Януарчета безброй на мама вече не дават покой - Тема 13

• 26 569
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Чема, още веднъж честито. С голям интерес прочетох написаното и като знам че и мен ме чака същото, само че с едно. От сега започвам да се панирам. Стискам палци Влади и Кристиян да наваксат бързо, бързо изоставането и да ги гушкаш скоро у дома.

Бейбифейс, не ти трябва свеки да ти се мота из краката точно сега. Не се сърди, нали е наплела на Точко дрешки.

Аз вчера си направих такава разходка, че като се прибрах вкъщи и не можех да мръдна от болки в кръста. Май се надцених, преди редовно си похождах около 10 км на ден през почивните дни, а сега реших че мога да ида пеш от нас до Парадайс мол и на всичкото отгоре и по магазините да обикалям. Е, да стигнах благополучно, даже и през Южния парк минах, ама после като се прибрах ми се ревеше. Повече няма така да разхождам бебока. Днес съм ОК и намислям нова дестинация, само че по-наблизо.
Гледах в НМ бебешорските дрешки и май харесах за бебчо едни бодита, които са като ризки, а също и едно гащеризонче с качулка и уши, така че другата или по-другата седмица се почва голямото пазаруване и нареждане, че ако малкия реши да ме изненадва по-рано да съм подготвена.
Минах и през подлеза да питам за нощниците. Имат различни видове, като цената им е от 15 до 24 лева. Та скоро ще трябва да се оборудвам и с две такива.

Някой желаещ за лекции във вторник в The Mall?
 Blush Голяма заспа съм, сега виждам че за вторник няма лекция, а чак в петък!

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 12:46 от desita bonita

# 616
  • София
Chema, Честити ти малки мъжлета! Бързо да порастват и много да ви радват   bouquet
Много се развълнувах от новината Simple Smile
Радвам се, е така бързо са реагирали в Майчин дом и всичко е минало бързо и леко. Сега да ги изпишат и да им се радвате вкъщи Simple Smile

# 617
  • София
Chema, ного добре се е развило всичко, въпреки ранната поява на бебетата. Сигурна съм, че скоро ще ги изпишат и ще сте заедно. Това, че не си усетила как е минало раждането е защото са по-мънички бебоците. Ако бяха по 3 кг, щеше да е по-тежко. Важното е, че са добре и са борбени. Ще пораснат скоро големички.
Деси, не ми трябва свеки естествено, но ми е малко странна. Аз също мислех да ходя до Мол Парадайз днес, само че не знам дали пеша да ходя. Вчера с ММ много обикаляхме в парка, а той ходи много бързо, аз направо бях на макс. Не се уморих, не ми беше зле, но вечерта и сутринта имах контракции и се чудя дали не съм прекалила. Мерси за инфото за нощничките. Иначе точно в този мол си бях харесала едн магазин - http://carnivalkids.com/Nachalo/0/0.html - имат страхотни дрешки и исках да ги видя на живо.
Скрит текст:
А ти беше писала, че ще поръчваш от Чочко Бочко. Ако не си си променила решението, може ли да ми пуснеш на мен едно спално чувалче още, че май 1 няма да ми стигне? И може би 1 гащеризонче, но не е много сигурно още, но чувалче ще ми трябва. Ако не достигаш 60 лв поръчка, ще ти дам и за доставка  Peace

За вторник за лекцията, в Мола на Цариградско ли е?

# 618
Бейбифейс

Carnival Kids имат много сладурски нещица. Ако не се лъжа има такъв магазин и в България мол.

Скрит текст:
Ще ти пусна каквото желаеш, само дано не бързаш, че аз смятам да правя поръчка тази или следващата седмица. Преди да пусна задължително ще се обадя!
[/b][/color]

# 619
Боже, Боже, Чема прекрасни новини!  Да са ти живи и здрави малките мъже! Прекрасни имена сте им избрали, да си ги носят дъс здраве и да им се радвате!

Панди, ти направо ме разтрепери с твоите премеждия, аз да ти кажа се бях нагласила да си правя инхалации над тенджерата, но бързичко се отказах... Внимавай, че много неща ти се натрупаха  Hug
His Princess, благодаря че питаш за квартирата. Мен чак ме е страх да се похваля, че още не е сигурно. Намерихме едно много симпатично флатче 2 спални не много големи, всяка си има баня. И голям хол с open plan kitchen. Видяхме се с хазаина, сега оформяме документи и референции. Окончателно ще се похваля като подпишем договора, че да си кажа честно много ме е страх да не се окаръчи нещо. Стискайте палци!

Деситке, много хубави снимки от сесията, грейнала си като слънце с тази усмивка  Hug

Аз утре съм на извънреден скан, ще ми гледат бъбреците, мисля си, че бебко хич няма да то погледнат. Само да сме здрави. Иначе ат антибиотика и аз се обзаведох с гъбички. Нищооо не ми помага и съм като полудяла. Ям кисело мляко, както каза Прахчето - нъц, сърби та е чудо. Джипито ми изписа Клотримазол и тва беше, друг е въпросът колко ми помага.

Възкресителнице, искрено ти съчувствам за този рефлукс, стшскай още малко  Hug Каква количка взе на принцеската?
За херпеса се свързах със специалист от Бг, обясних му подробно цялата ситуация и той доста ме успокои. Каза че и в Бг процедурата е лекуване с Ацикловир, като 90% от майките се излекуват, а за бебето има нулева опасност при раждането. В тези 10% влизат майки които не могат да пият лекарството или по други причини то не действа, но това няма как да се пропусне и в такива случаи се назначава спешно секцио.  Успокои ме човека, каза да им се доверя, че все пак и тук са добри специалисти. Та сега дишам малко по леко.

И на мен вече много ми тежи корема, ставам по 4-5 пъти нощем, трудно заспивам... Отделно един куп интриги от свекито, като последно ми написа: " Не заставай м/у мен и сина ми, защото ти няма да спечелиш от това..." Направо ме побърква. Отделно не може да преживее факта, че няма да дойде тя първа в Лондон и почна от сега с условията си - имала отпуска само до 20.01. разбирала, че искам майка ми да дойде, но ще се наложш да е тя, че после нямала отпуска... Викам и нали имаш пролетна ваканция... Така ми е дотежало, а ММ дума не дава да се каже за нея.

Извинявайте, ако съм ви досадила, много ви  Hug всички прекрасници!

# 620
  • Близо до морето (200 м)
Ив, стискам ви силно палци да довършите сделката и да се нанасяте вече!
Извинявай, но свека ти е непоносимо нагла женица. И ако ТМ не е на твоя страна - искрено ти съчувствам. За такива като нея - пълен игнор!!! Въобще не бих си комуникирала с нея по никакъв начин. Спирай ги тия скайпове и смс-си, не си го причинявай сама. Аз и на пролет не бих я пуснала  ooooh!
Дано клотримазола бързо ти подейства.

# 621
  • София
Деси, не съм знаела, че и в Мол Бг го има магазина. Станаха ми много магазини с любими неща Simple Smile.
Скрит текст:
За Чочко Бочко аз изобщо не бързам, нищо не е спешно, знаеш. Ще ти пратя опо някое време какво да ми пуснеш и ще ти дам парите, че поръчките идват за 1 ден.  Благодаря ти предварително!

Ив, много се радвам за квартирата. Стискам палци всичко да мине гладко. А това твоето свеки... е ужасно. Хич не ти завиждам. Тя не се ли усеща, че застава межди вас с ТМ и така може да ви развали отношенията? Не ти, а тя го кара да избира между вас двете. Моето свеки не иска да идва, но пък това е по-добър вариант май  newsm78. Ще си трая и няма да се цупя. Иначе ММ е голяма заспа и трябваше да говори с брат си за количката, нали ще ни я подаряват те. Не че няма време до 22, но до колкото го познавам, може и да забрави. Свекито днес ме пита какво сме избрали и аз й казах за количка, казах за намалението в Хиполенд и че искаме да я вземем тогава, и тя веднага се обадила, говорила с брата на ММ и уредила нещата. Peace

# 622
Chema- Честито!!! mamma smile3522 smile3522 Много хубави именца сте им избрали да са ви живи и здрави!!! Много скоро да се гушкате у дома. Стискаме ти палци всички family

