Синът ми бе пребит в училище...

• 32 746
  • 571
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не оправдавам поведението на учителя, но замисли се ти какво ще постигнеш с такава реакция?
Каквото повикало...  Peace
Знам, че звучи агресивно и невъзпитано, но при такова нечовешко отношение от страна на учител към пострадало дете, такава и реакция от страна на родител. Толкоз!

# 121
  • В тъмната гора.
Мишел, и аз съжалявам за това, което е преживял синът ти  Peace

И все пак това не ми пречи да се запитам каква ли е версията на другите родители? Какво ли мислят те, как ли го приемат?
Ама няма как да разбера  newsm78

Другите родители излизат с номера, че те са деца и бъркат. Майката каза, че ако е трябвало да избира, би избрала нейното дете да е с избити зъби, отколкото да бере срама и да се страхува. Ей такива...от сорта. замазват, замазват...
Бащата на побойника тази сутрин дойде при стоматолога и попита какви са разходите, защото искал да ги поеме. Като му казаха сумата..му стана зле..щял да мине следобеда пак... Rolling Eyes

# 122
А, недей ти така. За всичко са виновни родителите. Те учителите в училище са само, за да преподават от 8 до 13 ч., не да възпитават baby_neutral Не го ли знаеш това?
Wink
Мдааа, то възпитанието си е за сметка на родителите, но току-виж, разбили главата на дъщеря ми, щото не си е дала доброволно кифлата с мармалад на някой пишлигар, а госпоДжата игнорира, че детето ми е пострадало, гледай само как ще измета училищния коридор с косата на даскалицата.  Peace
Ами ето пример колко е важно възпитанието на родителите. Това добър пример за дъщеря ти ли ще е? Че проблеми се решават не по цивилизования начин, а със скубане на коси?
Не оправдавам поведението на учителя, но замисли се ти какво ще постигнеш с такава реакция?
Не мисля, че някой отговорен родител ще отрече водещата си ролята във възпитанието на собственото си дете. Но в този процес и учителите имат важна роля - децата прекарват извън къщи по-голяма част от деня, сред връстници се държат по по-различен начин отколкото вкъщи и родители и учители следва да са заедно в начинанието "възпитание". А не да се прехвърля отговорността самf върху едните или само върху другите.
Безспортно! Аз имах подобен случай със сина ми в първи клас, тогава класната реагира адекватно, майката на побойника само дето мен не наби. След това имахме и проблем с психически тормоз - отново родителите бяха тези, които не пожелаха да вземат отношение, считайки че  поведението на децата им е нормално и както се изказаха :''ами кво да правим ,такива са ". Confused
В случая не трябва да се оставят нещата така. Да си понесат отговорност и побойника, и госпожата !

# 123
  • на село
....
Реакциите в дадена ситуация на тийнейджър и зрял човек са несъпоставими. Това трябва да е ясно на един педагог, струва ми се.
Пита ме не педагог предполагам, отговарям на въпрос. А какво ти се струва, няма значение към поставения въпрос, който гласеше, как бих постъпила на чуждо място в чуждата възраст. Сега как ти се струва?
Ами, струва ми се, че изпадаш в буквализъм, с цел да защитиш тезата си по коментираната тема, която теза аз смятам за неправилна.

# 124
Каквото повикало...  Peace
Знам, че звучи агресивно и невъзпитано, но при такова нечовешко отношение от страна на учител към пострадало дете, такава и реакция от страна на родител. Толкоз!
Сигурна съм, че ще ти се иска да го направиш, но няма Simple Smile На мен така ми идеше да разбия физиономията на директорката, защото в споменатите по - напред случаи , тя се държа отвратително.  Но реших просто да си пусна жалбата където трябва и без да си ''цапам ръцете'', който трябва да бъде наказан.

# 125
Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Да, нека го даде най-учтиво и възпитано. На следващия ден - пак, на по-следващия - отново. И нека да се чувства като един малък мухльо. При това момчето няма да се оплаче на някой даскал, тъй като те за избит зъб и ритници в главата не обръщат внимание, пък представям си как ще си изхилят на оплакване за взет чипс.  ooooh!

Съгласна съм с Лилянa.
Да, ще си даде чипса и след това родителите ще задействат институциите за чипс, а не за зъб.
Така съм го учила синът ми, когато беше малък.
На улицата беше нападнат и ограбен ( GSM ).
Ако е оказал някаква защита за телефона си, то е щяло да "струва" живота му,
понеже грабителите са били с нож.

# 126
Ох, така ги учете тия синове, после се молете да не стигнат до затвор по някакъв начин, че там каквото им поискат, като дадат и ще станат всеобщи любимци...

# 127
  • Най-сетне у дома
А как е най-приемливо за да не се чувства мухльо? Като псува? Като се остави да го набият?
Най-приемливо щеше да е, ако учителското съсловие не се състоеше в по-голямата си част от бездушна паплач.  Peace
Аз съзнателно избягвам въпроса с учителите в конкретната ситуация, понеже не съм сигурна дали наистина е така, а ако е така, не искам да коментирам безумността на колегата. Затова разглеждам ситуацията само между двете деца.

Ситуацията не може да се разглежда "между двете деца". Двете деца са в училище. Всичко, което се случва между две деца в училище, има отношение към учителите и тяхното участие/липса на участие. Имаме дете с избит зъб, което нямаше да се случи, ако имаше реакция на учител.

Не мога дори да си представя подобна ситуация тук, в която учител да не реагира в момента на случване. Ако по някаква случайност се получи така, дете да избие зъб на друго, заведеното дело ще бъде не само срещу извършителя, но и срещу училището. И като гледам какво се съветва майката - да приучи детето да не противостои на несправедливост и агресия, че ако си набит, едва ли не си си го просил, започвам да се радвам, че синът ми няма да има досег с българското училище. Ужас.

# 128
  • В тъмната гора.

Мишел, не разбрах, ти ходи ли при въпросната учителка? При директорката? Бих ги насмела едно хубаво от-до!

Дори не ми се обади класната, за да не се набута. Оставила детето ми да се прибере само и после като й звъннах ми казва - "аз очаквах обаждането ви"...Да, насметох ги... и какво от това..пълни мухли..

# 129
  • София
Едва ли за пръв път се случва побойникът да граби чипса или закуската на други деца. Със сигурност се е случвало и преди и няма начин учителите да не са били уведомени. Проблемът е, че не са взели мерки.
Аз нещата ги виждам така: Някакво тарикатче редовно рекетира други деца и понеже някой му се е опънал и не му е дал поисканото, той решава да го накаже и даде пример на останалите какво ще им се случи, ако не му се подчиняват. Ако нямаше избит зъб, побойникът щеше да се размине с "конско" в  дирекцията и щеше да си продължи с рекета над останалите деца.
За това:
1. Завеждане на дело.
2. Писма до всички възможни институции с искане за проверка дали е имало други случаи на ограбване на деца, за които е съобщено на учителите и директора, и какви мерки са предприели.
Тук и ние можем да се включим и да помогнем на родителите да съставят писмата и до кого да ги изпратят.

# 130
  • Ямбол
Ох, така ги учете тия синове, после се молете да не стигнат до затвор по някакъв начин, че там каквото им поискат, като дадат и ще станат всеобщи любимци...
Т.е. трябва да ги учим да отговарят на агресията с агресия, че да може после в затвора да могат да се бият ли? Наистина ли мислиш изречението си за нормално?

# 131
Потресена съм от случилото се с детето на Мишел и от безумната реакция на някои майки и "педагози".В много теми с Мишел сме "били на нож" и между нас е "хвърчала перушина",но в случай като този искрено я разбирам и съчувствам.За бездушието на учителите просто не знам какво да кажа,толкова невероятно ми се струва да вкараш в клас едно окървавено дете,че е трудно за вярване.За съжаление дете на 14 години има достатъчно ум в главата си или поне се предполага,че има,за да носи отговорност за постъпките си. И да има доста деца,които дори и на тази възраст показват доста добри "заложби" на бъдещи престъпници. Вземете биографията на който и да е елемент от крими контингента и ще видите,че житейското му cv е започнало от почти невръстна възраст. Това дете показва маниер на мутра и хулиган и е редно да си получи заслуженото. Личното ми мнение е,че родителите се боят от съдебно дело и за това са предложили да платят лечението,но ако не им се бръкне в джоба и не се постреснат малко едва ли ще се заемат с отрочето си. Нека мамите юристи да кажат дали е добре Мишел да предприеме такава стъпка. За Агенцията за закрила на детето съм с две ръце ЗА.Все пак те имат доста правомощия.
Мишел,търси правата на детето си до край и дано то бързо да се възстанови след тази ужасна случка.
Аз недоумявам как на лафката нямча дежурен учител. При нас за такова нещо следват писмени обяснения и дисциплинарни наказания.
Искрено пожелавам на всички мами никога да не им се налага да пуснат подобна тема.

# 132
Т.е. трябва да ги учим да отговарят на агресията с агресия, че да може после в затвора да могат да се бият ли? Наистина ли мислиш изречението си за нормално?

Не бе, не е нормално - и аз не съм нормална Peace
Ама това е голяма тема, в която влизат в челен сблъсък диаметрално противоположни нагласи.
Просто аз клоня по към Стария Завет.

# 133
Така и не въведоха след години наред проблеми в училищата, правилник за реда. Освен да се правят репортажи след всеки гаден случай, нищо ефективно не се е предприело.
В този случай учителката е трябвало да се обади на полиция и да изпрати пострадалият на лекар.
Но повечето от учителите, не всички, разбира се, са свикнали да не носят отговорност за поверените им деца. По - голямата част от родителите също не се грижи адекватно за децата си, така че тази институция - училището трябва да си изгради тежест.
Иначе ще е все така - разграден двор.
Оправданията на директорите в такива случаи винаги са били, че не могат да наказват или гонят агресора, тъй като парите си отиват с него. В България не е забранено домашното/индивидуалното (или както е там термина) обучение, така че избор има.

Saule и аз не мога да си представя такава ситуация тук. За много по - леки пререкания между ученици, виновника получава доста тежки наказания, а учителят ако не вземе мерки навреме, се понижава.
Миналата година дъщеря ми получи сериозна заплаха от съученички в училище, говорих с един учител. Той как е действал, не знам, но тези деца не повториха опитите, били са и наказани за определен период в училище. А на родителите им не им е и хрумнало да търсят контакт с мен, за да избягнат децата им наказанието.

Значи има начин, ако има заинтересованост.

# 134
  • София
"Покорна главица, сабя не е сече", не не съм съгласна , а и до кога по този начин. Все някой ли трябва да ни скача по главите, а ние с удоволствие да му показваме че може,  а и да му предлагаме с желание това което иска да си вземе от нас. Не, не съм съгласна. Ако някой иска да ми бръкне в чантата ще има и ответното действие от моя страна, няма да му я предложа отворена и да му кажа, "заповядай, вземи си го....При всички положения ще има остра реакция от моя страна.
Мишел да си търси правата, а също да бъде уведомен и училищния инспекторат. Не може да има такова бездействие от страна на учителите.

Общи условия

Активация на акаунт