Синът ми бе пребит в училище...

• 32 677
  • 571
  •   1
Отговори
# 255
  • В тъмната гора.
Аз мисля, че ме разбра, а и тези досиета мисля имат някаква давност, не тегнат като дамоклев меч над съдбата ти. Ужасно е това, което се е случило, разбирам те , просто не мисля, че да го бият на почивки, или да полага 'обществено полезен труд'  е нещо адекватно. Може и да е. не е моята джунггла това.  За мен логичната стъпка е разследване в училището  и побойника на психолог и соц. работник или специален педагог ( не знам има ли такива, едно време имаше в ДПС) и от там насетне адекватни за времето в което живеем мерки. Така че този да се 'рахабилитира' а не накаже. Не знам дали усещате разликата. Наказанието рядко нещо променя.

Не знам докъде си разказала, но какво казаха от полицията, какви са стъпките сега?

Много се съмнявам дали нашия район разполага с подобни специалисти.

# 256
Какво по-нататъшно разследване може да има в училището,след като учителите са се
опитали да потулят случая и да ги вкарат обратно в час с разкървавена уста?

# 257
Аз мисля, че ме разбра, а и тези досиета мисля имат някаква давност, не тегнат като дамоклев меч над съдбата ти. Ужасно е това, което се е случило, разбирам те , просто не мисля, че да го бият на почивки, или да полага 'обществено полезен труд'  е нещо адекватно. Може и да е. не е моята джунггла това.  За мен логичната стъпка е разследване в училището  и побойника на психолог и соц. работник или специален педагог ( не знам има ли такива, едно време имаше в ДПС) и от там насетне адекватни за времето в което живеем мерки. Така че този да се 'рахабилитира' а не накаже. Не знам дали усещате разликата. Наказанието рядко нещо променя.

Не знам докъде си разказала, но какво казаха от полицията, какви са стъпките сега?
Виж сега, ако моето дете беше с избит зъб нямаше толкова да ме интересува бъдещата съдба на злосторника и дали той ще бъде "рехабилитиран" и дали ще му трябва психолог за да не остане трайна травмата от упражненото ОТ НЕГО насилие. Щях да се фокусирам върху детето си и задължително да го изолирам от тази среда. Съжалявам че може би звуча грубо, но пък така да се нахвърляме върху една майка, че се изказала негативно за някой, който и е пребил детето не смятам за редно. Светът няма да оправям аз, а  е редно самите родители на агресивното момче да се заемат с проблемите на собствения си син.  

# 258
  • В тъмната гора.
Какво по-нататъшно разследване може да има в училището,след като учителите са се
опитали да потулят случая и да ги вкарат обратно в час с разкървавена уста?

Аз обмислям да пусна жалба до инспектората, за небрежно отношение на учителите, охраната и ръководството.

# 259
  • London
Че как няма да потулят случая. Та това е сина на местен дерибей(буквално Али Паша живеещ в сарай). Навярно директор и учителка и те са някой Зюмбюл и Айше, които ще дръпнат някое дарение от ефендито и хич не ги вълнува за наш Петърчо, ако всички зъби си изплюе най-хубаво. Мразят ни в червата, трудно се крие това, ама на човек живеещ/живял в такъв район му е ясна картинката.

# 260

~Мишел~ , това не е първият случай със синът ви, нали?
 Беше се оплаквала преди години, че е обект на насилие. Тогава как се справихте със ситуацията?
Относно зъбът, стоматологията е толкова напреднала - има имплантанти.
Артистите си вадят зъбите и си слагат такива.
Проблемите в случая са други, като може би синът ви знае цялата истина.

# 261
  • Ямбол
Че как няма да потулят случая. Та това е сина на местен дерибей(буквално Али Паша живеещ в сарай). Навярно директор и учителка и те са някой Зюмбюл и Айше, които ще дръпнат някое дарение от ефендито и хич не ги вълнува за наш Петърчо, ако всички зъби си изплюе най-хубаво. Мразят ни в червата, трудно се крие това, ама на човек живеещ/живял в такъв район му е ясна картинката.
Така ли си учила право - да правиш свободни съчинения?
Сложи си в подписа къде си завършила, че да не се подведе някой да отиде там или пък детето му.

# 262
Тия свободни съчинения няма да са много далеч от истината

# 263
Така ли си учила право - да правиш свободни съчинения?
Сложи си в подписа къде си завършила, че да не се подведе някой да отиде там или пък детето му.
Абе то и тебе ако гледа човек, не може да каже, че си педагог, че и действащ при това!  ooooh!

# 264
Милитана, не знам откъде извади извода че съм на страната на побойника, но нищо.

Мишел, пиши как се развива казуса и по-натам , нтересно ми е докъде ще стигне

# 265
  • Ямбол
....Абе то и тебе ако гледа човек, не може да каже, че си педагог, че и действащ при това!  ooooh!
Аз съм цитирала конкретно мнение. Ти ще цитираш ли мое, за да потвърдиш думите си?

# 266
  • London
Не й обръщайте внимание на Лилето тя така си върви из темите и се чуди с кой да се заяде, жалко само, че не можа да ми го каже това лично та да се посмея на ямболски акцент, но както и да е. Joy

# 267

Нали си адвокат. Познаваш закона и правиш изказвания, които го нарушават.

# 268
Имам братовчед, който имаше сходен проблем. Бияча бе син на местен главорез. Бяха подали жалба, но бързо я оттеглиха, защото започнаха и заплахи по телефона в дома му. Главореза имаше връзки и в полицията и изобщо нямаха къде да се оплачат. За жалост това е Булгаристан!

# 269
Подкрепата на форумните герои може да е много приятна, но и силно измамна, жаждата за справедливост и мъст лесно се подклаждат с половината история.

За хората, които споделиха свои "подобни" лични истории, като:
Цитат
Пет по - големи деца са съборили на земята сина ми и са го ритали , заедно с още две деца от нашия клас

Цитат
Синът ми(22г) беше нападнат на улицата от рецидивист(31г), осъждан, посред бял ден.

Цитат
и четири мамини синченца, решили, че свободата на поведението им е безгранична и ненаказуема, както и също толкова безхаберни родители

Цитат
Бияча бе син на местен главорез. Бяха подали жалба, но бързо я оттеглиха, защото започнаха и заплахи по телефона в дома му.
Моля ви, прочетете темата. Тук въобще не става дума за четири на един или за родители, които бягат отговорност. Става дума за две близки по възраст момчета, сбили се - единият ритнал, другият псувал, гонили се и единият блъснал другия, като му избил зъб. И после родителите на "спечелилия" боя отишли да се извиняват и да опитат да говорят със семейството на пострадалото момче какво могат да направят - точно това, което се очаква от едни загрижени и нормални родители.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 04:58 от wildBee

Общи условия

Активация на акаунт