Синът ми бе пребит в училище...

• 32 314
  • 571
  •   1
Отговори
  • В тъмната гора.
Днес цял ден съм ни жива, ни умряла. Снова из лекарски и заболекарски кабинети, а мъжа ми подаде жалба в полицията. Естествено първо отидох в училище и от отношението на учители и ръководство се потресох в истинския смисъл на думата. Класната ни разбрала за инцидента и въпреки избития зъб, и кървите по сина ми, го приканила да влиза в час...та се наложило той да поиска да бъде освободен, за да се преоблече. Оправданието е " има правила и процедури". Дори не попитаха дали детето се чувства добре. Станаха делови и взеха да се интересуват дали пък не може да избягат от отговорност. В пълен потрес съм....
Скарването е почнало при лавката на училището, където побойника поискал от сина ми токущо купения чипс. Детето ми естествено отказало да му даде, все пак те нито са в една компания, нито са общували, нито се познават. Онзи го напсувал и го ритнал. Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник. Започнали да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето, зъбът на сина ми изхвърчал и така не го и намерихме, за да му се сложи отново. Шурнала кръв и боят престанал.
Докато се разправяхме класната не престана да повтаря, "да, но и твоя син е говорил неприлично"....от говорене до избиване на зъби все пак има много голяма разлика. Стана ми отвратително, заради подлото държане на учителите. Моето дете да не е жертвен агнец.
Тази вечер у нас дойдоха родителите на побойника, нормални и много притеснени хора. Молят да не завеждаме дело, че те поемат всички разноски по лечението и възстановяването на детето ми. Разбирам ги и тях, но някак на мен само толкова не ми е достатъчно, не е справедливо. Твърде леко ще се оттърве детето им и няма дори поука да си вземе от демонстрираното поведение.
Нямам си и на идея, ако заведем дело какъв може да е краят му? Побойникът е малолетен, на 14 години...Не мога да ги дишам учителите и ръководството на училището, как да действам спрямо тях?

# 1
На 14 години не е малолетен, а непълнолетен, съответно- може да носи наказателна отговорност, макар и в по-малък обем.

Избиване на зъб- това си е средна телесна повреда.Вече кое-как, кой кого предизвикал- ще се прави проверка.

Дори и да не се стигне до осъждане на непълнолетния нарушител, най-малко ще му бъде заведено възпитателно дело по Закон за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

Аз не бих си мълчала, дано не ми се случва, но не бих оставила случая без последици.

Много съжалявам за преживяното, направо се вцепених.
Днес научих и за случая с намушканото момче, какво става с децата, защо така озверяват.

# 2
  • тук-там
Днес научих и за случая с намушканото момче, какво става с децата, защо така озверяват.

Ето какво!

Тази вечер у нас дойдоха родителите на побойника, нормални и много притеснени хора. Молят да не завеждаме дело, че те поемат всички разноски по лечението и възстановяването на детето ми.

Мама и тате вървят след тях, да им оправят простотиите. Едва ли му е за сефте, щом родителите толкова бързо са се организирали.  А побойника дойде ли и той, поне да се извини.... ooooh!
Учители ли... На 14 г. толкова бой може да носи, че двама цигани чак ще се озорят!

Не визирам конкретния случай, защото не знам цялата истина, но "гаменчетата" разбират само от бой! Peace

# 3
На 14 години е крайно време да научиш, че простотиите не минават безнаказано. Да ходи да се обяснява в съда, да не минава метър.
Аз на 14 за нула време спирах тока с нокаут.

# 4
  • Ямбол
Т.е. търсиш си виновен? И кой да е? Кой да е? Ми що да не са учителите. Те за всичко са виновни.

За какво е темата?

# 5
  • София
Изключително неприятна ситуация. Много съжалявам. Побойникът  носи наказателна отговорност, така че, може да се пусне проверка. Така бих направила. Учителите....изобщо не ги търси, те са се покрили.

# 6
Чуди се дали да го съди, но пък в същото време вече са подали жалба в полицията.

Мишел, медицинско от съдебен лекар взехте ли?

# 7
  • В тъмната гора.
Изключително неприятна ситуация. Много съжалявам. Побойникът  носи наказателна отговорност, така че, може да се пусне проверка. Така бих направила. Учителите....изобщо не ги търси, те са се покрили.

Да, доста се постараха.

# 8
  • В тъмната гора.
Чуди се дали да го съди.

Мишел, медицинско от съдебен лекар взехте ли?

Утре сме в съдебна медицина, първо бяхме на зъболекар и му направиха три вида снимки, описаха щетите. В Кърджали има само един съдебен медик и той не е дентален специалист, затова се взима становище на стоматолог.

# 9
  • тук-там
Т.е. търсиш си виновен? И кой да е? Кой да е? Ми що да не са учителите. Те за всичко са виновни.
За какво е темата?

Баш за тях. Хулиганът, че ще яде бой е ясно! Малкият, че се е изрепчил - също е ясно.
Къде е охраната в това време? 25 лв на срок. Предполага се, че в междучасието най-големия наплив е на лавката.
Ще го прибере в час с кървяща уста? Няма да се обади на родителите? Няма да напише рапорт за случилото се?  Нали не могат да ги гонят от час, защото отговаряли за тях?
А в двора кой отговаря...По-силния?
Вчера не са допуснали дъщеря ми до физическо, защото клинът и имитирал дънков плат и "господинът" се бъркал.... ooooh!
Пенсиониране на 40 мах. Peace

# 10
Ние не плащаме никакви 25 лева на срок и в училището има по един служител от охранителна фирма на смяна, чието задължение е да не допуска външни лица в училище и да не пуска малките навън. Справя се идеално, но ако някой се сбие на лавката или в коридора на третия етаж, няма какво да направи охранителят. Не виждам и учителите какво могат да направят, освен да наложат наказание на виновника/виновниците. И по наше време момчетата се биеха и никой не можеше да го предотврати, но пък изключваха от училище за такова нещо.

# 11
Синът ти не е "пребит", а е пострадал в побой, в който е участвал пълноправно. Победил е по-силният, но можеше и другото момче за пострада - тогава каква ли щеше да е темата?

Не оправдавам агресията, защото когато има жертва, на практика няма значение кой и защо е започнал. Проблемът е в отговора на агресията. Не трябва да се отговаря на провокациите, иначе този ад никога няма да свърши. И псувните и гонениците не са начина това да се случи.

Родителите на провокатора са постъпили достойно. Може пък детето им да не е толкова "изпуснато", щом постъпват така, има ли свидетели на случката и наистина ли се е развила ТОЧНО така, както е преразказана?

А това, че "не можеш да дишаш" учителите, и ще използваш пострадалото си дете, за да им докажеш неприязънта си, е толкова жалко, че дори не мога да го коментирам  ooooh!

# 12
Синът ти не е "пребит", а е пострадал в побой, в който е участвал пълноправно. Победил е по-силният, но можеше и другото момче за пострада - тогава каква ли щеше да е темата?

И аз това щях да кажа, но жената сега е афектирана. Моето мнение е щом има навик на псувнята да отговаря с псувня, да го записват на боен спорт, че другия път може и да не се размине само със счупен зъб. Най-малкото е че няма много-много да го закачат. Извинявам се за прямотата, но имам поотраснал син.

# 13
Ей за такива случаи учителите също носят отговорност, защото НЕ разтърват. Майка ми е разтървала циганче и момче, трениращо кикбокс, и двете над 16 години и доста по-едри от нея. За случаите, когато е разтървала момичета, дето се бият коя откраднала първа гаджето, не си струва изобщо да говоря. Ама за това си трябва авторитет, а той не се изгражда с фръцкане и крива солидарност.
Завеждай дело, идеята не е просто да ти платят лечението на детето, а побойникът да получи урок. Какво е това нещо - дай чипса, че ще си събираш зъбите по земята. Елате вие, да не дойдеме ние. Мутри ли възпитават, какво?
Коментирам случката, така представена. Обаче дори даскалката е казала, че синът й само е отговорил на псувнята, не е тръгнал да се бие, а е бил нападнат физически.

# 14
Да бе, учителките ще разтърват изтърваните. А майка ти ще спре кикбоксьор, ама друг път. Освен ако не тренира кикбокс в махалата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт