Баба каза така-4

• 146 031
  • 568
  •   1
Отговори
# 360
  • София (Възраждане)
Компрес със сърцевината на лук, май трябваше и да се позапече, или със зелеви листа.

Благодаря! Има ли значение, колко време ще държа лука?

За съжаление не зная  Cry

# 361
  • София
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали компрес или някакъв бабин илач за болка в коляното, малко е подуто и ми е трудно да вървя? Предполагам, че е преуморено, но не съм ходила още на лекар.
Благодаря!

1-2 листа прясно зеле, тези, които изхвърляме и не ги готвим се слагат върху оттеклото коляно, превързва се с бинт, преспиваш. На сутринта се маха компреса и мястото се измива само с хладка вода. Хубаво е крака известно време да не се натоварва, повече да се лежи и крака върху възглавница.Компреса може да се прави няколко поредни вечери, до пълното оправяне на коляното.

Изпробвано, с доказан резултат! Успех!

# 362
И аз тук. Simple Smile Интересни неща може да научи човек.

# 363
  • София
Здравейте,
бихте ли ми препоръчали компрес или някакъв бабин илач за болка в коляното, малко е подуто и ми е трудно да вървя? Предполагам, че е преуморено, но не съм ходила още на лекар.
Благодаря!

1-2 листа прясно зеле, тези, които изхвърляме и не ги готвим се слагат върху оттеклото коляно, превързва се с бинт, преспиваш. На сутринта се маха компреса и мястото се измива само с хладка вода. Хубаво е крака известно време да не се натоварва, повече да се лежи и крака върху възглавница.Компреса може да се прави няколко поредни вечери, до пълното оправяне на коляното.

Изпробвано, с доказан резултат! Успех!

Много благодаря за всички съвети! Голям късмет е, че ви има!  bouquet bouquet bouquet

# 364
   Да допълня - по-ефикасно е, когато зелевите листа се начукат с дървения чук за пържоли и се поръсят с оцет, по възможност ябълков (аз дори ползвам утайката на домашен ябълков оцет) - отокът и болката изчезват още след два-три компреса през нощта.

# 365
Здравейте,присъединявам се в темичката ви,която ми е много интересна. Hug

# 366
  • Кьолн
Здравейте момичета!
 Не знам дали не съм задава и друг път въпроса си тук в темата.Извинете ако е така,но много ми е спешно.Кажете ми моля лек за уголемени сливици! Предварително благодаря!

# 367
  • Пловдив
а нещо да е помогнало за алергии при дете на 10г?

# 368
  • Sofia
Чай от листа на малини и къпини,както и от коприва подобряват състоянието при алергии. Изпробвано е от майка ми и мен Peace

# 369
  • Пловдив
Чай от листа на малини и къпини,както и от коприва подобряват състоянието при алергии. Изпробвано е от майка ми и мен Peace
По отделно всяко или в комбинация?

# 370
  • Sofia
Аз съм ги пила отделно.
Срадах 10год от алегрии,невродермити и всякакви кожни ужасии,всичко съм пробвала в/у себе си,не знам какво ме излекува,но беше кошмарен период в живота ми Sad

# 371
За всякакви болки, отекли колена, ръце, оток от операция и с неизвестен произход препоръчвам многократно използвано върху мен, децата и други хора сладко тесто. Равни части брашно, вода и захар /например по 1 с.л/ Размесва се гъсто тесто. Може да се добави брашно или вода ако е нужно, за да стане гъстичко. Лепва се на памучно двойно парче и после на болното място за през нощта. Може да се използва ластичен бинт на трудно за закрепване места.
Действа безотказно на болките и отока.

# 372
Здравейте!След бременността ми се появиха няколко брадавици и разширени вени.Някой знае ли изпитани  средства за домашно лечение и премахване на брадавицата?
Хубава вечер!

# 373
За разширените вени най-доброто е:
 Всеки дена краката на високо, на стената поне 30-40 градуса за 10 мин. Докато са вдигнати краката, може да се масажират по -посока към сърцето. Ако се прави 2 пъти на ден , няма да има проблеми с разширени вени, освен ако начина на живот е много нездравословен.

За Брадавици знам, че се се третират с ябълков оцет.
Успех!

# 374
За разширените вени най-доброто е:
 Всеки дена краката на високо, на стената поне 30-40 градуса за 10 мин. Докато са вдигнати краката, може да се масажират по -посока към сърцето. Ако се прави 2 пъти на ден , няма да има проблеми с разширени вени, освен ако начина на живот е много нездравословен.

За Брадавици знам, че се се третират с ябълков оцет.
Успех!

Hug
Задължително ще пробвам,  благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт