Баба каза така-4

• 145 988
  • 568
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Mislq,
да питам за Сладкото тесто директно върху кожата ли се слага или примерно в памучен плат и самия плат с тестото на болното място?
Детето често го болят стъпалата отдолу и мисля да го пробвам това тесто,но се чудя директно го мажа и обувам чорап или на парче плат и после чорапа... newsm78

# 376
  • София
Здравейте,
Да попитам за илач против кокоши трън за детето? На 8 г. е. Пробвахме с лепонки Урго, има ефект, но не се е махнал.
Благодаря предварително!

# 377
  • София
Да споделя за Сладкото тесто:снощи детето отново го заболя  този път едното стъпало и реших да го изпробвам.На детето му се ревеше от болка и бих дала Нурофен веднага,но забърках от въпросното тесто и намазах директно стъпалото и отгоре обух два чорапа.За по-малко от час му мина болката.Оставих го да спи така.Сутринта измихме крачето.
Сърдечно благодаря на Mislq за споделената рецепта! bouquet Hug Peace

# 378
Да споделя за Сладкото тесто:снощи детето отново го заболя  този път едното стъпало и реших да го изпробвам.На детето му се ревеше от болка и бих дала Нурофен веднага,но забърках от въпросното тесто и намазах директно стъпалото и отгоре обух два чорапа.За по-малко от час му мина болката.Оставих го да спи така.Сутринта измихме крачето.
Сърдечно благодаря на Mislq за споделената рецепта! bouquet Hug Peace
Какво е това " вълшебно " тесто?
Намерих го, ще пробвам още тази вечер.

# 379
  • Пловдив
Здравейте,
Да попитам за илач против кокоши трън за детето? На 8 г. е. Пробвахме с лепонки Урго, има ефект, но не се е махнал.
Благодаря предварително!
Изпитано лично, кокоши трън се маха с пчелен клей.
Отчупваш едно зрънце, колкото да покриеш трънчето.
Отгоре залепяш лепенка и така се нощува.
Като сложа лепенкта натискам отгоре, за да се залепи добре клея към кожата.

# 380
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително!
Изпитано лично, кокоши трън се маха с пчелен клей.
Отчупваш едно зрънце, колкото да покриеш трънчето.
Отгоре залепяш лепенка и така се нощува.
Като сложа лепенкта натискам отгоре, за да се залепи добре клея към кожата.

Да, благодаря! Това го пробвахме, сложихме 2-3 пъти. Мазолът не се махна съвсем, но май черничкото като кокоши трън излезе. Чудя се, дали да слагам още и дали ще махне и мазола. newsm78

# 381
Преди имаше едно кремче- мазолек, а после го  спряха от производство,някой намирал ли е аналог, всичко друго съм пробвала против кокошия трън, не помага, разни мазила със салицил- гала, и другите не помня, нямаше полза

# 382
  • в огледалото на живота
Преди имаше едно кремче- мазолек, а после го  спряха от производство,някой намирал ли е аналог, всичко друго съм пробвала против кокошия трън, не помага, разни мазила със салицил- гала, и другите не помня, нямаше полза
Тук го дават в наличност:
http://apteka.framar.bg/30030493/мазолекс-унг-8-гр

# 383
  • София
Тук го дават в наличност:
http://apteka.framar.bg/30030493/мазолекс-унг-8-гр

Ще го потърся и аз днес в аптеките.

# 384
моето беше крем в тубичка и се казваше мазолек- без с, това в кутийката не знам дали е същото

# 385
  • Варна

Темата е изключително интересна и я следя. По веднъж годишно ми излизат кокоши тръни на палеца на ръката...близо до нокъта. Само с Гала ги махам. Лошото е, че се изисква търпение, докато се стигне и махне самият трън. Ще пробвам другия път и с клей.  bouquet

# 386
  • София

Темата е изключително интересна и я следя. По веднъж годишно ми излизат кокоши тръни на палеца на ръката...близо до нокъта. Само с Гала ги махам. Лошото е, че се изисква търпение, докато се стигне и махне самият трън. Ще пробвам другия път и с клей.  bouquet

А какво е Гала?

# 387
http://apteka.framar.bg/30018160/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA% … 8-10-%D0%BC%D0%BB

това има и други подобни на шол, но не помня името

# 388
  • Пловдив
нещо от тефтерите за "свирещи" гърди при дете на 10г.Кашлицата е рядко и вади храчки.

# 389
  • София
нещо от тефтерите за "свирещи" гърди при дете на 10г.Кашлицата е рядко и вади храчки.

Компрес на гърба - слага се вестник, който се маже с мед и  се посипва с нишадър от аптеката. Спи така цяла нощ.
За пиене - черна ряпа се купува, издълбава се да стане като чашка и се пълни с пудра захар. Като стане сокче, се пие, така няколко пъти на ден. Лекувала съм си бронхит с нея.
Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт