Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - II тема

• 194 818
  • 753
  •   2
Отговори
# 645
В Пловдив няма робот Да Винчи,но правят лапароскопия/в Селена/-имат и оборудването и  специалистите.
Но,за да се възползваш,не трябва да имаш коремни операции и сраствания.

Момичета,днес правя една година от хистеректомията и почти бях забравила за нея.....напоследък се чувствам добре/в тази посока,иначе имам разни други болежки/,малко се позагладих,но не мога да се оплача-овладях и симптомите на критическата....и свикнах с някои от екстрите,но като се чувствам като нормален човек. Не съм ходила на преглед,но смятам скоро да наобиколя доктора,че може да се е затъжил..... Mr. Green..Да му кажа едно "Благодаря!", на човека.

# 646
  • София
Здравейте, нова съм по темата но се нуждая от съвет. Наскоро ми откриха шоколадова киста колкото яйце в единия яйчник и една по-малка в другия. Тъй като съм на 45г. ми препоръчаха отстраняване на яйчниците и матката. Иска ми се да не е оперативно, а с Да Винчи или лапароскопия. Аз съм от Пловдив, но тук няма такава апаратура. Четох, че робот има в Плевен и София. Знаете ли, дали се чака ред за там и каква е цената по здравна каса? До няколко дни трябва да съм взела решение.
Здравей! Оперирана съм в Плевен от проф.Горчев с робота през 2013 г. След прегледа ми насочи дата за след 10 ина дни аз бях с Микроинвазивен карцином.Знам, че по принцип се чака.... На мен касата ми пое сумата от тогава 8 хил. Лв. Аз платих само за екип 900 лв.

# 647
Благодаря и на Дамяни и на Любезна за информацията. Все още се лутам дали да ходя до Плевен, дали да отида в Селена/лапароскопия/ или да ме оперират в онкото в Пловдив. Шоколадовите кисти били доброкачествени, ама то знае ли се със сигурност.

# 648
Здравейте!  Simple Smile Hug

Атб, във военна болница има много добър доктор, Ковачев. Консултирайте се с него ,би трябвало да се прецени риска от операцията и риска да оставят полипа. Аз съм била с полип и веднага го махнаха, оказа се злокачествен, но нека докторите преценят. За вагинална хистеректомия не знам да се прави и какви са предимствата. При хистеректомия с разрез се прави добър оглед и т/н. А що се касае дали е 100 процентово наложителна операцията, това пак зависи дали има информация какъв е ,има ли подозрения за злокачествен и пр. правена ли е биопсия?

Здравейте, благодаря ви за бързите отговори. Точно при доктор Ковачев беше на преглед майка ми и той я посъветва да действа бързо. Първия полип и го махнаха в Благоевград преди 2 години и не беше злокачествен, но този не са го махали, съответно и не са го изследвали. Лекарката ѝ там и каза, да дойде след 6 месеца пак на преглед и евентуално да се махне. Но предпочетохме да чуем и друго мнение, което беше още по-стряскащото, но може би правилното. Според Д-р Ковачев, ако се махне сега полипа, скоро пак ще ѝ се появи и ще трябва постоянна оперативна намеса, затова препоръчва да се направи хистеректомия. Просто ми се щеше ако има начин, при който ще се възстанови по-бързо. До колкото четох при по-възрастни жени поне месец трае възстановителния период.

Някой може ли да сподели повече информация за Да Винчи в Плевен. Четох някакви коментари, че после остават големи синини и силни болки.

# 649
  • София
 Атб, на колко години е майка ти? Възстановителния период е да- до месец, зависи от организма. На 46г бях при хистеректомията и на 20 ден бях на море и се чувствах прекрасно, чаках си резултата и се наслаждавах на морето. Д-р Попов от  Вита ме оперира. Той по принцип е специализирал и практикува лапароск.операции. Направете консултации и успех желая!!!

# 650
  • Пловдив
Някой може ли да сподели повече информация за Да Винчи в Плевен. Четох някакви коментари, че после остават големи синини и силни болки.

глупости - няма такова нещо! Това е най-щадящата интервенция. На третия ден след операцията пътувах от Плевен до Пловдив.

# 651
  • София
Операцията с Робота ми беше петък на обяд.В събота ме вдигнаха изписаха ме в понеделник сутрин.
Болки имах леки около седмица но пиех обезболяващи и тук е мястото да вметна, че имам три малки деца и се грижех безпроблемно за тях.Синини не съм имала.

# 652
  • София
И моята операция с Робота беше в петък. В събота ме вдигнаха, изписаха ме в понеделник сутрин. Пътувах си за София. Една седмица не можех да управлявам въобще левия крак, аз отивам надясно, той наляво. Около месец не ме слушаха ръцете, не можех да си бърша задника, да се къпя... Два месеца нямах никаква чувствителност на палеца на дясната ръка, не можех на пиша, да режа, да си скубя веждите... В болницата ми казаха, че не съм добре с нервите и че проблема бил функционален... Обиколих къде що имаше невролог в София, категорични бяха, че ми е засегнат гръбначния мозък от позата при операцията... На контролния преглед Горчев ми каза, че съм третия случай за тази година.

глупости - няма такова нещо!
Глупости са за теб.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 14:45 от кльомба

# 653
  • София
Цитат  на  кльомба

Цитат
И моята операция с Робота беше в петък. В събота ме вдигнаха, изписаха ме в понеделник сутрин. Пътувах си за София. Една седмица не можех да управлявам въобще левия крак, аз отивам надясно, той наляво. Около месец не ме слушаха ръцете, не можех да си бърша задника, да се къпя... Два месеца нямах никаква чувствителност на палеца на дясната ръка, не можех на пиша, да режа, да си скубя веждите... В болницата ми казаха, че не съм добре с нервите и че проблема бил функционален... Обиколих къде що имаше невролог в София, категорични бяха, че ми е засегнат гръбначния мозък от позата при операцията... На контролния преглед Горчев ми каза, че съм третия случай за тази година.

Shocked  За  първи  път  чувам  подобни  оплаквания  след  хистеректомия ? Още  повече  пък  лапароскопска  такава ............    Не  казвам ,че  не  биха могли да съществуват  подобни симптоми  ,но  все пак  е  добре  да се  съобрази  ,че  тук  четат  доста жени  ,на  които  им предстои  такава  интервенция  и  представи си  как  тези думи  биха  им подействували в  момент на  паника  ,страх и  отчаяние  .   ooooh!

А  и  не  е  задължително  всяка  оперирана жена да  има  като следствие  такива  оплаквания . Може би  по   скоро  ти си  изключение ...........

Кики  ,  къде си  ?  Ходи ли  в  онко- диспансера  при Тошева  ?  Hug

# 654
  • София
Да, изключение съм, даже съм го написала - "На контролния преглед Горчев ми каза, че съм третия случай за тази година", но в този случай да си мълча, да напиша, че всичко е било О'К или да изчезна като sisley_t?

# 655
  • София
Аз няма да коментирам това само ще кажа, че ако сега трябваше отново да избирам къде...отново бих се доверила на професор Горчев!
Джеси, ходила е днес но са я върнали за утре Twisted Evil ще се включи предполагам по късничко.

# 656
  • София
Димяни , мерси за  инфото  за  Кики !  Hug  Дано  утре  най- после намери  лекар  ,който  да  й  помогне да се  избави  от  неприятните  болки  и  симптоми !  Praynig

Да, изключение съм, даже съм го написала ................ но в този случай да си мълча, да напиша, че всичко е било О'К или да изчезна като sisley_t?

Не  съм  искала  нито  да кажа  да си мълчиш  ,нито да те  засегна !  Ако  е  така  ,моля  да бъда  извинена !   Просто  казвам  ,че  това  звучи доста  стряскащо  и шокиращо  за  жени  ,на  които  тепърва им  предстои  операция  !

А   относно  sisley_t  мисля ,че преди време  точно ти  в    първият  ти  пост  в  темата  писа  ,че се притесняваш   за нея   и защо  не пише   тук ?   Ние  тук  не знаем  защо не пише  , а  и  всеки  има правото  дали да  пише  или  не  в темата . Не  можем  да  я  "съдим "  ,че  не   е  писала . Аз лично  не  помня ти  също   да си споделяла  какъв  е  твоят случай  ?  Така  ,че  всеки си преценява  да  споделя  или не   тук !

Вярно  ,че  в последно време  много рядко съм писала  ,но пък  редовно  чета  .

# 657
  • София
Не бе, Gesika, не съм се засегнала, но не мисля, че трябва да се спестява всякаква информация. Може и да греша. Няма проблем да си изтрия поста. Факт е, че би трябвало това да е най-щадящата операция.

Не съдя sisley_t, продължавам да се притеснявам, защото развоя на събитията при нея бяха меко казано шокиращи. Тя е от изключенията на Горчев. Това не го казвам с ирония или сарказъм. Стискам палци и желая успех на всички, без значение при кого са решили да се оперират.

# 658
  • София
Ето ме! Благодаря ви момичета мои, че ме мислите. Сега се прибирам от работа, че трябва и да се работи.

Днес стана скандал голям в Онкологията.

Отидох към 8,45 ч и леви десни направо на регистратурата. Там ме питаха дали съм за профилактика и аз казах, че съм била Декември и не съм, но съм с оплаквания. От регистратурата ми казаха да се кача при Тошева и да се МОЛЯ да ме вземе. Качих се аз и след два неуспешни опита при излизането на сестрата да попитам защото демонстративно ми обърна гръб правейки се, че не чува на третото излизане повиших тон.
Казаха ми с такъв отвратителен тон, че няма да ме прегледа да съм дошла утре или да ходя при д-р Ботев. Като попитах кой е той ми се затръшна вратата под носа. В този момент няма да ви казвам как се вбесих и се развиках. Явно сестрата ме е чула, защото слезе след мен докато аз се връщах на регистратура да питам кой и къде е д-р Ботев. Влезе при жените и всички дружно си обясняваха нещо възмутено гледайки ме. Една от тях ми връчи едно листче и ми каза да се върна утре в 10.40ч за преглед. Отидох при охраната и попитах към кого мога да се обърна за жалба и той ме насочи към управителя. Той не беше там, но секретарката ми ме изслуша с недоумение, но много любезна и мила. Повика главната сестра и тя ме прие в кабинета си. Обясних и че за мен е непонятно как два пъти идвам и няма осигурен специалист за пациент с оплаквания и за на трети път (днес) съм получила отказ , защото видите ли не съм за профилактика. Видя графика на Тошева и се оказва, че първите два дни през които съм ходила тя е отстъпвала от нощна смяна. Това добре, ама още не може да ми побере акъла как са само две гинеколожки в ОНКОЛОГИЯТА и ако едната е болничен, а другата отпуска няма лекар!!!!

Как Желязкова приема пациенти с усмивка и разбиране , а Тошева и хистеричните и сестри просто не сложат тъпия и график залепен на вратата за да се знае и ако някой си позволи да попита да му се обясни като на нормален човек.

Утре не знам какво ме очаква! Най-вероятно пак нерви и разправии около днешните скандали. Най-вероятно, ще ме запомнят и аз нормално отношение няма да получа занапред и ако зависи от нея нещо за ТЕЛК и тн може и да се отрази. Както и да е. Смятах, че там е мястото където мога да получа помощ, но не би...ние сме една статистика, това е!

# 659
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми хистеректомия, след съмнения за аденомиоза Смятам да се доверя на др.Младенов от онкологията във Варна.  На 31 този месец ще ми е операцията. Имате ли някакви впечатления от него?

Общи условия

Активация на акаунт