Всякакви въпроси относно съдомиялните - 13

• 51 442
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Какво имаш предвид под пластмасови детайли? На мен само чекмеджетата са ми метални, всичко друго гледам е пластмасово. Перки, кошницата за прибори, допълнителните сгъваеми приставки.
Аз съм с Бош втора употреба за 15 комплекта и при мен всичко е пластмаса освен кошниците и решетката на филтъра . В началото си мислех че е голяма и няма да мога по цяла седмица да я напълня (ние сме трима а понякога четирима когато малкия се прибере )но се оказа че успешно я пълня всеки ден .Мия абсолютно всичко в нея от големите тави на печката до тенджерата под налягане пластмасовите кутии и всичко което мога да натъпча  Joy на ръка мия само ножовете с дървени дръжки дървените лъжици за готвене .
alluette ако имаш място купувай голяма машинка после да не ти дойде малка за 6 комплекта

# 586
  • София
Някой пита за гаранцията по-назад - по закон времето, в което уредът е на ремонт (макс 30 дни) се добавя към срока на гаранцията, затова следете този период да е коректно отразен в гаранционната карта.
В случай на дефект имате няколко възможности: да искате замяна на уреда (замяната не трябва да "ощетява" продавача - примерно да сте съдрали миялната от употреба една година и 11 месеца,и да искате нова) или да искате ремонт. При чисто нов уред е нормално да искате подмяна с друг. Не можете да искате връщане на платената цена, ако продавачът ви предложи подмяна или ремонт за негова сметка. Закъснее ли дори с ден след установения 30-дн срок обаче, трябва да ви върне платеното.

# 587
  • София
От половин година някъде сме с този модел миялна машина, но инокс варианта. Нямам забележки, но всъщност не съм имала преди миялна за да имам и база за сравнение. Единственото, което е, че напоследък таблетките не се разтварят, тоест капачето се отваря, но все едно таблетката залепва и си остава вътре.  Смених марката таблетки и пак така. Като сложа тези на Fairy Platinum, които са като капсулки няма проблем. Гледам вътре да е подсушено, да не залепва случайно таблетката, веднъж я поставям от едната страна друг път от другата, но не....идея си нямам защо се получава така  newsm78

# 588
  • на Мелмак
Поправете ме ако бъркам - намесвам се за мидеята на 10г.- Ами  честито!
За този уред -всекидневна експолатация и тази марка- в смисъл , че е от по-ниският клас-да не се разсърди някой Peace това си е направо повече от добре !
И е редно да си се замени с нова помощница Grinning
При мен перките и кошницата за съдове са от пласмаса-нямам проблем , на предишната също такива бяха и с тях съм нямала проблем.
Взимай смело и не се притеснявай - пластмасата е държелива!

# 589
  • София
    Здравейте!
Моля за съвет миялната, която е марка Индезит за 12 комплекта я пуснах , но не пусна вода , а само пара и не изми съдовете. Миялната не е нова. Може ли да ми кажете на какво се дължи? Проверен е филтъра и маркуча за вода, който като го откачих от миялната и пуснах водата да тествам си течеше водата.
Благодаря предварително!

# 590
  • Пловдив
    Здравейте!
Моля за съвет миялната, която е марка Индезит за 12 комплекта я пуснах , но не пусна вода , а само пара и не изми съдовете. Миялната не е нова. Може ли да ми кажете на какво се дължи? Проверен е филтъра и маркуча за вода, който като го откачих от миялната и пуснах водата да тествам си течеше водата.
Благодаря предварително!
Аз не разбирам, но на мен на друга миялна ми се е повреждала циркулационната помпа. Май си е да викаш техник.

Аз нямам проблем с пластмасовите части, ползвам я от 5 години, засега не е правила проблем миялната. И я ползвам много интензивно, предполагам, че повечето хора не я ползват толкова. Не и се церемоня много, не плакна, не се грижа за нея. Децата ми допълнително са я тормозили. Още 2-3г да изкара и ще смятам, че си е изпълнила предназначението. Общо взето смятам, че според повредата, като почне да се поврежда уреда е време да го сменя.

