Скарването е почнало при лавката на училището, където побойника поискал от сина ми токущо купения чипс. Детето ми естествено отказало да му даде, все пак те нито са в една компания, нито са общували, нито се познават. Онзи го напсувал и го ритнал. Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник. Започнали да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето, зъбът на сина ми изхвърчал и така не го и намерихме, за да му се сложи отново. Шурнала кръв и боят престанал.
Докато се разправяхме класната не престана да повтаря, "да, но и твоя син е говорил неприлично"....от говорене до избиване на зъби все пак има много голяма разлика. Стана ми отвратително, заради подлото държане на учителите. Моето дете да не е жертвен агнец.
Тази вечер у нас дойдоха родителите на побойника, нормални и много притеснени хора. Молят да не завеждаме дело, че те поемат всички разноски по лечението и възстановяването на детето ми. Разбирам ги и тях, но някак на мен само толкова не ми е достатъчно, не е справедливо. Твърде леко ще се оттърве детето им и няма дори поука да си вземе от демонстрираното поведение.
Нямам си и на идея, ако заведем дело какъв може да е краят му? Побойникът е малолетен, на 14 години...Не мога да ги дишам учителите и ръководството на училището, как да действам спрямо тях?