Синът ми бе пребит в училище...

• 32 631
  • 571
  •   1
Отговори
# 240
Голям филм разиграхте, а всъщност не е съвсем ясно кое как е.

# 241
А какво работи дежурният учител? newsm78
Не знам какви са му задълженията.
Да, сега прочетох:
" 6. През голямото междучасие главният дежурен учител наблюдава реда във фоайето на училището и на павилиона за закуски и въвежда ред при необходимост. "
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zDNVJZmA4Qw … ct=clnk&gl=bg
Хващате се за глупости. Детето предизвикало всичко това е проблемно и иска специална работа с него. Другото е чесане на езици.

# 242
  • В тъмната гора.
Днес профила на сина ми във фейса беше атакуван от приятели на побойника, нарекоха го мухльо, лъжец..лъжел майка си, че бил невинен...един писал - твоите родители се излагат да ходят на съд за един зъб, да седнат да се разберат двете семейства, какво се правите от голямото добро утро..станахте за посмешище.
Четейки тези писания си помислих дали тези същества знаят какво е справедливост и закони, които защитават хората от анархия и побои. Психиката им е направо изкривена. Моят син също не е ангел, но има спирачка... знае, че няма право да наранява тялото на друг човек и никога не го е правил. Приказвал е явно, обиждал е, но до там. Другият е прекрачил границата и физически го е наранил. Учителите са застанали в отбранителна позиция и пускат фитили.
Господи в каква държава живеем..няма права, няма закони, няма задължения...има далавери, има споразумения, има корупция.

# 243
Господи в каква държава живеем..няма права, няма закони, няма задължения...има далавери, има споразумения, има корупция.

В конкретния случай ти от какво наказание би била удовлетворена? И като казваш, че синът ти не е ангел смяташ ли, че се е държал предизвикателно?

# 244
  • В тъмната гора.
Така съм шокирана, че започнах да се обвинявам, защо сина ми изглежда като зубрач и това предизвиква другите да го бият. Защо това лято не го записах на фитнес да развие мускулатурата си, за да промени физиката си. Защо е залюхан и идеите как да се пази идват толкова късно. Всеки ден изпращам сина си в джунглата и той явно трябва да отговаря на критериите за оцеляване.
Нямам друг изход...

# 245
  • London
Мишел, излишно е да се обясняваш в тази тема. Сама виждаш какви малоумни въпроси ти се задават, но лесно е отстрани, когато всички зъби са ти в устата. Действай както ти диктува сърцето и изобщо не се обяснявай тук, подкрепа няма да намериш само най-много да изкарат сина ти виновника.  Peace Успех ти желая!

# 246
Не слушай тези, които искат да изкарат и сина ти виновен. Тук е джунгла наистина и се налага да се научиш да оцеляваш. Повечето са хищници, или техни поддържници. Нормалните хора са не само подложени на какви ли не гадости в чисто физически смисъл, но са тормозени и психически от поддържниците на агресията, които се мъчат да им внушат, че и те са лоши, виновни и са си го заслужили. Наистина трябва да научиш сина си как да се пази. Начинът не е да го направиш агресор.

# 247
Така съм шокирана, че започнах да се обвинявам, защо сина ми изглежда като зубрач и това предизвиква другите да го бият. Защо това лято не го записах на фитнес да развие мускулатурата си, за да промени физиката си. Защо е залюхан и идеите как да се пази идват толкова късно. Всеки ден изпращам сина си в джунглата и той явно трябва да отговаря на критериите за оцеляване.
Нямам друг изход...

Няма нужда да се обвиняваш за това.

Ако детето ти не е атлетичен тип, а по-скоро академичен тип, това не е причина другите да го бият.

# 248
  • В тъмната гора.

В конкретния случай ти от какво наказание би била удовлетворена? И като казваш, че синът ти не е ангел смяташ ли, че се е държал предизвикателно?

