Баба каза така-4

• 145 895
  • 568
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, някой с рецепта за ечемик?

Много внимателно натъркай мястото със злато / пръстен напр./. Прави го по няколко пъти на ден.
Чиста кърпа, много добре затоплена се слага на мястото около 5-6 минути. Може и повече, не вреди. Важното е кърпата да е топла. Прави се няколко пъти на ден.
Успех!  Grinning Grinning

# 91
  • Пловдив
за присипналото гърло
има едно българско чудо наречено небет шекер.
 Напоследък го срещам все с китайски призход. Има ли някъде български.
Аз купувам ето този бг: http://bio.kasida.bg/nebet-sheker-67-gr-17-9571.html и този: http://www.balkanica.es/3572-8816-thickbox/67-gr-caramelos-anti- … -nebet-sheker.jpg
Има ги по доста хр, магазини и аптеки.

# 92
Моя позната още в началото налага херпеса с гореща лъжица докато тя изстине. Аз все още не съм пробвала,защото нямам такъв,но тя твърди,че помагало и не позволявало на херпеса да се развие.

# 93
  • Варна
Това звучи доста болезнено Sad, не знам дали бих се осмелила да го пробвам.

# 94
  • Sofia
Моя позната още в началото налага херпеса с гореща лъжица докато тя изстине. Аз все още не съм пробвала,защото нямам такъв,но тя твърди,че помагало и не позволявало на херпеса да се развие.
За херпес, натърква се със сода. И се пие аспирин за температурата да спре да избива херпеса.

# 95
Не знам дали не го писах в предната тема, но ще го кажа сега: Като усетиш, че ще ти излиза херпес, намажи мястото с ушна кал (задължително от твоето ухо). Знам, гадно звучи, но е мнооого стара рецепта и казват, че помагало безотказно.

# 96
  • Талант на 2012,2013 г.
На мен са ми казвали, но никога не съм го пробвала... Дървената лъжица или лопатка с която се готви да се нагрее. И с нея да се притисне. Ноо аз не посмях да го направя. И при мен си изби, а аспирин беше немислимо да пия, защото бях с изваден зъб и така... Rolling Eyes

# 97
Момичета, разболях се жестоко от някакъв гаден вирус и ми излязоха два херпеса. Мазах ги със жълтото, след изгарянето на вестници-нищо, мазах ги с веро-мерц -нищо, сега държа чеснова скилидка върху тях, предложете ми нещо ефикасно, ужасно гадни са.  ooooh!

# 98
  • София
От чесновата скалидка може да получиш рани.

# 99
  • София
MoМичета аз да ви кажа нещо за алергична кашлица. Понеже детето вчера кашля сигурно към 2 часа, по малко, но без прекъсване се сетих за сиропа Септилин на Хималая. ДАдох няколко пъти на детето и нощес въобще не е кашляла ,нито пък от сутринта:) Сега ще продължа да давам още известно време сутрин и вечер че снощи сериозно се стреснах:)

# 100
  • в огледалото на живота
MoМичета аз да ви кажа нещо за алергична кашлица. Понеже детето вчера кашля сигурно към 2 часа, по малко, но без прекъсване се сетих за сиропа Септилин на Хималая. ДАдох няколко пъти на детето и нощес въобще не е кашляла ,нито пък от сутринта:) Сега ще продължа да давам още известно време сутрин и вечер че снощи сериозно се стреснах:)
Добър е  Peace
Биокс Тими е на същия принцип;с екстракт от чиста мащерка без излишни добавки на друго.

# 101
Здравейте момичета, темата е страхотна и много неща научих от нея! Аз също съм привърженик на алтернативни методи на лечение. Искам да ви питам, как се прави инхалация с прополис? Ще бъда благодарна на всеки отговор!

# 102
  • Варна
За пръв път чувам за инхалации с прополис. У дома пием спиртен разтвор на прополис (на капки).

# 103
  • София
Не е само с прополис, а и с други етерични масла:
http://bilki.bg/galapro-raztvor-za-inhalatsii-s-propolis-galafar … skopie-50-gr.html
Много хубава тема - благодаря!   bouquet
Мисля, че е добре да се обърне внимание на профилактиката за предпазване от вирусни и инфекциозни заболявания. Доста от тях сте описали за лечение на заболяванията. Прополиса е едно от нещата, което се взима превантивно. Друго което си правя от тази есен е джинджифил с мед - изстисквам сока и смесвам с меда до поносимост на лютивината. От скоро си купих уред за сребърна вода - ползвайки я ежедневно, изчиствам организма от вируси, бактерии и други вредители. Ехинацеята също може да се ползва превантивно. А по-възрастните помните ли сутрешната лъжица рибено масло? Това е така неречената днес Омега 3 - засилва имунитета. Всичко това давайте и на децата в по-малки дози според годините и килограмите. Но това са неща, които не могат да се предозират. За витамин ц-то и мултивитамините си знаете, но да са от естествени източници, а не синтетични. Чесъна също е естествен антибиотик - вече го има и на капсули, за да не миришем на околните. Пробиотика и  е също с действие за засилване на имунитета.
Много стана. Нека и други да напишат какво правят за засилване на имунитета и прадпазване от вируси.

# 104
Благодаря, Maya!

Общи условия

Активация на акаунт