Моя история е излязла във вестник "Телеграф"

• 19 617
  • 194
  •   1
Отговори
# 30
аз се замислих ,че и моя история може да има , като знам какви съм ги писала....... newsm78
аз пък се изумих от темата за Сливен познах много мои приятелки и съученички с които съм писала в други теми но не знаех че са те  Shocked  доста снимки видях и наистина се учудих и побързах да проверя дали не съм оставила някъде нещо отличително  Grinning

Ти наистина имаш забавни истории ! Heart Eyes

# 31
Наистина няма никакъв начин да се защити текста колкото и да иска някой. Ако не искаш нещо да се разбира наистина не е тук мястото да го споделяш. Това ако държиш информацията наистина да не достига до външни хора. Но и това не означава, че те имат право да публикуват нещо чуждо без изрично съгласие. Можеш да си потърсиш авторските права и може би някакво обезщетение, защото така или иначе вече е късно да се промени.

# 32
аз се замислих ,че и моя история може да има , като знам какви съм ги писала....... newsm78
аз пък се изумих от темата за Сливен познах много мои приятелки и съученички с които съм писала в други теми но не знаех че са те  Shocked  доста снимки видях и наистина се учудих и побързах да проверя дали не съм оставила някъде нещо отличително  Grinning

Ти наистина имаш забавни истории ! Heart Eyes
именно за това побързах да  си махана няколкото снимки качени в "Красива мама "  Laughing

# 33
Отвратително, но това си е начин на работа на тази медийна група  Sick
Ето едно предложение - не купувайте този помиярски вестник на "Дебелите", нито който и да е друг техен вестник „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Засада“, „Борба“, „Меридиан мач“, както и  ББТ, ТВ7,, не им гледайте телевизиите и т.н. Знам, че няма да им накривим нещо кой знае какво, но си е начин на личен протест.

# 34
  • Талант на 2012,2013 г.
Докато мъжът ми беше жив четеше вестници и понякога ми показваше тази страница. Да, има я , съществува. С копираните постове и никове.

# 35
  • Варненска клюкарка
......Можеш да си потърсиш авторските права и може би някакво обезщетение, защото така или иначе вече е късно да се промени.

Сериозно!?!  doh doh doh
 И как точно да си потърси авторските права ?!? От името на нещо наречено "Тъжна луна" и ли как точно ?!? Хайде да слезем на земята вече!
Не знам историята която е разказала, но съм сигурна, че във вестника е доукрасена- в който и момент да се опита някой да ги бутне, ще изтъкнат факта, че двете истории( тяхната и на въпросната потребителка) са различни....
Както казах и първия път, интернет не е мястото, където да се споделят най- съкровенни неща. Направиш ли го- все едно да си изкрещиш историята от площада и да очакваш или да вярваш, че по това време никой твой познат не минава от там. Както казах форумът е обществено място, но с тази разлика, че докато общуваме, сме пред компютъра и не знаем кой е отсреща Peace

Повтарям се, но в цитата се крие ключа от барачката- просто трябва да спазва написаното в червено и няма да пуска такива теми...а и всеки, който се придържа към това!

Молбата ми към администраторите, не може ли да се помисли за възможността да не се копират темите и да бъде защитен текстът тук в този форум. В противен случай аз съм ПРИНУДЕНА никога повече да не споделям лични неща в публичното пространство..

Надявам се, че съм разбрана правилно!!! Добронамерена съм .. и много притеснена ...

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 10:40 от Беллора

# 36
Що пък моя ник си използвала ? Thinking

# 37
  • Пловдив
Не знам историята която е разказала, но съм сигурна, че във вестника е доукрасена- в който и момент да се опита някой да ги бутне, ще изтъкнат факта, че двете истории( тяхната и на въпросната потребителка) са различни....
Специално в "телеграф" (нарочно с малка буква) изобщо не са разкрасени. И своя ник съм срещала с дословно копирано мнение. Редовно форума им пълни страница или две.

# 38
  • Варненска клюкарка
Що пък моя ник си използвала ? Thinking

Ауу извинявай, сега ще го оправя, трябваше да бъде Тъжна луна- заблехосала съм се нещо и съм объркала никовете. Извинявам се още веднъж!

пп Коригирах си грешката. Peace

# 39
  • София
Една дума не съм написала в този форум, без да съм преценила дали евентуално няма да има последствия. Споделяла съм и лични неща, плювала съм по свекъри, но съм си преценила рисковете и дали ми пука или не, ако бъда изтипосана някъде  Peace

# 40

Сериозно!?!  doh doh doh
 И как точно да си потърси авторските права ?!? От името на нещо наречено "Тъжна луна" и ли как точно ?!? Хайде да слезем на земята вече!

Да, сериозно, защо не? "Нещото" си има регистрация, имейл, ИП адрес и т.н., интернет не е анонимен. Ако някой използва моя снимка без моето съгласие и я публикува във вестник аз бих си потърсила правата например. Да, най-вероятно ще е сложно и не се знае дали ще има резултат, но всеки си преценява дали си струва да се занимава. Наясно съм в България как се случват нещата, но и това не означава, че за всяко нещо трябва да си мълчим и да си траем защото нямало смисъл и нищо нямало да излезе. Колкото повече си мълчим толкова повече и другите ще си правят каквото си искат защото знаят, че няма никакви санкции.

# 41
Ако човек се захване с това - шапка му свалям - за губенето на време, нерви и средства  Joy

# 42
Ако човек се захване с това - шапка му свалям - за губенето на време, нерви и средства  Joy
Зависи доколко държиш на публикуваното. Ако публикуват моя история във вестник на мен лично едва ли ще ми дреме особено. То и не мисля, че съм написала нещо кой знае колко смислено тук или някъде другаде. Но ако ми публикуват снимка не бих оставила така нещата. Просто вече много съм насъбрала и ми е писнало всеки да ми взема снимките и да ги ползва както му е удобно. Във вестник още не съм ги виждала и искрено се надявам наглостта на хората да не стигне чак дотам.

# 43
  • София
В разглеждания случай няма снимка, така че какво се палите...

# 44
Бе то в разглеждания случай, дето дори не знаем какъв е - чудно как са познали авторката чак, ама...и каква би била разликата - ако познат прочете темата тук или във вестник?

Общи условия

Активация на акаунт