# 623
  • Русе
Честити малки мъже на мама Чема Simple Smile . Да растът бързо и да се прибират у дома при мама и татко.
Malcho, аз ползвах за пране на бебешките дрешки Тео бебе с натурален сапун и Алое вера. Прах нови и вече ползвани дрешки, като ползваните имаха тук там някое петно. Е, изпраха се петната, доволна най-вече от дискретния аромат, който остава след това.
Стискайте палци момичета, утре съм на трета ФМ и ще видим колко е пораснал бебчо. Вече взе да ми тежи много корема, а като ходя повече ме заболяват краката и кръста. За килограмите не ми се говори, че преди месец бях +12. Ама здраве да е ще слабеем после.
Ив, мила стискам палци всичко да се нареди най-после с квартирата. А на свекито пълен игнор, тая жена не се съобразява изобщо със състоянието ти. От мен  Hug.

# 624

Илето,благодаря за инфото.Аз си взех прах на Тео,но все пак исках да попитам,преди да го бухна в пералнята,заедно с дрешките.
Моето свеки вече не мрънка за купуването преди 9-тият месец,обаче ще мрънка,ако сега ги изпера,затова ще я чакам да замине на вилата и тогава ще си оправям,пера,суша,гладя и подреждам.По-добре подготвена,отколкото да се чудя от къде ми е дошло накрая. Не е ли така? newsm78
Ив,стискам палци за квартирата,мила! Hug А свекито ти е направо ужасна. Е,бива ли да има такива майки,бе?  #Cussing out

# 625
  • София
chema, честити рожби   bouquet Надявам се скоро да сте заедно  Hug

Дали да не сменим заглавието на темата с нещо по повода  newsm78

# 626
  • Севлиево
Страхотна новина!!!
Честито Chema, да са ти живи и здрави! Страхотен разказ за раждането, дано всички да сме така.
Не съм влизала отдавна в темичката ни, но още не мога да свикна да не ходя на работа постоянно. Даже леко се нервя като съм вкъщи, но ще трябва да свикна. Ще ви наглеждам по-често, че трябва да се стягаме май вече. В края на този месец ще излизам по майчинство аз и психически мога да се готвя за раждане.

# 627
Честито, Chema, да са ти живи и здрави малките юнаци и здрави и силни като гъбки бързо да пораснат Simple Smile Много се развълнувах Simple Smile Моят малчо и той тежи колкото тях  в момента Simple Smile Дано се гушкате много скоро и много палави да растат и да ви ядосват Simple Smile  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Тази седмица се надявам да се присъединя и аз към лекциите Simple Smile Не толкова заради лекциите, колкото да ви видя най-накрая Simple Smile Ама то с моя късмет сигурно лекцията ще се отложи или аз няма да мога да стана  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil! Ако има някой навит за кафенце някъде из центъра през седмицата (Само утре не мога) да свирка аз съм за сега без програма и здрава (пу-пу). Много прегръдки и целувки и хубав следобяд!

# 628
Chema, наистина чудесна развръзка се е получила! Важното е, че малчуганите са добре след раждането. Убедена съм, че всичко ще бъде наред.  Hug Знае ли се колко време им трябва още в болница? А това със смяната на имената беше страшно смешна история /макар че тогава едва ли ви е било до смях/, представям си ТМ как е изпаднал в паника от чудене какво да прави, сигурно на ум и в кръг се е въртял  Joy Ето затова пресирам ММ за всичко да се планира - да няма изненади и паника в последния момент. Ама и той така - имало време!

Iv Min^smile, ама това твое свеки е наистина много проклето, бее! А явно ТМ не смее да й се опълчи - добре го е дресирала дето се вика, та нищо чудно заплахите й да имат основание и да успее да ви скара накрая! Как може точно в този момент да проявява най-хубавите си черти тази жена! Нали нейното внуче носиш, трябва поне него да пази, но не! Много много кофти ситуация. От нея има измъкване само ако с ТМ бъдете единни в отношението си, иначе борбата е немислима... Cry

Десита, Бейбифейс, лекции наистина няма във вторник в Дъ Мол, обаче има в Мол оф София от 10 ч. - темата е Проблеми през първата година, Хомеопатия, Стволови клетки. Нямам идея дали трябва предварително записване. Чудех се дали да ходя, но ако има някой навит, може да отида. Иначе в понеделник в МД от 15 ч. има лекция Грижа за новороденото. Смятам да я посетя.

и накрая едни смешен линк, който ми попадна преди малко http://distractify.com/fun/fails/20-horrifying-toys-to-traumatize-your-child/

# 629
Мила мамо Chema честито и добре дошли на Влади и Криси - ето, когато останалите започнем да раждаме, вече ще си имаме и първия именник в групата - Кристиян /Рождество Христово/.  Praynig и нека за здрави, силни и да растат в едно обичащо се и задружно семейство.

Marion-C не знам още за изследванията нищо, само гинеколожката вечерта още ми каза,че не били добре това на прима виста как го реши не разбрах, така или иначе ме накара веднага да почна антибиотика с чувство  на вина, че съм закъсняла като вината от 6 седмичното закъснение е именно тяхна, а не моя. Утре съм на жк и дано този път ми позволи да видя малката и да има добри новини. Всеки ден съм тра ла ла , вчера ревах като изоглава - хем от хормони, хем щото много леко и малко ме побутва само.

За количката - пълна скръб. Както казах, ужасно се ясдосах, че се оказа, че сме окъснели с поръчките /нали се притеснявам и аз да не избързваме уж/ и накрая  взех решение точно за 5 мин, че парите се пренасочват от скъпа количка за нов разтегателен диван, понеже  спалнята трябва да я изхвърлим за да се съберем с бебето в една стая. Налагаше се да се вземе и гардероб за дребка, понеже ние ползваме с Йохан общ, отделно той има още шкафове ама не стига вече и имаме и други мебели, които си обичаме та затова спалнята се хвърля. И парите отиват за нещо на което хем да спим хем да се прибира  и да не заема място. Успокояващото е, че така ще сме поне не повече от две год - после мислим да се местим на широко. Затова поръчах на майтап най-последната класа количка без да съм я пробвала, без препоръки, без нищо. И без това с нея ще съм само тук в парка и калта. За останалото сме със слинг най-вероятно или ще взема по -подходяща лятна кола и така.

За мебелите  - имам си достатъчно немски та да им знам прехваленото качество. Ами не е така. Сина ни имаше разкошно детско легло в бг и си беше българско. Тукашните  Sick Извинете ама сглобени дъски все още не правят нещо креативно. Затова и сме купували само арт, а не талашитите от Икеа. Та така, насочих се към ръчната изработка.

Ивче, идея си нямаш как се ядосах от поста ти. Mr. Green
Скрит текст:
Не знам как са останалите мами тук, но да си кажа. След сключването на брак има само едно семейство и това са - мъж, жена, дете. Всякакви майки, сестри и братя са кръв, но не са семейството. Т.е ако някой се меси то това е свекито ти. Обикновено такива стигат до развала на семейства и тя май си те е заплашила какво те чака. Моя съвет е говори с мъжа си докато осъзнае, че вие двамата и с бебето сте си най-важни, ще помагате на родата, но никой от тях не може да взима решения за вас или да ви се меси. Отделно ти прекрати всякакъв диалог с нея по скайп или където и да е. Сина й да се оправя с нея. Ако ще изобщо да няма отпуск ти и мъжа ти решавате кой кога ще идва. Особено пък ако някой ще тормози майката на детето не виждам смисъл изобщо да си стяга куфарите. Мен така опитаха да ме третират само като утроба родила внука им. Веднъж позволих детето да го разходят пред блока и разбрах, че са го мъкнали до другия край на града да го показват на родата без майка му. Та един път изгоних свекървата , а после и се махнахме на 2000 км. Изобщо не контактувам с нея и поради други причини, касаещи нейни много  опасни срещу мен инициативи. Гледам себе си и здравето си и да запазя мира в семейството. Затова и сега не е уведомена. Което ми е тъпо само, че бабата на мъжа ми не знае, а тя е страхотен сладур. Не пълен игнор, а давай мъдро измъкване от комуникация с твойта и гледай мъжа ти да разбира как да си гледа вас двамата без да допуска мами в чуждо семейство.  Hug
[/color]

Аз утре ще бягам от специализацията, от една доцентка смотла. Ще гнездя и пренареждам из къщата  Mr. Green[/color]

Общи условия

Активация на акаунт