Със сигурност знам, че е псувал, но след като е изял ритник в областта на таза. Да, изперчил се е, той е типичен пубертет, каза че не е могъл да преглътне и се е опитал да си защити достойнството си. Та той е близо 180 см., яко го бият хормоните на пубертета, аз от лятото насам забелязвам, че когато се опитвам да му се карам, парира с жест или физиономия думите ми. Обижда се, има се за голям.
А за наказание на другото момче ли става дума...ами искам най-малкото да го накажат с обществено полезен труд. Това би ме удовлетворило. Аз като го гледам така, то не е от амбициозните нахакани ученици, които да гонят образование и положение, така че петното в досието му няма да е от значение.

# 249
Учителите не са звероукротители.

Не не са, но безопасността на децата в едно училище би трябвало да е  гарантирана, чрез правила и спазването първо от възрастните в това училище - хората, които работят там. от охраната през лелята с парцала до учителите всички би трябвало да знаят мястото и ролята си в името на безопасността и нормалната среда в училище.  И заради това сега би трябвало там да се преразгледат 'процедурите' и да се види защо някой не е видял , ако трябва да сложат още наблюдаващи и тн, за да не се стига до подобни инциденти. Днес зъб, утре глава и тн. Разбираш ме, нали?

# 250
Аз като го гледам така, то не е от амбициозните нахакани ученици, които да гонят образование и положение, така че петното в досието му няма да е от значение.

Това извинявай много ме губи като поддръжник на твоята истина към случая. Става в-с за младежи на 14 г. живота е пред тях.  Много лесно определи дали ще има значение 'петното" за бъдещето му Rolling Eyes Единственият начин нещо смислено да се случи за него е да се работи с него от педагози, психолог и тн. хора които разбират какво да правят. Голям праз, че ще мете улицата, а ти ще си удовлетворена. А следващия ще се оправя когато му дойде времето.

# 251
  • В тъмната гора.
Аз като го гледам така, то не е от амбициозните нахакани ученици, които да гонят образование и положение, така че петното в досието му няма да е от значение.

Това извинявай много ме губи като поддръжник на твоята истина към случая. Става в-с за младежи на 14 г. живота е пред тях.  Много лесно определи дали ще има значение 'петното" за бъдещето му Rolling Eyes Единственият начин нещо смислено да се случи за него е да се работи с него от педагози, психолог и тн. хора които разбират какво да правят. Голям праз, че ще мете улицата, а ти ще си удовлетворена. А следващия ще се оправя когато му дойде времето.

С думите си не съм искала да го обрека....той е турче, каето владее слабо българския, дойдоха и родителите му..и тях видях. Хората не знаят добре езика, баща му постоянно повтаряше - " той е млад ще му поникне друг зъб"... два пъти се опитах да обясня, че когато излезе постоянен зъб и бъде избит, друг зъб няма шанс да израсне. Но това беше необяснимо за него. Детето им не е с особени резултати в училище, но разполага с пари, тъй като баща му печели добре от топлоизолация и строителни услуги. Когато разпитвах кой се е сбил с моя син другите ученици ми отговориха ... "с еди кой си... само да знаете в какъв палат живее..."  ooooh!

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 21:51 от ~Мишел~

# 252
  • Варна
Да не би побоят да е пренебрегнат отначало от учителката, защото семейството на гаменчето е  училищен спонсор! Не е невъзможно. Confused

# 253
Аз мисля, че ме разбра, а и тези досиета мисля имат някаква давност, не тегнат като дамоклев меч над съдбата ти. Ужасно е това, което се е случило, разбирам те , просто не мисля, че да го бият на почивки, или да полага 'обществено полезен труд'  е нещо адекватно. Може и да е. не е моята джунггла това.  За мен логичната стъпка е разследване в училището  и побойника на психолог и соц. работник или специален педагог ( не знам има ли такива, едно време имаше в ДПС) и от там насетне адекватни за времето в което живеем мерки. Така че този да се 'рахабилитира' а не накаже. Не знам дали усещате разликата. Наказанието рядко нещо променя.

Не знам докъде си разказала, но какво казаха от полицията, какви са стъпките сега?

# 254
  • London
Много им харесва на турците да бият гяурите. #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт