ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 18

• 79 585
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета, благодаря. В момента кремът ми е Филорга Time Filler, доволна съм от него. Изчаквам 15 мин. (според прочетеното тук!) между нанасянето на крем - основа - ФДТ. Ексфолирам два пъти седмично, всеки месец правя и гликолов пилинг. Но въпреки това промяна няма  Rolling Eyes

# 526
  • Пловдив
 Grinning Може и самия пилинг да не ти влияе добре. Специално за пилингите съм чела много противоречиви мнения.  Трябва да си намериш своята комбинация , доволна си от крема, но въпреки това има проблем с кожата ? Храненето също е много важно...друго , което се сетих-с какъв ексфолиант си и с какво почистваш лицето-в тези продукти много често има агресивни съставки, които изсушават и дразнят. Може и самия крем да не е добра основа за подбраните фдт... вариантите са много и трябва сама да нацелиш своя за съжаление.  Hug

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 15:30 от aH~

# 527
  • Австрия
Момичета, благодаря. В момента кремът ми е Филорга Time Filler, доволна съм от него. Изчаквам 15 мин. (според прочетеното тук!) между нанасянето на крем - основа - ФДТ. Ексфолирам два пъти седмично, всеки месец правя и гликолов пилинг. Но въпреки това промяна няма  Rolling Eyes

А какво ползваш за основа? Пробвай без  Peace

# 528
  • София
Благодаря много за отговорите. Притеснението ми беше дали аз правя нещо грешно. Но очевидно всичко е въпрос да уцеля продуктите и да си паснат добре. Ще направя някакви опити и ще докладвам. И ще ви следя с интерес. Коментирате продукти, които дори незнам, че съществуват  Embarassed Но като цяло не съм много на "ти" с грима  Rolling Eyes

# 529
  • Пловдив
Здравейте, може ли да ми препоръчате по-евтина база за грим. Досега не съм ползвала никаква... Кожата ми е суха, фон дьо тена ми е на Лореал

# 530
  • Пловдив
На Гарниер е евтина - Perfect Blur .

# 531
  • София
Здравейте, момичета. Моля за мъничко съдействие, че съм съвсем безпомощна по темата  Sad Проблемът е, че какъвто и ФДТ да нанеса, все стои на парцали, някак се "пресича". Не се разнася и не покрива равномерно, а се лющи  Cry Пробвала съм различни марки, но резултатът е същият. Последно си купих Ревлон - основа плюс ФДТ, пак не успявам да се справя. Същото се получава и като нанасям ББ крем. Не мога да коригирам този проблем и с пудра. Резултатът е плачевен независимо дали нанасям ФДТ с пръсти или с гъбичка. Кожата ми е смесена, зимата е по-скоро суха. Къде греша, според вас? Благодаря предварително!

Момичетата са ти дали много добри съвети, но има и нещо друго - ако кремът ти е на водна основа, а ФДТ на маслена е много възможно да се получи този ефект от това. Същото е и обратното - крем на маслена и ФДТ на водна. Просто водата и маслата се отблъскват едно друго и се получава това свличане и пресичане.

# 532
  • София
Роненето на даден продукт е въпрос на формулация на самия продукт и не би следвало други след / върху него си "пречат". Ползвам база за суха кожа, крем за суха кожа и отгоре фон дьо
тен за н/к кожа без липиди  и никога не ми се е случвало ронене. Ронене съм получавала от околоочен на Герлен, дневен на Ланком и Биотерм. Нищо не помогна тогава: нито изчакване да попият, нито употребата на фдт от същата "група".
Относно беленето, ако не се лъжа дерматолозите наричат това състояние "ксероза", често с рещано особено зимата. Редовното ексфолиране е важно. Винаги е важно кожата да е добра хидратирана, с подходящия крем (зимата по-богати на липиди). Ако е дехидртаирана, дебалансирана, никакъв фдт няма да стои добре, винаги ще е като маска, суховат, подчертаващ порите и несъвършенствата и т.н. Това е линк към статия за въпросното състояние.
http://www.baldaranov.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/1 … D0%BE%D0%B6%D0%B0

# 533
  • Пловдив
На Гарниер е евтина - Perfect Blur .
Купих си на Алверде, харесва ми как стои. Крем и база на Алверде, фон дьо тен на Лореал.

# 534
Аленка,мисля,че ти имаше и двете,та ще те помоля за сравнение  bouquet Чудя се между свободната пудра на Шанел и тази на Бен най newsm78 Коя стои по-добре на лицето?

# 535
  • Бургас
Благодарение на дадената ми пробичка от прекрасна съфорумка  Hug на Маc face and body днес съм с него и за сега мога да дам само положителни отзиви . Не съм лъснала ,а е почти 14  от 8 сутринта съм с него и отгоре метеорити . И се сля идеално с кожата. Усещам как това ще е следващия ми фдт , разбира се още го понося за да съм на пълно сигурна .

# 536
  • Пловдив
Извинявам се за въпроса, но какво означават BB cream и CC cream? Каква е разликата помежду им? А между тях и обикновения фон дьо тен? Единственото, което разбрах за тези кремове, е, че могат да се носят самостоятелно без фдт.

# 537
Изчетох цялата тема и видях много положителни отзиви за Double Wear на EL и Clarins - Everlasting. Чудя се на кой да се спра, защото проба не можах да взема.
Кожата ми е мазна и нищо не се задържа цял ден, въпреки че ползвам матиращи листчета, част от фон дьо тените, които ползвам "падат" до края на деня (Ползвала съм Виши и Буржоа основно)  Sad Имам несъвършенства за прикриване, както и склонност към образуване на акне.
Ревлон Колор Стей не ми седи добре на мен, нито седи достатъчно трайно.
Ясно ми е, че без корекция на грима, няма да седи 12ч, както пише по опаковките, но искам нещо, което да НЕ се свлича след като ползвам матиращи листчета (Катрис). Опитвах с пудра да нанеса лек слой за матиране, но се получава cakey ефект Confused
Търся фон дьо тен с полуматов завършек или dewy ефект, не обичам брашнения призрачен вид. държа да има средно към пълно покритие, което да седи естествено. Склонна съм да не е пълно, само ако седи естествено.

Като усещане и покривност харесвам Clinique Anti Blemish, но при мен се свлича бързо. Ако намеря нещо трайно със същата естественост ще съм супер доволна Crazy

Ако към него препоръчате и база, ще съм много благодарна Hug

# 538
Извинявам се за въпроса, но какво означават BB cream и CC cream? Каква е разликата помежду им? А между тях и обикновения фон дьо тен? Единственото, което разбрах за тези кремове, е, че могат да се носят самостоятелно без фдт.
Идеята е, че bb и cc кремовете би трябвало да съчетават едновременно грижата за кожата, защита от слънце и покритие на лек фон дьо тен. На теория bb (beauty/blemish balm) би трябвало да са по-слабо оцветени, а cc (color correction) да са с по-оцветяващо действие.
На практика има bb кремове, които са по-силно оцветени от cc, има кремове които нямат слънцезащита, има някои които са по-скоро леко оцветени кремове почти без ефект на грим, други които са си съвсем като фон дьо тен, но пък не усещаш полза за кожата си от тях и така нататък. В идеалният случай имаш хубав овлажняващ крем, който освен всичко дава и ефект на фон дьо тен с естествено покритие и те предпазва от слънцето. На практика рядко се получава така.
Порови в нета, има доста информация...

# 539
 Bonjour Paris!, порбавала ли си Герлен Tenue de perfection?
Добрата база също е важна.

Общи условия

Активация на акаунт