# 591
  • Под гъбата
Поправете ме ако бъркам - намесвам се за мидеята на 10г.- Ами  честито!
За този уред -всекидневна експолатация и тази марка- в смисъл , че е от по-ниският клас-да не се разсърди някой Peace това си е направо повече от добре !
И е редно да си се замени с нова помощница Grinning
При мен перките и кошницата за съдове са от пласмаса-нямам проблем , на предишната също такива бяха и с тях съм нямала проблем.
Взимай смело и не се притеснявай - пластмасата е държелива!
Няма сърдене! Laughing Мидеята има всичко, което съм си мислела, че трябва да има този уред. Отложен старт, индикатори за сол и гланц, 4 температури,7 програми, ел. дисплей, регулираща се кошница, клас А, разход 13 л, система срещу преливане. За уред на 10 години и цена 400 лв, беше направо перфектен. Даже и резервните части са на смешни цени и имат наличност вносителите.

# 592
Здравейте пак, да попитам може ли да напръскам с обезмаслител филтрите на аспиратора и да ги пусна в съдомиялната  newsm78 вие мили ли сте ги така ?

И на моята съдомиялна пластмасови са перките и кошницата за прибори  Simple Smile И да ви кажа, уж е за 10 комплекта и мислех, че ще ги събирам по два дни, ама я пълня всеки ден, че и мястото не ми стига понякога  Crazy

# 593
Здравейте пак, да попитам може ли да напръскам с обезмаслител филтрите на аспиратора и да ги пусна в съдомиялната  newsm78 вие мили ли сте ги така ?

И на моята съдомиялна пластмасови са перките и кошницата за прибори  Simple Smile И да ви кажа, уж е за 10 комплекта и мислех, че ще ги събирам по два дни, ама я пълня всеки ден, че и мястото не ми стига понякога  Crazy
Идеално се измиват и ние така си ги мием в миялната.Също и полиците от хладилника.Етажерките от банята..

# 594

Без предварително третиране, без киснене - мръсни и прашни ги бутам в миялната, мия с таблетка на КК. Но ако са много захабени може да им е нужно повече от веднъж да ги измиеш.
Никога и по никакъв начин не постигнах чистотата на филтрите на абсорбатора, както след миялна. Мия ги всеки месец.

АКо все пак решиш да ги третираш, първо изплакни препарата и после в миялната.

# 595

Относно филтрите - пръскала съм ги с обезмаслител и съм ги мила в миялната, но без особен ефект. Последния път ги напръсках с пяна за фурни и пак в миялната - светнаха.

# 596
Благодаря Ви момичета  Hug Ще ги пробвам още утре и ще кажа резултата  Heart Eyes на 70 градуса ли да ги измия ? Не са ми захабени, надявам се да се измият от първия път  Simple Smile

# 597
Благодаря Ви момичета  Hug Ще ги пробвам още утре и ще кажа резултата  Heart Eyes на 70 градуса ли да ги измия ? Не са ми захабени, надявам се да се измият от първия път  Simple Smile

Аз ги мия на 70С. Щом не са захабени, трябва да излязат като нови.

# 598
Здравейте! Трябва ми малко помощ. Не разбрах как да определя твърдостта на водата и на колко да настроя солта? Взех си този модел миялнаhttp://www.technopolis.bg/b2c/details/680543/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6833, Някой знае ли откъде се регулира солта, гледах,четох и нищо не разбрах  newsm78 ?

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 13:25 от teta014

# 599
teta014 моята съдомиялна е BEKO DIS 5831 за вграждане, но предполагам, че дисплея е един и същ  Simple Smile
При мен се прави така настройката : Натискаш копчето за програма "Р" и едновременно с него и това за старт , излиза на дисплея едно "r" и цифра до него, от копчето за отложен старт, намира се до това за пауза, си избираш на колко да настроиш солта , от 1 до 6 може.

Общи условия

Активация на акаунт