КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
alen makточно така за маслините Peace
и самата предполага да е хейтърска, а не цветя и рози.
То е ясно,че все нещо трябва да се яде, пилета домашни не мога да си набавя, но купувам Дюк, отдавна не купувам Градус, Лудогорко пиле и т.н. Сирене, кашкавал, месо от хипемаркетите не купувам, а директно от фирмени магазинчета, които залагат на качеството.
И да не е само за храни- дрехи и играчки отдавна купувам само от чужбина, хем по-евтино, хем по-качествено.

# 121
  • Пловдив
Никога повече захар на Крина - два пъти взимаме двукилограмовата разфасовка - и двата пъти - пълна с боклуци #2gunfire

# 122

За огромно съжаление, не мога да се съглася с теб. Защото независимо дали ще си купиш шунка от 3лв за кг. или от 12 - все един и същи боклук, пълен с Е-та и добавки получаваш, само дето единия е 3 лв., а другия 12.
За яйцата - има добавка, която се дава на кокошките, за да са им по-жълти жълтъците, така че и това е измама.

alen mak, чела съм я темата, до едно време. Стигнах до заключение, че е все същото, само дето тия с БИО отпред на 5-торна цена, а същия боклук. За черноте маслини - за съжаление си права. Tired

Не мога да се самоубедя да купувам нещо, което се води за хубаво и скъпо, а същевременно има всякакви неща, които нямат място в дадения продукт.

Какво ям - не ме питайте. И с такъв ужас си храня детето.... но това е положението.

# 123

За огромно съжаление, не мога да се съглася с теб. Защото независимо дали ще си купиш шунка от 3лв за кг. или от 12 - все един и същи боклук, пълен с Е-та и добавки получаваш, само дето единия е 3 лв., а другия 12.
За яйцата - има добавка, която се дава на кокошките, за да са им по-жълти жълтъците, така че и това е измама.

alen mak, чела съм я темата, до едно време. Стигнах до заключение, че е все същото, само дето тия с БИО отпред на 5-торна цена, а същия боклук. За черноте маслини - за съжаление си права. Tired

Не мога да се самоубедя да купувам нещо, което се води за хубаво и скъпо, а същевременно има всякакви неща, които нямат място в дадения продукт.

Какво ям - не ме питайте. И с такъв ужас си храня детето.... но това е положението.

Купи от нарязаната шунка на Дулано или хамона и сравни с тези по-евтините.Същото е за пуешкото филе и вземи от такова бг -дето като го ям ми оставя някакъв метален вкус в устата и ако искаш се съгласявай.
 Има си марки,които са качествени и не може да се пише ей тъй.Никой не е длъжен да се съгласява с мен,важното е е обективно мнение,а не заклеймяване на всичко.
На черното бяло не казвам.

# 124
Вносни колбаси ли хвалиш? О да, лидълска хубост някаква. Ох, това, че на вкус са по-хубави нищо, ама нищо не означава.  Tired Пак Е-та, глутамати, нитрати и всичко необходимо.

# 125
Вносни колбаси ли хвалиш? О да, лидълска хубост някаква. Ох, това, че на вкус са по-хубави нищо, ама нищо не означава.  Tired Пак Е-та, глутамати, нитрати и всичко необходимо.
Прави си сама в къщи тогава,но от поти ти казвам,че домашно приготвенето не винаги е качествено,понякога я няма нужната темрепатура за да сушене или влажност на въздуха.
Дишай свободно и не яж месо или си отглеждай сама животни и готово.
Няма за цел да се заяждам с никой,изразявам мнение и най-важното нищо не може да ме засегне или ядоса,не съм длъжна да харесвам това което ти харесваш и обратното.
А за твърдиш това за Е-тата явно си изчела всички етикети,и аз ги чета.
Дълги години сме правили домашни колбаси и тем подобни,да речем,че имам представа,кое е натурално и кое не.

# 126
И колко пъти ще ме цитираш?  Laughing Laughing Peace Не мога да приема за натурално нещо купено, опаковано, вносно и с дълъг срок на годност. А, и евтино. Ако искаш, сега се застъпвай и за някой полезен маргарин.  Peace

# 127
Купи от нарязаната шунка на Дулано или хамона и сравни с тези по-евтините.Същото е за пуешкото филе и вземи от такова бг -дето като го ям ми оставя някакъв метален вкус в устата и ако искаш се съгласявай.
 Има си марки,които са качествени и не може да се пише ей тъй.Никой не е длъжен да се съгласява с мен,важното е е обективно мнение,а не заклеймяване на всичко.
На черното бяло не казвам.

Хайде, следващия път да ми снимаш етикета на тия прекрасни, незаменими" шунки от Лилд Thinking , за да им видя съставките. От Лидл купувам единствено и само нехранителни продукти и ходя изключително рядно. За това, моля да ми направиш тази услуга.

# 128
18 ерво за килограм шунка е висока цена дори за Германия  Stop
Тук ни дерат с цените.
От друга страна не е логично килограм сурово свинско да струва 7-8 лева, а шунката да е 5-6 лв. Веднага човек може да се ориентира за какво става въпрос.

И преди съм го писала- сирене и мляко също купувам от фирмен магазин на мандра. И макар, че местото и то е от месарница- файда не знам дали има, защото животните се хранят с фалшиви фуражи. Дори и вие да си ги отглеждате, ако ги храните с купен фураж е все тая.

# 129
Тук ни дерат с цените.
От друга страна не е логично килограм сурово свинско да струва 7-8 лева, а шунката да е 5-6 лв. Веднага човек може да се ориентира за какво става въпрос.

И преди съм го писала- сирене и мляко също купувам от фирмен магазин на мандра. И макар, че местото и то е от месарница- файда не знам дали има, защото животните се хранят с фалшиви фуражи. Дори и вие да си ги отглеждате, ако ги храните с купен фураж е все тая.
За всичко съм съгласна, освен за фирмения магазин на мандрата. Каква е разликата дали е от фирмения магазин или от друг?

# 130
За сирене, кашкавал и мляко трудно може човек да прецени. Млякото се изкупува на едро за по 50-60 стотинки, а на много места и за по-малко. Продават го по 2 лв литъра и пак е като разредено. Пила съм с години мляко директно от ферма - има си разлика и това е, ама не мога да мъкна бидони по 30 литра всеки месец Simple Smile За кашкавала и сиренето е много сложно - по рецепта имат 4-6 литра за килограм продукция, но млякото се купува на едро и не се знае какво още слагат. Честно казано, предпочитам да си купя растително "сирене" по 4 лв килото, вместо полурастително за 12...

# 131
Тук ни дерат с цените.

За всичко съм съгласна, освен за фирмения магазин на мандрата. Каква е разликата дали е от фирмения магазин или от друг?

че киселото мляко на третия ден е надуло капачката и се е вкиснало  Peace

# 132
  • София
Аз подкрепям мнението на yulmana за въпросните шунки от Лидл. Предполагам, че съдържат добавки, но е парче месо, а не калъп с гадна консистенция и невъзможни за разшифриране съставки.

# 133

че киселото мляко на третия ден е надуло капачката и се е вкиснало  Peace
Щом това ти е достатъчна гаранция за качетсво, ОК. А на същата мандра, но от общ магазин, не се надува, така ли?

# 134
  • Другата България
От биволско мляко купувате ли?

Общи условия

Активация на акаунт