Баба каза така-4

• 145 880
  • 568
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Освен билката очанка и вода събирана от "плачеща" лоза какво друго за конюнктивит и секрети?За дете питам Rolling Eyes

# 121
  • Варна
Почистване с тампон напоен със сребърна вода или разтвор на настойка от невен.  Peace

# 122
  • Пловдив
Аз капя сребърна вода в окото по 1 капка в око и на малкия и себе си съм пробвала. Лекар ми го е казал.

# 123
  • у дома
Момичета,мога ли да давам джинджифил на 5г.дете?

# 124
  • Пловдив
Уф...незнам за джинджифил,ама аз прочетох комрес за очите от суров картоф и сложихме за кратко на очите,а то се зачерви и около тях ooooh! Tired Нещо като реакция явно стана...

# 125
  • в огледалото на живота
Може!Но в по малки количества+добавка на мед в него.

# 126
  • у дома
  bouquet
имам захаросан,но не знам колко мога да дам.

# 127
  • в огледалото на живота
  bouquet
имам захаросан,но не знам колко мога да дам.
Може да го разтопиш на водна баня,но на бавна температура,да не ври силно водата.
Аз правя следните пропорции:
Два по-големи корена джинджифил се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 200гр. мед.Сместа се консумира 3-4 пъти дневно по 1с.лъжица/за деца кафяна/
Резултата се усеща до ден,два най-много в положителен аспект!
Може и сух джинджифил да си купиш от супермаркета,но пресния е с по-ефикасен.

# 128
  • София (Възраждане)
Ужакно люто е за децата, не вярвам детето да поеме много, така че то само ще си ограничи дозата. Аз пробутвам малка лъжица в чаша фреш, но въпреки това пищи:)

# 129
  • Пловдив
Имаше рецепта със сух джижджифил на прах на върха на ножа+масло или мед,разбърква се и така се дава.Беше за гърло.

# 130
  • София
Ужакно люто е за децата, не вярвам детето да поеме много, така че то само ще си ограничи дозата. Аз пробутвам малка лъжица в чаша фреш, но въпреки това пищи:)
Аз слагам много малко джинджифил, като опитвам преди това, за да видя колко люто е станало  Peace Моите също не го харесват. Мога да дам 1 лъжица и след това следва бойкот. Но засега ряпа с мед са склонни да хапват.

# 131
ряпата с мед е страхотна, не съм вярвала че така бързо ще подейства. кашлицата беше толкова тежка..... за един ден три лъжички и всичко изчезва.

# 132
  • София
ряпата с мед е страхотна, не съм вярвала че така бързо ще подейства. кашлицата беше толкова тежка..... за един ден три лъжички и всичко изчезва.

Бе върнах се назад да видя как се приготвя тая ряпа ама не я намерих. Това ония метод ли е дето се пробива ряпата отгоре се изрязва капачето сипва се меда и се чака да се изцеди през нея или пък настъргана ряпа с мед.

# 133
  • в огледалото на живота

Бе върнах се назад да видя как се приготвя тая ряпа ама не я намерих. Това ония метод ли е дето се пробива ряпата отгоре се изрязва капачето сипва се меда и се чака да се изцеди през нея или пък настъргана ряпа с мед.
Дълбаеш ряпата дядо хаджия  Peace
Вътре меда и оставаш поне 12ч. да отлежи хубаво,за да пусне сок.
Аз го правя вечер и на сутринта е готова.
Хубаво е да я сложиш в някакъв съд,че протича.

# 134
  • София (Възраждане)
Ако е спешно, стържеш / пускаш в чопър и налагаш със захар или мед. Слагаш под наклон за да се стича сокът. За по скорострелен резултат - захар. Имаш първата доза след няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт