Моя история е излязла във вестник "Телеграф"

• 19 600
  • 194
  •   1
Отговори
# 150
Хи хи , ще видиш ти , като ни изтипосат дето ги подиграваме ! Grinning

Моля , някой ако си купува тоз вестник да ни държи в течение на новините ! Joy
Аз не мога да се прежаля ! Sunglasses
Ами те журналистките-списвачки в тоя вестник сигурно слухтярят за нова историйка,
ама кой ги знае кои са...

# 151
Не знам историята която е разказала, но съм сигурна, че във вестника е доукрасена- в който и момент да се опита някой да ги бутне, ще изтъкнат факта, че двете истории( тяхната и на въпросната потребителка) са различни....
Специално в "телеграф" (нарочно с малка буква) изобщо не са разкрасени. И своя ник съм срещала с дословно копирано мнение. Редовно форума им пълни страница или две.
Е каква е разликата дали ще те четат във форум или във вестник? Не схващам нещо.

разликата е читателската аудитория е друга!!! Баба ми на село няма интернет, но може да прочете вестника, например! Схвана ли?!

# 152
Ама, тогава пиши във форум, в който се плаща членски внос, защото тук скоро и бабите на село ще го четат.
И нищо годно за съдене няма, както си мисли бонбон. Инак, да заповядат заинтересованите, хонорар винаги ще се намери кой да им вземе.

# 153
  • out of space
Господииии....каква е тази история, че баба ти не трябва да я знае? Да не си убила някой?

# 154
Господииии....каква е тази история, че баба ти не трябва да я знае? Да не си убила някой?

Дадох пример. Не става дума за моята баба.

Исках да кажа, че читателите са други в този форум и на вестници....

# 155

Дадох пример. Не става дума за моята баба.

Исках да кажа, че читателите са други в този форум и на вестници....
Тъжна луна разбирам те перфектно и аз съм писала във форума за съвет и подкрепа   Hug и в един момент е гадно да се случи такова нещо , щото се чувстваш предаден , то ако сме искали да ни знаят историите  хора които ни  познават , щели сме да им кажем на тях а не да се регистрираме тук с други имена  , ама уви наистина няма анонимност  Crossing Arms

# 156
Темата вече за мен е приключила. Радвам се за разбирането. А на останалите да не ви идва до главата. Някои отново не спестиха да изтъкнат, че еди какво си е малоумие и т.н. Като цяло има много качествени хора тук, но много ме дразнят такива, които веднага изказват мнение, че някой е малоумен и т.н.
Моля да се заключи темата!

# 157
Ама, тогава пиши във форум, в който се плаща членски внос, защото тук скоро и бабите на село ще го четат.
И нищо годно за съдене няма, както си мисли бонбон. Инак, да заповядат заинтересованите, хонорар винаги ще се намери кой да им вземе.
Това като юрист ли го казваш? Посочи ми закон, член, алинея, които казват буквално, че всеки достъпен онлайн текст и изображение или част от тях могат да се използват за търговски цели, стига да се цитира автор. Или поне кой закон точно да търся, аз ще си го прочета.

# 158
Чети си внимателно темата.

# 159
Не можеш да отговориш, разбирам. Не разбирам обаче защо се правиш на специалист.
Темата като цяло беше поле клюкарките да кажат "какво толкова, че има клюки". Ами това, че клюките се използват от един непознат, за да си направи продажбите. Айде холан.

# 160
Ама, нали писах днес, цитирах Закона за авторските права, цитирах члена и алинеите.
Чети, сега за теб безплатна правна консултация в 12 през нощта няма да правя, че ти не може да скролнеш в темата, прощавай.
Бай дъ уей, цитиран е постът на Мамма, която също дава обяснение.
А за съденето, всеки има право да го прави. В крайна сментка хонорар всеки ще вземе, писах вече.
Айде, със здраве и мисъл какво пишете в нета.

# 161
От Телеграф на няколко пъти вземат неща от моя блог. Няма за какво да се сърдя. Не нарушават закона.
Вижте си чл. 24 и отделните алинеи от ЗАПСП.
Не ти искам правна консултация, а член 24 го прочети пак (виж по-долу защо).
Случаят на блога ти и блоговете като цяло се вписва в чл.24, защото това е средство за обнародване на нечия блестяща мисъл, освен това не е анонимно.
Случаят на авторката не се вписва в този член, защото тя не пише в БГ-мамма с цел обнародване на блестящата си мисъл. Темата й тук е търсене на помощ, а появата й в този вестник очевидно е донесла вреда, а не полза и помощ. Освен това желаната анонимност очевидно я няма след появата на темата във вестника.
Пак ще попитам:
Посочи ми закон, член, алинея, които казват буквално, че всеки достъпен онлайн текст и изображение или част от тях могат да се използват за търговски цели, стига да се цитира автор. Или поне кой закон точно да търся, аз ще си го прочета.
Защото във въпросния член, който така размахваш, болднатата дума е спомената само на две места и те са: "ако НЕ служи за търговски цели" и "НЯМА търговски характер". В случая има търговски характер, защото това е вестник, който се продава и целта му е да се продава.

# 162
Освен това желаната анонимност очевидно я няма след появата на темата във вестника.

За каква "желана анонимност" става въпрос? Авторката пише тук от 2006 година, само с два клика човек разбира в кой град живее, какво и кога е работила, как са протекли двете ѝ бременности, кога и как са се родили децата ѝ, има името на мъжа и името на децата, има СНИМКИ на децата, информация за пътуванията им, козметиката ѝ, резултатите от диетите ѝ, дълги и подробни описания на нейната и на мъжовата ѝ рода... Всичката тази информация е дадена съвсем доброволно в публичното пространство, така че не виждам за каква "желана анонимност" изобщо може да става въпрос.

Темата вече за мен е приключила. Радвам се за разбирането. А на останалите да не ви идва до главата. Някои отново не спестиха да изтъкнат, че еди какво си е малоумие и т.н. Като цяло има много качествени хора тук, но много ме дразнят такива, които веднага изказват мнение, че някой е малоумен и т.н.
Моля да се заключи темата!

Разбирам (донякъде) огорчението на авторката, но да погледнем нещата и от друг ъгъл. Предполагам, че публикуваната история е тази за раздялата на потребителката със съпруга ѝ. Изчетох отново темата, заставам зад всяка дума, която съм писала като съвет там, и не виждам какви толкова "вреди" може да е нанесло публикуването на историята. Напротив, този вид истории трябва да се разказват, за да дават сили и кураж на други жени, които са в същото положение и не смеят да направят крачка към по-добър живот за себе си и децата си. Нищо срамно, уличаващо и позорно няма в това, че една нормална жена иска нормален живот, и намира сили да отхвърли от живота си факторите, които ѝ пречат.

# 163
Да, хубавите неща трябва да се разказват и да се научават от възможно най-много хора. Много повече са историите, които никак не са за разправяне, но авторите им не го осъзнават. За конкретната история на авторката не се сещам.

# 164
  • Варна
Хм, не бих писала нещо, което не бих искала да се знае и да се коментира. Не ми пука особено за аудиторията.Или е нещо лично, или не.

Общи условия

Активация на акаунт