Синът ми бе пребит в училище...

• 32 668
  • 571
  •   1
Отговори
# 285
Мен най- много ме е страх от неадекватните реакции на училищния персонал
Изобщо не виждам да се говори за превенция на рекет и побоища в училищата, нито за поемане отговорност за живота и здравето на учениците...ма то за какво изобщо мечтая, след като дори след наличен инцидент и пострадало дете, учителите реагират по този начин  ooooh!

# 286
  • Ямбол
Изобщо не виждам да се говори за превенция на рекет и побоища в училищата, нито за поемане отговорност за живота и здравето на учениците...ма то за какво изобщо мечтая, след като дори след наличен инцидент и пострадало дете, учителите реагират по този начин  ooooh!

Това е по разказа на Мишел. Дали е така в действителност?
Аз имам съмнения. Не казвам, че лъже, но мисля, че или не знае цялата дейност по случая, или премълчава нещо.
Съдя по въпросите ѝ за Закрила на детето и по цялото ѝ отношение към учителите.

# 287

Това е по разказа на Мишел. Дали е така в действителност?
Аз имам съмнения. Не казвам, че лъже, но мисля, че или не знае цялата дейност по случая, или премълчава нещо.
Съдя по въпросите ѝ за Закрила на детето и по цялото ѝ отношение към учителите.

Онзи ден водейки детето на предучилищна виждам в двора на училището да се бият 4 второкласника от класа на племенника ми.Седят 3 учителки на пейката и не реагират.
Отидох при децата , защото познавах едно от тях и те спряха и питайки през това учителките защо не реагират , те най-нагло ми казват ,че момчетата си играели.Нямам думи просто.

Едното дете се разплака с разкървавен нос и влезе в училището и тогава учителката го догони и му каза с груб тон : "Да съм казала ,че можеш да влизаш."
Това ми беше достатъчно.

# 288
Петя, пуснете оплакване. Не може това да е норма в едно българско училище. Направо съм втрещена. После се чудим защо като си ходят на гости след това трупове прибираме. Съжалявам, ако съм крайна, но такова усещане има в мен.

# 289
  • Germany
Мдааа, преди време и аз се оплаках от неадекватно поведение и неглижиране на децата от една от учителките на синът ми и тук ми обясниха как училището не било детска градина и въобще не можем да очакваме от учителите на 1вокласници да се грижат за тяхната безопасност... Според мен агресията в българските училища е придобила потресаващи размери...

# 290
...
Хора, в кой век живеете,до кога това робско мислене...
Мишел, по нагоре ти писах ,и пак съм на същото мнение че,трябва да търсите правото си на защита в съда.
Кое е робско мислене? Да защитиш здравето и живота си, когато дадеш на насилника чипса ли?

ЛилянaPeace
Да, имало е конфликт пред лавката, прераснал в саморазправа.
В една тема, която бях пуснала относно конфликтите в РО, то резултатът бе, че то бе закрито.
"КОНФЛИКТ-Здравеоопазване /Родилно Отделение/ "
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=629881.0
Сега какво да се "очаква"? - Лавката и училището да се "закрият"?  Thinking
На агресивното поведение с такова ли трябва да се отговаря?
/според мен това е криворазбрана защита на достойнство/
ПП Племенницата ми е на 14г. Двама нейни съученика я тормозеха. Направихме консултация и с психолог. Поведението и е достойно, като не ги "отразява".
Постиженията и като международни и национални награди в сферата на музиката са достатъчни за нейния духовен мир, а дразнителите не се занимават с нея.

# 291
Аз имам ученик в трети клас и какво да ви кажа.
Учителите са пасивни, защото родителите, дето не трябва, са агресивни, а други, дето имат какво да кажат, са пасивни. .
Миналата година, след многократни опити да говорим с една Родителка и съответно нейните откази, станах на родителската среща и обясних как чедото и си сваля гащите в междучасията и пляска децата по д...тата. Да обясня, че моето дете не беше от потърпешите. Ми, станаха още три майки да ме подкрепят, другите наведоха глави и започнаха да разглеждат някакви илюстрации.Учителката се вцепени и замлъкна. Стана въпросната майка и стана една.....
След няколко дни четирите майки, дето си "позволихме" да си кажем мнението, получихме призовки от полицията. Жалба за клевета и обида, моля ви се!! ooooh!
Говорила съм с учители, казват-нямаме права. Не можем да го изгоним от час/навремето гонеха/, не можеш да му дръпнеш ухото/ навремето, някои знаят как беше/, говориш му-то ти отговаря, викаш родителя-той ти обяснява как това НЯМА как да е направено от неговото дете, или, ако е направено -и другите правят същото .
И става един затворен цикъл.Въртиш, сучеш-все тая.
Ако няма синхрон между учители и родители, за мен лично, няма как да се получат нещата.
Не защитавам учителите, напротив, има и такива, които като орлици пазят децата и такива, дето по цяло голямо междучасие са "в тоалетната", щото имали и те нужди, а първокласниците в двора се избиват....Но връзката учител-родител няма ли я....  

# 292
Еластина, разбирам какво искаш да кажеш. Но пък и подадената жалба трябва да се защити от самата ищца, нали? А как ще стане това при трима свидетели, които твърдят, че са чули това безобразие от децата си? Разбирам колко е неприятно, но в края на крайщата на безобразието трябва да се реагира. А родителите дето се правят на разсеяни доста активни ще станат, като точно тяхното дете утре е потърпевшо.

# 293
А, то това с жалбата си беше мисия невъзможна. Те нещата останаха до ниво оперативен.
Но ми се поизхабиха нервите, признавам. Ако бях чепата, можех аз да я съдя за набедяване Simple Smile .
Овчото поведение на мен ми е най-неприятно. Превърнахме се в малодушни овце. И лошото е, че на това учим и децата си.....Когато не ме засяга лично-не съществува.

# 294
И аз съм втрещена какви са реакциите на хората, които Мишел е описала.
Също и от някои коментари тук. Как може с лека ръка да се подминават такива неща? Откога стана ненормално човек да се брани? Как може да се мисли, че един счупен зъб е нищо, ами останалото - болките, които предстоят да изтърпи момчето, унижението, травмата... за тях нищо, по- добре да не се мисли. Щели другите родители да платят, ако това се беше случило някъде другаде много още щяха да плащат и не само за физически щети. За училището това би трябвало да е сериозен проблем, те там тръгнали да се радват, че са гледали "Кървав спорт" наживо.

Точно заради безотговорността на българските учители си отписах детето от българското тукашно училище. Не може да си поверя детето на хора, които си живеят с идеята, че не носят отговорност за абсолютно нищо. Децата се оставяха сами на улицата, в училището влизаха всякакви хора, да продават храна на децата. Безумие. Една година не видях никой клас по време на спектаклите, които организираха, да се е адаптирал към някакви правила. Вечно се шшш- ткаше, от виковете за тишина, не се чуваше нищо друго. Някакъв хаос.

Еластина, родител- учител- ученик сътрудничеството е в основата за доброто на всяко дете. Като липсва някое звено или всички, е време тия по- висшестоящите, да спрат да се почесват и вземат спешни мерки.

# 295
А, то това с жалбата си беше мисия невъзможна. Те нещата останаха до ниво оперативен.
Но ми се поизхабиха нервите, признавам. Ако бях чепата, можех аз да я съдя за набедяване Simple Smile .
Овчото поведение на мен ми е най-неприятно. Превърнахме се в малодушни овце. И лошото е, че на това учим и децата си.....Когато не ме засяга лично-не съществува.

И това обхваща както от маловажните неща и стига до важните. На РС или само се ляля от определени родители или се мълчи и говори учителя. После имало проблеми. Ще има. Винаги има, но те, проблемите се разрешават с диалог.

# 296
  • София
Това, че учителите нямат права не е вярно. Който иска реагира и държи нещата под контрол, а който не иска веднага прегръща "нямаме права". Щом има училища и классове, в които всичко е мирно и кротко, значи не е като да нямат права, нали законът и правилниците са все едни и същи! Докато родителите и децата не започнат да си търсят правата и да "досаждат" на учители, директори, РИО и др., нещата ще си вървят с вдигане на рамене и разглеждане на илюстрации. Дори да не се стига всеки път до разрешаване на проблем, то самият натиск върху отговорните в училище, ще раздвижи мозъците им.

# 297
  • Costa Rica
Андариел, учителите наистина нямат никакви права. Правата се държат от родителите - често спонсори на училището и по съвместителство мама и тати на най-големите "зрънца", а в инспектората също обичат нещата да изглеждат фризирани и лакирани в отчетите.

По принцип винаги защитавам учителския интерес, но не и в конкретния случай. Макар че ги разбирам - при сегашната борба за главата на всеки ученик не е желателно да се разчува много-много какво се случеа.

Мишел, раздухай случая. Медии, нещо... Така няма да могат да го заметат под килима.

# 298
Да, това със спонсорството на училищата доста деформира обстоятелствата понякога....

# 299
Очаквам от училището да осигури безопасност на децата, но както се видя от последния случай на стрелба (в който учителят се е намесил) това не винаги е възможно. Уча синът си да избягва ситуации на комфронтация, друг е въпосът дали нещо му влиза в главата, но по принцип не е агресивен. Опитвам се да го прдпазя, а и да предпазя другите деца, защото той има черен колан по таекуондо и не ми се мисли какво може да причини с ритник (чупи дъска, дебела 5 см). Уменията му, обаче хич не са приложими в побой и или ще пострада или ще нарани някой.
Средата в училище следва да е контролирана и да няма подобни сбивания.
За мен темата е леко некоректно зададена, защото явно и 13 годишното не е от най -хрисимите.
реакцията на училището не мога да коментирам, тъй като тук се представя само едната страна. (коментарите за етнически произход са поредна проява на малоумие).

Общи условия

Активация на акаунт