Моя история е излязла във вестник "Телеграф"

• 19 625
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
От къде знаете?!!? Редовно ли четете телеграф?!!?
Нищо не знам аз, няма никаква идея за каква история става въпрос в случая с авторката. Писах съвсем общо, не съм писала конкретно към авторката.
Не си ме разбрала Simple Smile Аз съм го написала неясно. Казвам "От къде знаете, че вас ви няма цитирани в "телеграф" като не го четете редовно. "

# 76
Нищо не знам аз, нямам никаква идея за каква история става въпрос в случая с авторката. Писах съвсем общо, не съм писала конкретно към авторката.
Не си ме разбрала Simple Smile Аз съм го написала неясно. Казвам "От къде знаете, че вас ви няма цитирани в "телеграф" като не го четете редовно. "
хахахах, просто съседките не са ме информирали, че ме има.  Laughing

# 77
От къде знаете?!!? Редовно ли четете телеграф?!!? Шанса да ви има е доста голям.

Ти намекваш ли ми нещо  Twisted Evil
Зашо шансът ми е голям?
Ох, но ако ме имаше, само ако ме имаше - щях да си изрежа и сложа в рамка - не всеки ден те има по вестниците  Praynig

# 78
  • Пловдив
Е прочети какво съм обяснила, че искам да кажа.  Mr. Green
Нищо не знам аз, няма никаква идея за каква история става въпрос в случая с авторката. Писах съвсем общо, не съм писала конкретно към авторката.

# 79
  • София !
Този "Парцал" често си пълни страниците с форумни истории. Tired
То, някой беше покзвал, ама си има колонка с БГ-мамски бисери.

Наистина ли ? Rolling Eyes
Ужас ! Shocked

Не чета вестници от години и не знам , че толкова низко са паднали ...

Тъжна луна , много неприятно , но  и тук аудиторията е голяма , внимавай занапред . Peace

И аз не чета вестници .Мъжа ми обаче го чете ''Телеграф'' всяка сутрин , мен не ми се занимава с вестници , и единственото нещо което съм чела там са вицовете  Blush .
Стана ми интересно , каква твоя история е публикувана ??
А, и другото което е , момичетата правилно са казали , че трябва да се внимава какво и къде се пише !! Аз лично , някакви лични неща , не бих писала тук и където и да е . Доверявам се на определен кръг хора .
Така че и мой съвет е , МНОГО внимавай , къде и какво пишеш , за да няма такива последици трябва да сме внимателни !!

# 80
Писна ми да ви чета глупостите.

Е каква е разликата дали ще те четат във форум или във вестник? Не схващам нещо.
Разликата е следната. Фейсбук, Туитър, Скайп, БГ-мамма и другите онлайн полета за изява са БЕЗ-ПЛАТ-НИ. Появи ли се историята в Телеграф обаче, тя вече не е в безплатно поле за изява, а средство за ТЪРГОВСКИ ЦЕЛИ, т.е. за продажба и печелене на пари. Във Фейсбук целта ви не е да продадете снимките си, но когато Станойка от Телетрънският ежедневник ги хареса за страницата с прогнозата за времето, тя ги използва, за да си продаде тиража, и работата става много дебела.
Неприятният тънък момент е, че историята, която се коментира, вече не е право на авторката си, а на БГ-мамма и дори да тръгне авторката да се съди с медийната група, с редактора или с дудуня лелина, първият душ, с който ще я полеят, е този - тя няма вече права. Но, пак повтарям, това не е, защото историята е онлайн, а защото правата вече са на собственика на БГ-мамма. Телеграф платили ли са на форума за историята - не са. Ако пък са платили, работата става още по-дебела, дано разбирате защо. Напълно е възможно да са платили, щом има цяла страница с истории от форума.
Разбирам много добре защо скача авторката, но въобще не смятам за глупаво поведението й, както правят много от вас. Тя е в пълното си право. Теоретично няма разлика дали историята й ще стои тук или във фейса, но ако е във вестник, разликата е налице - източникът на историята трябва да е дал съгласието си тя да бъде публикувана извън форума. За да съществува този сайт, се плаща, ако не знаете.

# 81
  • Пловдив
Не са платили, Мамма го каза в темата за въпроси към модератор в Правила.

# 82
Ето аудиторията на бг-мамма:
Общ брой теми: 538 646
Общ брой публикации: 25 533 112
Общ брой статии: 2680
Общ брой потребители: 275 786

Според издателят на в-к Телеграф (Нова българска медийна група, зад която стоят Делян Пеевски и Ирена Кръстева), тиражът му е 130 000 от понеделник до четвъртък, и 180 000 в петък; според "злите езици" от този тираж се разпродава около 45%...

Това по въпроса за аудиторията.

Останалото го е казала Мамма в отговор на питане в темата "Въпроси към администраторите и модераторите.

# 83
Щом не са платили, може да се пробва едно дело, ако собствениците на форума имат желание.
Пак казвам, проблемът не е в това кой чете, а че в мамата си четеш без пари, обаче Телеграф се продава.
Плюс това, Телеграф може да не са платили, но като напишат, че източникът е БГ-мамма, е напълно възможно да се регистрират хора тук, да видят рекламите, от които се издържа сайтът, а рекламиращите се фирми да платят повече за реклама. Т.е. парите все пак си играят, макар и косвено.

# 84
Писна ми да ви чета глупостите.

Е каква е разликата дали ще те четат във форум или във вестник? Не схващам нещо.
Разликата е следната. Фейсбук, Туитър, Скайп, БГ-мамма и другите онлайн полета за изява са БЕЗ-ПЛАТ-НИ. Появи ли се историята в Телеграф обаче, тя вече не е в безплатно поле за изява, а средство за ТЪРГОВСКИ ЦЕЛИ, т.е. за продажба и печелене на пари. Във Фейсбук целта ви не е да продадете снимките си, но когато Станойка от Телетрънският ежедневник ги хареса за страницата с прогнозата за времето, тя ги използва, за да си продаде тиража, и работата става много дебела.
Неприятният тънък момент е, че историята, която се коментира, вече не е право на авторката си, а на БГ-мамма и дори да тръгне авторката да се съди с медийната група, с редактора или с дудуня лелина, първият душ, с който ще я полеят, е този - тя няма вече права. Но, пак повтарям, това не е, защото историята е онлайн, а защото правата вече са на собственика на БГ-мамма. Телеграф платили ли са на форума за историята - не са. Ако пък са платили, работата става още по-дебела, дано разбирате защо. Напълно е възможно да са платили, щом има цяла страница с истории от форума.
Разбирам много добре защо скача авторката, но въобще не смятам за глупаво поведението й, както правят много от вас. Тя е в пълното си право. Теоретично няма разлика дали историята й ще стои тук или във фейса, но ако е във вестник, разликата е налице - източникът на историята трябва да е дал съгласието си тя да бъде публикувана извън форума. За да съществува този сайт, се плаща, ако не знаете.
Бг-мамма ако си знаят интереса, да осъдят някои от вестниците, които крадат информация от тук. Защото не само лични истории, ами и разни "кого видях", "кого е*ах", от там страшно много се краде. А пък "звездите" даже не са и споделяли доброволно. Ако пък телеграф са платили на форума за подобни истории, тогава вече е наистина подло и трябва да се вземат мерки.

# 85

Ако пък телеграф са платили на форума за подобни истории, тогава вече е наистина подло и трябва да се вземат мерки.
На какво основание обаче?  newsm78

# 86
Ще си позволя да цитирам тук отговора на Мамма, защото явно доста хора не са го прочели в другата тема:

Наясно сме и колкото и да ни е неприятно, то имат право да го правят с посочване на източника.
Форумът е публичен. Достъп до него и написаното в темите има всеки, който има достъп до интернет.
Всеки потребител на форумите трябва да е наясно, че това не е затворена група и че всичко, което напише, може да се прочете от неограничен брой хора, да се разпространява и интерпретира, на база на написаното да бъде разпознат, ако е имал неблагоразумието да споделя лична информация, снимки и др.
Това важи както за този сайт, така и за всички други сайтове и форуми, които са публични и достъпът до написаните коментари е неограничен.

В печатни и интернет издания, вкл. в телевизионни и радио предавания и др. непрекъснато се цитират публикации от форуми, коментари под статии, статуси и коментари от Фейсбук, туитове и т.н. - щом са достъпни публично и се посочи източникът, то това няма как да бъде избегнато.

За мен поне това изчерпва темата, и ми е чудно защо толкова хора не го разбират.
И моля не бъркайте мненията си във форум със снимки и литературни произведения. Последните могат да бъдат обект на авторско право, но мненията по даден въпрос и доброволно разказаните историйки без литературна стойност извинете, как точно ви принадлежат, и от какво следва да бъдат защитени, след като може да се покриват с тези на още стотици хора, а и ги споделяте съвсем доброволно и с ясното съзнание, че ще достигнат до ОГРОМНА аудитория?
Наистина ме учудва как наивно се подхожда по темата.

# 87
Именно. Пише "имат право да го правят".

От там нататък какви мерки, каква дебела работа и прочие?

# 88
Мен най- ме изумява как някои си слагат снимките,че и на децата снимки,това е най-голямата глупост.
А че историята ти  е  станала известна на цяла България не е толкова трагично,всяко чудо за 3 дни  Hug

# 89
Мен най- ме изумява как някои си слагат снимките,че и на децата снимки,това е най-голямата глупост.

И тук какво е трагичното? Нима всеки над 7 годишна възраст не се разхожда с телефон с камера и не може да снима който и каквото си поиска?

Общи условия

Активация на акаунт