Баба каза така-4

• 146 202
  • 568
  •   1
Отговори
# 270
При мен не е за дете, а за възрастен . сега направих смес мед +сода , дано има поне малък резултат.

# 271
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
щом е възрастен - да дъвче чесън по-дълго и по малко да преглъща, компресите с извара, гаргари (лайка, сода, солен разтвор). джинджифилът и салвията на чай също стават...

# 272
Как се прави гаргарата с лайка и сода ? И по колко време ?

# 273
  • у дома
няма хомеопатично лекарство за гърло. хомеопатията лекува по друг начин.
38С не е висока Т и спокойно можеш да я оставиш. давай повече течности.
вдигане на телесната Т е защитен механизъм на тялото да се предпазва от болести и свалянето й само удължава лекуването, защото де факто се спира естествен механизъм.

Алетеа, за дете ли?
компрес с извара на гърлото. парче плат, отгоре извара и марля. слага се на гърлото и се слага шал.

мед за смучене. може и мед с джинджифил вътре, но става люто... може и чай от джинджифил и салвия или само салвия.
защо да няма?На Баорон"меркуриус" ни действа безотказно.Ангинхил също

# 274
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Как се прави гаргарата с лайка и сода ? И по колко време ?

прави се чай от лайка и се гаргари.
разтваря се сода във вода и се гаргари.
колкото време може, толкова. аз повече от 1 мин. не мога. колко често - зависи колко го боли и дали му носи облекчение.
последният път като ме болеше гърло, нито мед, нито чай ми донесе подобрение, а ме болеше горе до ушите вече, та правих гаргара с водата за уста - вътре е с етерични масла. това ми помогна.

защо да няма?На Баорон"меркуриус" ни действа безотказно.Ангинхил също

защото това не е хомеопатично лечение. Peace
като ти помагат - давай, но хомеопатията лекува човекът като едно цяло, съотвено няма едно и също лекарство при болки в гърлото за всички хора както и болките в гърлото не са винаги едни и същи - един път едвам преглъщаш, друг път все едно косъм имаш вътре и т.н. Wink

# 275
  • Пловдив
Аз съм правила гаргара с чай от лайка и сода в него.
На детето правя компреса с извара.

# 276
При болки в гърлото се прави чай - около 300мл вода, 3 дафинови листа и 3 обикновени лукчета.Облекчава почти веднага.
Пила съм и затоплена кока-кола, може и гаргара с нея.

# 277
Благодаря много за споделената гаргара с чай от лайка и сода , помогна много !!!

# 278
  • София
За диария - няколко сушени дренки (лятото може да си купите една чашка пресни от пазара, сушите ги върху хартия на терасата, прибирате в бурканче и се ползват 1-2 години при нужда). Става за деца, но на възраст, в която могат да отделят костилката, за да не се задавят.

И едно предупреждение, което знам от УНГ специалист - никога не се капе/слага лук или чесън в ноздрите. Опасно е дори при възрастни, имало фатални случаи. За капки, производни от лук и чесън, нищо не знам, но предвид горното не бих рискувала, особено с деца.

# 279
Веднъж пробвах да си капя лук в носа по препоръка. Предпочетох да умра  Laughing Болката е умопомрачаваща. Текнаха ми очите, текна ми носа, и аз се разтекох. Повече не повтаряб този ад.
На мен Ангин Хил не ми помогна, на детето не знам, но мисля че по скоро не. Тонзилотрен на малкия му действа много добре, аз не съм ползвала. При мен гърло ме боли от 2 години насам само и единствено от афти. Получава се като обрив в гърлото и горе по небцето. Пробвам вече различни варианти, До сега Нистатин ме спасяваше, но последният път и той не помогна макар стрит и директно намазан. Хапчетата за смучене пък изобщо не помагат. Бонбонки.

# 280
  • у дома
Малката беше с афти-изписаха й ШС4 и "боракс"хл на боарон-мина й за 2/3 дни.Мазах няклоко пъти с клеева тинктура.
Дано и на теб помогнат  Peace

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 18:07 от dgidgi

# 281
Не бях чувала за Боракс. Ще се пробва при нужда. Клеевата тинктура не ми помага, напротив дори по зле става с нея  Rolling Eyes
Благодаря  Hug Дано не се налага изобщо да се ползва  Praynig

# 282
Здравейте, може ли нещо против косопад- ефективно?  Confused Благодаря Peace

# 283
  • Sofia
Веднъж пробвах да си капя лук в носа по препоръка. Предпочетох да умра  Laughing Болката е умопомрачаваща. Текнаха ми очите, текна ми носа, и аз се разтекох. Повече не повтаряб този ад.
На мен Ангин Хил не ми помогна, на детето не знам, но мисля че по скоро не. Тонзилотрен на малкия му действа много добре, аз не съм ползвала. При мен гърло ме боли от 2 години насам само и единствено от афти. Получава се като обрив в гърлото и горе по небцето. Пробвам вече различни варианти, До сега Нистатин ме спасяваше, но последният път и той не помогна макар стрит и директно намазан. Хапчетата за смучене пък изобщо не помагат. Бонбонки.
За афти сода за хляб се намазва.
Здравейте, може ли нещо против косопад- ефективно?  Confused Благодаря Peace
Крем за бръснене КАРО измиваш косата и спира да пада.

# 284
Мерси, но не помага. При мен излезе, че е срив на имунната система. И да мажа вече ефект няма, но тайно да се похваля, че скоро не са ми се появявали афтите. Дано не се появят повече. Май пак ще почна един курс с витамини. Не знам кое ме спаси, но като се замисля от как спрях да кърмя и нямам афти  Rolling Eyes

За косопад не мога много да помогна, но в нета има много бабини начини. Би трябвало и на първа страница на тази тема да има. Знам също, че на всяка глава различна рецепта действа  Peace Така че трябва да се пробва до нацелване на подходящата.

Общи условия

Активация на акаунт