Баба каза така-4

• 145 882
  • 568
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, разболях се жестоко от някакъв гаден вирус и ми излязоха два херпеса. Мазах ги със жълтото, след изгарянето на вестници-нищо, мазах ги с веро-мерц -нищо, сега държа чеснова скилидка върху тях, предложете ми нещо ефикасно, ужасно гадни са.  ooooh!

Най-бързо минават с нищо като не се мажат.

Замразен и настърган прополис 30 гр. , се слага в 100гр. зехтин в отворен съд, да седи на тъмно 10 дена , след което се капе от зехтина  в носа при хронична хрема и синузити .На мен ми излекува хронична хрема . Също може да се мажат възпалени венци .

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 00:27 от adelinda

# 106
    Радвам се, че има млади жени, които се вслушват в "опита на опитните", както казваше дядо ми. Самата аз съм гледала децата си с мисълта, че онова, което знаят бабите, е проверено с векове и няма как да не е добро, която и се доказа с времето...

# 107
  • София
Здравейте,
нашата алергична кашлица уж премина в хрипове и леко свиркане. Предадох се на инхалациите с Вентолин.Поне се откашля добре и сега е добре;)
Обаче се чудя дали има друг природен начин за справяне с тези хрипове?Някой има ли лични наблюдения?

# 108
  • в огледалото на живота
Здравейте,
нашата алергична кашлица уж премина в хрипове и леко свиркане. Предадох се на инхалациите с Вентолин.Поне се откашля добре и сега е добре;)
Обаче се чудя дали има друг природен начин за справяне с тези хрипове?Някой има ли лични наблюдения?
Вентолинът ще разшири бронхитите и ще облекчи спазмите,а стях ще изчисти и всякъкви храчки,секрети и хрипове.
Набави си овлажнител и включвай в стаята за определено време.Също много помага в такъв случай  Peace
Чай от подбел или босилек/последното е леко горчиво,може да подслаждаш../
Джинджифил/настърган /с мед действа отхрачващо.

# 109
  • София
Здравейте,
Вентолинът ще разшири бронхитите и ще облекчи спазмите,а стях ще изчисти и всякъкви храчки,секрети и хрипове.
Набави си овлажнител и включвай в стаята за определено време.Също много помага в такъв случай  Peace
Чай от подбел или босилек/последното е леко горчиво,може да подслаждаш../
Джинджифил/настърган /с мед действа отхрачващо.
Овлажнител имам от дълги години и го ключвам всяка вечер. Чай от босилек смесен с мащерка пие по литър и нещо през уикенда. И въпреки това направихме хрипове.
Нищо де. За сега се оправяме леко и бавно. Носът малко ни хърка, но предполагам е от многото секрети, които иѝлиѝат от както е на вентолин.Преди това ги нямаше. Кашлица вече почти няма.Чвно добре е отхрачила още първият път, когато се скъса да кашля.

# 110
  • София
Bunnie, ако имаш дюли, ползвай семките и около семките за чай. Много облекчава кашлицата. Може и изсушено да се ползва.

# 111
здравейте,
и ние прихванахме вируса . температурата беше много висока и реших да пробвам рецептата с белтък.
получи се ужасна алергична реакция. намазаните места силно почервеняха и избиха големи пъпки . много се уплаших. не знам правилво или не , но я грабнах и веднага в коритото за да отмия всичко. когато я извадих от водата започна да посинява. стана ледено студена. облякох една жилетчица и тялото и крачетата се постоплиха, но дланите и стъпалата държах близо три часа в ръцете си за да ги топля . обувах терлици , слагах ръкавици, загряти чорапи с морска сол........ нищо не помагаше.  иначе яйце си хапваме и не сме имали алергична реакция.
така че имайте едно наум.

# 112
Аз свалям температура само с вода.Като дигне висока температура я слагам във ваната с вода чиято температура е със температурата на тялото на детето и така около 20мин(естествено без главата да се мокри).После ако е много топло челото го охлаждам с кърпа с вода,а на ръцете и краката само ако са топли увивам с кърпа с вода и малко оцет и пиеме страшно много чайове(пак вода)
Да чукна на дърво отодавна не сме дигали висока температура , незнам дали защото им давам клеева тинктура или защото не давам температуросвалящи лекарства преди да дигнат 38,6"С.

# 113
  • София
Аз напоследък съм се зачудила дали това, че не вдигаме температура или ако вдигнем е съвсем лека- около 38-38.5 е добре или лошо?
Нали температурата показвала, че организма се бори с нещо.....

# 114
Аз напоследък съм се зачудила дали това, че не вдигаме температура или ако вдигнем е съвсем лека- около 38-38.5 е добре или лошо?
А дали температура 38.5 е лека? newsm78

# 115
  • Пловдив
Прегледах съветите и ще си позволя да дам 2 работещи, които не прочетох тук.
1. За разтройство - в моето семейство действа безотказно. Гълта се и 1 или 2 сурови бобчета (зрял фасул), като хапчета. Много хора не ми вярват, че помага, но на мен ми е помагало винаги безотказно, а и винаги е налично в дома.
2. За понижаване на висока температура. Не знам дали е приложима за наистина малки бебчета, но аз от как се помня майка ми ни е лекувала така. Т.е. някъде от 4-5 г. възраст го помня. Няма мокри чаршафи, няма охлаждане и т.н. Точно обратен е търсения ефект. Загряване. Краката в гореща (истински гореща, без "крехкото създание няма да го понесе") гореща над 40 градуса вода с едра морска сол. Топят се бавно и с търпение, а през това време тялото е навлечено с дебел пуловер, а на главата шапка. Като падне температурата на водата се долива нова гореща и така 2-3 пъти. Крака се подсушават, слага се дебел панталон и вълнени чорапи. Болния се увива в  юргани и одеала, вкл. шапка на главата, така че да се задушава от жега (сега си пускам и ел. одеало) и да протестира не се обръща внимание. Периодично се проверява дали се е изпотил болния, защото това е целта. Като се изпоти до мокро се изважда за кратко от леглото и се преоблича напълно, не бива до стои в мокри дрехи. Оставя се вече в леглото с нормални завивки. Изпотяването е гаранция, че темепературата се е нормализирала. До ден днешен се лекувам така, съчетано с Парацетамол.
Абе другото е, че за моята майка няма капризи и в 90% от случайте лечението не е безболезнено, но е на принципа по-добре малко болка сега, отколкото болно дете цяла зима.

# 116
Добре е Simple Smile Защитните сили на организма са силни и се борят с болеста.
 Според европейските норми границата, до която температурата може да не се сваля с “ударни” мерки, е 39,4 градуса.   Още щом живакът се качи над 38, в имунната система настъпват качествени промени. При 38,5 вече тялото образува 20 пъти повече фагоцити - това са клетките воини. Те са пъргави и особено агресивни и атакуват чуждия агресор. Така температурата се явява първата естествена защита на организма, която му помага - убива патогенните вируси и бактерии или потиска развитието им.

# 117
  • Пловдив
Температура 38.5 не е лека, но миналата година пак по горе описания начин я прекърших за 1 сутрин. След 2 часа бях се препотила и свалила температурата, а след 5 имах сили дори да изляза на вън. вярно е, че аз съм голям човек, а не дете.

# 118
Прегледах съветите и ще си позволя да дам 2 работещи, които не прочетох тук.
1. За разтройство - в моето семейство действа безотказно. Гълта се и 1 или 2 сурови бобчета (зрял фасул), като хапчета. Много хора не ми вярват, че помага, но на мен ми е помагало винаги безотказно, а и винаги е налично в дома.
Това нали не го предлагаш за малки деца.
Няма да забравя случая с детенце на 2 години , което не видели че е взело бобено зърно. То го глътнало боба беше заседнал в трахеята и когато се надул детето се задушило Sad

# 119
  • Пловдив
Нямам малки деца.
Прилагали сме го само при хора на възраст, в която могат да осъзнаят, че това се гълта, като хапче. Не се вдишва. Едно мъничко дете на 2 г. предполагам и хапче не може да глътне, та камо ли да му се дават разни неща (бобчета) да ги гълта с вода. За толкова мънички деца лекарствата не са ли асмо сиропчета (в течна форма)?

Общи условия

Активация на акаунт