Баба каза така-4

• 147 398
  • 568
  •   1
Отговори
# 285
  • в огледалото на живота
Здравейте, може ли нещо против косопад- ефективно?  Confused Благодаря Peace
Рициново масло;мед ;жълтък;кисело мляко  Peace

# 286
Здравейте, може ли нещо против косопад- ефективно?  Confused Благодаря Peace
Рициново масло;мед ;жълтък;кисело мляко  Peace
Благодаря ти, а в какво съотношение да ги ползвам? Peace

# 287
  • в огледалото на живота
Зависи от дължината на косата.Моята е средно дълга;под раменете.
Слагам 100гр.кисело мляко;1.сл. рициново масло,1 жълтък,1с.л мед.
Обърквам хубаво и нанасям първо върху скалпа,после и в дължините.Разчесвам с гребен и увивам косата с найлонова шапка,а отгоре затоплена хавлиена кърпа.Минимум 2 часа стоя.
Добре е на замърсена коса преди измиване да се прави.После шампоан и балсам според нуждите.
2седмично и постоянство и търпение....ще се видят резултатите скоро  Peace

п.п:Белтъка използвай за лицето,разбит на пяна като за целувки.Изчиства лицето,стяга порите  и подобрява тена и тургора на кожата.

# 288
  • Пловдив
Да ми предложите лек за пърхут и мазна коса за 20г момче?

# 289
Моя прителка се оправи с продуктите на Грийн Мастър пък имаше доста сериозен проблем с пърхута и омазняването. Иначе по назад в темата мисля бяха обсъждали и бабини методи. Ако искаш прочети малко по назад.

# 290
Зависи от дължината на косата.Моята е средно дълга;под раменете.
Слагам 100гр.кисело мляко;1.сл. рициново масло,1 жълтък,1с.л мед.
Обърквам хубаво и нанасям първо върху скалпа,после и в дължините.Разчесвам с гребен и увивам косата с найлонова шапка,а отгоре затоплена хавлиена кърпа.Минимум 2 часа стоя.
Добре е на замърсена коса преди измиване да се прави.После шампоан и балсам според нуждите.
2седмично и постоянство и търпение....ще се видят резултатите скоро  Peace

п.п:Белтъка използвай за лицето,разбит на пяна като за целувки.Изчиства лицето,стяга порите  и подобрява тена и тургора на кожата.
Благодаря, моята е по-къса. Peace Ще пробвам, дано да има резултат.  bouquet

# 291
  • у дома
дъщеря ми е отново с отвратителната суха кашлица-где що прочетох направих и давах
Сега и шибнах 1 ванилия в 1с/л.мед,но съм в чуденка дали не е много ванилията,да не взема пък да й стане нещо.
Абе как се оправят хората със сок от ряпа,лук и не знам кво си,ние не можем,най-сигурното е АБ и усещам,че е близо тоя момент  Whistling

# 292
Просто трябва търпение и постоянство в даването Peace
Аз гледам носа да е винаги отпушен духаме често сополите или дърпам с помпичка (зависи от възрастта) ,мед и лук(нарязан) сутрин и вечер по 2-3 лъжички може и на обед .Също така правя и мед и сода и давам вечер преди лягане и ако чуя че кашля през нощта една лъжичка и до половин час кашлицата спира.

# 293
  • София
Момичета, а нещо ефективно за кокоши трън знаете ли?
Щерката има на крачето. Слагам салицилови лепенки вече почти седмица, но няма видим ефект - само кожата омекна отстрани, побеля, но самото трънче не излиза. Не искам да я натискам и да чопля мястото...

# 294
  • Пловдив
Щерката има на крачето. Слагам салицилови лепенки вече почти седмица, но няма видим ефект - само кожата омекна отстрани, побеля, но самото трънче не излиза. Не искам да я натискам и да чопля мястото...

Преди години имах на петата, но не един а много.
Правих си подложка от пчелен клей, който да покрива цялото място. В началото с един стар, когато свърши си купих нов, който беше по-силен и ми прогаряше кожата, но не беше страшно.
Та...всичко изчезна!

# 295
Здравейте! Една рецепта за високо кръвно,изпробвана,дори човекът,който я е приложил спря да пие хапчета. 700гр мед, 30 листа индрише, 30 сурови бадема, 3 лимона. Индришето,бадемите и лимоните(с корите) се смилат и се прибавят към меда. Всяка сутрин на гладно се хапва по една супена лъжица. Редактирам се с рецепта за гнойни пъпки- сварен изстинал ориз се поставя върху мястото с марля,при възможност да се преспи с него. Пак за гнойни пъпки сдъвкано от мекичкото на хляба се налага върху мястото.

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 22:39 от Жaбa-Жaбурaнa

# 296
  • на острова на мечтите

Преди години имах на петата, но не един а много.
Правих си подложка от пчелен клей, който да покрива цялото място. В началото с един стар, когато свърши си купих нов, който беше по-силен и ми прогаряше кожата, но не беше страшно.
Та...всичко изчезна!
О, ще пробвам. Мъж ми има на стъпалото, но с лепенки не изчезна, а побеля кожата наоколо, както в случая със Спасова. Как точно го използваш пчелният клей!? И аз имам един по-старичък, но ще пробвам още тази вечер. Предполагам, че трябва да го загрея, защото е твърд?

# 297
  • Варна
Как се сваля висока температура 39.5, когато крайниците на детето са много студени?

# 298
  • Кюстендил
На моята дъщеря винаги са й студени крайниците, когато вдигне висока температура. Това, което правя аз е: намазвам мед отдолу на стъпалата и обувам чорапки; компрес с оцет,  белтък и мъничко вода на китките и от същия бъркоч напоено памуче на пъпчето. Това, което дава почти мигновен ефект е хладък душ в банята директно.
Пожелавам бързо оздравяване на детенце.

# 299
  • Варна
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт